تاثیرات و عوارض تلفن همراه بر بدن موضوع بسیار جدی است که نمیتوان آن را انکار کرد. چرا که استفادهی بیرویه از تلفنهای همراه میتواند باعث بروز عارضههای جسمانی جبران ناپذیری گردد. گسترش علم و فناوری باعث سهولت زندگی افراد شده است. اما تکنولوژیهای جدید از جمله گوشی تلفن همراه، برخی عوارض را نیز برای سلامت جسم و روح افراد ایجاد کرده است که با هم به مرور خطرات سلامتی استفاده از تلفن همراه میپردازیم.
کارشناسان با بررسی امکاناتی که برروی گوشیهای تلفن همراه هوشمند وجود دارد دریافتند حدود 50 وسیله مختلف در این دستگاه جمع آوری شده که در گذشته افراد، هر یک از آنها را به تنهایی حمل میکردند. این مسئله افراد را به استفادهی هر چه بیشتر از تلفن همراه ترغیب خواهد کرد. بد نیست در این دنیای علم و فناوری و پیشرفت روز به روز تلفنهای همراه، به عوارض و تاثیرات آن بر روی جسم و سلامتی نگاهی بیندازیم.
عوارض تلفن همراه بر بدن
قرار نیست استفاده از گوشی را به کلی ترک کنید. چرا که این راهکار اصلا منطقی نیست. در واقع هدف این است که رفتارهایی را در خود تقویت کنیم که مثلا انجام مداوم بازیهای اعتیاد آور، باعث نشود در آینده دچار دردها و آسیبهای جسمانی درمان ناپذیر شویم. در ادامه فهرستی از صدمههای جسمی و راههای جلوگیری از آنها را مطالعه خواهید کرد.
تورفتگی یا انحراف انگشت کوچک
کار با گوشیهای هوشمند با نمایشگر و جثهی بزرگ، هرچند ممکن است از بسیاری جهات جذاب باشد. اما نگه داشتن آنها در یک دست نه تنها دشوار است؛ بلکه میتواند منجر به آسیب دیدگی انگشت کوچک دست به عنوان نگهدارندهی پایین گوشی شود.
تورفتگی یا انحراف انگشت کوچک یکی از این آسیبها به شمار میرود که به گفتهی مجلهی پاپیولر ساینس موقتی است. اما راشل رود، جراح دست هشدار میدهد که این تورفتگی میتواند علامت وضعیت متفاوتی، به نام همکشی باشد که باعث شود بافتهای انگشت خشک شده و انگشت در حالت خمیده باقی بماند. در هر صورت، بهتر است نسبت این موضوع حساس باشید. به منظور پیشگیری از تورفتگی یا دندانه دار شدن انگشت، حتی اگر این عارضه موقتی باشد. بهترین راه این است که گوشی همراه خود را دودستی نگه دارید و از نگه داشتن آن برای مدت طولانی در یک دست خودداری کنید.
دربارهی سندروم پای بیقرار بدانید
گردن درد
کشیدگی طولانی مدت عضلهی گردن زمانی که در حال چک کردن پیامها در گوشی هستید دردی را در این عضله به وجود میآورد که اصطلاحا به آن، تک نک گفته میشود. کنت هنسراج، جراح ستون فقرات در نیویورک محاسبه کرده است که پایین نگه داشتن گردن در زاویهی 45 درجه فشاری برابر با فشار حدود 22 کیلوگرم بار را به آن وارد میکند و خم کردن آن تا زاویهی 60 درجه این فشار را در حد 27 کیلوگرم افزایش میدهد. پس مراقب زاویهی گردن خود حین استفاده از تلفن همراه باشید.
تا حد ممکن گوشی را هم سطح با چشمان و موازی با سر خود نگه دارید. این شکل کار با تلفن همراه هرچند ممکن است در خیلی مواقع مانند زمانی که در کلاس یا جلسهای کاری هستید باعث رنجش افراد شود. اما در عوض باعث رنجش ستون فقرات نخواهد شد.
کمر درد از عوارض تلفن همراه
مطالعهای که در سال 2013 انجام شد، نشان داد که 84 درصد از افراد 18 تا 24 سال، دچار دردها ناحیهی تحتانی کمر هستند. دردهایی در حوالی قسمت اتصال کمر به لگن که دنبالچه نام دارد. ریشهی این دردها حالت نشستن نامناسب هنگام کار با گوشی یا لپ تاپ است. حالتهای نشستنی که با قوز کردن و لم دادن و ولو شدن روی مبل همراه هستند باعث فشار به کمر و ایجاد درد در این ناحیه خواهد شد.
