تاریخ امروز2 آذر 1403
تربیت کودک مثبت اندیش

چطور کودک مثبت اندیش تربیت کنیم؟

مقاله ای که امروز قصد داریم برای شما مورد بررسی قرار دهیم در رابطه با تربیت کودک مثبت اندیش است. پیشنهاد می کنیم مطالب امروز را از دست ندهید چرا که خالی از لطف نیست.

کودکان را می توان شبیه به یک سی دی خام تشبیه کرد که هر چیزی را می توان روی آن بارگذاری نمود. پس خوب است که تنها روی رفتارهای مثبت و صحیح تمرکز کنیم. مثبت اندیش بودن یکی از فاکتورهای مهم در زندگی است که اگر هر شخص از آن برخوردار باشد، به مراتب آرامش بیشتری را در زندگی خود خواهد داشت. حال ممکن است بسیاری از والدین از خود بپرسند که چگونه باید بستری برای مثبت اندیش بودن کودک فراهم کرد، اگر شما هم جز این دسته از افراد هستید؛ پس ادامه ی مطالب را مطالعه کنید.

 

مثبت اندیش بودن به چه معناست؟

همه ی ما یک ذهنیت از مثبت اندیش بودن را داریم. اما اگر از ما بخواهند که در یک سطر آن را توضیح دهیم ممکن است پاسخ مناسبی نداشته باشیم. پس بهتر است پیش از پرداختن به موضوع اصلی، مختصر توضیحی در این باره داشته باشیم.

از جمله ابزارهای درونی که می تواند انسان را به موفقیت برساند، مثبت اندیشی است. منظور از مثبت اندیشی در واقع تغییر دیدگاه شخص، نسبت به تمامی آن چه در اطراف او وجود دارد است. بدین شکل که در هر چیزی تنها به جنبه ی مثبت آن نگاه کرد و از آن انرژی مثبت گرفت. این ساده ترین توضیح برای مثبت اندیش بودن است.

تربیت کودک مثبت اندیش

از چه راه هایی می توان به تربیت کودک مثبت اندیش پرداخت؟

برای تربیت کودکان مثبت اندیش باید از سنین پایین شروع به این کار کرد. از جمله راه هایی که می توان با استفاده از آن به تربیت کودک مثبت اندیش پرداخت بدین شرح است:

  • اولین و مهم ترین الگوی هر کودکی والدین و خانواده او هستند. در نتیجه باید هنگام حضور او تا حد امکان از رفتارهای منفی یا صحبت هایی که باعث بدبینی او می شود جلوگیری کرد. به طور مثال اگر در هنگام رانندگی اگر شخصی از شما سبقت گرفت، سعی نکنید با افزایش سرعت با او لجبازی کنید.
  • اگر فکر می کنید که کودک شما نگرش هایی منفی دارد؛ سعی کنید با استراتژی های خاص آن را به سمت مثبت تغییر دهید. معمولا کودکانی که از اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستند، از خود برداشت هایی منفی و تحقیر آمیزی دارند. به همین دلیل نمی توانند از رفتارهای دیگران تعابیر مثبتی داشته باشند.
  • در تربیت کودک مثبت اندیش حتی باید به کلماتی که می گویید نیز دقت داشته باشید. زیرا پس از تکرار آن کلمه، برای یک مدت او به باور غلط خواهد رسید. به طور مثال اگر او در دفاع کردن از خود نمی تواند موفق عمل کند، نباید هیچ گاه اینگونه به او تذکر داد که تو هیچ وقت نمی توانی از خود دفاع کنی.
  • مسلما همه ی کودکان در شرایط مساعد و آرام زندگی نمی کنند. برای این که چنین شرایطی بر روحیه آن ها تاثیر منفی نداشته باشد؛ باید مدام زیبایی هایی که وجود دارند را به او یادآوری کنید با این کار به طور چشم گیری از استرس های او کاسته می شود.
  • امن ترین مکانی که کودکان سراغ دارند محیط منزل و خانواده آن ها است. پس هیچگاه با رفتارهای خشونت آمیز، توهین و تنبیه های سنگین و فیزیکی باعث نشوید که او به این درک برسد که هیچ گاه نمی تواند امن باشد، یا این که محیط دیگری را امن بداند.
  • در تربیت کودک مثبت اندیش هیچگاه سعی نکنید که واقعیت ها را از او مخفی کنید. بلکه باید به او بگویید که این دنیا واقعیت های تلخ و منفی دارد. به او بیاموزید که چگونه باید با آن ها به طور صحیحی مقابله کند. به طور مثال باید به او یاد دهید که در مدرسه ممکن است یک شخص بخواهد خوراکی ها یا وسایل او را به زور بگیرد. اما او نباید اجازه ی این کار را بدهد. بلکه باید در مقابل این رفتار بایستد. توجه داشته باشید که تحلیل واقعیت های زندگی به شیوه ای صحیح جز بدبینی محسوب نمی شود.
  • از یاد دادن عشق و مهرورزی به کودکان دریغ نکنید. چرا که نتیجه ی بسیار خوبی در تربیت کودک مثبت اندیش به همراه دارد.

