تاریخ امروز2 آذر 1403
خطرات کرونا در زنان باردار

از خطرات کرونا در زنان باردار چه می‌دانید؟

با گذشت چند ماه از ویروس کرونا همچنان سوالات زیادی در ذهن افراد وجود دارد و ترس از مبتلا شدن به این بیماری مرموز در میان خانم‌های باردار بیشتر به چشم می‌خورد. معمولا زنان باردار در این دوران حساس دچار ضعف سیستم ایمنی بدن هستند و در نتیجه نسبت به سایر افراد آسیب پذیر‌تر خواهند بود. به همین دلیل در این مقاله تخصصی درباره خطرات کرونا در زنان باردار با شما عزیزان صحبت خواهیم کرد تا با آگاهی کامل از این مسئله حساس، نسبت به راهکارهای پیشگیرانه آن اقدام کنید.

خطرات کرونا در زنان باردار تا چه حدی است؟

توجه داشته باشید که تاثیر این ویروس بر بانوان باردار و نوزادان آن‌ها چندان شدید نیست اما قبل از این‌که حرفی از کرونا باشد، دیگر ویروس‌های تنفسی مانند مرس و سارس وجود داشتند که برای خانم‌های باردار خطرناک محسوب می‌شدند. کرونا هم ماهیتی شبیه به همین ویروس‌ها دارد و به همین دلیل است که خطرات کرونا در زنان باردار یک مسئله جدی برای آن‌ها به حساب می‌آید. حال قصد داریم براساس آمار و اتفاقات رخ داده واقعی، اطلاعات جالب و مفیدی را درباره خطرات کرونا در زنان باردار در اختیار شما عزیزان بگذاریم. تاکنون آزمایش خون در 3 نوزاد نشان داده است که در طول دوران بارداری به این ویروس واکنش نشان داده‌اند ولی خوشبختانه هیچ‌گونه نقص مادرزادی در آن‌ها دیده نشده است. توجه داشته باشید که تب بالا در هفته ششم یا هفتم بارداری، ممکن است خطراتی را برای مغز و ستون فقرات جنین ایجاد کند که این مشکل ممکن است به دلیل بیماری کرونا نباشد و علت‌های دیگری هم در این موضوع دخیل هستند. طبق آمار موثق نیز، این مورد ممکن است برای دو زن از هر هزار زن به وجود بیاید ولی از آن‌جایی که در شرایط حساس ویروس کرونا قرار داریم، بهتر است در صورت وقوع چنین مشکلاتی، به پزشک مربوطه مراجعه کنید و تحت نظر باشید.

بارداری

بیشترین خطر برای نوزاد چه زمانی است؟

جدا از مسئله خطرات کرونا در زنان باردار، این مسئله در نوزادان نیز قابل بحث و بررسی است. توجه داشته باشید که بیشترین خطر برای نوزادان در زمانی است که قبل از موعد مقرر، مادر وارد مرحله زایمان شود که این موضوع ممکن است به دلایل مختلفی باشد. به طور کلی، هر چه قدر به موعد زایمان نزدیک‌تر باشید، خطر احتمالی برای نوزاد کمتر است. همچنین اگر دچار این ویروس شده باشید و در حین عمل زایمان هستید، ممکن است بدن شما مانند حالت‌های عادی نتواند اکسیژن کافی دریافت کند و این معضل می‌تواند برای جنین مشکل‌ساز شود. البته طبق شواهد موجود، این اتفاق برای 3 نوزاد افتاده و پس از درمان‌های مربوطه، عفونت به طور کامل از بین رفته است.

نوزاد

آیا ممکن است این کرونا از زن باردار به نوزاد یا جنین منتقل شود؟

هنوز مشخص نیست که مادر هنگام بارداری یا وضع حمل، ویروسی را که باعث بروز کووید19 شده را به جنین یا نوزاد منتقل خواهد کرد یا خیر. همچنین آزمایش هیچ‌یک از نوزادانی که مادرشان مبتلا به این ویروس بوده، مثبت اعلام نشده و در هیچ‌کدام از این موارد که البته تعداد اندکی را شامل می‌شود، ویروسی در مایع آمنیوتیک یا شیر مادر، دیده نشده است و این موارد می‌تواند خبر خوبی برای زنان باردار باشد.