برای پیشگیری از این نوع دردها، کافی است صاف بنشینید. البته به گفتهی پزشکان تغییر مداوم حالت نشستن در مواقعی که مجبور به نشستن هستید، بهتر از صاف نشستن طولانی مدت است.
آسیبهای چشمی
به دلایلی هنگام استفاده از گوشی هوشمند خود فراموش میکنیم که پلک بزنیم. یک متن یا ویدیوی جذاب ممکن است باعث شود آنقدر به نمایشگر خیره شویم که چشمان ما اشک بیفتند و این موضوع باعث خشکی چشم ما شود. این موضوع شاید چندان مهم نباشد. اما به مرور میتواند باعث فشار به چشم و بروز مشکلات و عفونتهای چشمی شود. آسیب بینایی در نتیجهی کار زیاد با گوشی هوشمند تهدیدی انکارناپذیر است. این مسئله فراتر از خشکی چشم است و به گفتهی چشم پزشکان نور آبی و بنفشی که از نمایشگر ساطع میشود میتواند باعث تباهی لکه زرد شده و در نهایت به کوری بینجامد. به علاوه خیره شدن به صفحهی نسبتا کوچک گوشی میتواند باعث تنبلی چشم، ضعف، خستگی، تاربینی و حتی کوری موقت شود.
نور صفحه نمایش را کم کنید، اندازهی فونت را افزایش دهید و استراحت دادن به چشمان خود را فراموش نکنید. همچنین در برخی گوشیها میتوانید با فعال کردن حالت مطالعه در شب، نور آبی نمایشگر را کاهش دهید. البته، اگر نگاه کردن به نمایشگرها بخشی از زندگی کاری شما باشد، شاید عملا نتوانید کار زیادی برای فرار از نور آبی و بنفش و محافظت از چشمان خود در برابر تباهی لکهی زرد انجام دهید.
درد آرنج از عوارض تلفن همراه
شاید نام سندروم تونل کارپ برایتان ناآشنا باشد. تونل کارپ نوعی به دام افتادن و فشردگی عصب است که معمولا در ناحیهی مچ روی میدهد. اما سندروم دیگری به نام سندروم تونل کوبیتال وجود دارد که باعث فشار به عصبهای ناحیهی جلوی بازو و پشت آرنج میشود. اگر در حوالی بازوی خود احساس سوزش یا بیحسی میکنید. احتمالا به دلیل استفادهی زیاد از تلفن همراه دچار سندروم تونل کوبیتال شدهاید.
آسیب انگشت شست
تایپ کردن زیاد از حد در گوشی همراه و کار کشیدن از انگشت شست برای نگه داشتن آن، منجر به بروز مشکل در مفاصل آن خواهد شد. مشکلاتی نظیر آرتروز انگشت شست و ایجاد صدا و درد هنگام خم و راست کردن آن، میتوانند عواقب کار کردن زیاد با گوشی باشند. تا حد امکان گوشی را روی یک سطح مانند میز یا کف دست قرار دهید و از سایر انگشتان خود برای تایپ کردن و کار با گوشی کمک بگیرید.
درمان رحم دوشاخه در زنان
نکتهی مهم
تحقیقات نشان داده است که اشعه موبایل حدود 6 دقیقه خواب را عقب میاندازد و ممکن است باعث بروز تغییراتی در مراحل خواب شما شود. همچنین برخی بررسیها حاکی از آن است که از تلفن همراه اشعههای غیریونی ساطع میشود و افرادی که بیش از 10 سال از این وسیله استفاده کرده باشند؛ 50 درصد بیشتر در معرض ابتلا به تومورهای مغزی قرار دارند. حتی برخی از تحقیقات ارتباط بین اشعههای ساطع شده از گوشیهای موبایل را با نوعی سرطان مغز به نام “گلیوما” ثابت کرده است.
نتیجه گیری
همهی ما میدانیم که تاثیرات و عوارض تلفن همراه بر بدن مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. با وجود آگاهی هر یک از ما از این مشکلات و اثرات، باز هم عدهای این مسئله را جدی نمیگیرند و سلامت خود را به خطر میاندازند. بنابراین بد نیست این مقاله را به عنوان یک زنگ خطر بشناسید؛ تا کمی بیش از پیش مراقب سلامت جسمی و روانی خود باشید.
سلام من اونقدر گوشی بازی کردم که الان کاملا کور شدم و دیگه نمیتونم چیزی ببینم و یا گوشی بازی کنم
اگه کوری چرا داری اینو مینویسی ؟
به سختی
سلام . ممنون از مطالب مفیدتون . میشه لطفا منابع مقالتون رو هم بگید