گاهی اوقات اینکه علت جوش چرکی در صورت کودکان چیست مادران را نگران میکند. آکنه کودکان با علل مختلفی همراه است. آکنه در دوران کودکی خیلی شایع نبوده ولی گاهی ممکن است فرزند شما در دوران کودکی هم مبتلا به آکنه بشود. اما دلیل جوش زدن کودکان چه میتواند باشد؟
دلیل جوش کودکان چیست؟
آکنه در نوزادان تازه متولد شده (آکنه نوزادی، از بدو تولد تا 6 هفتگی) و در نوجوانان بسیار شایع است و به طور طبیعی با تغییر هورمونها ایجاد میشود. از طرف دیگر، آکنه شیرخواران پس از حدود 6 هفته سن شروع میشود. شیوع آن بسیار کمتر از انواع نوزادی است. اما احتمال وقوع آن وجود دارد. در این شرایط، جوش کودکان معمولاً تا 1 سالگی آنها از بین میرود. اما احتمال دارد طولانیتر و شدیدتر از جوشهای نوزاد باشد.
شاید صابون مورد استفاده دلیل جوش کودکان است
استفاد از صابونهای مایع ضدباکتری ممکن است برای کودکان با خطراتی همراه باشد. عنصر رایج "تریکلوزان" (triclosan) ممکن است برای کودکان دارای پوست حساس، محرک باشد. سازمان غذا و دارو نیز به علت تاثیر این ماده شیمیایی بر رشد و نمو کودکان، آن را تحت بررسی قرار داده است. به گفته محققان برای از بین بردن میکروبها، صابون معمولی و آب نیز به اندازه صابونهای آنتیباکتریال موثر است.
هورمون
اگر جوشهای کودک شما از زمان تولد شروع شده، احتمال دارد به دلیل افزایش موقتی هورمونها رخ دهد. به عنوان مثال، تستوسترون بیش از حد در کودکان منجر به ترشح بیش از حد غدد چربی پوست و دلیل جوش کودکان میشود.
در برخی از نوزادان و کودکان، این امر میتواند باعث انسداد منافذ و آکنه شود. اما در بیشتر موارد، آکنه هورمونی در نوزادان موقتی است و طی چند هفته تا چند ماه برطرف خواهد شد. دوام آن تا سالهای کودکی احتمال دارد، اما ادامهدار بودن آن غیرمعمول است.
اگر آکنه کودک نوپا از دوران کودکی باقی مانده است برای تشخیص علت اصلی آن با پزشک مشورت کنید.
مشکلات جدیتر هورمونی
آکنه کودکان نو پا، نیز میتواند در اثر تغییر غیرطبیعی هورمونها ایجاد شود. این وضعیت تا حدودی میتواند نگران کننده و جدی باشد. زیرا عدم تعادل هورمونی احتمال دارد منجر به علائم و نشانههای دیگری شود که به طور معمول در کودکان رخ نمیدهد، مانند:
- بوی بدن
- موی بدن
- تغییرات رشد دستگاه تناسلی
اگر کودک جوش و سایر علائم عدم تعادل هورمونی را تجربه میکند، فوراً با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید. آنها احتمالاً آزمایش خون برای غربالگری هورمونی برای پیدا کردن دلیل جوش کودکان را پیشنهاد میدهند.
دستمال مرطوب یا لیف حمام نامناسب
بعضی از دستمالهای مرطوب یکبار مصرف، به علت دارا بودن الکل و رایحه زیاد، باعث تحریک پوست و دلیل جوش زدن کودکان میشوند. بعضی از آنها نیز حاوی مواد نگهدارنده است که باعث درماتیت تماسی آلرژیک (Contact dermatitis) میشود. در این موارد استفاده از لیف حمام مرطوب، جایگزین مناسبتری است. در هنگام سفر، میتوان لیف حمام مرطوب را در یک کیسه پلاستیکی زیپدار با خود همراه برد.
شاید منافذ مسدود شده دلیل جوش کودکان باشد
درست مانند پوست بزرگسالان، پوست حساس کودک نیز میتواند تحریک شده و منافذ پوستی را مسدود کند. این امر گاهی میتواند میکروبها را در پوست آنها به دام بیندازد و دلیل جوش کودکان شود. حتی غذایی که روی صورت کودک باقی مانده است میتواند گاهی اوقات باعث تحریک پوست او شود، منافذ پوست را مسدود کرده و منجر به جوش زدن کودک یا به طور معمول بثورات شبیه آکنه شود. این اتفاق معمولاً در اطراف دهان و چانه آنها اتفاق میافتد.
منافذ مسدود شده و تحریک پوست میتواند در شرایط زیر اتفاق بیفتد:
- تعریق
- ضدآفتاب
- مرطوب کنندهها
- کرمهای اگزما یا حساسیت
- حساسیت به مواد آرایشی (از شخص دیگری که او را بوسیده یا بغل کرده است.)
- حساسیت پوست
بثورات کودکان که شبیه به آکنه است میتواند یکی از علائم حساسیت غذایی در آنها باشد. به عنوان مثال، هورمونهای اضافه شده یا طبیعی در شیر گاو، محصولات لبنی و سایر مواد غذایی ممکن است دلیل جوش کودکان شود.
