تاریخ امروز1 خرداد 1403
بهترین فیلم های روانشناسی

10 فیلم‌ تاثیرگذار روانشناسی که باید ببینید

در این روزهای تکراری و خسته کننده‌ی قرنطینه، که اغلب ساعات شبانه روز را در منزل طی می‌کنیم، تماشای یک فیلم خوب یا خواندن یک کتاب مفید، می‌تواند بیشتر از قبل برایمان دلچسب باشد. از این رو، لیستی از بهترین فیلم های روانشناسی و انگیزشی برای شما عزیزان تهیه نمودیم که بیشترین تاثیر را در مخاطب گذاشته و شما پس از دیدن این فیلم‌ها متحول می‌شوید.

ذهن زیبا  A Beautiful Mind

سال 2001 بود که ران هاوارد، کتاب “ذهن زیبا” نوشته سیلویا ناسار را به یک فیلم جذاب به نام ذهن زیبا تبدیل کرد و این فیلم به قدری خوب ساخته و پرداخته شد، که بسیاری از کارشناسان و تحلیل‌گران آن را به عنوان یکی از بهترین فیلم های روانشناسی و انگیزشی تاریخ شناسایی کردند. این فیلم در مورد ماجرای زندگی یک ریاضی‌دان به نام جان نش است. او در حوزه تحصیلی و کاری خود بسیار موفق است و زندگی درجه یکی هم دارد. او در سال 1994 جایزه نوبل را هم می‌گیرد و به اوج قدرت در زمینه ریاضیات می‌رسد. جان به روال زندگی ادامه می‌دهد تا جایی که فردی از او می‌خواهد در یک فرآیند رمزگشایی شرکت کند و بخش اصلی داستان از این‌جا آغاز می‌شود.

فیلم ذهن زیبا به این دلیل به عنوان بهترین فیلم روانشناسی و انگیزشی شناخته می‌شود که نشان می‌دهد انسان با کمک نیروی اراده خودش می‌تواند به تمام چیزهایی که دست‌نیافتنی به نظر می‌رسند، دست پیدا کند. با افزایش نیروی اراده، مطمئن باشید که به موفقیت نزدیک‌تر می‌شوید. تماشای این فیلم انگیزشی را به همه افرادی که اهداف بزرگ دارند، پیشنهاد می‌کنیم.

بهترین فیلم های روانشناسی

درخشش The Shining

اصلا نمی‌شود فیلم The Shining یا درخشش را در لیست بهترین فیلم‌ های روانشناسی قرار نداد. فیلم سینمایی درخشش را استنلی کوبریک (Stanley Kubrick) کارگردانی کرده و جک نیکلسون (Jack Nicholson) با بازی‌اش در آن می‌درخشد.

با قبول کردن شغلی در یک هتل تاریخی، چه چیزی ممکن است اشتباه از کار در بیاید؟ زمانی که جک متوجه توانایی پسرش در دیدن گذشته این هتل وحشتناک می‌شود، اتفاقات فراطبیعی زیادی رخ می‌دهند تا سلامت ذهنی او را زیر سوال ببرند. آیا آن‌ها در این هتل در امان هستند؟

شاتر آیلند Shutter Island

لئوناردو دی‌کاپریو یکی از بهترین بازیگران فیلم Shutter island است. این فیلم به کارگردانی مارتین اسکورسیزی یکی از درخشان‌ترین و منحصربه‌فردترین فیلم‌های قرن ۲۱ در ژانر روانشناسانه است. بسیاری این فیلم را شبیه به آثار نولان می‌دانند که البته قیاسی درست نیست.

