تاریخ امروز3 آذر 1403
احساس همدردی با دیگران

چگونه همدردی کنیم؟

انسان ها در طول زندگی خود در شرایط مختلفی قرار می گیرند که ممکن است به همدردی نیاز داشته باشند. طوری که برای ادامه ی مسیر زندگی بدون حمایت اطرافیان نتوانند درست زندگی کنند. این موضوع برای همه ی افراد جامعه صحیح است؛ پس بهتر است روی آن بیشتر مانور داده شود تا اگر زمانی یکی از نزدیکان ما نیاز به همدردی داشت، بتوان از آن دلجویی و حمایت کرد. جالب است بدانید بسیاری از این افراد نمی دانند که باید در حین مواجه با چنین شرایطی چه واکنشی نشان دهند. اگر شما هم جز این دسته از افراد هستید؛ پس در ادامه ی مطالب ما را همراهی کنید. چرا که امروز قصد داریم در رابطه با همدردی با دیگران صحبت کنیم.

 

از چه طریقی می توان احساس همدردی کرد؟

شاید با خود بگویید که احساس همدردی کردن با یک شخص، گریه کردن یا ساکت ماندن و به حرف های طرف مقابل گوش دادن است. در حالی که راه های زیادی وجود دارد تا بتوان احساس همدردی با دیگران را در خود تقویت کرد. از جمله این راه های می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

روراست باشید

اگر قرار است همدردی با دیگران را تجربه کنید؛ زمانی که دوست یا نزدیکانتان در حال صحبت و درد و دل است، به بگویید که متاسف هستید و می دانید که چه شرایط سختی را دارد پشت سر می گذارد. بسیاری از افراد زمانی که قصد همدردی با دیگران را دارند، به طور غیر حرفه ای عمل می کنند؛ یعنی نمی دانند باید از چه طریقی شخص پیش رو را دلداری دهند. این که به دوستتان نشان دهید که او و موقعیتش برای شما اهمیت دارد، می تواند بهترین راه برای شروع باشد. در ادامه او به این حرفش ما دلخوش خواهد شد. درنتیجه روی حرف شما حساب می کند.

پس در درجه اول باید احساس تاسف خود را به او نشان دهید؛ سپس راهی پیدا کنید. نه این که مدام به او بگویید هر زمان به کمک نیاز داشتی من هستند. برای مثال اگر یکی از عزیزانش را از دست داده است می توانید بگویید من مراقب بچه ها هستند تا به مراسم خاکسپاری برسی.


دوستان خوب چه ویژگی هایی دارند؟

 

مشکلات او را بپذیرید

از دیگر راه های همدردی با دیگران این است که هیچ گاه مشکلات او را با دیگران مطرح نکنید. گاهی پیش می آید که شما هم همین پروسه زمانی و مشکل را پشت سر گذاشته اید؛ اما این بدان معنا نیست حسی که شما قبلا تجربه کرده اید را تجربه کند. بدون شک شرایط او با شما متفاوت است؛ پس بهتر است اجازه دهید آن طور که دوست دارد احساسات خود را بیان کند و با آن ها کنار بیاید. سعی کنید هیچ گاه از جمله ی درک می کنم چه حسی داری استفاده نکنید. مناسب ترین جایگزین این است که به او بگویید “درک می کنم در حال پشت سر گذاشتن شرایط سختی هستی؛ دوست داری در این باره صحبت کنیم؟”

احساس همدردی با دیگران

بحث را عوض نکنید

زمانی که می خواهید با دیگران احساس همدردی کنید؛ باید دقیقا روی این موضوع متمرکز شوید. پس به جای صحبت درباره چیزها و مباحث دیگر، به همین موضوع که باعث درد و رنج شخص مقابل شده بپردازید. از این شاخه به آن شاخه نپرید و بحث را عوض نکنید؛ زیرا هم برای شما و هم برای او کاری سخت و حوصله سر بر است. سعی کنید به او دلگرمی دهید؛ به شکلی که به شما اطمینان کند که می توانید در مشکلاتش به او کمک کنید. پس از آن او را ترک کرده و تا هر زمان که نیاز دارد او را تنها بگذارید. به او اطمینان خاطر دهید که تا هر زمان که بخواهد می تواند با شما درد و دل کرده و از مشکلات خود بگوید.

 

نصیحت نکنید

به جرئت می توان گفت 99 درصد افراد زمانی که غصه و مشکلی جدی دارند؛ حوصله ی گوش دادن به نصیحت از جانب دیگران را نخواهند داشت. پس نتیجه می گیریم برای همدردی با دیگران از نصیحت کردن بپرهیزید. گاهی دوستتان از شما می خواهد که او را راهنمایی کنید. در این صورت مانعی وجود نداشته و می تواند تاثیر مثبتی نیز داشته باشد. هرگز سعی نکنید از جملاتی مثل همه چیز درست می شود و تنها به زمان نیاز دارد، استفاده کنید؛ زیرا با گفتن این جمله نشان می دهید که بیشتر ازا او چیزی می دانید یا این که شرایط را بهتر درک می کنید.

 

پای ایمان و توکل را وسط نکشید

عده ی بسیاری از مردم زمانی می خواهند به همدردی با دیگران بپردازند، به سرعت به ایمان و توکل کردن اشاره می کنند. درست است که توکل کردن به خدا به انسان حس آرامش می دهد؛ اما این موضوع در حالت عادی صدق می کند. اگر می خواهید در این باره با شخص مقابل صحبت کنید، ابتدا باید اطمینان داشته باشید که می تواند برای او تاثیر داشته باشد یا خیر. بر اساس تجربه بهتر است در زمان نگرانی از صحبت کردن درباره اعتقادات بپرهیزید.

