تاریخ امروز2 آذر 1403
حاملگی پوچ

هر آنچه که باید در رابطه با حاملگی پوچ و علائم آن بدانید

در این مقاله قرار است به بررسی این مسئله که چرا حاملگی پوچ رخ می دهد و چه علائمی دارد؛ بپردازیم. بنابراین اگر برای شما این مشکل رخ داده است و اطلاعات کافی در این زمینه را ندارید، به شما پیشنهاد می کنیم خواندن این مقاله را از دست ندهید؛ زیرا به دقت به توضیح آن پرداخته می شود. پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

 

در چه صورت فرد را باردار می دانند؟

زمانی یک شخص را بادار تلقی می کنند که تخمک خانم با اسپرم آفا لقاح انجام دهد و سلول جفت تشکیل شود. در این صورت فرد را بادار می نامند. برای اینکه این سلول رشد مناسبی داشته باشد، به قسمت دیواره رحم متصل می شود و به رشد خود ادامه می دهد. اگر در زمان رشد این سلول عوامل غیر عادی رخ دهد؛ در نتیجه سلول به طور طبیعی رشد نمی کند و نشانه های خاصی را با خود به همراه دارد. به همین علت گفته می شود که باداری پوچ رخ داده و باید سریعا با پزشک مشورت نمود.

 

بارداری پوچ چه علائم و نشانه هایی دارد؟

  • زمانی که فرد در سه ماه اول بارداری قرار دارد؛ ممکن است لکه های خونی به رنگ قهوه تا قرمز روشن را مشاهده نماید.
  • دچار حالت تهوع شدید و استفراغ می شود.
  • در قسمت لگن خود فشار و درد شدید احساس می نماید.
  • ممکن است فرد در این زمان کیست هایی به شکل انگور دفع نماید.
  • به افزایش فشار خون دچار شود.
  • تیروئید آن پرکار شود.
  • زمانی که مادر در هفته بیستم بارداری قرار دارد؛ ممکن است در اثر پرده اکلامپسی فشار خون مادر بالا رود و دفع پروتئین از ادرار داشته باشد.
  • رحم رشد مناسبی نداشته باشد.

از علائم تا روش های تشخیص و درمان پره اکلامپسی پس از زایمان

 

روش تشخیص بارداری پوچ به چه صورت است؟

یک پزشک برای اینکه بتواند سریعا بارداری پوچ را تشخیص دهد، از سونوگرافی و آزمایش خون استفاده می نماید. زمانی که سونوگرافی انجام می گیرد، به وسیله امواج صوتی که ساطع می شود و همچنین صفحه نمایشگر، جنین قابل مشاهده است. علت انجام آزمایش خون به دلیل این است که میزان هورمون های بارداری مانند گنادوتروپین را اندازه گیری نمایند. زمانی که فرد به بارداری پوچ دچار شده باشد؛ سطح این هورمون از زمان باداری بسیار بالاتر است.

حاملگی پوچ

انواع مختلف حاملگی پوچ به چه صورت است؟

بارداری پوچ به دو صورت است یا بارداری به صورت کاملا پوچ و یا اینکه بارداری پوچ جزئی است. زمانی که بارداری پوچ کامل رخ می دهد؛ بافت جفت به صورت کاملا غیر طبیعی و ورم کرده است و همچنین یک سری کیست های پر از مایع ایجاد می شود. در بارداری پوچ جزئی، احتمال به وجود آمدن بافت جنین وجود دارد. اما بافت جفت به صورت کاملا غیر طبیعی است. به طوری که احتمال به وجود آمدن جنین نیز وجود دارد؛ اما به دلیل اینکه جنین ضعیف است، احتمال از بین رفتن آن بالا است و اصولا در همان ماه های اول بارداری سقط می شود.

 

علت اینکه فرد دچار بارداری پوچ می شود چیست؟

به طور طبیعی هر یک از تخمک و اسپرم به صورت کاملا جداگانه حاوی 23 جفت کروموزوم هستند. زمانی که عمل لقاح بین تخمک و اسپرم رخ می دهد؛ اصولا سلول جنینی که قرار است تشکیل شود، موارد ژنتیکی را به صورت کامل از تخمک و اسپرم دریافت می نماید؛ به صورت 46 کروموزوم است. این در حالی است که زمانی که حاملگی پوچ کامل رخ می دهد، تخمک که به صورت غیر طبیعی است فقط توسط یک الی دو اسپرم باردار می شود.