در خلاصه‌ی این فیلم آمده است: سال ۱۹۵۴ است. تدی دانیلز به همراه چاک برای تحقیق درباره‌ی ناپدیدشدن راشل سولاندو به جزیره‌ی شاتر در بوستون می‌روند. راشل بیماری روانی است که در بیمارستان اشکلیف (Ashecliffe) بستری بوده است. تنها نشان از راشل یک یادداشت است: «قانون ۴؛ ۶۷ چیست؟». تدی دانیلز پس از تحقیقات دقیق خود به این راز پی می‌برد. Shutter Island از آن دست فیلم‌هایی است که هرآن‌چه در آن آشکار می‌شود، یک حس آزاردهنده‌ای در مخاطب ایجاد می‌کند؛ حسی شبیه به اینکه یک چیزی در این میان درست نیست و همین تزریق قوی احساسات، این اثر به یکی از بهترین فیلم های روانشناسی تبدیل کرده است.

روانی Psycho

یک فیلم ترسناک و رازآلود در میان بهترین فیلم های روانشناسی جهان وجود دارد که آلفرد هیچکاک، آن را با نام “روانی” تولید کرد. ورا مایلز، آنتونی پرکینز، جنت لی، بازی بسیار درخشانی در این فیلم داشته‌اند. داستان از این قرار است که یک منشی، پول‌های کارفرمای خود را می‌دزدد و به هتلی خارج از شهر می‌رود و به دام یک جوان روانی می‌افتد. جنت لی برای بازی در فیلم روانی، برنده جایزه گلدن گلوب برای بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد.

سکوت بره‌ها The Silence of the Lambs

فیلم سینمایی The Silence of the Lambs یا سکوت بره‌ها به خاطر بازی تکان‌دهنده و بسیار خوب بازیگرانش جودی فاستر و آنتونی هاپکینز، مورد لطف منتقدان و مخاطبان قرار گرفت. ترکیب متفاوت این فیلم از ژانر وحشت و تریلر روانشناختی باعث تاثیر عمیق این فیلم بر جان مخاطبانش شده است. این فیلم سفری به عمق ذهن نفرت‌انگیز یک قاتل سریالی دارد که رابطه‌ای با مامور ویژه کلاریس استارلینگ برقرار می‌کند.

سکوت بره‌ها را کارگردان آمریکایی جاناتان دمی (Jonathan Demme) کارگردانی کرده است. این فیل توسط موسسه فیلم آمریکایی در رتبه‌ی پنجم بهترین فیلم‌های روانشناسی و تاثیرگذار تاریخ سینما  قرار گرفته است.

بهترین فیلم های روانشناسی

حس ششم  The Sixth Sense

فیلم The Sixth Sense یا حس ششم، ترکیبی از ژانرهای ترسناک و تریلر روانشناختی است که در لیست بهترین فیلم های روانشناسی قرار دارد. داستان فیلم درباره یک روانشناس کودک است که درمان پسر کوچکی به نام کول را شروع می‌کند. کول ممکن است مشکلات عاطفی داشته باشد، اما یک چیزی هم در رابطه با روانشناس او جور در نمی‌آید. فیلم حس ششم یک فیلم ترسناک عالی‌ست که برای آن دسته از مخاطبان که به دنبال فیلمی ترسناک بدون خون و خونریزی هستند، مناسب است.

در این فیلم که ام. نایت شیامالان (M. Night Shyamalan) کارگردانی‌اش کرده، بروس ویلیس (Bruce Willis) به ایفای نقش پرداخته است. فیلم The Sixth Sense در مراسم اسکار نامزد 6 جایزه شده بود و بی‌تردید یکی از بهترین فیلم‌های روانشناسی تا به امروز است.

فارست گامپ  Forrest Gump

فارست گامپ یکی از تماشایی‌ترین و بهترین فیلم‌های روانشناسی وانگیزشی است. این فیلم داستان زندگی شخصی به نام فارست گامپ است که در همان ابتدای فیلم و با دویدن با وجود فلج بودن پاها، شما را شگفت‌زده می‌کند. این فیلم از همان ابتدا به شما می‌گوید که هرگز تسلیم نشوید و در هر شرایطی هر چه در توان دارید به کار ببندید تا به موفقیت برسید و سرشار از حس امید است.

