افراد باهوش ویژگی های زیادی دارند که آنان را از سایر افراد متمایز می کند. در اینجا می خواهیم ویژگی افراد باهوش را با هم بررسی کنیم. همه ما تا به حال شنیده ایم که فلانی باهوش است. در واقع باهوش بودن یکی از ویژگی های بارز افراد است که در برخورد اول می توان متوجه آن شد. همه ی ما از مصاحبت با افراد باهوش لذت می بریم؛ زیرا آنان مسائل را به خوبی درک می کنند و اگر از آنان کمک بخواهیم راه حل های خوبی به ما می دهند.
چه کسی را باهوش می نامند؟
افرادی که در یادگیری مسائل سریع تر از بقیه عمل می کنند، در آزمون ها نمرات خوبی کسب می کنند، توانایی مختلف در زمینه های متفاوت دارند و اطلاعات زیاد در زمینه های علمی، اجتماعی و سیاسی و … داشته باشند باهوش می گوییم. این افراد از ویژگی های کلی خلاق و منطقی بودن برخوردار هستند.
حال افراد باهوش ویژگی های مهم دیگری هم دارند که در این قسمت باهم تفسیر می کنیم.
1_ از گفتن کلمه نمی دانم نمی ترسند
احتمالا در میان اطرافیانتان دیده اید که کسی ادعا دارد همه چیز را می داند و حرف کسی را گوش نمی کند. باید بگوییم این فرد جز افراد باهوش نیست؛ زیرا کسی که واقعا باهوش است می داند که همه چیز را در دنیا نمی داند و مطالب زیادی هست که باید آن ها را فرا بگیرد. اگر به افراد باهوش دقت کنید می بینید که مرتبا در حال یادگیری چیزهای جدید هستند و از پرسیدن نمی ترسند. این جا به همان جمله معروف می رسیم که می گوید: پرسیدن نیمی از علم است.
افراد باهوش علم و هوش خود را وسیله ای برای فخر فروشی به دیگران قرار نمی دهند و بسیار متواضع اند. ادعا ندارند که همه چیز را بلدند و بگویند هر سوالی که بپرسید قطعا جواب آن را خواهم دانست. نکته این جاست که این افراد اعتماد به نفس پایینی ندارند، آن ها اعتماد به نفس دارند؛ اما خود را از دیگران خیلی بالاتر نمی دانند.
نه گفتن را قبل از صدمه زدن به خودتان یاد بگیرید
2_ نامنظم بودن از ویژگی افراد باهوش است
این موضوع که افراد باهوش مرتب و منظم اند کاملا غلط است و اصلا ربطی به هم دیگر ندارند. گویای این ماجرا دانشمند بزرگ انیشتین است. او فردی بسیار شلخته و نامنطم بود که اتاقش همیشه بهم ریخته بود. دلیل این شلختگی افراد باهوش شاید این است که می خواهند تایم های خود را صرف کارهای مهم تر بکنند تا تمیزکاری محیط اطرافشان.
برخی از تحقیقات می گوید که محیط های نامرتب و شلخته به افزایش خلاقیت کمک می کند که این خود پلی برای رسیدن به فکرهای جدید و بهتر است.
افراد باهوش به برنامه ریزی کردن خیلی اعتقاد ندارند، آن ها ترجیح می دهند که برنامه خود را به صورت آزاد نگه دارند و انجام کارها را به زمان مشخص و دقیقی واگذار نکنند.
3_ اشتباهات خود را بزرگترین معلم خود می دانند
انسان جایزالخطا است و این فرض که انسان هیچ گاه خطا نمی کند، غلط است. افراد باهوش قبول دارند که اشتباه می کنند، اما نکته مهم این جا است که بیش از حد به اشتباهات خود فکر نمی کنند. آن ها از درسی که اشتباهاتشان به آنان آموخته خوب فکر می کنند سپس آن را به دست فراموشی می سپارند. درواقع اشتباه کردن بد نیست، در اشتباه ماندن بد است. هیچ گاه اجازه ندهید که خطا هایی که مرتکب می شوید دیواری بر سرراه پیشرفت هایتان شود.
4_ با محیط جدید درست رفتار می کنند
راز بقای بشر، عادت است. افراد باهوش به خوبی درک می کنند که برای پیشرفت در زندگی باید منعطف بود و اگر شرایط جدیدی به وجود آمد با آن خود را وقف دهند.
کسانی که در زندگی بسیار به قوانین خود پایبند هستند و از تغییر خوششان نمی آید؛ در مواجه شدن با چالش های زندگی آسیب می بینند. این در حالی است که زندگی پر از چالش است و همچون امواج دریا ثبات ندارد. افراد باهوش در برخورد با چالش ها به جای غر زدن به فکر چاره اند. زیرا می دانند ناراحتی سود بخش نیست و به جای آن به راهی برای حل مشکل می گردند.
5_ از ویژگی افراد باهوش این است که کنجکاو هستند
بیشتر کشفیاتی که در طول تاریخ به دست آمده نتیجه کنجکاوی افراد باهوش بوده است. آن ها اگر سوالی در ذهنشان شکل بگیرد باید حتما به جواب آن دست پیدا کنند. آنها به تمام کلیات و جزییات دقت می کنند، حتی موارد کوچکی که دیگر افراد به راحتی از کنار عبور می کنند. افراد باهوش دوست دارند همه چیز را تجربه کنند و از امتحان چیزهای جدید نمی هراسند. طبق مطالعات کودکانی که کنجکاوند بسیار باهوش تر از کودکانی اند که هیچوقت سوالی نمی پرسند.
