تاریخ امروز3 آذر 1403
ارتباط بین ویتامین D با افسردگی

از ارتباط بین ویتامین D با افسردگی چه می دانید؟

ارتباط بین ویتامین D با افسردگی مسئله است که دائما مورد بحث پزوهشگران قرار می گیرد. ویتامین D همان ویتامین نور خورشید است که برای بدن بسیار ضروری محسوب می شود. این ویتامین باعث استحکام بخشیدن به استخوان ها، رشد سلولی و همچنین عملکرد مناسب سیستم ایمنی می شود. شما می توانید به راحتی در معرض نور آفتاب قرار گرفته و آن را دریافت کنید. اما همزمان می توانید به میزان نیاز از مکمل های حاوی ویتامین D نیز مصرف نمایید. در صورتی که میزان آن در بدن کم شود فرد با مشکلاتی از جمله نرمی استخوان در بزرگسالان یا استئومالاسی، استئوپنی، آسیب غضروف مفصلی، بیماری های قلبی، سرطان و راشیتیسم در کودکان مواجه خواهد شد.

به گفته ی برخی ها کمبود ویتامین D در بدن می تواند ارتباط مستقیمی با افسردگی داشته باشد، اگر شما هم جز افرادی هستید که به دنبال حقیقت در این باره هستید؛ پس ادامه ی مطالب را از دست ندهید. چرا که قصد داریم در این مقاله به ارتباط ویتامین D با افسردگی بپردازیم.

 

آیا ویتامین D با افسردگی ارتباطی دارد؟

در سال 2013 تحقیقاتی روی ارتباط ویتامین D با افسردگی صورت گرفت و مشخص شد که رابطه ی مستقیمی در این میان وجود دارد. همانطور که می دانید ویتامین D بر عملکرد مغز تاثیر مثبتی دارد؛ پس می توان گفت که هر چه میزان آن در بدن کمتر باشد، احتمال این که عملکرد مغز با مشکل رو به رو شود بسیار بالا می رود. در یک آزمایش با شرایط تقریبا یکسان، مشخص شد افرادی که کمبود ویتامین D دارند بیش از سایرین در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند.

در سال 2005 هم تحقیقات دیگری در زمینه ارتباط ویتامین D با افسردگی صورت گرفت، محققان در این آزمایش دریافتند که برخی از نقاط مغز که مربوط به گیرنده های این ویتامین هستند؛ با افسردگی ارتباط تنگاتنگی دارند.

با این اوصاف می توان گفت که بله، افسردگی با ویتامین D ارتباط داشته و در صورت کمبود آن این بیماری نمایان می شود.


معرفی بهترین راه های درمان افسردگی در بارداری

 

آیا می توان با افزایش میزان ویتامین D به کاهش یا درمان افسردگی کمک کرد؟

همانطور که گفتیم کمبود این ویتامین در بدن می تواند به بروز بسیاری از بیماری های مرتبط با استخوان منجر شود که با دریافت میزان قابل توجهی از آن قابل حل و درمان هستند. اما در خصوص افسردگی و درمان آن باید بگوییم که حتی اگر میزان بیشتری ویتامین D دریافت شود؛ باز هم نمی توان از این طریق برای درمان آن اقدام کرد. پژوهش های موجود، این موضوع را به خوبی اثبات کرده اند.

در سال 2014 آزمایشی روی افراد افسرده انجام شد که در طول این آزمایش برای دسته ای از آن ها از داروهای ویتامین D با دز 4000 استفاده شد. اما تاثیری در بهبودی و کاهش افسردگی آن ها نداشت. پس می توان دریافت که برای درمان افسردگی باید به روانپزشک مراجعه کرد تا با استفاده از داروهای مرتبط با این بیماری به درمان آن بپردازید.

ارتباط بین ویتامین D با افسردگی

چگونه می توان مقدار ویتامین D را در بدن تشخیص داد؟

برای این که تشخیص دهید که آیا مقدار ویتامین D در بدن شما کم است یا خیر؛ باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک نیز پس از بررسی شرایطی که دارید آزمایش خون تجویز می کند. در این آزمایش میزان این ویتامین در بدن مشخص می شود؛ سپس پزشک با توجه به نتایج به دست آمده دز مناسبی از دارو را برای شما تجویز خواهد کرد.

