تاریخ امروز29 اردیبهشت 1403
تقویت متابولیسم بدن

عملکرد متابولیسم بدن خود را تقویت کنید

متابولیسم واکنش شیمیایی است که در بدن رخ می دهد و برای حفظ امنیت و وضعیت سلول های بدن است. این عملکرد باعث انجام فعالیت های زیادی در بدن می شود که سوخت و ساز بدن را بالا می برد که شامل دو دسته کاتابولیسم و آنابولیسم است. تقویت متابولیسم در بدن نقش بسزایی دارد. زیرا با کاهش یا افزایش سوخت و ساز بدن ممکن است باعث مشکلاتی در بدن شود. به فرض مثال با افزایش وزن ممکن است مشکلات کم کاری غده تیروئید در بدن به وجود آید.

 

تقویت متابولیسم بدن

افزایش و تقویت متابولیسم در بدن می تواند روش های مختلفی داشته باشد. از جمله:

  • داشتن خواب کافی و مناسب، خود بیشترین تاثیر را می تواند در تقویت متابولیسم بدن داشته باشد. زیرا اختلالات در خواب می تواند سبب بروز پر خوری شده و در بعضی افراد حتی سبب بروز بیماری دیابت نوع 2 شود.
  • داشتن تحرک زیاد و ورزش باعث سوخت و ساز در بدن می شود و فعالیت سلول ها در بدن را افزایش خواهد داد. حتی روزانه با پیاده روی کردن می توان کمک زیادی به تقویت متابولیسم در بدن کرد.
  • رژیم غذایی مناسب، در افرادی که قصد کاهش وزن دارند؛ بسیار مهم است. با مدیریت مصرف کالری روزانه و تحت نظر کارشناس تغذیه بودن، می توان خیلی سریع به نتیجه دلخواه رسید.
  • نوشیدن آب کافی در طول روز یکی از ساده ترین روش ها برای تقویت متابولیسم بدن و افزایش سوخت و ساز است که باعث می شود جلوی پر خوری فرد را بگیرد.
  • مصرف پروتئین مورد نیاز باعث افزایش 15 تا 30 درصدی متابولیسم در بدن می شود. همچنین موجب خواهد شد تا با کمتر غذا خوردن قدم بزرگی در تقویت متابولیسم بدن بگذارید.
  • مصرف ویتامینD ، کافئین شیر و غذایی هایی که آهن زیادی در آن وجود داشته باشد، می توانند سرعت متابولیسم بدن را افزایش دهد.
  • مصرف چای سبز در افراد، باعث کاهش وزن و سوخت وساز زیادی می شود. بنابراین در طول روز انرژی زیادی دریافت خواهید کرد.

فواید خوردن پیتزا که تاکنون نمی دانستید!


 

نکاتی که در بالا ذکر شد راه کار های بسیار ساده ای بود که در تقویت متابولیسم بدن و افزایش آن تاثیر زیادی خواهد داشت. اما با رعایت نکردن و بی توجهی نسبت به این موضوع ممکن است غیر قابل کنترل شود. مثلا در افراد زیر 40 سال به دلیل داشتن انرژی زیاد، سرعت سوخت و ساز در بدن بسیار بالا است. اما در افراد بالای 40 سال به دلیل کاهش ترشح هورمون های استروژن و پروژسترون، سوخت و ساز بدن کاهش می یابد. بنابراین فرد برای ثابت نگه داشتن وزن خود باید فعالیت و تحرک زیادی داشته باشد. همچنین افزایش متابولیسم در آقایان بیشتر از خانم ها است؛ آن ها حتی در هنگام خواب و استراحت هم می توانند کالری بسوزانند.

تقویت متابولیسم بدن

تقویت متابولیسم بدن با پیروی از عادات صحیح

راه کار های ساده تری نیز مانند تغییر سبک و عادات معمولی که روزانه دارید نیز می تواند در تقویت متابولیسم بدن و حتی افزایش آن کمک کند مانند:

  • آرام و شمرده شمرده غذا خوردن باعث کاهش استرس می شود که در نتیجه از پرخوردی و اشتهای زیاد می کاهد.
  • طبق مطالعاتانجام شده، خنده ی زیاد در طول روز باعث ایجاد انرژی زیادی در بدن می شود که در سوخت و ساز و سوزاندن کالری در بدن به ما کمک زیادی می کند.
  • استفاده از مواد غذایی تازه و طبیعی و با کیفیت، سوخت و ساز بدن را به شکلی صحیح انجام می دهد.
  • دوچرخه سواری و کوهنوردی نیز تاثیر زیادی در افزایش متابولیسم بدن دارد و برای سلامتی بدن بسیار مفید است.

