برخی از کودکان با دهان باز می خوابند، شاید با خود فکر کنید که این موضوع ناشی از یک مشکل نیست و امری طبیعی در سنین پایین تلقی می شود. در حالی که چنین نیست؛ اگر کودک شما با دهان باز می خوابد باید به پزشک مراجعه کرده و موضوع را مطرح کنید. چرا که ممکن است ناشی از مشکلات تنفسی یا موارد این چنینی باشد. اگر می خواهید در خصوص علت خوابیدن کودکان با دهان باز بیشتر بدانید؛ پس ادامه ی مطالب را با ما همراه باشید. چرا که مطالب مفیدی در این باره ارایه کرده ایم.
علت خوابیدن کودکان با دهان باز چیست؟
کودکان تازه متولد شده مهارتی در تنفس از راه دهان ندارند پس اگر کودک شما از سنین پایین با دهان باز می خوابد باید علت آن را از پزشک جویا شوید. چرا که ممکن است ناشی از وجود یکسری مشکلات باشد. از شایع ترین علت خوابیدن کودکان با دهان باز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- وجود بیماری آسم
- بیماری آلرژی
- بیماری های مربوط به سینوس مثل سینوزیت
- آپنه خواب
- پولیپ بینی
- لوزه سوم
- بسته شدن راه بینی به علت خشکی مخاط بینی یا سینوس
هر یک از این موارد می تواند راه تنفسی کودک را از طریق بینی مسدود کند که نتیجه آن باز شدن دهان کودک در خواب و تنفس از طریق دهان است.
آیا خوابیدن کودک با دهان باز می تواند مشکلی را برای کودک به وجود آورد؟
پس از مشخص شدن علت خوابیدن کودکان با دهان باز، حالا باید به بررسی مشکلات بعد از آن بپردازیم. در پاسخ به این سوال باید گفت که بله، خوابیدن با دهان باز مشکلات و عوارض جانبی زیادی را به همراه دارد. شایع ترین آن ها به شرح زیر است:
جمجه و فرم صورت کودک تغییر پیدا می کند
چنانچه کودک از سنین پایین با دهان باز بخوابد و به این موضوع عادت کند، باید شاهد تغییر در شکل جمجمه و فرم صورت او باشید. به شکلی که کودک در سنین بالاتر با دهان باز راحت تر نفس می کشد. در اصلاح پزشکی به این تغییر صورت و جمجه، صورت آدنوییدی گفته می شود که معمولا فک و چانه عقب تر از حالت طبیعی و صورت است.
روش های ترک عادت شیشه شیر در کودکان
علت خوابیدن کودکان با دهان باز ؛ بر سیستم ایمنی بدن تاثیر منفی دارد
بینی همه ی انسان ها کرک ها و موهای ریزی دارد که مانند یک فیلتر برای بدن عمل می کنند. بدین معنا که اجازه ی ورود ویروس ها، باکتری ها و هر عامل بیماری زا را به بدن نمی دهند. زمانی که کودک از طریق دهان نفس بکشد، این فیلتر وجود ندارد. در نتیجه احتمال این که هر عامل بیماری زا به بدن او وارد شود بسیار زیاد است. از همین رو می توان نتیجه گرفت که سیستم ایمنی بدن تضعیف می شود.
اکسیژن کمتری به بدن می رسد
روش صحیح نفس کشیدن، تنفس از طریق بینی است. پس زمانی که کودک از طریق دهان نفس می کشد به جهت این که به شکلی درستی اکسیژن به ریه ها نرسیده است. در نتیجه بدن اکسیژن کمتری دریافت می کند. با پایین آمدن میزان اکسیژن خون رسانی نیز کمتر خواهد شد.
خلق و خوی کودک را تحت تاثیر قرار می دهد
اگر می خواهید خلق و خوی کودک شما به جهات مثبت کشیده شود؛ پس به کوچکترین علائم و رفتارهای او دقت کنید. حتی اگر با دهان باز می خوابد علت خوابیدن کودکان با دهان باز را بیابید. چرا که این موضوع حتی می تواند روی خلق و خوی آن ها نیز تاثیر داشته باشد. علت آن هم کمبود اکسیژن موجود در بدن است که به بداخلاقی کودک ختم می شود. کودکانی که معمولا بعد از بیدار شدن احساس خستگی و کسالت می کنند یا توانایی تمرکز ندارند، مشکل تنفس از راه بینی دارند.
کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان
عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد
قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان
اطلاعات بیشترعلت خوابیدن کودکان با دهان باز ؛ رشد ذهنی کودک کاهش می یابد
رشد ذهنی کودک و قدرت یادگیری او ارتباط مستقیمی با میزان اکسیژن دریافتی و موجود در بدن آن دارد. در صورتی که کودک شما با دهان باز می خوابد، برای رفع این مشکل اقدام کنید. چرا که به احتمال زیاد دچار مشکلات یادگیری و عقب افتادگی درسی خواهد شد.
دندان ها پوسیدگی پیدا می کنند
شایع ترین مشکلی که در خصوص تنفس با دهان باز به هنگام خواب برای کودکان به وجود می آید پوسیدگی دندان هاست. آسیب به دندان ها در این زمینه به اندازه مصرف نوشابه گازدار است. در شب میزان اسید در دهان بیشتر می شود. این اسید تنها با بزاق دهان حل شده و خنثی می شود. زمانی که شخص با دهان نفس بکشد بزاق آن خشک شده و اسید حل نمی شود. در نتیجه دندان ها پوسیده می شوند.