توجه داشته باشید که نباید هیچ گاه بدون تجویز پزشک از این دارو استفاده کرد. چرا که ممکن است نتیجه ی منفی به همراه داشته باشد. میزان مناسب ویتامین D را بر اساس سن و جنسیت تعیین می کنند.

 

مهم ترین راه ها برای افزایش ویتامین D در بدن

از راه های مختلف می توان برای دریافت و افزایش ویتامین D اقدام کرد. توضیح آن ها بدین شرح است:

 

استفاده از نور مستقیم آفتاب

پس از این که از ارتباط ویتامین D با افسردگی مطلع شدید؛ حالا باید به هر صورت که می توانید برای افزایش این ویتامین در بدن تلاش کنید. اولین و مهم ترین راه برای دریافت آن قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. کتف ها بهترین و بیشترین میزان جذب نور خورشید و ویتامین را دارند. توجه داشته باشید که پیش از قرار گرفتن در آفتاب از لوسیون یا کرم ضد آفتاب استفاده کنید تا اشعه های مضر به پوست شما آسیب نزنند.

اشعه های UVA و UVB می توانند عامل اصلی سرطان پوست باشند. با توجه به این که در چه فصلی از سال و چه اقلیمی هستید یا این که در چه ساعتی از روز قرار است آفتاب بگیرید؛ باید مدت زمان مشخصی را برای خود تعیین کنید. به طور مثال افرادی که رنگ پوست روشن تری دارند، سریع تر می توانند ویتامین D ناشی از نور خورشید را دریافت کنند. به طور کلی چیزی بین 15 دقیقه تا 2 ساعت برای دریافت ویتامین D کافی است.


ویتامین کولین چیست؟

 

پیروی از رژیم غذایی

برخلاف ویتامین های دیگر که به وفور در بسیاری از مواد غذایی یافت می شوند؛ اما ویتامین D این چنین نیست و تعداد محدودی از خوراکی ها از آن برخوردار هستند. با این حال می توان برای افزایش این ویتامین، از مواد غذایی که سرشار از آن استفاده نمایید. از جمله خوراکی های حاوی این ویتامین می توان به ماهی سالمون، ماهی ماکرل یا خال مخالی، ماهی های چرب، روغن ماهی، قارچ ها، زرده تخم مرغ، شیر و چربی های حیوانی اشاره کرد.

ارتباط بین ویتامین D با افسردگی

استفاده از مکمل ها

مکمل ها نیز گزینه ی دیگری برای افزایش ویتامین D هستند که به شکل کپسول یا قرص در داروخانه ها به فروش می رسند. در صورتی که قصد دارید از مکمل ها استفاده کنید باید با دستور پزشک و به اندازه کافی مصرف کنید در غیر این صورت دچار مشکلاتی خواهید شد.

 

چه مواردی بر میزان ویتامین D تاثیر دارد؟

از آن جایی که این ویتامین بسیار ضروری است؛ در نتیجه تحقیقات بسیاری درباره آن صورت گرفته است. یکی از این تحقیقات در خصوص موارد موثر بر میزان ویتامین D بود که به شرح زیر است:

  • رنگ پوست

هر چه رنگ پوست تیره تر باشد؛ یعنی شخص ملانین بیشتری دارد که دلیلی بر کاهش جذب ویتامین D به شمار می آید.

  • عرض جغرافیایی

مناطقی که نور خورشید را کمتر دریافت می کنند؛ میزان ویتامین D کمتری دارند.

  • چاقی

چاقی و ویتامین D ارتباط مستقیمی با هم دارند؛ یعنی هر چه فرد شاخص توده بدنی نرمال تری داشته باشد، احتمال این که راحت تر این ویتامین را جذب کند بیشتر است.

  • سن

افراد مسن تر از آن جایی که تمایل کمتری به قرار گرفتن در آفتاب دارند؛ در نتیجه ویتامین D کمتری در بدن خود دارند.

 

نتیجه گیری

یکی از ویتامین های مرتبط با سلامتی، خصوصا سلامت استخوان ها، ویتامین D است که از طریق نور آفتاب، برخی از مواد غذایی و مکمل ها به بدن می رسد. در مطالعاتی که در خصوص ارتباط ویتامین D با افسردگی صورت گرفت مشخص شد افرادی که مقدار کمتری از آن در بدن داشته باشند؛ احتمال این که به افسردگی مبتلا شوند بیشتر است.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.