تاریخ امروز28 خرداد 1403
هوس های غذایی خطرناک

هوس های غذایی که نشانه بیماری هستند

هوس های غذایی خطرناک نشان از برخی کمبودها و مشکلات بدن می‌دهد. گاهی اوقات بدن انسان کمبود مواد غذایی یا ویتامین‌ها را، با میل شدید خود به یک یا چند مزه مثل میل شدید به ترشی، شوری، شیرینی و میل شدید به تلخی نشان می‌دهد. این نشانه کمبود ویتامین‌ها و املاحی است که بدن به آن نیاز دارد. اما از آنجایی که مغز نمی‌تواند توضیح دهد که بدن چه چیزی نیاز دارد، این عمل توسط معده صورت می‌گیرد و سیگنال‌ها را به شکل پیوست‌های غذایی ارسال می‌کند. در این مقاله قصد داریم برخی از نشانه‌ها و هوس های غذایی خطرناک را بیان کنیم تا در جریان آنها قرار بگیرید.

 

برخی هوس های غذایی خطرناک

در ادامه می‌خواهیم هوس به مواد غذایی که ممکن است خبر از وجود یک عارضه و یا مشکل را به شما بدهد را بیان کنیم:

 

غذاهای تند

اگر به خوردن خوراک تند و یا غذاهای تند و پر ادویه دیگر تمایل دارید. ممکن است بدن در تلاش برای محافظت از شما در برابر بیماری باشد. هوس شما برای خوردن مواد غذایی تند، می‌تواند به معنای هشدار بدن در زمینه نیاز سیستم ایمنی به حمایت و پشتیبانی بیشتر باشد. ادویه‌ها به طور قابل توجهی برای سلامت بدن انسان مفید هستند، پس می‌توانید تا حد امکان هوس مصرف مواد غذایی تند و ادویه‌ دار را برآورده سازید. البته باید نسبت به تهیه غذای تند و ادویه‌ دار سالم اطمینان حاصل کنید.

فلفل

غذاهای شور یکی از هوس های غذایی خطرناک

تمایل زیاد برای خوردن غذاهای شور، همچون چیپس سیب زمینی یا پاپ کورن ممکن است در نتیجه استرس زیاد باشد که منجر به از کار افتادن غدد فوق کلیوی نیز خواهد شد. این غدد در بالای کلیه قرار دارند که وظیفه‌ی تولید انرژی و قدرت مقابله با همه انواع استرس‌ها را برعهده دارد. هنگامی که خیلی مضطرب هستید، غدد فوق کلیوی کورتیزول ترشح می‌کنند که باعث احساس تمایل شدید شما به مصرف غذاهای خیلی چرب می‌شود تا بدن سریعاً از آنها استفاده کند.

هنگامی که استرس زیادی دارید، مراقبه، تمرین تنفس‌های عمیق و ورزش، کمک بسیاری به شما خواهد کرد. یافته‌های علمی نشان داده‌اند، هنگامی که میل شدید به خوردن غذاهای شور دارید، چند نفس عمیق و مراقبه می‌تواند شما را از این حس بیرون بیاورد.

همچنین هوس خوردن خوراکی‌های شور، مانند چیپس سیب زمینی، می‌تواند نشانه خوبی از کمبود آهن در بدن باشد. از این رو، مصرف مواد غذایی سرشار از آهن، مانند گوشت گاو، غذای دریایی، لوبیاها و سبزی‌های برگدار به جای تنقلات شور، می‌تواند بهترین راه حل باشد.

 

غذاهای ترش

اگر تمایل زیادی به مصرف مواد غذایی ترش، مانند آب مرکبات دارید؛ این شرایط می‌تواند نشانه‌ای از نیاز بدن به دریافت اسیدهای چرب بیشتر باشد. اگر به میزان کافی چربی‌های سالم دریافت نکنید، این شرایط می‌تواند عدم تعادل در کبد را به همراه داشته باشد که ممکن است میل شدید به مصرف غذاهای سرخ شده و چرب را افزایش دهد. عدم تعادل کبد ممکن است به شکل گیری افسردگی، سفتی عضلانی و میگرن نیز منجر شود.

غذاهای ترش

غذاهای تلخ یکی از هوس های غذایی خطرناک

هوس خوردن غذاهای تلخ چندان شایع نیست. اما نشانه‌ای از وجود مشکل نیز محسوب نمی‌شود. در پزشکی سنتی چینی، هوس خوردن مواد غذایی تلخ با عنصر آتش، پیوند خورده و نمادی از انرژی قلب است. باور بر این است که غذاهای تلخ می‌توانند به دفع حرارت از بدن کمک کنند که این شرایط می‌تواند خشم، بی ثباتی عاطفی و اضطراب را کاهش دهد. از این رو، هوس خوردن مواد غذایی تلخ را برطرف سازید. چرا که ممکن است به سلامت روانی و جسمانی شما کمک کند.

 

غذاهای شیرین

اگر بیشتر مواقع علاقه زیادی به خوردن شیرینی از هر نوعی دارید، ممکن است قند خون شما در نوسان باشد. با خوردن شیرینی، کیک، شکلات و نان‌های شیرین فقط این مشکل را بدتر می‌کنید. زیرا قند خون باعث بیشتر شدن اشتهای شما می‌شود. بالا و پایین شدن میزان قند خون باعث افزایش تولید انسولین می‌شود که احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم را در فرد افزایش می دهد. بیش از پنج نوع کمبود تغذیه، موجب افزایش اشتیاق به مصرف شیرینی جات می‌شود:

  • کروم که به تنظیم قند خون کمک می‌کند.
  • کربن که یکی از عناصر تشکیل دھنده شکر است.
  • فسفر که به تولید انرژی در بدن کمک کند.
  • سولفور که به سم زدایی کمک می‌کند.
  • تریپتوفان که تنظیم کننده ترشح سروتونین در بدن است.

از این رو، زمانی که با هوس خوردن خوراکی‌های شیرین مواجه می‌شوید. بهتر است یک میوه شیرین، مانند سیب، مصرف کنید. با مصرف یک خوراکی سالم به جای یک بستنی یا شیرینی، قند مورد نیاز به همراه مواد مغذی دیگر که فواید مختلفی را برای بدن به همراه دارند، تامین می‌شود. به طور کلی، سعی کنید غذاهایی با فیبر بالا، همچون لوبیا، عدس، نخود و مجموعه‌ای از کربوهیدرات‌ها، همچون دانه‌های خوراکی را مصرف کنید. این نوع خوراکی‌ها قند خون شما را تثبیت می‌کند.

غذاهای شیرین

شکلات یکی از هوس های غذایی خطرناک

علاقه زیاد به خوردن شکلات ممکن است نشانه کمبود منیزیم در بدن باشد. کمبود منیزیم باعث سردرد و احساس خستگی در انسان می‌شود. بسیاری از متخصصان تغذیه اعتقاد دارند بیش از 80 درصد مردم دچار فقر منیزیم هستند. به همین دلیل است که بیشتر مردم شکلات را دوست دارند. با اینکه شکلات خواص خوبی همچون آنتی اکسیدان دارد. اما سرشار از قندها است. البته دلایل دیگری نیز می‌توانند در پس هوس خوردن شکلات قرار داشته باشند که از آن جمله می‌توان به استرس و کمبود ویتامین B اشاره کرد.

وقتی شکلات هوس می‌کنید، ترجیحاً نوع تلخ آن (بالاتر از 70 درصد) را انتخاب کنید. شکلات تلخ، قند کم و آنتی اکسیدان بالایی دارد. در ضمن، سعی کنید غذاهایی با میزان منیزیم بالا همچون آجیل، ماهی و سبزی مصرف کنید. اگر استرس دارید، از روش‌هایی برای کاهش سطوح استرس به جز مصرف غذا، مانند یوگا، مدیتیشن و ماساژ را امتحان کنید. اگر کمبود ویتامین B مسئله ساز شده است، مصرف ماهی، ماکیان، تخم مرغ یا لبنیات را مد نظر قرار دهید.