فیبر غذایی و مقدار مناسب آن

 

از چه راه هایی می توان به تقویت نکات مثبت زندگی کودکان پرداخت؟

اگر تا به این قسمت از مقاله را با دقت مطالعه کرده باشید؛ می دانید که در تربیت کودک مثبت اندیش باید چه رفتارهایی داشت. در واقع باید ابتدا از خودتان شروع کنید تا بتوانید رفتارهای درست و مثبت را به کودک منتقل نمایید. اما راه هایی نیز وجود دارد که می تواند به تقویت این مثبت اندیشی به شما کمک کند. از جمله این راهکار ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

 

کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان

عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد

قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان

قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان

اطلاعات بیشتر

عشق خود را به کودکتان نشان دهید

در طول روز زمانی را برای کودک خود در نظر بگیرید و به انجام کارهایی که او لذت می برد بپردازید. آن را در آغوش بگیرید و از کلمات محبت آمیز برای نشان دادن عشق خود به کودک استفاده کنید.

توجه والدین

برای آن ها الگوی درستی باشید؛ حتی اگر پیش از این رفتارهای صحیحی نداشته اید

همانطور که گفتیم کودک از رفتار بزرگترها تقلید می کند. پس بهتر است تنها رفتارهایی را انجام دهید که می دانید نتیجه ی مثبتی به همراه دارد. حتی اگر قبلا برخی رفتارهای منفی داشته اید؛ باید در مقابله با کودک یا زمانی که او حضور دارد از آن ها پرهیز کنید.

 

برای تربیت کودک مثبت اندیش ، اجازه دهید کودکتان موفقیت را تجربه کند

از دیگر مواردی که می تواند در تربیت کودک مثبت اندیش موثر باشد این است که به او اجازه دهید تا موفقیت ها را تجربه کند. به طور مثال از او بخواهید کارهایی که مربوط به خود اوست را به تنهایی انجام دهد.

 

برای تربیت کودک مثبت اندیش ، از آموزش مهارت های عملی غافل نشوید

انجام برخی کارها به صورت عملی می تواند به او کمک کند که احساس بهتری داشته باشد. به طور مثال به او یاد دهید که چگونه باید بند کفش هایش را ببندد یا چگونه باید از کارد و چنگال به شیوه ی درست استفاده کند.

 

نیازی نیست بازی ها فرزندانتان را کنترل کنید

لازم نیست که همیشه هنگام بازی کردن کودکان، شما هم حضور داشته باشید. گاهی باید اجازه دهید که او به تنهایی این کار را انجام دهد و کنترل بازی را در دست بگیرد، با این کار او به توانایی هایی که دارد اعتماد پیدا خواهد کرد.

 

برای بیان مشکلاتی که دارند، زمان بگذارید

بسیاری از والدین به خیال این که مشکلات کودکان نمی تواند جدی باشد به این موضوع بی اهمیت هستند. در حالی که چنین نیست و اگر به نگرانی های کودکان توجه نشود، فکر می کنند که باید ناامیدی به زندگی ادامه داده و با آن ها سازگاری پیدا کنند.

مثبت اندیشی کودکان

برای تربیت کودک مثبت اندیش ، حمایت کننده باشید

همه ی اشخاص خواه ناخواه در زندگی مشکلاتی دارند که نیاز نیست کودکان در سنین پایین آن ها را درک کنند. سعی کنید به جای این که آن ها در معرض این استرس های مالی یا واقعیت های ناگوار زندگی قرار دهید. برای استرس هایی که دارند مانند یک پناهگاه باشید.

 

غذاهای مضر را برای راحتی خود به کار نبرید

برخی از والدین برای آن که از بهانه گیری های کودکان فرار کنند و آن ها را آرام کنند، غذاهای چرب و شیرین مثل فست فود و آبنبات در اختیار کودکان قرار می دهند که کار بسیار اشتباهی است. در واقع با این کار تنها به سلامتی کودک آسیب خواهد رسید.

 

مثبت نگری را در کودک افزایش دهید

در تربیت کودک مثبت اندیش باید مثبت نگری را درون آن تقویت کرد. بدین معنا که به او یاد دهید از هر چیزی که در اطراف او وجود دارد؛ تنها به جنبه های مثبت دقت کند. تداوم این کار برای یک مدت، به یک عادت در زندگی تبدیل خواهد شد که انعکاس آن را می توان تا پایان عمر مشاهده کرد.

 

سعی کنید اتفاقات خوشایند را به عنوان بخشی از زندگی در نظر بگیرید

سعی کنید در محیط خانواده اتفاقاتی را به صورت روتین ایجاد کنید که احساس خوشایندی به کودک می دهد. با این کار او از زندگی لذت می برد و فکر می کند که اتفاقات خوشایند در زندگی جز واجبات به حساب می آید.

 


از خواص سیاه دانه باخبرید؟

تربیت کودک مثبت اندیش چه فوایدی برای او به همراه دارد؟

تمامی موارد ذکر شده، می توانند فوایدی را به همراه داشته باشند. از جمله این فواید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برای کودک نوعی آرامش و اطمینان خاطر نسبت به خود و زندگی به وجود می آید.
  • کودک می آموزد که برای رسیدن به موفقیت باید تلاش و تمرکز بیشتری داشته باشد.
  • جالب است بدانید با به کارگیری مثبت اندیش بودن، فکر و اعضای بدن برای ایجاد اتفاقات خوب هماهنگ می شوند.
  • مهم ترین فوایدی که می توان در تربیت کودک مثبت اندیش ذکر کرد این است که مشکلاتی مانند استرس، اضطراب و افسردگی که در پی افکار منفی ایجاد می شوند، به وجود نخواهد آمد.

 

تربیت کودک مثبت اندیش

نتیجه گیری

نتیجه ای که از تربیت کودک مثبت اندیش می شود این است که برای تغییر کودک باید ابتدا از خود شروع کنید. زیرا شما قرار است مانند یک الگو و معلم همه چیز را به او بیاموزید و به نحوی او را هدایت کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.