تاریخ امروز15 اردیبهشت 1403
مراقبت های لازم برای کم کاری تیروئید

مراقبت های لازم برای کم کاری تیروئید

در این مقاله قرار است به بررسی مراقبت های لازم برای کم کاری تیروئید پرداخته شود. اگر شما نیز با مشکل کم کاری تیروئید رو به رو هستید و اطلاعات کافی در این زمینه ندارید و به دنبال راه حل های لازم در این زمینه می گردید به شما پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله با ما همراه باشید و خواندن این مقاله را از دست ندهید.

 

هر آنچه که باید در رابطه با کم کاری تیروئید بدانیم

افرادی که به‌صورت پیوسته و مداوم به خستگی های مفرد دچار می شود حتما باید این سوال در ذهن آن ها ایجاد شود که علت اصلی این خستگی ناشی از چیست و اینکه حتما مراقب غدد تیروئیدی خود باشند. شکل اصلی غده تیروئید به شکل یک پروانه است که درست در جلو گلو قرار گرفته است. زمانی که از غدد تیروئید هورمون ترشح می شود باعث سوخت و ساز و متابولیسم بهتر بدن می شود. یکی از بیماری هایی که به ‌صورت کاملا مستقیم با این غدد در ارتباط است کم کاری تیروئید است.

یکی از مشکلاتی که بیماری کم کاری تیروئید دارد این است که می تواند سالیان طولانی بدون داشتن هیچ گونه علائمی در بدن فرد باشد و فرد هیچ گونه آگاهی در رابطه با آن نداشته باشد به طوری که پزشک نیز نتواند آن را تشخیص دهد. علت اصلی دیر تشخیص دادن این بیماری این است که علائم متفاوت و گوناگونی دارد که همین موضوع سبب خطا در تشخیص توسط پزشک می شود.

 

علت اصلی کم کاری تیروئید چیست؟

طبق اطلاعات به دست آمده علت به وجود آمدن بیماری کم کاری تیروئید را مستقیما به مشکلات تیروئید نسبت نمی دهند بلکه علت اصلی می تواند به خاطر به خوبی عمل نکردن سیستم ایمنی فرد باشد. یکی از روش هایی که به وسیله آن می توانید عملکرد درست سیستم ایمنی مطمئن شوید انجام تست آنتی بادی است که سلامت شما را نسبت به داشتن تیروئید نشان می دهد. اکثرا پزشکان بر این باور هستند که 90 درصد افرادی که به کم کاری تیروئید مبتلا هستند از عملکرد نامناسب سیستم ایمنی رنج می برند. زمانی که سیستم ایمنی عملکرد مناسبی نداشته باشد به غدد تیروئید حمله کرده و باعث از بین بردن و آسیب به آن ها می شود.

بنابراین می توان گفت بهترین روش درمانی که برای بیماری کم کاری تیروئید و بیماری های سیستم ایمنی وجود دارد این است که علت اصلی بیماری را بدانیم و مهم ترین نکته ای که باید به آن توجه ویژه داشت این است که نباید با استفاده نمودن از دارو علائم و نشانه های بیماری را سرکوب کنیم.

مراقبت های لازم برای کم کاری تیروئید

با چه مراقبت های می توانیم از مبتلا شدن به تیروئید جلوگیری کنیم؟

بر طبق سخن پزشکان بهترین و موثر ترین راه برای جلوگیری از کم کاری تیروئید عوض کردن و بهبود رژیم غذایی سالم است. از مهم ترین علائمی که افراد مبتلا به کم کاری تیروئید را اذیت می نماید خستگی بیش از اندازه، قفل شدن مغز، کوتاه بودن حافظه و نداشتن تمرکز است. خیلی از افراد برای اینکه بتواند خستگی و کسل بودن خود را جبران نماید از مواد کافئین دار و شیرین استفاده می کنند. مصرف بیش از اندازه این دو ماده سبب وارد شدن آسیب های جبران ناپذیری به بدن و سیستم ایمنی می شود. به طوری که زمینه برای ابتلا به سایر بیماری ها را فراهم می آورد و همچنین باعث اخلال در عملکرد غدد تیروئید نیز می گردد.


در رابطه با شکستگی استخوان ها بیشتر بدانید

 

داشتن تغذیه سالم و درست

اگر بخواهیم یک برنامه غذایی سالم و ایمن را بگوییم می توان گفت تغذیه ای سالم است که فاقد مواد کافئین دارد و شیرین باشد. استفاده از موادی که میزان کربوهیدارت های فرآوری شده در آن ها مانند آرد زیاد است باید به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا نماید. علت این امر این است که مصرف بیش از اندازه این مواد عملکرد مشابه با استفاده از موادی شیرین و قندی دارد. البته باید توجه داشت که علاوه بر کاهش مصرف کربوهیدارت های فرآوری شده باید مصرف کربوهیدارت هایی که با غلات در ارتباط هستند نیز کاهش پیدا کند و افراد بیشتر سعی نماید از موادی که سبزیجات غیر نشاسته ای دارند استفاده کنند.

