تاریخ امروز6 آذر 1403
سندرم های ترسناک

چند مورد از سندرم‌ها و اختلالات ترسناک

سندرم های ترسناک یک آسیب مغزی محسوب می‌شوند، که روان انسان را درگیر خواهد کرد. افسردگی، یکی از مشکلات شایع روانی است که افراد زیادی را به طور طبیعی، در جهان به خود مبتلا کرده است. این معضلات طبیعی مغز، که بر اثر آسیب‌ها و جراحات پیش می‌آید؛ شاید برای تمام افراد درگیر آن، خطرناک و رنج آور باشد؛ اما اختلالات ترسناک روانی در جهان وجود دارند، که احتمال ابتلا به آن، هر فردی را با ترس و وحشت رو به رو خواهد کرد. در حقیقت تمام سندرم‌ها و اختلالات مغزی در شایع‌ترین آنها خلاصه نخواهد شد. مشکلات روانی که ممکن است، عده‌ی زیادی از افراد به آن مبتلا باشند، اما اطلاع چندانی از این موضوع ندارند. در ادامه سعی داریم برخی از سندرم های ترسناک روانی را برای شما معرفی کنیم.

 

معرفی برخی از سندرم های ترسناک

 

توهم کوتارد

یکی از نادرترین اختلالات روانی، توهم کوتارد است. در این معضل، افراد تصور می‌کنند که مانند یک مرده متحرک و یا شبح، بدنشان در حال پوسیدگی و نابودی خواهد بود. این احساس پوسیدگی بخشی از توهم است و مشخصا این افراد به افسردگی شدید دچار شده‌اند. در برخی مواقع، موجب شده است که فرد خود را در اثر گرسنگی بکشد. مشهورترین توهم کوتارد در هائیتی اتفاق افتاد، که مردی باور داشت در اثر بیماری ایذر جان خود را از دست داده و در جهنم به سر می‌برد.

 

بونتروپی یکی از سندرم های ترسناک

در اختلال روانی بونتروپی، فرد تصور می‌کند که یک گاو است؛ یعنی مانند این حیوان راه می‌روند، علف می‌خورد و یا حتی خود را عضوی از گله می‌داند. طبق گفته محققان، افراد مبتلا به این مشکل روانی، به رفتار و عملکرد خود آگاه نیستند و به نظر می‌رسد که دچار نوعی هیپنوتیزم یا رویا شده باشند.

 

لیکانتروپی بالینی

این اختلال روانی مانند بونتروپی، در فرد ظاهر می‌شود. به طوری که این دسته از افراد، باور دارند که به یک گرگ یا حیوانات دیگر تبدیل شده‌اند. افراد مبتلا به لیکانتروپی با این تصور، به مرور شبیه به آن حیوان رفتار می‌کنند. و اکثرا در جنگل و سایر مناطق پردرخت پنهان می‌شوند و زندگی می‌کنند.

سندرم های ترسناک

اختلال آلیس در سرزمین عجایب یکی از سندرم های ترسناک

یکی دیگر از سندرم های ترسناک اختلال روانی است که آلیس در سرزمین عجایب، یا سندرم تاد نامیده می‌شود. در این اختلال، محیط پیرامون فرد، پریشان به نظر خواهد رسید و موجب می‌شود فرد صداها را بلندتر یا ضعیف‌تر از حد معمول بشنود، اجسام را بزرگتر یا کوچکتر از خود می‌بیند و همچنین درک دقیقی از زمان را نخواهد داشت. این معضل وحشتناک، که همانند مصرف مواد مخدر است، در جهان نادر بوده و اکثرا در افرادی که سابقه اعتیاد یا تومور مغزی داشته‌اند، رخ خواهد داد.

 

کلوور-بوسی

در این اختلال، فرد علائمی مانند از دست دادن حافظه، میل به خوردن اشیا غیرخوراکی و جاذبه جنسی نسبت به اشیا مثل اتومبیل خواهد داشت. کلوور-بوسی یکی دیگر از سندرم های ترسناک است که به نظر می‌رسد، فرد در اثر یک آسیب مغزی شدید به آن مبتلا شده باشد. متاسفانه راهی به منظور درمان این اختلال وجود ندارد و علائم این بیماری تا آخر عمر با فرد باقی خواهد ماند.

 

اختلال ساختگی یکی از سندرم های ترسناک

دغدغه و میل به بیماری از نشانه‌های اختلال ساختگی محسوب می‌شود. افراد مبتلا به این مشکل، خودشان را مریض می‌دانند تا خدمات درمانی را دریافت کنند. در برخی مواقع فرد لیستی از علائم و مشکلات ساختگی‌اش را در پی می‌گیرد و به دنبال آن، از بیمارستانی به بیمارستان دیگر برای درمان به راه می‌افتد. این دغدغه ریشه در آسیب روحی فرد در گذشته یا وجود بیماری جدی دارد. اگر چه این سندرم درمانی ندارد. اما اغلب با روان درمانی قابل کنترل خواهد بود.

