تاریخ امروز2 آذر 1403
عوارض مکمل های کلاژن

عوارض مکمل های کلاژن را نادیده نگیرید

عوارض مکمل های کلاژن مسئله ای است که مصرف کنندگان نباید آن را دست کم بگیرند. به طور طبیعی پوست انسان دارای یکسری مواد و عناصر است که سبب جوان ماندن می شوند. یکی از این عناصر کلاژن نام دارد که عامل اصلی جوانی به شمار می آید. اما با افزایش سن، میزان این ماده در بدن رفته رفته کاهش می یابد. با پیشرفت علم، محققان توانستند این ماده را به طور مصنوعی بسازند و از طرق مختلف آن را به بدن برسانند. تاثیر این مواد روی پوست صورت بیش از سایر نقاط قابل مشاهده است.

 

کلاژن چیست؟

بهتر است پیش از این که بخواهیم به عوارض مکمل های کلاژن بپردازیم؛ مختصر توصیحی راجع به کلاژن داشته باشیم تا آن دسته از کاربرانی که در این باره اطلاعات کافی ندارند به خوبی با آن آشنا شوند. کلاژن یکی از انواع پروتئین هایی است که به میزان بسیار زیاد در بدن یافت می شود. این پروتئین که به صورت رشته ای است، خارج از سلول قرار دارد. جالب است بدانید که کلاژن در تمامی ساختار بدن از جمله پوست، تاندون ها، ماهیچه ها، استخوان ها، رگ های خونی و حتی سیستم گوارشی موجود است.

 

چه عواملی باعث کاهش کلاژن در بدن می شود؟

عوامل زیادی می تواند به کاهش کلاژن در بدن منجر شود. اما در این میان بیشترین عامل موثر بر این موضوع، افزایش سن است. در واقع زمانی که سن بالا می رود، چین و چروک های پوست نیز بیشتر خواهد شد. این روند افزایشی که با کاهش کلاژن در بدن همراه است، تا پایان عمر ادامه دارد. اما این تنها عامل نیست؛ بلکه موارد دیگری همچون استرس، رژیم غذایی نامناسب، مصرف دخانیات، قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب بدون محافظ و ضد آفتاب و… در کاهش کلاژن، تاثیر به سزایی دارند.

عوارض مکمل های کلاژن

مکمل های کلاژن به چه شکلی تولید می شوند؟

مکمل های کلاژن که چند سال است در بازار یافت می شوند؛ به شکل قرص، کپسول و پودر به خط تولید می رسند. این مکمل ها، روند هیدرولیز شدن را پشت سر می گذارند. به بیان دیگر این که کلاژن موجود در مکمل ها در پیتیدها شکسته خواهند شد. در نتیجه بدن به راحتی آن ها را جذب خواهد کرد. هر دارویی که تولید می شود، مزیت ها و البته معایبی به همراه دارد. مزیت های آن بر هیچکس پوشیده نیست. اما شاید همه ی افراد از معایب آن اطلاع نداشته باشند. در ادامه هر آن چه که باید در این باره بدانید را به شما خواهیم گفت.


به داروی راکوتان اعتماد کنیم؟

 

عوارض مکمل های کلاژن چیست؟

همانطور که گفته شد، هر دارویی معایب یا بهتر است بگوییم عوارض خاص خود را دارد. از جمله عوارض مکمل های کلاژن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

طعم بدی در دهان ایجاد می کند

بر اساس تحقیقات به عمل آمده روی افرادی که از مکمل های کلاژن ساز استفاده می کنند، مشخص شد که بسیاری از آن ها از طعم بد دهان خود، پس از مصرف این مکمل ها شکایت داشته اند. شاید بسیاری از شما با خود بگویید که این موضوع جز عوارض مکمل های کلاژن محسوب نمی شود، که البته درست است. اما به هر حال حس ناخوشایندی را برای مصرف کننده به وجود می آورد که سبب آزار او می شود. اگر شما هم از این مکمل ها خریداری کرده اید؛ پیشنهاد می کنیم هنگام مصرف به جای آب از شیر یا آب میوه استفاده کنید، تا طعم بد آن کاهش پیدا کند یا از بین برود. لازم به ذکر است که آب میوه های اسیدی، مثل پرتقال باعث کاهش اثر بخشی آن خواهد شد.

 

عوارض مکمل های کلاژن ، ممکن است پوست را تحریک و موجب بروز حساسیت شود

به طور کلی کلاژن های مختلفی وجود دارد که در هر یک از مکمل ها ممکن است از نوع خاصی استفاده شود. گاهی همه ی این کلاژن ها با بدن سازگای نخواهند داشت. در نتیجه با مصرف آن ها، پوست تحریک می شود و به شکل حساسیت هایی روی پوست ظاهر خواهد شد. از جمله عوارض مکمل های کلاژن برای پوست می توان به قرمزی، خارش، سوزش و… اشاره کرد. لازم به ذکر است که بدن به خود کلاژن حساسیت ندارد. چرا که در بدن به وفور یافت می شود. در واقع این حساسیت ها، ناشی از منبع تهیه کلاژن خواهد بود.

