عوارض تاتو یا خالکوبی برای پوست بر هیچکس پوشیده نیست. امروزه استفاده از تاتو یا خالکوبی در بین جوانان به اوج خود رسیده؛ به شکلی که تقریبا از همه ی سنین برای این کار به متخصصین آن مراجعه می کنند. طرح های بسیار زیاد، وجود دستگاه های مختلف که ظرافت بالایی در زدن طرح ها دارند و همچنین متخصصان مجرب در این حرفه باعث شده تا بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد. برای این که طرحی روی بدن زده شود، ابتدا با استفاده از مداد مخصوص طرح مورد نظر را روی پوست می کشند؛ سپس با استفاده از دستگاه هایی که سوزن های بسیار ریزی دارد این طرح ها را تمدید می کنند. سوزن ها پوست را سوراخ کرده و جوهر را زیر پوست پخش می کنند. از نحوه ی کارکرد آن می توان فهمید که پوست در مرحله ی اول آسیب بسیار زیادی خواهد دید.
اگر دوست دارید در خصوص عوارض تاتو یا خالکوبی بیشتر بدانید؛ پس مطالب امروز را از دست ندهید. چرا که در این باره اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار خواهیم داد.
آیا تاتو یا خالکوبی عوارضی هم به همراه دارد؟
در پاسخ به این سوال که آیا تاتو عوارض دارد یا خیر؛ باید بگوییم که قطعا پر از عارضه است. سالانه افراد زیادی به متخصصان پوست مراجعه می کنند تا از عوارض تاتو یا خالکوبی که پوستشان را به خود درگیر کرده یا برای قسمت های دیگر بدن مشکلاتی را به وجود آورده است؛ رها شوند. از جمله عوارض تاتو یا خالکوبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
در بدن واکنش های آلرژیک ایجاد می کند
بر اساس آمارهای به دست آمده از افرادی که تاتو، خصوصا تاتو های رنگی انجام داده اند، مشخص شد که برخی از رنگ های آن ها مثل قرمز، زرد، سبز و آبی منجر به واکنش های آلرژیک می شود. خارش شدید پوستی شایع ترین نوع واکنش آلرژیک است.
منجر به عفونت های پوستی می شود
گاهی شخص در پی انجام تاتو دچار عفونت های پوستی نیز می شود. علائم عفونت پوستی شامل قرمزی، تورم، درد، ترشح چرک و… است. در واقع عامل اصلی این موضوع استفاده از تجهیزات غیر بهداشتی و استرلیزه نشده است که می تواند بیماری های عفونی مثل هپاتیت را در بدن به وجود آورد. در صورتی که از استرلیزه بوده تجهیزات اطمینان داشته باشید؛ باید در یک هفته اول به خوبی از تاتو مراقبت کنید تا به عفونت های پوستی ممکن مبتلا نشوید.
باعث به وجود آمدن بیماری های مربوط به خون خواهد شد
گاهی تجهیزاتی که برای استفاده از تاتو استفاده می شوند، آلوده به خون افراد دیگر است. در این صورت انتقال بیماری های خونی و عفونی در بدن بسیار بیشتر می شود. ایدز و هپاتیت نوع B و C شایع ترین آن ها هستند.
با کلوئید یا گوشت اضافه چه باید کرد؟
ممکن است در حین انجام MRI مشکلاتی را به وجود آورند
از دیگر عوارض تاتو یا خالکوبی این است که در حین انجام MRI شخص ممکن است دچار آسیب شود. همانطور که می دانید برای انجام این آزمایشات از یکسری اشعه های مضر استفاده می شود که قابلیت نفوذ در بدن را دارند. در صورتی که شخص با داشتن تاتو برای انجام MRI اقدام کند؛ این احتمال وجود دارد که با مشکلاتی مثل تورم یا سوختگی روبه رو شود. در برخی موارد نیز وجود رنگ موجود روی پوست باعث می شود تا نتیجه ی MRI به درستی مشخص نباشد.