پس از بهبود بیماری در نوزاد، چه عوارضی آن را تهدید می‌کند؟

براساس مطالعات انجام شده، ممکن است کودک بعد از ابتلا به کرونا یا حتی عفونت مشابه، به خوبی رشد نکند. به همین دلیل است که بیشتر پزشکان یک یا دو سونوگرافی را 2 تا 4 هفته پس از پایان عفونت توصیه می‌کنند تا نسبت به رشد کامل کودک، اطمینان حاصل داشته باشند. همچنین پیشنهاد می‌کنیم سونوگرافی‌های مرتب، ماهی یکبار در دوران حساس بارداری انجام شود.

بارداری

اقدامات ضروری و احتیاطی برای زنان باردار

احتمالا تاکنون متوجه خطرات کرونا در زنان باردار شده‌اید. از این رو، این افراد نسبت به سایر قشرهای جامعه باید بیشتر از خودشان مراقبت کنند و در انجام پروتکل‌های بهداشتی کوشاتر باشند. در ادامه برخی از این اقدامات مهم را برای شما عزیزان بازگو می‌کنیم تا با رعایت آن‌ها، از این ویروس در امان باشید.

همچنین اگر می‌خواهید درباره مواد و لوازم آرایشی غیر قابل استفاده در دوران بارداری بدانید، مقاله لوازم آرایش ممنوعه در بارداری را مطالعه کنید.

– رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی

وقتی در جایی هستید که ازدحام جمعیت زیاد است، سعی کنید فاصله خود را تا حد یک متر و بیشتر حفظ نمایید. همچنین از تماس با دیگران به ویژه در گروه‌های بزرگ خودداری کنید.

فاصله گذاری اجتماعی

– شستشوی مرتب دست‌ها

احتمالا این توصیه را بارها و بارها شنیده‌اید، اما بهداشت دست واقعا می‌تواند ویروس را در مسیرهای خود متوقف نماید.

شست و شوی دست

– انجام فعالیت‌ها ضروری به صورت مجازی

هر زمان که امکان داشت به جای ملاقات حضوری با پزشک، از ملاقات‌های مجازی از طریق اینترنت و گوشی‌های هوشمند بهره بگیرید. صرف وقت کمتر در اتاق انتظار مطب پزشک، ممکن است خطر ابتلا به ویروس را کاهش دهد. هرچند که برخی از ویزیت‌ها مانند انجام سونوگرافی، آزمایش جنین و برخی از مداخلات خونی نیاز است که به صورت حضوری انجام شود.

ماسک

– واکسن آنفولانزا بزنید

این واکسن از شما در برابر کووید ۱۹ محافظت نمی‌کند، اما خطر ابتلا به آنفلوآنزا که یکی دیگر از بیماری‌های شایع تنفسی است و می‌تواند برای مادران عوارضی را به دنبال داشته باشد کاهش می‌دهد. البته توصیه می‌کنیم قبل از آن با پزشک مربوطه مشورت کنید.

واکسن آنفولانزا

استرس ایجاد شده در اثر خطرات کرونا در زنان باردار قابل کنترل است؟

توجه داشته باشید که بارداری، دوران بسیار حساسی است و احساس استرس طبیعی است. اما اقداماتی وجود دارد که می‌توانید با انجام آن‌ها استرس و اضطراب خود را کنترل نمایید. کتاب بخوانید، فاصله اجتماعی‌تان را حفظ نمایید و برای ارتباطات از تلفن استفاده کنید. تصور کنید در خانه در حال یادگیری مهارت و یا سرگرمی جدیدی هستید. به یاد داشته باشید که تیم‌های پزشکی تجربه زیادی در زمینه مواجهه با زنان بارداری دارند که درگیر آنفلوآنزا و ویروس‌های تنفسی دیگر از جمله سارس و مرس بوده‌اند و بیمارستان‌های مجهز به سیستم‌هایی برای مقابله با بیماری تنفسی هستند. پس می‌توان نتیجه گرفت حتی در صورتی که به این بیماری مبتلا شدید، خونسری خودتان را حفظ کرده تا به صورت کامل بهبود پیدا کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.