جدا کردن اتاق خواب کودکان ، یکی دیگر از دغدغههای اصلی والدین محسوب میشود. استفاده از روشهایی که اکثرا بیپاسخ میماند و کودک را به خوابیدن در اتاقش متقاعد نمیکند. همچنین برخی مادران به علت نگرانی از اینکه شاید کودک در هنگام خواب مشکلی برایش پیش آید، او را در کنار خود میخواباند و به این کار عادت میدهد. جالب است بدانید به تنهایی خوابیدن کودک و مستقل کردن او، میتواند برایش فوایدی را داشته باشد؛ بنابراین دست از نگرانی بردارید. با خواندن این مقاله میتوانید به راحتی فرزندتان را به خوابیدن در اتاقش عادت دهید.
تاثیرات مثبت جدا کردن اتاق کودکان
جدا کردن اتاق خواب کودکان ، اگر در زمان مناسبی صورت گیرد، استقلال کودک را افزایش میدهد. و بالعکس اگر در جدا کردن اتاق کودک خود تردید کنید و دست روی دست بگذارید؛ میتوانید باعث ایجاد برخی بیماریهای روانی در فرزند خود بشوید:
ایجاد اعتماد کودک به والدین
زمانی که فرزندتان در اتاقی مخصوص به خودش میخوابد؛ اعتماد کودک به پدر و مادرش محکمتر میشود. به این صورت که اگر والدین او در کنارش نباشند؛ میداند که همیشه در دسترس هستند، امنیت را برای او فراهم کردهاند و به خواستههایش اهمیت میدهند.
افزایش اعتماد به نفس کودک
با جدا کردن اتاق خواب کودکان میتوانید اعتماد به نفس او را بیشتر کنید. در این صورت او حس میکند که فضای شخصی و مخصوص به خود دارد و به طور مستقل در اتاق خود میخوابد. بنابراین این کار استقلال و اعتماد به نفس را در کودکتان افزایش خواهد داد.
بهترین سن برای جدا کردن اتاق خواب کودک
بهتر است نوزاد در شروع اوایل زندگی، به دلیل مراقبتهایی که نیاز دارد در کنار والدینش بخوابد. این در صورتی است که عدهای از روانشناسان معتقدند؛ والدین میتوانند کودک را از سن شش ماهگی، بعد از خوابیدن، او را در تخت اتاقش قرار دهند. اما این دوره یکی از حساسترین دوران کودک است. همچنین مادران به دلیل وابستگی شدیدی که به فرزندشان دارند، ترجیح میدهند او را در کنار خود بخوابانند. بهتر است بدانید هر چه سن کودکتان برای جدا کردن اتاقش کمتر باشد، راحتتر میتوانید او را به خواباندن در اتاقش عادت دهید.
اگر کودکی پرخور دارید، مقاله چطور جلوی کودک پرخور را بگیریم؟ را از دست ندهید.
هنگام جدا کردن اتاق خواب کودک، مصمم باشید
کودک عادت کرده است که در کنار شما بخوابد، شاید تغییر اتاق برای او خوشایند نباشد؛ از این رو امکان دارد در مقابل خواستههای شما رفتار نامناسبی از او سر بزند و یا مقاومت کند. در این زمان، برخی پدر و مادرها با مخالفتهای کودک خود کنار میآیند و پس از اصرارهای فراوان او، اجازه میدهند که در کنارشان بخوابد. با این روند کودک عادت میکند که خواستهی خود را با اصرار و بداخلاقی پیش ببرد. اما ممکن است برخی شبها که فرزندتان حال مساعد و یا روحیهی مناسبی ندارد در کنار شما بخوابد؛ این مسائل قابل توجیح هستند، پس سخت گیری نکنید. در نهایت به خاطر داشته باشید که جدا کردن اتاق خواب کودکان تنها در یک شب اتفاق نمیافتد، بنابراین سعی کنید صبور باشید.
راهکارهایی برای جدا کردن اتاق خواب کودک
به کمک روشهایی که در ادامه معرفی میکنیم، میتوانید کودک خود را به خوابیدن در اتاقش عادت دهید:
1- او را تنها نگذارید
به تنهایی کودک را به اتاق خوابش نفرستید، این کار یک فشار روحی روانی را به فرزندتان وارد خواهد کرد. بنابراین بهتر است 10 تا 30 دقیقه از وقت خود را به خوابیدن او اختصاص دهید. با کودک خود به اتاقش بروید، در کنار او بنشید تا به او آرامش دهید. تا زمان خوابیدن او در اتاقش بمانید. این کار شما به کودک اطمینان میدهد که اتاق خوابش، وحشتی ندارد و هر زمان که بخواهد والدینش در کنار او هستند. اجبار و پافشاری شما اگر با خشونت همراه باشد؛ نه تنها کودک را راضی نمیکند. بلکه باعث ایجاد ترس و وحشت خواهد شد.
کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان
عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد
قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان
اطلاعات بیشتر2- هنگام خوابیدن کودک در کنارش بمانید
در روزهای ابتدایی ممکن است کودک تا صبح چندین بار از خواب بیدار شود و به اتاق شما بیاید. با هر بار آمدن او، به اتاقش بروید و تا زمان خوابیدنش، کودکتان را نوازش کنید. در این روند برای متقاعد کردن فرزندتان میتوانید، بگویید اگر تا صبح در اتاقش بخوابد برای او هدیه میخرید یا کاری که دوست دارد، انجام میدهید. شاید این کار به زمان و انرژی زیادی نیاز داشته باشد. اما ناامید نشوید و هربار با مهربانی و آرامش، کودکتان را به اتاقش بازگردانید. بهتر است در این مدت حتی یک بار هم فرزندتان را در کنار خود نخوابانید. زیرا تمام زحماتتان از بین خواهد رفت.
3- در جدا کردن اتاق خواب کودکان قدم به قدم پیش بروید
به منظور دریافت پاسخی مطلوبتر، بهتر است مرحله به مرحله پیش بروید. به طور مثال ابتدا او را در اتاق خود بخوابانید. به تدریج تخت کودک را از خود فاصله داده و در نهایت در اتاقی دیگر قرار دهید.
4- اتاق کودک را تزئین نمایید
به کمک کودکتان اتاقش را همان گونه که میپسندد با وسایلی که دوست دارد تزئین کنید. این کار محیط اتاق را برای کودک خوشایندتر میکند. همچنین اشتیاق خوابیدن در اتاقش را بیشتر خواهید کرد.
5- جدا کردن اتاق خواب کودکان با تعریف خاطرات کودکی خود، موثر است
با فرزندتان دربارهی این موضوع که در دوران کودکی خود، چه حس خوشایندی داشتید، وقتی در اتاقی مستقل از والدین میخوابیدید، صحبت کنید. تعریف خاطرات شیرین و یا حس بزرگ شدن، به کودک این امکان را میدهد تا پذیرش این مسئله برایش آسانتر باشد.
والدین عزیز، مزایا و تاثیرات چند فرزندی را در روژه مگ بخوانید.
نکاتی که بهتر است در هنگام جدا کردن اتاق خواب کودکان به آن توجه کنید!
- اولین نیاز برای جدا کردن اتاق کودک، همراهی والدین به خصوص مادر در این زمینه است. داشتن روحیه بالا، شما را هر چه سریعتر به نتیجه خواهد رساند.
- هیچگاه اتاق کودک را مطلقا تاریک نکنید. همچنین اگر میترسد، در اتاقش چراغ خواب روشن کنید.
- در هنگام خوابیدن کودک، دست و یا موی خود را در اختیارش قرار ندهید. بگذارید خودش به خواب برود.
- هنگام خواب کودک، بر روی تخت در کنارش نخوابید؛ بلکه نزدیک او بنشید و برایش قصه بخوانید تا به خواب برود.
- شرایط کودکتان را در نظر بگیرید؛ اگر فرزندتان به اضطراب جدایی شدید دچار است؛ ترجیحا قبل از جدا کردن اتاقش، حتما از مشاور پزشکی کمک بگیرید. تصور این موضوع که شرایط کودک شما با جدا کردن از خود و خواباندن در اتاقش، بهتر خواهد شد؛ اشتباه است. چرا که کودکان مبتلا به این شرایط روحی، با این کار بیشتر آسیب میبینند.
- هرگز با خشم و عصبانیت او را به اتاقش نفرستید.
نتیجه گیری
جدا کردن اتاق خواب کودکان ، به آنها استقلال و داشتن اعتماد به نفس را میآموزد. وابستگی والدین در برخی مواقع باعث خواهد شد تا کودک را از خود دور نکنند و همیشه به بودن در کنار خود عادت دهند. پس ابتدا روحیه خود را بالا ببرید؛ این کار نیاز به زمان و انرژی زیادی دارد. با خشونت رفتار نکنید و حوصله به خرج دهید. ما در این مقاله با معرفی برخی از روشها به شما کمک خواهیم کرد تا بتوانید کودک خود را به خوابیدن در اتاق خوابش عادت دهید.
دیدگاهتان را بنویسید