تاریخ امروز2 آذر 1403
مصاحبه کاری موفق

چگونه مصاحبه کاری موفق داشته باشیم؟

داشتن یک مصاحبه‌ کاری موفق ، از همان ابتدای کار می‌تواند شوق و علاقه و اعتماد به نفس ما را چند برابر کند. اما این که چگونه یک مصاحبه کاری موفق داشته باشیم، نیازمند رعایت بعضی آداب و توجه به برخی نکات خواهد بود. در این مقاله می‌خواهیم به شما کمک کنیم که چگونه یک مصاحبه‌ی کاری را به بهترین شکل پشت سر بگذارید.

 

نکاتی که برای داشتن مصاحبه کاری موفق باید به آن‌ها توجه کنید

مقید به زمان باشید

اولین و مهم‌ترین مورد تعهد شما به زمان است. همیشه و همیشه سعی کنید سر وقتی که برای شما مشخص شده در مصاحبه حضور پیدا کنید. حتما مسافتی که باید طی کنید را تخمین بزنید و عواملی مثل ترافیک را هم در نظر بگیرید که بتوانید سر ساعت مقرر در محل حضور پیدا کنید. اخلاق حرفه‌ای خودتان رو در قدم اول با زمان و آن‌تایم بودن ثابت کنید.

 

لباس مناسب بپوشید

به خاطر داشته باشید که هیچ شرکتی شما را به خاطر ظاهرتان استخدام نخواهد کرد. با این حال، ظاهر و نوع پوشش شما می‌تواند در تصمیم‌گیری مسئولان استخدام موثر باشد. زمانی که با لباسی تمیز و مرتب در جلسه مصاحبه حاضر می‌شوید از نظر مسئولان استخدام، شخصی حرفه‌ای و با تجربه خواهید بود.

از طرف دیگر، اگر بیش از حد غیررسمی و نامرتب باشید، مسئولان استخدام در اولین برخورد شما را به عنوان فردی متخصص و حرفه‌ای نخواهند شناخت. بنابراین انتخاب پوشش مناسب تاثیر به سزایی در داشتن یک مصاحبه کاری موفق دارد.

مصاحبه کاری موفق

در یک مصاحبه کاری موفق باید خوش‌اخلاق باشید

همه جای شرکت‌ها پر است از دوربین‌های مداربسته‌ای که اعمال و حرکات شما را ثبت می‌کنند و شاید از همان بدو ورود شما، کارفرما شما را تحت نظر دارد تا بداند شما چگونه با دیگران رفتار می‌کنید. سعی کنید خوش‌اخلاق و مؤدب باشید و لبخند آرامی به لب داشته باشید. با لبخند وارد اتاق شوید و خودتان را معرفی کنید. سعی کنید به تمامی پرسنل شرکت که با آن‌ها برخورد می‌کنید احترام بگذارید، حتی نیروهای خدماتی. مطمئن باشید اخلاق خوب داشتن به ضرر شما نخواهد بود و فقط یک مصاحبه کاری موفق را برایتان رقم می‌زند.


چطور پر انرژی باشیم؟


 

در یک مصاحبه کاری موفق صادق باشید

هیچ‌کس نمی‌تواند ادعا کند که همه چیزدان است و کاربلد. پس، از اینکه به بلد نبودن چیزی اعتراف کنید،‌ نترسید. اینکه خیلی ساده بگویید “نمی‌دونم”، خیلی بهتر از آن است که یک سری داستان نامربوط سرهم کنید و تحویل دهید. باور کنید اکثر افرادی که از شما سوال می‌پرسند خودشان هم روزی مثل شما بودند. احتمالا آن‌ها هم اطلاعات مختصری دارند و متوجه هستند که شما چیزی بلد نیستید.

مصاحبه کاری موفق

فرصت‌طلب و خودخواه نباشید

برای مصاحبه کاری موفق ، هیچوقت فرصت طلب و خودخواه نباشید. وقتی برای مصاحبه وارد شرکتی می‌شوید، به‌جای اینکه بگویید «من شنیده‌ام شرکت شما برای کار کردن جای خیلی خوبی است»، بهتر است ویژگی‌های خود برای موقعیت شغلی اعلام شده را شرح دهید. در غیر این صورت ممکن است فردی فرصت‌طلب و خودخواه جلوه کنید.

به بیان دیگر، یعنی کسی که در صورت مشاهده‌ی سود و منفعت بیشتر حاضر است شرکت را ترک کند. این رفتار اصلا وجهه‌ی خوبی نخواهد داشت. شما باید ویژگی‌ها و توانایی‌های خود را شرح بدهید و دقیقا بدانید که هدف‌تان از استخدام در آن شرکت چیست؟ باید نشان بدهید که دقیقا مناسب آن جایگاه شغلی هستید. در عین حال که به‌اندازه‌ی کافی علاقه به رشد و پیشرفت در پُست پیشنهادی را دارید. وقتی شرکت‌ها قصد دارند نیروی جدیدی را جذب کنند در حقیقت به دنبال کسی هستند که جایگاه خالی مورد نظر را پُر کند نه آن چه شما می‌خواهید.

 

در مصاحبه کاری نشان دهید که قصد همکاری دارید

اگر قصد دارید در مصاحبه کاری امتیازهای بیشتری از کارفرما بگیرید، نشان دهید که برای همکاری با آن شرکت مصمم هستید.