همچنین احتمال دارد کودکان یک واکنش پوستی داشته باشند که به نظر میرسد آکنه ناشی از مواد شیمیایی روی پوست یا محیط اطراف آنها باشد. برخی از مواد شمیایی میتوانند منجر به بروز حساسیت در کودکان و آکنه شوند، از جمله:
- عطرها
- شامپوها
- صابونها
- ضدآفتاب
- پودر لباس شویی
- روغنهای گیاهی
- ضدعفونی کننده دست
- آلرژی غذایی
آلرژی غذایی گاهی ممکن است باعث ایجاد بثوراتی شود که شبیه آکنه و جوش است. تفاوت در این است که اگر غذاهای محرک از رژیم غذایی کودک حذف شوند بثورات پوستی به طور ناگهانی ظاهر شده و از بین میرود. بثورات پوستی ناشی از آلرژی غذایی میتواند در هر نقطه از بدن، از جمله صورت رخ دهد.
آلرژی غذایی اغلب در زمانی که کودک غذاهای مختلف را امتحان میکند، کشف میشود.
سایر علائم آلرژی غذایی را در کودکان خود بررسی کنید، مانند:
- سرفه
- دل درد
- استفراغ
- خارش گلو
- حالت تهوع
- عطسه کردن
- آبریزش بینی
- تورم دهان یا صورت
- تورم در هر نقطه از بدن آنها
- ثورات قرمز، متورم یا ناهموار
- قرمزی یا سیاهی دور چشم کودکان

کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان
عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد
قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان
اطلاعات بیشتردرماتیت پریورال
در برخی شرایط ممکن است کودک شما جوشهایی داشته باشد که فقط شبیه آکنه هستند. درماتیت پریورال باعث ایجاد بثورات قرمز و ناهموار در اطراف دهان میشود. بعضی اوقات میتواند به اطراف بینی و حتی گونهها و چشمها سرایت کند.
درماتیت پریورال در کودکان کمتر دیده میشود. اما میتواند باعث ایجاد بثورات آکنه مانند در کودکان و بزرگسالان شود. این بیماری پوستی ممکن است در اثر استفاده از موارد زیر بروز پیدا کند:
- کرمهای استروئیدی
- داروهای استروئیدی استنشاقی
- مرطوب کننده یا کرمهای سنگین پوست
- بیماری ویروسی پوست
یک بیماری ویروسی پوستی به نام molluscum contagiosum بیشتر در کودکان 1 تا 10 ساله دیده میشود. بنابراین مطمئناً میتواند در کودکان به خصوص در آب و هوای گرم و مرطوب هم دیده شود.
علت آن ویروس poxvirus است که منجر به برجستگیهای کوچک صورتی یا رنگ پوست میشود. این موارد احتمال دارد مانند آکنه به نظر برسند، اما پزشک متخصص اطفال به راحتی میتواند بین این دو تشخیص قائل شود. این بیماری میتواند مسری باشد و با تماس مستقیم از کودکی به کودک دیگر منتقل شود. برجستگیهای پوستی آکنه مانند نیز ممکن است تا مدتی بر روی پوست کودک شما دیده شوند. اگرچه این بیماری پوستی عوارض خاصی ندارد، ولی هنوز هم باید برای تشخیص به پزشک کودک خود مراجعه کنید.
حساسیت به شوینده
مواد شیمیایی موجود در بعضی از شویندهها ممکن است باعث درماتیت تماسی تحریکی شود. در این صورت به دلیل تماس پوست با مواد محرک مانند شویندهها، جوشهایی روی صورت کودکان ایجاد میشود. این عارضه در کودکان مبتلا به اگزما شایعتر است. برای پیشگیری از بروز درماتیت تماسی باید از مواد شوینده ملایم بدون رایحه و رنگ استفاده کرد. علاوه بر این، به منظور اطمینان از خارجشدن بقایای مواد شوینده باید لباسهای کودک، ملافهها و حولهها حداقل دو بار آبکشی شود.
والدین بدانند که...
آکنه و دلیل جوش کودکان هرچه باشد معمولاً خودبهخود از بین میرود. اگرچه چند نکته بهداشتی وجود دارد که والدین باید به آن توجه کنند:
- پاک کردن پوست آلوده شده به آکنه ۱ تا ۳ بار در روز با آب
- خودداری از استفاده از لوسین ، صابون یا روغنها در این مناطق از پوست
- خشک کردن پوست کودک با ضربه بعد از شست و شو
- استفاده نکردن از تولیدات ترمیم آکنه برای بزرگسالان بر روی پوست کودک
- انداختن قطرات شیر مادر بر روی محل آکنه – این کار باعث تسریع بهبودی میشود.
مانند آکنههای بزرگسالان باید از فشردن و له کردن ناحیهی جوش جلوگیری شود. انجام این کارها باعث تشدید دلیل جوش کودکان میشود، که میتواند باعث عفونت یا زخم پوست یا آسیب رساندن به پوست شود.
نتیجه گیری
دلیل جوش کودکان میتواند این باشد که بعضی از کودکان ممکن است از لوسیونهای غیر روغنی سود ببرند. والدین باید مراقب باشند که در صورت بدتر شدن ظاهر پوست باید سریعاً آن را متوقف کنند. اگر والدین احساس میکنند که فرزندشان به مراقبت بیشتر احتیاج دارد میتوانند او را برای معاینه نزد پزشکش ببرند.
دیدگاهتان را بنویسید