فیلم فارست گامپ با بازی توماس جفری هنکس جوایز بسیاری را به دست آورد و توانست توجه تماشاگران زیادی را به خود جلب کند. این فیلم که بازخورد بسیار خوبی را نیز از تماشاگران دریافت کرد، جزء فیلم‌های بسیار موفق هنکس آمریکایی به حساب می‌آید. فیلم‌نامه‌ی فیلم بسیار قدرتمند است و به تنهایی شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. فیلم فارست گامپ بی شک یکی از بهترین فیلم ‌های روانشناسی و انگیزشی تاریخ سینمای جهان است و درس‌های بسیار زیادی می‌توان با دیدن این فیلم گرفت.

فهرست مرگ  Kill List

این فیلم داستان آدم‌کشی را روایت می‌کند، که چند ماه است از این کار دست کشیده و با همسر و فرزند خود زندگی آرامی را آغاز کرده است. اما او در زندگی جدیدی که برای خود درست کرده دچار مشکلات مالی فراوانی شده و به همین جهت تصمیم می‌گیرد بار دیگر به آدم‌کشی روی بیاورد، تا در ازای آن پول زیادی به جیب بزند. او برای اینکار از طرف آدم‌های کله گنده لیستی دریافت می‌کند و هر اسمی که در آن لیست باشد باید از بین برود. فیلم فهرست مرگ تاثیر عمیقی از جنبه‌ی روانشناختی بر مخاطب می‌گذارد که آن را به یکی از بهترین فیلم های روانشناسی تبدیل کرده است.

بهترین فیلم های روانشناسی

سرگیجه Vertigo

نمونه‌ای‌ترین اثر هیچکاک و محبوب‌ترین فیلمش بین منتقدان فیلم سرگیجه است. داستان فیلم سینمایی Vertigo یا سرگیجه، درباره پلیسی به نام اسکاتی فرگوسن است که به خاطر سرگیجه‌هایی که دارد بازنشسته می‌شود. یکی از دوستان قدیمی فرگوسن که به همسرش به دلیل رفتار عجیب و غریب او مشکوک شده از او می‌خواهد که همسرش را تعقیب کند. اسکاتی قبول می‌کند و وارد ماجرایی پر رمز و راز می‌شود.

فیلم سرگیجه را کارگردان فقید سینمای آمریکا یعنی آلفرد هیچکاک (Alfred Hitchcock) در سال 1958 ساخته است. فیلم‌های دیگر هیچکاک هم مانند فیلم سینمایی Psycho یا «روانی» تم‌های روانشناختی دارند. Vertigo نه فقط یک فیلم روان شناسی بلکه یک شاهکار سینمایی است.

مستاجر  The Tenant

مستاجر اقتباسی از رمان رولان توپور است، که بدون شک فیلمی که پولانسکی ساخته است بهتر از رمان درآمده است. این فیلم از چند بُعد به شدت دارای اهمیت است و با توجه به اینکه تمامی این ابعاد به طرز ماهرانه‌ای کار شده‌اند می‌توان گفت با یک شاهکار روبه‌رو هستیم. این ابعاد شامل روانشناختی، سینماتیک، نوع روایت، شخصیت پردازی‌های استادانه، ژانریک و البته بحث نگاه خیره است. فیلم با نمایی از یک پنجره که شخصیت ترولکوفسکی پشت آن دیده می‌شود آغاز می‌گردد و سپس رو به پایین رفته و مجددا به سمت قبلی باز می گردد که این‌بار سیمونف مستاجر قبلی که خودکشی کرده پشت پنجره ایستاده است و در ادامه، این کار با تغییر ترتیب ادامه می‌یابد و در واقع کارگردان، تمام اهدافش را در این نما اعلام می‌کند و از همین پلان بحث نگاه خیره و البته تغییر جایگاه سوژه شروع می‌شود که به جرات می‌توان گفت از بهترین فیلم های روانشناسی تاریخ سینما در این زمینه به همراه پنجره عقبی است.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.