 

پنیر

علاقه زیاد به خوردن پنیر نشان دهنده کمبود اسیدهای چرب مفید و کلسیم در بدن است. این کمبود را می‌توان با مصرف اسیدهای چرب امگا 3 جبران کرد. تحقیقات علمی ثابت کرده‌اند، اسیدهای چرب امگا 3 باعث کاهش ورم می‌شوند و به کاهش خطر بیماری‌های مزمن همچون حملات قلبی، سرطان، آرتریت (ورم مفاصل) و غیره، کمک خواهد کرد. مصرف گردو، سالمون و روغن‌های مفید باعث جبران این کمبود می‌شوند.

پنیر

گوشت قرمز یکی از هوس های غذایی خطرناک

تمایل شدید به گوشت قرمز حاکی از فقر آهن است. بیشتر مردم اغلب هوس می‌کنند استیک یا برگر بخورند. زنانی که هر ماه قاعده می‌شوند بیش از بقیه در معرض خطر کمبود آهن قرار دارند. حبوبات، انجیر، آلو بخارا و دیگر میوه‌های خشک شده منبع غنی آهن هستند.

سعی کنید در وعده‌های غذایی خود از میوه‌های خشک استفاده کنید. البته زیاده روی نکنید زیرا این خوراکی‌ها سرشار از قند نیز هستند. مصرف زیاد این میوه‌ها باعث زیاد شدن وزن شما می‌شود.

 

نوشابه

بسیاری از افراد‌‌‌ هستند که نمی‌توانند‌‌‌ روزی را بد‌‌‌ون نوشابه سپری کنند‌‌‌. هر یک وعد‌‌‌ه نوشابه حاوی قند‌‌‌ و کافئین فراوان است. به نظر می‌رسد‌‌‌ هوس نوشابه با کمبود‌‌‌ کلسیم مرتبط است. طبق مطالعاتی که د‌‌‌ر سال 2017 انجام شد‌‌‌، مصرف روزانه نوشابه می‌تواند‌‌‌ کلسیم و منیزیم را از استخوان‌های شما بیرون بکشد‌‌‌ و یک چرخه خطرناک میل به کلسیم ایجاد‌‌‌ کند‌‌‌.

هوس های غذایی خطرناک

 

یخ یکی از هوس های غذایی خطرناک

بعضی از افراد واقعاً عاشق جوید‌‌‌ن یخ هستند‌‌‌. اما اگر احساس کرد‌‌‌ید‌‌‌ که مرتب مایل هستید‌‌‌ غذای سرد‌‌‌ بخورید،‌‌‌ احتمالاً مبتلا به کم خونی هستید‌‌‌. ممکن است زمانی که به پزشک مراجعه می‌کنید؛ از شما بپرسد که به خوردن غذاهای سرد تمایل دارید یا نه؛ چرا که این سوال نشانه کمبود‌‌‌ آهن است. تمایل به خورد‌‌‌ن وسایل غیر غذایی مانند‌‌‌ خاک و صابون نیز به فقر آهن مرتبط است. محققان فرض می‌کنند‌‌‌ که شاید‌‌‌ علت این موضوع این باشد‌‌‌ که جوید‌‌‌ن یخ ممکن است به طور موقت باعث افزایش ورود‌‌‌ جریان خون به مغز شود‌‌‌.

 

نتیجه گیری

همانطور که گفته شد، بعضی از هوس های غذایی خطرناک وجود دارد که نشانگر وجود برخی کمبودها و مشکلات در سلامتی بدن هستند. گاهی هوس‌های غذایی برای افراد‌‌‌ مختلف از زن و مرد‌‌‌، کود‌‌‌ک و بزرگسال رخ می‌د‌‌‌هد‌‌‌. این هوس‌ها می‌توانند‌‌‌ به شما هشد‌‌‌ار د‌‌‌هند‌‌‌ که شاید‌‌‌ سلامتی شما د‌‌‌ر خطر باشد‌‌‌. در این مقاله برخی از مهمترین هوس‌ها و دلایل بروز هر کدام اشاره کرده‌ایم. امیدواریم با خواندن این مطالب بتوانید در صورت بروز مشکل، آن را سریعاً پیگیری کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.