راهکارهایی برای از بین بردن اثرات منفی و علت خوابیدن کودکان با دهان باز
هر مشکلی راه حل هایی دارد. علت خوابیدن کودکان با دهان باز هم در قسمت های بالا مشخص شد. اما نگران نباشید؛ چرا که می توانید با یکسری راه حل های خانگی برای این مشکل اقدام کنید. از سری راه حل های موجود برای رفع یا کاهش این مشکل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کودک را از محیط آلوده دور کنید
محیط های آلوده می توانند علائم آسم، سینوزیت و آلرژی را تشدید کنند. پس بهتر است حتی الامکان کودکان را از محیط های آلوده دور کنید. استنشاق دود سیگار، ذرات معلق در هوا، گرده گل ها، بخار کلر در استخرها و... از جمله مواردی هستند که باید کودک از آن ها دور باشد.
از بخور سرد در اتاق خواب او استفاده کنید
محیطی که رطوبت کافی داشته باشد می تواند به تنفس کودک و کاهش میزان آلرژی یا آسم در او کمک کند. دقت داشته باشید که از بخور سرد برای اتاق او استفاده کنید. بخور سرد به محیط رطوبت و اکسیژن کافی می رساند. زمانی که اتاق خواب به اندازه ی کافی رطوبت داشته باشد؛ مجرای بینی بسته نخواهد شد. علاوه بر آن سینوزیت نیز تشدید نمی شود. توصیه می شود اگر کودک شما هنگام خواب با دهان باز می خوابد؛ حتما در طول روز یا زمانی که او خواب است چند ساعت دستگاه بخور را روشن کنید تا اکسیژن بیشتری به بدن کودک برسد و مخاط بینی و سینوس نیز مرطوب بماند.
در رژیم غذایی او سیب زمینی شیرین بگنجانید
سیب زمینی شیرین یکی از غذاهای مورد علاقه کودکان است، خصوصا اگر آن را به صورت سرخ شده سرو کنید. سیب زمینی شیرین که در رنگ های نارنجی، زرد و صورتی یافت می شود منبع غنی بتاکاروتن محسوب می شود. این ماده ی موثر، حساسیت را به میزان قابل توجهی در بدن کاهش می دهد. پس می توان گفت که مصرف سیب زمینی شیرین و هر چیزی که بتاکاروتن داشته باشد آلرژی و آسم و حتی سینوزیت را کاهش می دهد.
مصرف سیر و پیاز را افزایش دهید
جالب است بدانید که با مصرف سیر و پیاز به صورت خام، می توان پولیپ بینی را به طور کامل درمان کرد. سیر و پیاز به صورت خام دارای مواد خاصی هستند که به تقویت غدد مخاطی بینی کمک می کنند. در نتیجه سینوس ها و مجرای تنفسی بسته شده را باز می کنند یا مانع از بسته شدن آن ها می شوند. در صورتی که کودک شما به علت تندی سیر و پیاز نمی تواند آن را به راحتی مصرف کند می توانید در سالاد از آن ها استفاده کنید. توجه داشته باشید که مصرف آن به صورت پخته نیز فواید بسیار زیادی به همراه دارد.
مصرف مرکبات را فراموش نکنید
آناناس، پرتقال، گریپ فروت، لیمو و هر نوع مرکباتی که ویتامین C دارد؛ به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. همانطور که گفتیم کودکانی که با دهان باز می خوابند در معرض تضعیف سیستم ایمنی هستند. پس باید همیشه برای تقویت آن خوراکی های مختلفی را به کودک بدهید. در این میان بهترین خوراکی ها مرکبات هستند. چرا که منبع غنی ویتامین C به شمار می آیند.
راهکارهایی برای درمان اختلالات رفتاری کودکان
به میزان کافی به کودک آب آشامیدنی بدهید
مصرف آب و نوشیدنی های طبیعی مثل آبمیوه های خانگی می تواند تاثیر به سزایی در مرطوب نگه داشتن مخاط بینی و سینوس ها داشته باشد.
در صورتی که پس از چند روز به کار گیری درمان های خانگی، در کودک شما علائم بهبودی مشاهده نشد؛ باید به پزشک مراجعه کنید تا او با راهکاری خود که شامل تجویز دارو یا درمان های پزشکی است برای رفع این مشکل اقدام کند. پزشک پس از بررسی وضعیت کودک ممکن است هر یک از درمان های زیر را پیش بگیرد:
- چنانچه کودک شما آسم داشته باشد؛ به احتمال زیاد از اسپری های دارویی که Ventolin نام دارد برای او تجویز شود.
- روش دیگر پس از یافتن علت خوابیدن کودکان با دهان باز، استفاده از آنتی هیستامین و انجام ایمونوتراپی یا همان ایمنی درمانی است.
- گاهی در صورتی که داروهای تجویز شده برای درمان لوزه سوم و پولیپ بینی پاسخگو نباشند؛ پزشک برای آخرین راه یعنی جراحی را پیشنهاد می کند.
نتیجه گیری
اگر مقاله امروز را با دقت مطالعه کرده باشید؛ حالا باید علت خوابیدن کودکان با دهان باز را بدانید. این موضوع می تواند مشکلات زیادی را برای کودک از جمله پوسیدگی دندان ها به وجود آورد. برای رفع این مشکل می توان از روش های خانگی یا پزشکی استفاده نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید