تاریخ امروز2 آذر 1403

این عادت‌ ها خلاقیت شما را نابود خواهد کرد!

عادت های نابود کننده خلاقیت می‌توانند شما را از مسیری که هستید منحرف کنند و شکست را پایان تمام تلاش‌‌ هایی بی وقفه‌ ی شما قرار دهند. حتما شما هم اشخاصی را دیده اید که به خلاق بودن معروف هستند؛ اما برخی دیگر به نظر می آید که هیچ خلاقیتی ندارند این یک باور غلط است که در جامعه رواج پیدا کرده است. زیرا همه ی افراد، با خلاقیت به دنیا می آیند. اما برخی ها آن را کشف و توسعه می دهند. همانطور که انجام دادن یکسری کارها موجب بروز خلاقیت خواهد شد، کارهای دیگری وجود دارد که عکس این موضوع است، اگر می خواهید از آن ها مطلع شوید پس به ادامه ی مطالب دقت کنید.

 

منظور از خلاقیت چیست؟

پیش از این که بخواهیم به عادت های نابود کننده خلاقیت بپردازیم؛ بهتر است ابتدا مختصر توضیحی در رابطه با خلاقیت به شما بدهیم. زیرا اگر از ما بخواهند که در یک سطر خلاقیت را تعریف کنیم؛ شاید بسیاری از ما چیز درستی را نتوانیم ذکر کنیم. خلاقیت به معنای این است که شخص بتواند از روش های سنتی و روتینی که همیشه وجود داشته فراتر بروند. به بیان ساده این که بتوان با استفاده از افکار جدید، به تغییر یک حوزه منجر شود. زمانی که شما در یک زمینه تخصص به دست می آورید؛ در واقع به فردی خلاق در آن حوزه تبدیل شده اید.

 

مهم ترین عادت های نابود کننده خلاقیت کدامند؟

این که برخی ها یاد گرفته اند، چگونه خلاقیت خود را بروز دهند، به سبب این است که عادت های نابود کننده خلاقیت را می شناسند و از انجام آن ها پرهیز می کنند. از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

پیش داوری نکنید

پیش داوری افکاری که در ذهنتان برای ایده پردازی و نوآوری به ذهنتان خطور می کند می تواند مهم ترین عامل برای از دست دادن خلاقیت شما شود. از این نظر که باعث تردید درباره نتیجه ایده خواهد شد. توصیه می شود روند بررسی ها را به صورت جداگانه انجام شود تا ایده های جدید خود را بروز دهند. با این کار، شما می توانید در میان گزینه های موجود بهترین را انتخاب کنید.

عادت های نابود کننده خلاقیت

از عادت های نابود کننده خلاقیت نداشتن جسارت است

خلاقیت با داشتن جسارت ارتباط مستقیم دارد. پس اگر می خواهید استعدادهایتان شکوفا شود و به فردی خلاق تبدیل شود؛ باید جسارت خود را بالا ببرید. سعی کنید از هر فرصتی که پیش روی شما قرار خواهد گرفت استفاده کنید. در واقع هر چه ترس شما از ریسک پذیری بیشتر باشد، احتمال این که بیشتر از مسیر اصلی برای رسیدن به هدف منحرف شوید بیشتر خواهد شد.


شما هم گرفتار کمال گرایی شدید؟


 

از شکست نترسید

اگر این ظرب المثل را سرلوحه ی زندگی خود قرار دهید که می گوید” شکست مقدمه ای برای رسیدن به پیروزی است” بدون شک بیشتر و بیشتر می توانید به هدف خود و نزدیک شوید و خلاقیتتان را توسعه دهید. پس اگر در یک مسیر خاص قدم برداشتید؛ اما شکست خوردید، نگران و مایوس نشوید. بلکه می توانید آن را به فال نیک بگیرید و از تجربیات این شکست، در راه درست استفاده کنید.

 

خود را با دیگران مقایسه نکنید

زندگی، اهداف نهایی و امکانات در زندگی هر شخص می تواند متفاوت باشد. پس نباید ظاهر زندگی دیگران را با باطن زندگی خود مقایسه کنید. چرا که جز عادت های نابود کننده خلاقیت به شمار می آید. مسیری که فکر می کنید با قدم برداشتن در آن می توانید موفق باشید را انتخاب کرده و در آن قدم بردارید. حتی اگر به متفاوت بودن شما با دیگران تمام شود.

 

نداشتن اطمینان از عادت های نابود کننده خلاقیت به شمار می‌آید

شاید برایتان جالب باشد که ابهام داشتن از این که همه چیز طبق روال خود پیش نمی رود و به نظر می آید که درست نیست، می تواند عاملی برای نابودی خلاقیت به حساب بیاید. برای شکوفایی خلاقیت باید با شجاعت به سمت عناصری قدم بردارید که از آن ها اطمینان ندارید. البته این بدان معنا نیست که از اشتباه بودن یک موضوع مطلع هستید. اما همچنان برای گام برداشتن در آن مسیر اسرار دارید، بهتر است پیش از انجام هر کار به خوبی فکر کنید.

عادت های نابود کننده خلاقیت

از نقد شدن توسط دیگران رنجیده خاطر نشوید

بگذارید ساده بگوییم شما در هر زمنیه ای به هر شکلی که قدم بردارید، با مخالفت ها و نقدهایی مواجه خواهید شد. به این خاطر که هر کس نظر و سلیقه ی خاصی دارد. شما نباید از این نقدها رنجیده شوید. بلکه می توانید آن را به شکل درستی به کار بگیرید. البته گاهی همه ی آن ها کارساز نبوده و تنها از سرحسادت یا عدم آگاهی به زبان آورده می شوند. پس نمی توان گفت که همه ی نقدها در جهت پیشرفت به کار گرفته می شوند.

 

اعتماد به نفس خود را حفظ کنید

نداشتن اعتماد به نفس در هر زمینه ای می تواند باعث تخریب روحیه شود؛ در رابطه با این موضوع نیز صدق می کند. تردید به خود، تا حد معقول قابل قبول است. اما زمانی نگران کننده می شود که شخص در راه شکوفا شدن خلاقیت های خود، دست از هدفش برمی دارد. نداشتن اعتماد به نفس برای مدت زمان طولانی، می تواند یکی از عادت های نابود کننده خلاقیت باشد که شاید بسیاری از آن بی اطلاع باشند.

 

از عادت های نابود کننده خلاقیت ، سردرگمی است

وسواس تحلیل یا بهتر است بگوییم فلج تحلیلی به زمانی گفته می شود که شخص اطلاعات و داده های بسیار زیادی در ذهن خود دارد. اما به یک سردرگمی دچار خواهد شد. از این نظر که نمی داند باید برای کدام یک از آن ها تلاش کند یا بهترین تصمیم را بگیرد. اگر از انسان های خلاق بپرسید که راز موفقیت آن ها چیست؛ بدون شک خواهند گفت که یکی از رازهای آن ها این است که تمرکز خود را بر روی یک موضوع خاص در حد طبیعی قرار می دادند؛ نه این که تمام فکر و ذکرشان تنها همان موضوع باشد.


درباره حس ششم چه می‌دانید؟


 

آیا می توان عادت های نابود کننده خلاقیت را کنار گذاشت؟

پیش از این که بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم؛ بهتر است یکبار دیگر به شرح سوال دقت کنید. “عادت های نابود کننده خلاقیت” کلمه عادت زمانی به کار برده می شود که شخص به صورت روتین یک کار را انجام می دهد. از همین موضوع می توان نتیجه گرفت که، بله می توان این عادت ها را کنار گذاشت. شاید در ابتدا کمی سخت باشد اما ترک آن ها غیر ممکن نیست، از جمله راه هایی که با استفاده از آن می توان عادت های نابود کننده خلاقیت را ترک کرد؛ به شرح زیر است:

 

موسیقی گوش کنید

برای خلاق بودن به انرژی نیاز دارید. یکی از راه هایی که به شدت میزان انرژی را افزایش می دهد؛ گوش دادن به موسیقی است. شاید دقت کرده باشید که پس از گوش دادن به موسیقی مورد علاقه تان، نوعی جوش و خروش در شما به وجود می آید. این در واقع همان انرژی حاصله از این موضوع است.

عادت های نابود کننده خلاقیت

اجتماعی باشید

سعی کنید با افراد مختلف که تاثیرات مثبتی روی زندگی تان دارند معاشرت کنید. شاید از این موضوع بی اطلاع باشید. اما هر چه قدر که اجتماعی تر باشید؛ می توانید خلاقیت ذهن خود را بیشتر کنید.

 

برای رفع عادت های نابود کننده خلاقیت ، رویا پرداز باشید

بسیاری از مردم بر این باور هستند که رویاها نمی توانند به واقعیت بپیوندند و تنها در ذهن انسان تشکیل می شوند. در حالی که این یک تفکر غلط است، به ذهنتان اجازه دهید در هر کجا که می خواهد سفر کند و رویا پردازی کنید. چرا که باعث می شود عادت های نابود کننده خلاقیت را ترک کنید.

 

به کودک درونتان توجه کنید

اگر دقت داشته باشید؛ کودکان با این که چیز زیادی از این دنیا نمی دانند و دنیای ساده ای دارند. اما همیشه خلاقیت دارند. پس به کودک درونتان توجه کنید. زیرا او می تواند به خلاق تر شدن شما کمک کند.

 

از دیگر مواردی که در ایجاد خلاقیت در شما کمک خواهد کرد؛ شامل موارد زیر است:

  • سفر کنید.
  • مانند یک نوجوان پرشور کنجکاوی کنید.
  • میزان مطالعه خود را بالا ببرید.
  • ایده های جدید را یادداشت کنید.
  • بدون محدودیت بنویسید.
  • برای کشف چیزهای جدید از منزل خارج شوید.
  • معاشرت با افراد خلاق را جز باید های زندگی خود قرار دهید.
  • از انجام ورزش عافل نشوید اگر می خواهید به فردی خلاق تبدیل شوید.
  • از خندیدن غافل نشوید.
  • برای خود گنجینه ای در نظر بگیرید.
  • به امتحان چیزهای جدید بپردازید.
  • به اندازه ی کافی بخوابید.
  • ریسک پذیر باشید و از آن نترسید.
  • در کارگاه های مرتبط با خلاقیتتان شرکت کنید.

 

نتیجه گیری

عناصر زیادی وجود دارند که به شکوفایی خلاقیت منجر می شوند. اما در مقابل، برخی عادت های نابود کننده خلاقیت نیز وجود دارند که در این مقاله به همه ی آن ها اشاره کرده ایم. در یک کلام، اگر می خواهید به شخص خلاقی تبدیل شوید؛ روی مهارتی که به آن خلاقیت مربوط است تمرکز کرده و به دفعات آن را تمرین کنید. با این کار نه تنها به خلاقیت خود کمک کرده اید که شکوفا شود؛ بلکه عادت های بدی که باعث نابودی آن می شود نیز ترک خواهید کرد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.