کارفرماها تمایلی ندارند که با صرف هزینه‌های اجتماعی و سیاسی، ثابت کنند که پیشنهادشان خوب است. اگر احساس کنند که در نهایت جواب شما منفی خواهد بود، مصاحبه کاری موفق نخواهید داشت.

گاهی افراد با خود فکر می‌کنند چطور در مصاحبه موفق شوم و تصمیم می‌گیرند به کارفرما بگویند که درخواست‌های شغلی زیادی دارند. اما هرچه بیشتر بر این موضوع اصرار کنند، کارفرما بیشتر به این نتیجه می‌رسد که شانس جذب این داوطلب را ندارد و وقتش را برای بررسی این گزینه تلف نمی‌کند.

با این حساب اگر می‌خواهید از فرصت‌های شغلی دیگرتان به عنوان اهرم فشار استفاده کنید، بهتر است با گفتن این که چرا و تحت چه شرایطی خوشحال می‌شوید درخواست‌های دیگر را رد کنید و این پیشنهاد را بپذیرید، تعادل را برقرار کنید.

مصاحبه کاری موفق

در بدترین شرایط نیز آرامش خود را حفظ کنید

یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که افراد هنگام مصاحبه با آن مواجه می‌شوند نداشتن آرامش است که موجب از دست دادن اعتماد به ‌نفس و بالا رفتن استرس می‌شود. این عامل به‌تنهایی می‌تواند نظر یک کارفرما را نسبت به استخدام شما منفی کند.

حتی اگر شما فرد حرفه‌ای و متخصص در زمینه‌ی خود باشید نیز ممکن است بر اثر از دست دادن آرامش، نتوانید جواب درستی به سؤالات کارفرما بدهید. از این ‌رو حفظ آرامش امری ضروری و واجب است که البته کار راحتی هم نیست. ما به شما پیشنهاد می‌کنیم قبل از مصاحبه، جلسات تمرینی با دوستان خود انجام دهید. مهارت‌های ارتباطی خود را تمرین کنید. در مورد مصاحبه‌های کاری و سؤالاتی که اغلب رایج هستند در اینترنت جستجو کرده و به مطالعه‌ی آن‌ها بپردازید. قبل از ورود به جلسه چند نفس عمیق بکشید و به خود این اطمینان را بدهید که شما توانایی انجام هر کاری را دارید.

 

آمادگی قبلی داشته باشید

تقریبا همه مصاحبه گرها از شما می‌خواهند که به صورت مختصر از سابقه کاری و تحصیلات و گذشته‌تان تعریف کنید. اگر قبل از مصاحبه چیزی که می‌خواهید بگویید را آماده کنید و حداقل یکی دوبار آن را توی در ذهنتان تعریف کنید؛ می‌توانید بهترین توصیف از خودتان را داشته باشد. این نکته در ساخت یک مصاحبه کاری موفق بی‌تاثیر نخواهد بود.


افراد استرسی بخوانند


 

مدارک مورد نیاز را به همراه داشته باشید

ممکن است مصاحبه‌کنندگان در همان ابتدای مصاحبه از شما بخواهند یک کپی از رزومه خود را در اختیارشان قرار دهید. بنابراین بهتر است تمام مدارک مورد نیاز همراه و در دسترستان باشد. اگر نتوانید طی چندثانیه مدارکتان را از داخل کیفتان بیرون بیاورید، کارشناسان استخدام در گوشه دفترچه یادداشتشان صفت “نامنظم” را خواهند نوشت.

برای آن که بتوانید در اولین برخورد شغلی تاثیرگذار باشید، باید همه مدارک مورد نیازتان را به شکلی منظم داخل پوشه‌ای قرار دهید. اگر از قبل به شما اطلاع داده‌اند که باید رزومه و نمونه کارهایتان را همراه داشته باشید، حتماً از روز قبل آن‌ها را آماده کنید. به طور کلی، در طی مصاحبه هر چه کمتر برای برداشتن مدارک کیفتان را باز و بسته کنید، بهتر است.

 

تلفن همراهتان را کنار بگذارید

ما، انسان‌های مدرن، هر کجا که منتظر هستیم از روی عادت تلفن همراه خود را از جیبمان بیرون آورده و مشغول گشت زدن در اینترنت یا بازی کردن می‌شویم. کم حوصلگی از پدیده‌های زندگی در عصر اینترنت است.

با این حال، اگر منتظر آغاز مصاحبه هستید، تلفن همراهتان را به حال خود رها کنید. در عوض سعی کنید رزومه خود را بررسی کرده یا پاسخ‌های خود به سوالات متداول استخدامی را مرور کنید. به این ترتیب، زمانی که کارشناس استخدام برای خوش‌آمدگویی دستش را به سمت شما دراز کرد، مجبور نیستید بازی را ببندید و عجولانه تلفن همراه را در جیبتان قرار دهید.

مصاحبه کاری موفق

نتیجه گیری

اگر یک مصاحبه کاری موفق می‌خواهید وقتی که به عنوان کارجو وارد شرکتی می‌شوید، به طور طبیعی انتظار دارید که مسئولان استخدام پیش از شما خودشان را معرفی کنند. با این حال، شما می‌توانید در این کار پیش قدم شده و خودتان را معرفی کنید. کمی لبخند بزنید و اشتیاق خود را برای حضور در مصاحبه توصیف کنید. اضطراب و استرس را کنار بگذارید و با آرامش برخورد کنید. مطمئن باشید مصاحبه‌کنندگان اعتماد به نفستان را تحسین خواهند کرد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.