باعث به وجود آمدن کلویید و گرانوم می شود
گاهی با توجه به شرایط بدنی شخص، ممکن است به بیماری هایی مثل کلویید و گرانوم مبتلا شود. نوعی از بیماری که کلویید نام دارد، باعث به وجود آمدن زایده هایی صورتی رنگ در اطراف محلی که خالکوبی روی آن صورت گرفته است خواهد شد. این موضوع بر اثر تجمع کلاژن به وجود می آید. گرانوم نیز نوعی دیگری از بیماری های پوستی است که در اثر خالکوبی به وجود می آید. این بیماری باعث به وجود آمدن جوانه های گوشتی می شود، در واقع این موضوع واکنشی است که سیستم غدد لنفاوی در بدن ایجاد می کنند.
در صورت بروز سرطان پوست نمی توان آن را تشخیص داد
بروز هر بیماری با علائم و نشانه هایی همراه است. سرطان پوست نیز از این قاعده مستثنی نیست. در صورت وجود تاتو روی پوست، چنانچه شخص به سرطان پوست مبتلا شود، نمی تواند علائم آن را تشخیص دهد. به طور مثال برخی از خال های قرمز نشان از سرطان پوست است که در صورت وجود تاتو نمی توان به خوبی آن ها را مشاهده کرد.
باعث گرفتگی عضلات می شود
بر اساس گفته ی محققان آمریکایی، وجود تاتو روی بدن حتی می تواند منجر به گرفتگی عضلات نیز شود. از این نظر که تاتو در حالت طبیعی پوست خلل ایجاد کرده و مانع تعریق می شود. در نتیجه دمای بدن که با عرق کردن پایین می آید، تغییر نکرده و گرفتگی عضلات به وجود می آید.
تاتو و خالکوبی دائمی است
از دیگر عوارض تاتو یا خالکوبی می توان به دائمی بودن آن اشاره کرد. در صورتی که شخص از نتیجه ی کار رضایت کافی نداشته باشد یا بخواهد پس از گذشت مدتی طرح آن را تغییر دهد یا اصلا به کلی آن را پاک کند، از آن جایی که غیر قابل بازگشت است؛ در نتیجه قادر به انجام این کار نخواهد بود. از این رو می توان گفت که انجام تاتو یا خالکوبی یک ریسک بزرگ محسوب می شود.
ارزان ترین راه جلوگیری از بیماری های پوستی چیست؟
پس از انجام تاتو باید به چه نکاتی توجه کرد؟
عوارض تاتو یا خالکوبی به همین جا ختم نمی شود؛ بلکه به مراقبت ها و توجه به یکسری نکات نیز نیاز دارد. از جمله این نکات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پس انجام تاتو برای این که زخم های ناشی از آن بهبود یابند؛ باید در طول روز از پمادهای مخصوص استفاده کنید.
- تا زمان بهبودی زخم ها باید از مرطوب کننده ملایم، چند بار در طول روز استفاده نمایید.
- تا چند هفته پس از انجام خالکوبی نباید در معرض نور خورشید قرار بگیرید.
- شنا کردن تا چند وقت مجاز نیست.
- هنگام تعویض لباس باید به دقت این کار را انجام دهید.
- از پوشیدن لباسی که به خالکوبی بچسبد خودداری کنید.
نتیجه گیری
عوارض تاتو یا خالکوبی برای پوست بر هیچکس پوشیده نیست. بیماری های پوستی مثل گرانو، کلویید، عفونت های پوستی، واکنش های آلرژیک از جمله مشکلات به وجود آمده است. پس از انجام تاتو نیز مراقبت های خاصی لازم است که در صورت رعایت نکردن آن ها باید در انتظار عارضه های مختلف پوستی باشید. امیدواریم نکات ذکر شده در این مقاله باعث شود تا کمی بیشتر به سلامت بدن خود اهمیت دهید.
دیدگاهتان را بنویسید