جدا از نکاتی که گفته ش؛د تقویت متابولیسم بدن و افزایش آن تنها فقط با چربی سوزی نیست. گاه ممکن است با توجه به ژنتیکی که افراد دارند یا جنسیت و یا حتی نوع بدن افراد این عامل غیر قابل کنترل باشد. اما می توان با نکات ساده ای که گفته شد در تقویت آن تاثیرگذار بود.

 

نکته:

افرادی هستند که برای افزایش متابولیسم بدن و سوخت و ساز از رژیم های لاغری نامناسبی، بدون دستور پزشک استفاده می کنند که می تواند باعث بروز مشکلات شود. بهتر است همیشه با کارشناس و پزشک متخصص مشورت داشت که نتیجه بهتری بگیرید.


اگر با استرس چاق می شوید؛ بخوانید

 

بررسی عواملی که در متابولیسم بدن بی تاثیر نیستند…

  • طبق مطالبی که ذکر شد؛ در خانم ها از هجده سالگی به بعد و در اواخر دوره نوجوانی افزایش متابولیسم بیشتر است. اما ممکن است در برخی افراد اینطور نباشد که آن هم مربوط به ژنتیک است. اما با داشتن تحرک زیاد ورزشی و فعالیت، می توان سوخت و ساز بدن را بیشتر افزایش داد.
  • سن عامل مهمی در افزایش متابولیسم بدن است. زیرا در سنین بالا سوخت و ساز بدن کمتر می شود و سرعت کاهش وزن پایین می آید.
  • دوران بارداری در خانم ها به دلیل افزایش کالری و تقویت بدن، در برخی افراد باعث افزایش وزن شدیدی می شود. اما در دوران شیردهی خانم ها می توانند روزانه 1000 کالری بسوزانند.

برای دسته افرادی که می خواهند با مواد غذایی طبیعی سوخت وساز بدن خود را افزایش دهند؛ چندین راه سنتی خانگی وجود دارد به طور مثال:

  • در غذا حتما از دارچین استفاده کنند.
  • فلفل تند به شدت سوخت و ساز را بالا می برد.
  • روغن نارگیل را جایگزین روغن های دیگری کنند.
  • آب سرد را به جای آب ولرم مصرف کنند.
  • مصرف حبوبات مانند لوبیا – عدس نخود و…
  • مصرف غذا های ادویه دار تند.

در بین داروها نیز مواردی موجود هستند که در تقویت متابولیسم بدن به ما کمک می کنند. مثلا مصرف ویتامین های گروه B مانند b1 – b6 -b12))، ویتامین D و ویتامین هایی مثل آهن – منیزیم و سلنیوم که کمبود این ویتامین ها در خانم ها بسیار شایع تر است.

البته باید توجه داشته باشید که قبل از اینکه برای تقویت متابولیسم بدن و افزایش آن از مصرف چنین داروهایی استفاده کنید؛ بهتر است حتما آزمایشاتی برای آگاهی میزان وجود این ویتامین ها در بدن انجام دهید و با پزشک مربوطه مشورت کنید. شما می توانید با داشتن احساس خستگی و تنبلی تشخیص دهید که حس و حال بهتری دارید یا خیر. با کاهش متابولیسم در بدن همیشه احساس خستگی و تنبلی خواهید داشت. اما بالعکس؛ وقتی پر انرژی و سرحال هستید، به این معنی است که بدن شما متابولیسم بالایی دارد.

تقویت متابولیسم بدن

نتیجه گیری

امروزه باید همه ی ما به حفظ سلامت و ایمنی بدن خود کمک کنیم. برای تقویت متابولیسم بدن و افزایش سوخت و ساز آن باید فعالیت فیزیکی زیادی داشته باشید. برنامه های غذایی مناسب و ورزش های متنوع می توانند به حفظ سلامت بدن کمک زیادی کنند. در آخر به این بپردازیم که با تقویت متابولیسم بدن خود، در واقع به حفظ سلامت و امنیت سلول های بدن خود کمک زیادی کرده اید. حتی با رعایت کردن موضاعات ساده ای که در بالا به آن پرداختیم، سلامت بدن خود را تضمین خواهید کرد. داشتن زندگی سالم آرزوی همه ماست؛ بهتر است در حفظ این سلامت کوشا باشیم. زیرا ممکن است با کوچک ترین سهل انگاری سلامت عمومی بدن خود را به خطر بیندازیم.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.