 

ملایم و دوستانه صحبت کنید

حتی تن صدا و لحن صحبت کردن نیز می تواند در این زمنیه تاثیر داشته باشد؛ پس بهتر است در زمان همدردی با دیگران به ملایمت صحبت کنید زیرا در غیر این صورت ممکن است به او حس ترس یا اضطراب را منتقل کنید.

احساس همدردی با دیگران

راه های غیر شفاهی برای همدردی با دیگران چیست؟

مواردی که ذکر کرده ایم همگی جز ابزارهای شفاهی بودند؛ اما گاهی شخص مقابل به قدری نگرانی و ناراحتی دارد که تنها ابزارهای شفاهی نمی تواند دردی را دوا کند. از همین رو بهتر است در کنار مواردی که ذکر کردیم اقدامات زیر را نیز انجام دهید:


چرا احساس تنهایی می‌کنیم؟

 

برای احساس همدردی با دیگران ، با او تماس فیزیکی برقرار کنید

لمس کردن دیگران زمانی که او را درک کرده اید؛ می تواند حس خوبی به شخص مقابل دهد و به نحوی با برقراری تماس فیزیکی او احساس شما را درک می کند. منظور از برقراری تماس فیزیکی، بغل گرفتن، دست او را گرفتن یا حتی دست روی شانه قرار دادن است. در صورتی که چندان احساس راحتی ندارید می توانید تنها دستان او را بفشارید. لازم به ذکر است که این موضوع باید زمانی رخ دهد که شما قبلا این کار را در شرایط دیگر انجام داده اید و دوستتان مشکلی برای برقراری ارتباط به صورت فیزیکی ندارد. در صورتی که چیزی غیر از این باشد مطمئنا از شما فاصله خواهد گرفت.

 

به حالت صورت خود، هنگام صحبت کردن با طرف مقابل دقت کنید

صحبت هایی که برای ابراز همدردی با دیگران بر زبان جاری می کنید، باید متناسب با نحوه ی بیان و حالت صورت شما باشد. یعنی حالت صورت باید به گونه ای باشد که نشان دهد شما هم در حال تاسف خوردن هستید. به طور مثال اگر با لبخند بر لب به شخص مقابل تسلیت بگویید نشان می دهد که شما حال او را درک نکرده اید. بهترین حالت همان حالت طبیعی صورت است؛ یعنی پیشانی صاف، تماس چشمی و فرم دهان به صورت طبیعی باشد، اخم یا لبخند در این میان همه چیز را خراب می کند.

 

برای احساس همدردی با دیگران ، هدیه بفرستید

زمانی که دوستتان دچار مشکلی شده است برای او هدیه ای تهیه کنید. نیاز نیست این هدیه سنگین یا گران قیمت باشد. همین که به او ثابت کنید به فکرش بودید کفایت می کند. حتی تهیه یک کارت پستال و چند شاخه گل نیز می تواند او را خوشحال کند و حس خوبی به او منتقل کند.

 

سعی کنید با همراهی اطرافیان برای تهیه وعده های غذایی اقدام کنید

از دیگر راه هایی که می تواند به همدردی با دیگران کمک کند؛ این است که همراه با اطرافیانتان به تهیه غذا بپردازید. زمانی که شخصی دچار غم و اندوه زیاد شود، حتی توانایی لازم برای تهیه غذا را نیز ندارد. پس اگر شما برای او غذا درست کنید می تواند کمک بسیار بزرگی برای او باشد. علاوه بر آن، دوستتان می فهمد که برای شما اهمیت دارد. در نتیجه حس خوبی به او منتقل خواهد شد. بهتر است این کار را همراه با اشخاص دیگری انجام دهید تا بتوانید روزهای بیشتری برای دوستتان غذا تهیه کنید. در صورتی که وقت کافی برای درست کردن غذا ندارید؛ می توانید از سایت هایی که غذا تهیه و در زمان مشخص به مقصد تحویل می دهند، کمک بگیرید.

احساس همدردی با دیگران

برای احساس همدردی با دیگران ، هر هفته جویای احوالش باشید

راه دیگری که می تواند به همدردی با دیگران کمک کند؛ این است که حداقل هر هفته به دوستتان که دچار مصیبت یا مشکل شده است سر بزنید. حتی اگر مسافت طولانی از او فاصله دارید، برای اثبات این که او برای شما اهمیت دارد، سعی کنید هر هفته جویای حالش باشید. زمانی که فردی یکی از عزیزان خود را از دست می دهد تا مدت کوتاهی از جانب همکاران یا همسایه ها مورد حمایت قرار می گیرد. اما به مرور این حمایت ها کم شده و به کلی از بین می رود. این موضوع باعث پریشانی ناگهانی و یکباره شخص می شود. پس در این برهه زمانی لازم است که شما بیش از هر زمان دیگری در کنار او باشید. به این فکر کنید که ممکن است همین موضوع برای خود شما پیش بیاید؛ پس طوری رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار شود.

 

نتیجه گیری

بسیاری از مواقع دیده ایم که یکی از اطرافیانمان که بسیار برای ما اهمیت دارد؛ دچار مصیبتی شده اند. اما ما نمی توانیم آن طور که باید و شاید به او کمک کنیم؛ زیرا نمی دانیم چطور باید با دیگران احساس همدردی کنیم، در این مقاله هر آن چه باید در این خصوص بدانید را ذکر کرده ایم.

اشتراک‌گذاری

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.