آیا خاصیت مغناطیسی بدن انسان وجود دارد؟! حتما شما هم در خصوص آهنربایی بودن بدن انسان شنیده اید. برخی از افراد ادعا می کنند که توانایی جذب اشیا فلزی را به خود دارند. این افراد در صفحات مجازی و در بستر اینترنت عکس ها و فیلم هایی را از خود انتشار داده اند که باعث تعجب همگان می شود. از همین رو محققان به بررسی و مطالعه بر روی چنین افرادی پرداختند. برای آن که کشف کنند آیا بدن انسان خاصیت آهن ربایی دارد یا خیر؛ تحقیقات بسیاری صورت گرفته است. در این مقاله قصد داریم به خاصیت مغناطیسی بدن انسان بپردازیم. پس اگر دوست دارید در این باره بیشتر بدانید؛ مطالعه ی این مقاله را از دست ندهید.
منظور از خاصیت مغناطیسی بدن انسان چیست؟
Human Magnetism یا مغناطیس انسانی، نامی است که برای این خاصیت، که در برخی از انسان ها دیده شده، قرار داده شده است. به افرادی که می توانند اشیا فلزی را به خود جذب کنند؛ آهن ربای انسانی گفته می شود. جالب است بدانید که برخی از این افراد حتی اشیا غیر فلزی مثل شیشه، پلاستیک و ظروف چوبی را نیز به خود جذب می کنند. بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده در این زمینه، تاکنون هیچ یک از ادعاهای موجود با فیزیک مغناطیس ارتباطی نداشته اند. از طرفی دیگر از آن جایی که اشیا غیر فلزی مثل شیشه و چوب ارتباطی با فیزیک مغناطیس ندارند؛ در نتیجه این موضوع واضح تر می شود.
دلیل علمی خاصیت مغناطیسی بدن انسان
علم در هر زمینه ای پاسخی برای سوالات به وجود آمده در ذهن همگان دارد. بسیاری از کاربران در خصوص این که آیا چسبیدن اشیا مختلف به پوست انسان دلیل علمی دارد یا خیر سوال پرسیده اند. در پاسخ به این سوال باید گفت که این موضوع بر اثر یک پدیده ی علمی ساده حاصل می شود. به عبارت دیگر، اصطکاک است که شخص فکر می کند بدن مغناطیسی دارد و هر وسیله ای، خصوصا وسایل فلزی را می تواند به خود بچسباند. این پدیده ی ساده در تمامی جوانب زندگی کاربرد داشته و دارای فرمول F=μN است.
اصطکاک با دو عامل نیروی عمودی تکیه گاه (N) و ضریب اصطکاک (μ) تناسب دارد. در صورتی که هر یک از این موارد بیشتر شود؛ میزان اصطکاک نیز افزایش می یابد. این ضریب در نقاط مختلف بدن می تواند متفاوت باشد؛ حتی در هر انسان به سبب وجود شرایط خاص بدنی که دارد نیز باز هم می تواند متفاوت باشد. از این رو می توان نتیجه گرفت که با قرار دادن یک جسم رو پوست در نقاط مختلف بدن، این اصطکاک خود را به شکل چسبندگی یا از نظر دیگران، خاصیت آهن ربایی بدن انسان نشان می دهد.
مگنت تراپی یا مغناطیس درمانی چیست؟
منظور از اصطکاک میزان نیروی مقاومتی است که در برابر حرکت به وجود می آید. هر چه میزان آن بیشتر باشد احتمال این که جسم حرکت کند کمتر است. در یک تعریف دیگر به زبان ساده می توان گفت که اصطکاک به نیرویی که بین دو شی که با هم ارتباط داشته و در حال حرکت هستند گفته می شود. در واقع اصطکاک مانع حرکت می شود.
میزان خاصیت مغناطیسی بدن انسان به چیزی بستگی دارد؟
همانطور که گفتیم خاصیت آهن ربایی بدن انسان در واقع از اصطکاکی است که در بدن هر فرد وجود دارد. میزان شدت یا کاهش این خاصیت نیز به میزان وجود اصطکاک بستگی دارد. در واقع هر عاملی که باعث شود شی سخت تر روی پوست حرکت کند؛ خاصیت آهن ربایی را در بدن افزایش داده است. یکی از عواملی که باعث افزایش خاصیت آهن ربایی می شود؛ استفاده از برخی مواد مثل الکل های ضدعفونی کننده ای است که پیش از تزریق واکسن به بدن افراد زده می شود.
مورد دیگری نیز مثل پر شدن فضاهای دارای هوا در سطح پوست در ابعاد میکروسکوپی توسط آب، عرق بدن یا الکل نیز باعث افزایش میزان چسبندگی می شود. عملکرد آن ها اینگونه است که از یک طرف فشار هوا را کاهش داده و از طرفی دیگر به بالا رفتن نیروی عمودی تکیه گاه کمک می کند.
لازم به ذکر است که پوست انسان به خودی خود دارای قابلیت کشسانی یا الاستیک است. از همین رو با اشیایی که با آن ها در ارتباط است همراه خواهد شد. دلیل این که در روزهای گرم بدن به صندلی ها چرمی یا پلاستیکی می چسبد؛ همین موضوع است.
پوست همه ی انسان ها به طور طبیعی چربی و روغن ترشح می کند. اما میزان آن در بدن هر فرد متفاوت است. این چربی ها به طور مداوم در حال ترشح شدن هستند. به طوری که حتی اگر با صابون نیز آن ها را بشویید؛ پس از گذشت یک دقیقه مجددا در سطح پوست نمایان می شوند. به گفته ی دکتر گابور سامورجای استاد دانشگاه کالیفرنیا برکلی، هر چه پوست سطح صاف تری داشته باشد و چربی بیشتری نیز در سطح پوست مشاهده شود؛ امکان این که اشیا فلزی بهتر به پوست بچسبند نیز بیشتر خواهد شد.
مورد دیگری که در این زمینه تاثیر مستقیم دارد؛ وجود مو است. موهایی که روی پوست هستند مانع از چسبیدن یا درست چسبیدن اشیا به پوست انسان می شوند. در واقع مو اصطکاک را کاهش می دهد.
اختلال خاک خوری یا ژئوفاژی
چرا نمی توان گفت که خاصیت مغناطیسی بدن انسان دلیل علمی ندارد و تنها بر اثر اصطکاک است؟
بنجامین رادرفورد که پژوهشگری مطرح است؛ در خصوص خاصیت آهن ربایی بدن انسان می گوید که اگر بدن واقعا چنین خاصیتی داشته باشد و دارای کشش مغناطیسی باشد؛ پس باید اشیا را از روی لباس نیز بتواند به خود جذب کند.در حالی که بدن تنها در صورتی به خوبی یک شی را به خود می چسباند که صاف وعاری از مو باشد. پس می توان گفت که خاصیت آهن ربایی در بدن انسان وجود ندارد و هیچ دلیل علمی تاکنون برای آن مطرح نشده است. تمامی این موارد بر اثر وجود اصطکاک در بدن است. علاوه بر آن آهن ربا نمی تواند به اشیا استیل جذب شود.
نتیجه گیری
بدن انسان هیچ گونه خاصیت آهن ربایی نداشته و تنها اصطکاک است که باعث می شود اشیا مختلف خصوصا اشیا فلزی به بدن بچسبد. میزان اصطکاک در بدن هر فرد با توجه به شرایطی که دارد می تواند متفاوت باشد.
دیدگاهتان را بنویسید