سندرم های ترسناک

اختلال وسواس فکری عملی

به احتمال زیاد اختلال وسواس فکری عملی، به گوش خیلی از افراد آشنا است. اما تعداد کمی به درک دقیقی از این موضوع رسیده‌اند. این معضل اغلب با اضطراب، ترس شدید و نگرانی‌های مداوم همراه است. افراد مبتلا به این اختلال وسواس فکری عملی، تنها از طریق تکرار اعمال، مانند دغدغه‌ی تمیزکاری، می‌تواند خود را از شر چنین احساس طاقت فرسایی خلاص کنند. در حقیقت این اشخاص، اغلب نسبت به غیرمنطقی بودن ترس‌های خود آگاه هستند. اما این آگاهی چرخه تازه‌‌ای از اضطراب را برای آنان به همراه خواهد داشت.

 

ادراک پریشی بصری یکی از سندرم های ترسناک

ادراک پریشی بصری، اختلالی است که در آن رابطه درستی بین معنای واقعی آن چیز با آنچه که فرد می‌بیند، وجود ندارد. به طوری که فرد در ذهن خود توانایی معنا دادن به یک شی را نخواهد داشت. برای مثال، ممکن است صندلی را توپ بداند. در حقیقت ادراک پریشی بصری، بعد از یک آسیب مغزی و مقطعی در اثر زوال عقل، سرطان، مسمومیت و غیره، در فرد رخ خواهد داد.

 

سندرم پاریس

سندرم پاریس اختلالی است که در برخی از افراد در هنگام بازدید از پاریس، ظاهر می‌شود. این اختلال نتیجه شوک شدیدی است که فرد پس از مقایسه پاریس واقعی با انتظاراتش، در او ایجاد خواهد شد. علائم این بیماری اغلب با افزایش ضربان قلب، هذیان‌گویی، توهم، احساس آزار و اذیت، اضطراب و گیجی در فرد همراه است. سندرم پاریس، معمولا به شکل شدیدی از یک شوک فرهنگی ایجاد می‌شود که اغلب در بین مسافران ژاپنی رخ خواهد داد.

سندرم های ترسناک

اختلال استندال یکی از سندرم های ترسناک

این اختلال روانی، در اثر حضور فرد در محیط‌ها و مکان‌هایی که در معرض هنر بسیاری قرار دارند، رخ خواهد می‌دهد. اختلال استندال اغلب موقتی بوده و با علائمی همچون افزایش ضربان قلب، گیجی، سردرگمی، توهم و اضطراب شدید همراه است.

 

سندرم پروزوپاگنوسیا

در این اختلال فرد چهره افرادی که از گذشته می‌شناسد را به خاطر نمی‌آورد. یعنی نمی‌تواند با دیدن آنها، خاطرات یا تصوراتی را در ذهن خود برای یاد آوری شخصیت فرد در خود ایجاد کند. در نهایت افراد باید خودشان را معرفی کنند و در رابطه با خود، به فرد مبتلا به پروزوپاگنوسیا توضیح دهند، تا شخص آنها را به یاد بیاورد. در واقع این اختلال در اثر ناتوان بودن در یاد آوری و یا به خاطر سپردن، چهره اشخاص آشنا ایجاد می‌شود.

 

سندروم اورباخ ویث

 افراد مبتلا به اورباخ ویث، هیچ درکی از ترس ندارند. این اختلال موجب شده است تا دو بخش آمیگدال مغز، که وظیفه ایجاد ترس را در فرد بر عهده دارد، دچار نقص شود. این افراد هنگام قرار گرفتن در موقعیت‌های ترسناک، اغلب حس شگفتی و حیرت زدگی می‌کنند و لبخند می‌زنند. به طور مثال، هنگامی که یکی از بیماران اعلام کرد که از مارها متنفر است. او را به یک باغ وحش بردند. اما آن فرد بدون هیچ ترسی مارها را در آغوش گرفته و نوازش می‌کرد. در حقیقت اشخاص مبتلا به این سندروم، به جای ترسیدن، احساس حیرت زدگی و شگفتی خواهند داشت.

 

سندروم اورباخ ویث

نتیجه گیری

در علم پزشکی، اختلالات روانی شایعی وجود دارند، که بیشتر افراد جهان را به طور طبیعی مبتلا کرده‌اند. اما بسیاری از مشکلات مغزی هم هستند، که در اثر سندرم های ترسناک در فرد ظاهر خواهند شد. در حقیقت اغلب این اختلالات نادر محسوب می‌شود و ممکن است در اثر آسیب‌های مغزی جدی، فرد را مبتلا کند. برخی از آنها قابل درمان و پیشگیری هستند؛ اما برخی دیگر تا آخر عمر فرد، همراه او خواهد بود.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.