عوارض مکمل های کلاژن

عوارض مکمل های کلاژن ، کلسیم بدن را بالا می برد

هایپر کلسیمی به واکنشی در بدن گفته می شود که کلسیم بیش از حد نیاز، در بدن افزایش می یابد. بسیاری از مکمل های کلاژن را با استفاده از منابع دریایی مثل صدف ها یا کوسه ها تهیه می کنند، که کلسیم بسیار زیادی دارند. در صورتی که اگر کلسیم بدن، بیش از حد مجاز باشد؛ مشکلاتی از جمله استخوان درد، ریتم غیر طبیعی قلب، خستگی مزمن، حالت تهوع و… را به وجود می آورد.


اثرات بی نظیر ویتامین B6


 

عوارض مکمل های کلاژن ، وزن را کاهش می دهد

جالب است بدانید که مصرف کلاژن، باعث افزایش سوخت و ساز یا متابولیسم بدن می شود. از همین رو باید انتظار لاغری برای مصرف کننده را داشت. گاهی بر اثر همین متابولیسم بالا مشکلات زیادی برای اشخاص به وجود می آید. بنابراین توصیه می شود در صورتی که قصد دارید از مکمل های کلاژن استفاده کنید و از عوارض آن  مثل لاغری، در امان بمانید؛ بهتر است پیش از مصرف با پزشک خود مشورت کنید تا در صورت نیاز رژیم غذایی خاصی لحاظ شود.

گاهی حتی عوارض مکمل های کلاژن بیش از این موارد است به صورتی که نشانه هایی مثل احساس سنگینی در معده، بثورات یا اسهال را برای شخص به وجود آورد.

عوارض مکمل های کلاژن

چند نوع کلاژن وجود دارد؟

به طور کلی بدن هر شخص دارای 4 نوع کلاژن بوده که شامل موارد زیر است:

نوع اول

این نوع کلاژن در فیبروس غضروف، تاندون، استخوان و نسوج های اتصالی مشابه وجود دارد.

نوع دوم

کلاژن نوع دوم در ناخن ها، اندام ها ، پوست و مو تشکیل می شود.

نوع سوم

کلاژن نوع سوم نقش موثری در رشد جفت، در زنان باردار دارد.

نوع چهارم

آخرین نوع از کلاژن، موجب غضروف سازی می شود.

 

نتیجه گیری

مکمل های کلاژن، به شکل های مختلفی تولید می شود که خواص زیادی به همراه دارند. اما نباید از عوارضی که به همراه دارند چشم پوشی کرد. در صورتی که قصد مصرف این مکمل ها را دارید؛ بهتر است پیش از اقدام به خرید با پزشک خود مشورت کنید.

اشتراک‌گذاری

یک نظر

  1. علی پاسخ

    بعضی هاشون درسته باعث جوان سازی پوست میشه ولی از جای دیگه ادم رو پیر میکنن باعث میشن که زودتر از موعد موهای سر و صورت مخصوصا در مردان سفید بشود….من خودم مصرف کردم چند تا از دوستام هم همینطور ظرف یک ماه باعث شد که نزدیک۲۰ درصد موهام و ریش هام سفید بشه رفتم دکتر گفت متاسفانه با بدنت ناسازگاره بودا …مخصوصا دراقایان بیشتره نشون میده ….

  2. معصومه پاسخ

    من ۳۷ ساله ام با خوردن میوه یا مواد غذایی دارای ویتامین c که برای کلاژن سازی لازمه کم خون میشم وباید قرص آهن بخورم تا حالم خوب بشه دلیلش رو نمیدونم آیا همین باعث سرو صدا و درد غضروف هام شده
    کمبود ویتامین c یا موادی که به خاطر c دفع میشه؟
    من شبه روماتیسم هم دارم

  3. مهری پیرویسی پاسخ

    من یک دوره مصرف کردم خوب بوده
    من شش سال بود بدنم کهیر میزد انواع دکترای گیاهی و طب فیزیکی و متخصص پوست و الرژی رفته بودم ولی خوب نشدم و خوشبختانه مثل یه معجزه با مصرف یه دوره تمام مشکلات پوستیم برطرف شد .

    1. اشکان امینی پاسخ

      چی استفاده کردید … کلاژن از چه مارکی بود … چون من هم چند ساله که کهیر میزنه بدنم و باید هر روز سیتیریزین استفاده کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.