نتیجه آن این است که سلول جنین فقط اطلاعات ژنتیکی والد نر را به همراه دارد و تمامی کروموزوم های مادر نابود شده و فقط حاوی اطلاعات پدری است. اما زمانی که بارداری پوچ به صورت جزئی رخ می دهد، کروموزوم های مادر وجود دارد. اما تنها دو باز از کروموزوم های پدر به سلول جنین می رسد همین امر سبب می شود که به جای اینکه جنین 46 کروموزوم تشکیل شود؛ جنینی با 69 کروموزوم ایجاد می شود. این امر بیشتر در مواقعی مرسوم است که تخمک توسط دوعدد اسپرم باور شود. به طور کلی می توان گفت در هر دو حاملگی کامل و جزئی، سلول رویان تشکیل می شود؛ اما درصد زنده ماندن جنین بسیار پایین است.


اقدام به بارداری می‌کنم، اما باردار نمی‌شوم، چرا؟

 

عواملی که در حاملگی پوچ تاثیر گذار هستند

به طور کلی هنوز اطلاعات دقیقی در رابطه با عواملی که در بارداری پوچ تاثیر گذار هستند در دسترس نیست؛ اما می توان گفت عوامل زیر تاثیر به سزایی در رخ دادن این عارضه خواهند داشت. طبق آمار و اطلاعات به دست آمده از هر 1000 بارداری که صورت می گیرد؛ تنها یک مورد از آن به عنوان بارداری پوچ در نظر گرفته می شود که این عوامل شامل موارد زیر خواهد بود:

  • سن مادر: به طور میانگین می توان گفت خانم هایی که سن بالای 35 سال و سن کمتر از 20 سال دارند؛ بیشتر از سایر افراد دچار حاملگی پوچ می شوند.
  • تجربه سقط جنین: داشتن سقط جنین از قبل می تواند تا حدود زیادی در بارداری پوچ فرد تاثیر گذار باشد و احتمال این بارداری های پوچ بسیار بالا است.

یکی از توصیه هایی که با اکثر خانم هایی که به بارداری پوچ دچار می شود این است که حتما قبل از باردار شدن با پزشک مشورت نمایند. توصیه بعدی این است که بعد از بارداری پوچ، بین شش ماه تا یک سال صبر نمایید و مجددا برای بارداری اقدام کنید. نکته ای که باید به آن توجه نمود این است که اگر بارداری پوچ در وقت مناسب خود درمان نشود می تواند مشکلات جبران ناپذیری را برای مادر به همراه دارد. به طور که می تواند توانایی مادر را برای باردار شدن از او بگیرد و حتی در مواردی دیده شده که مادر به سرطان دچار شده است.

حاملگی پوچ

حاملگی پوچ راه درمان دارد؟ در صورت داشتن راه درمان چطور بهبود می یابد؟

اگر فردی دچار بادرداری پوچ شده باشد؛ پزشک معالج برای درمان فرد از روش های زیر استفاده خواهد کرد:

  • با استفاده از دارو
  • با استفاده از کورتاژ نمودن
  • با استفاده از شیمی درمانی
  • خارج نمودن کامل رحم

 

نتیجه گیری

حاملگی پوچ از جمله مشکلاتی است که امکان دارد برای هر خانمی پیش بیاید. با این وجود نباید نگران این مسئله بود؛ چرا که این عارضه به عوامل متفاوتی بستگی خواهد داشت که می تواند تاثیرگذار باشد. تمام علائم و دلایل بروز بارداری پوچ در این مقاله بیان شده که می توانید از آن استفاده نمایید. فراموش نکنید که قبل از بارداری بهتر است تحت نظر پزشک متخصص قرار بگیرید تا از بروز مشکلات و عوارض ناخوشایند جلوگیری نمایید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.