6_همیشه در حال آموختن هستند
افراد باهوش آموختن را محدود به زمان و مکان خاصی نمی کنند. آن ها از یادگیری زبان جدید، مطالعه کتاب ها و مقالات جدید، بررسی فرهنگ های دیگر و … لذت می برند. برای این دسته از افراد فارغ التحصیلی به معنای تمام شدن یادگیری برایشان نیست، همیشه سوالات خود را مطرح می کنند و برای دریافت جواب تلاش و کوشش می کنند.
7_ فکری روشن دارند
افراد باهوش قبول دارند که همه چیز را نمی دانند اما این دلیلی نمی شود که فکر های جدید را رد کنند. آن ها همیشه به یادگیری چیزهای جدید از خود علاقه نشان می دهند. این افراد همیشه به حرف ها و نظرات دیگران توجه می کنند؛ چه بسا از نظراتشان بهره هم بگیرند.
اگر به افراد باهوش حرف یا خبری جدید بدهید به راحتی آن را قبول نمی کنند. زیرا آنان باید ابتدا خودشان باید تحقیق به عمل آورند و از صحت موضوع اطمینان حاصل کنند.
به حرف های دیگران گوش می کنند و از اینکه نظر مخالفشان را اعلام کنند. هراسی ندارند، یعنی برای جلب رضایت دیگران از افکار و عقاید خود دست نمی کشند.
8_ از ویژگی افراد باهوش این است که بامزه و شاد هستند
شاید فکر کنید افراد باهوش خشک و جدی هستند؛ در حالی که غلط است. آنان افرادی شوخ طبع و سرحال هستند و از اینکه دیگران کنارشان شاد و سرحال باشد لذت می برند.
9_ به راحتی روی خود تسلط دارند
افراد باهوش روی خود کنترل و تسلط دارند. این افراد از علم و درسی که فرا گرفته اند در زندگی شخصی خود استفاده می کنند. در واقع از انجام کارهایی که سلامت روحی و جسمی شان را به خطر بیندازد دوری می کنند.
همه ما می دانیم که مصرف زیاد قند و چربی، استعمال دخانیات، تماشای بیش از حد تلویزیون و استفاده غیرمعقول از اینترنت آسیب های جسمی و روحی را بهدنبال دارد که این عادت ها تاثیر بدی بر زندگی دارند. افراد باهوش این اجازه را به عادت های خود نمی دهد.
10_ از تنهایی ترسی ندارند
بسیاری از افراد فوبیای تنهایی دارند، و دوست دارند تا جایی که می توانند با دیگران وقت بگذرانند. افراد باهوش اجتماع گریز نیستند؛ اما از تنها ماندن هم وحشی ندارند.
این افراد به این دلیل از تنها ماندن راضی هستند که می توانند به راحتی افکار و ایده های خود را رشد دهند و به خوبی درباره آنها بیندیشند. بدون ترس از قضاوت دیگران بسیاری از کارها مانند تنهایی رستوران رفتن را انجام می دهند.
11_ به صورت عاقلانه ریسک پذیرند
افراد باهوش بیش از افراد عادی ریسک می کنند؛ اما به صورت دقیق. ابتدا قبل از ریسک کردن خوب فکر می کنند که آیا فلان موضوع ارزش ریسک کردن را دارد یا خیر و تمامی جوانب احتیاط را می سنجند.
چگونه ریسک پذیر باشیم؟
12_ اعتقادی به شانس ندارند
افراد باهوش به تلاش و کوشش معتقدند نه شانس. آن ها باور دارند با پشتکار و تلاش می توان به هرچیزی دست یافت. شانس در ذهن آنان جایگاهی نداشته و نتیجه هر موفقیتی تلاش است.
از نظر افراد باهوش کسی خوش شانس است که کوشش کند و با چالش های جدیدی سر و کار داشته باشد.
13_ از ویژگی افراد باهوش این است که به کسی وابسته نیستند
وابستگی بیش از حد به دیگری، حتی خانواده خطرناک است. لطفا دقت کنید گفتیم بیش از حد، یعنی وابستگی و تکیه کردن به بقیه مانند دوست، خانواده و افراد مورد اعتماد بد نیست. اما اگر این تکیه کردن از حد طبیعی عبور کند؛ به طوری که فرد نمی تواند کارهای معمول زندگیش را به تنهایی انجام دهد خطرناک است.
افراد باهوش هنگام وقوع مشکل و گرفتاری با دیگران مشورت می کنند؛ اما به آنان اجازه تصمیم گیری نمی دهد و در نهایت خود تعیین می کند که چه اتفاقی بیفتد. افراد باهوش استقلال خود را همیشه حفظ می کنند و از وابستگی به دیگران پرهیز می کنند.
14_ دوستانی باهوش در کنار خود دارند
تاثیر دوست بر زندگی ما انکار ناپذیر است. به طوری که دوست خوب و باهوش مایه پیشرفت و دوست بد مایه پسرفت آدمی است. افراد باهوش کسانی را که موجب رشد و ارتقا می شوند را در زندگی خود نگه می دارند. به این نکته توجه کنید که اگر 80 درصد از افراد زندگیتان آدم های باهوش و متفکرند، پس به احتمال زیاد شما هم در دسته افراد باهوش قرار می گیرید.
نتیجه گیری
امیدواریم مطالب نگاشته شده برایتان سودمند واقع شده باشد. با بررسی این ویژگی در افراد مختلف می توانید افراد باهوش زندگیتان را پیدا کنید و آن ها را وارد دایره دوستان خود کنید، یا این ویژگی ها را اگر در وجود خود نهفته می بینید آنها را پرورش دهید.
دیدگاهتان را بنویسید