 

قرار دادن چربی های ضروری و سالم در برنامه غذایی

برخلاف تصور عموم چربی تا حدودی دوست انسان است چرا که وجود کلسترول می تواند مسیر های هورمونی را به خوبی کنترل نماید. زمانی که فرد مطابق با نیاز بدنی به چربی و کلسترول از مصرف آن ها اجتناب نماید سبب ایجاد مشکلاتی در بخش هورمونی بدن می شود. بنابراین می توان گفت با استفاده درست از چربی های مفید مانند روغن های حیوانی، روغن کنجد، روغن زیتون، ماهی و … می توان تا حدود زیادی به تعادل هورمون های تیروئید کمک نمود.

مراقبت های لازم برای کم کاری تیروئید

استفاده از مواد ضروری و سالم در برنامه غذایی

طبق اماره به دست و تحقیقاتی که بر روی مواد غذایی مغذی صورت گرفته گفته شده که کمبود این مواد تاثیر چندانی در ایجاد کم کاری تیروئید ندارد اما نکته قابل تامل این است که اگر کمبود و فقر این ریز مغذی ها و مواد معدنی در بدن احساس شود می تواند نشانه ها و علائم مربوط به این بیماری را افزایش دهد.

 

استفاده از مواد غذایی که گلوتن ندارند

از آن جایی که شکل مولکولی و ترکیب مولکولی تیروئید و گلوتن بسیار به هم نزدیک است. به افرادی که عملکرد سیستم ایمنی آن ها با مشکل رو به رو است توصیه می شود که مصرف مواد دارای گلوتن را به حداقل برساند چرا که مصرف این مواد سبب می شود که تعداد حملات دستگاه ایمنی بدن به غدد تیروئید افزایش یابد.

 

استفاده از مواد غذایی که زمینه ساز گواتر هستند را محدود نمایید

گواتر یا بیماری متورم شده غدد تیروئید گفته می شود. مواد غذایی که مصرف آن ها باعث تشدید شدن گواتر می شود، گواترزا می نامند که شامل کلم، شلغم، بادام زمینی و … است. نکته ای که در رابطه با مصرف این مواد وجود دارد این است که اگر این مواد را به صورت پخته استفاده نمایید هیچ گونه ضرری برای بدن ندارد و تاثیری بر روی گواتر ندارد.

 

حساس بودن به برخی مواد غذایی را جدی بگیرید

طبق مطالب گفته شده همان طور که عدم عملکرد درست سیستم ایمنی باعث حمله به غدد تیروئید می شود. اگر بدن به برخی مواد حساسیت نشان دهد و التهاب ایجاد نماید در بدن آن را به عنوان عضو ناشناس قلمداد می نماید و سبب بروز واکنش های خود ایمنی علیه بدن می شود. بنابراین توصیه می شود حساس بودن بدن به برخی مواد را به حداقل برسانید تا ضامن سلامت خود باشید.


چربی های مفید و مضر برای بدن کدامند؟

 

در مراقبت های لازم برای کم کاری تیروئید سعی کنیم باکتری های مفید روده را حفظ نماییم

از باکتری های مفیدی که در دوره انسان زندگی می کند می توان به باکتری های پروبیوتیک اشاره نمود. طبق تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد که تقریبا چیزی در حدود 20 درصد از سلامت و کارکرد درست غدد تیروئید در ارتباط مستقیم با این باکتری ها است. بنابراین بهتر است برای اینکه این باکتری ها در روده حفظ شوند از موادی که دارای پروبیوتیک هستند استفاده نماییم.

مراقبت های لازم برای کم کاری تیروئید

در مراقبت های لازم برای کم کاری تیروئید باید کارکرد غده آدرنال را به دقت بررسی نمایید

بیماری که در اثر کاهش غده آدرنال ایجاد می شود سندروم خستگی آدرنال گفته می شود. بین غده آدرنال و غده تیروئید ارتباط کاملا مستقیمی وجود دارد. زمانی که غدد تیروئید به هر دلیلی فعالت آن کاهش پیدا نماید و فرد به کم کاری تیروئید مبتلا شود عملکرد و میزان فعالیت این غده به دقت مورد بررسی قرار می گیرد.

 

دور نمودن عواملی که باعث افزایش تنش و استرس می شود

از آنجایی که غدد تیروئید جزو غدد حساس محسوب می شوند به همین علت با داشتن استرس به سرعت تحریک می شوند و مشکلاتی را برای فرد ایجاد می نمایند. بنابراین اکثرا پزشکان به افراد توصیه می نمایند برای دور نمودن استرس به انجام حرکات یوگا بپردازند چرا که انجام این حرکات باعث به تعادل رسیدن انرژی بدن و همچنین میزان سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد و در نتیجه علائم مربوط به کم کاری تیروئید را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش می دهد.

 

نتیجه گیری

کمک کاری تیروئید مشکلی کاملا شایع بوده که ممکن است هر فردی را به خود درگیر کند. این عارضه همانند دیگر بیماری های به منظور کنترل باید مراقبت هایی صورت بگیرد. این مسئله موجب شده تا اصلی ترین موارد را در این مقاله به شما معرفی کنیم تا بتوانید در کنترل این عارضه و بهبود شرایط خود تلاش کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.