تاریخ امروز13 اردیبهشت 1403
فرزندان طلاق

روش‌های برخورد والدین با فرزندان طلاق خود

طلاق به عنوان پدیده‌ای رایج، اما بحرانی و تنش آفرین، می‌تواند نتیجه منفی بر زندگی دو نفر و به خصوص فرزندان طلاق آن‌ها به جا بگذارد.

فعل طلاق و جدا شدن والدین به تنهایی آسیبی به روح و روان کودکان طلاق وارد نمی‌کند. بلکه نوع جدایی والدین بیشترین صدمه را به کودک می‌زند. به عبارت دیگر هرچه پدر و مادر با تنش بیشتری از یکدیگر جدا شده باشند، فرزندان طلاق مسائل روحی بیشتری از جمله اضطراب را تجربه می‌کنند. بنابراین باید چگونگی برخورد با فرزندان طلاق پس از جدایی را دانست.

 

باید با فرزندان طلاق خود چگونه برخورد کنیم؟

مکالمات با همسر سابق خود را از چشم او دور نگه دارید

همسر سابق شما هنوز پدر و مادر فرزندانتان هستند و حتی اگر با او سازگار و خوب نباشند، فرزندانتان حاوی 50% ژن های او هستند. آن‌ها می‌توانند از طرد کردن شما رنج بکشند و فکر کنند که بخش‌هایی از آن‌ها وجود دارد که شما اصلا دوست ندارید. همانطور که همسر سابق خود را دوست نداشتید.

موقعیت‌هایی وجود دارد که ممکن است نتوانید از رویارویی با همسر سابقتان دور بمانید. مثل جلسه‌های والدین و معلم، عروسی و فارغ التحصیلی و... یاد بگیرید چهره خوبی به خود بگیرید و اگر لازم بود صحبت کنید، مکالماتتان را روی سطح مناسبش نگه دارید.

مکالمات با همسر سابق

از لحاظ جسمی و عاطفی در دسترس فرزندان طلاق باشید

هنگامی که با کودک سر و کار دارید موبایل ، کامپیوتر و روزنامه را کنار بگذارید تا بفهمد زمانی که او آماده برقراری ارتباط است تمام توجه شما معطوف به اوست.

 

مانع برقراری ارتباط فرزندان طلاق با والد دیگر نشوید

واقعیت این است که کودک کم سن و سال هنوز به درک کافی در زمینه طلاق و جدایی والدین نرسیده است. ممکن است زمانی که نزد شماست دوست داشته باشد با والد دیگر در تماس باشد. شما نباید برای او مانع تراشی کنید. اجازه دهید آزادانه در این زمینه تصمیم گیری کرده و برخورد کند.

برقراری ارتباط فرزندان طلاق با والد

حفاظت از تعویض فرزندان طلاق

حفاظت از تعویض فرزندان طلاق معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که والدین زیاد یکدیگر را می‌بینند. بنابراین، یک مکان بی‌طرف را برای تعویض خود انتخاب کرده و تبادل فرزندانتان از یک والد به دیگری را با سهولت و تعامل کم‌تری انجام دهید. مکانی را انتخاب کنید که در آن‌جا والدین بسیاری حضور داشته باشند. بنابراین احتمال کمتری وجود خواهد داشت که هر یک از والدین، بتواند هر گونه سخن یا رفتار بدی را باهم انجام دهند.

به یاد داشته باشید که چشم و گوش‌هایی برای تماشای شما وجود دارد مهم‌ترین آن‌ها، فرزندان شما هستند. پس این را در ذهن خود داشته باشید که زمانی که همسر سابقتان را می‌بینید، احساستان را در خودتان حفظ کنید.

 

به کودک احساس اعتماد دهید

اکثر کودکان طلاق به خاطر ناملایمتی‌های طلاق، احساس گناه و عدم وفاداری می‌کنند و ترس از دست دادن همیشگی در وجود آن‌ها است. شما باید تلاش کنید این ترس را از فرزندان طلاق دور کنید. این اطمینان را القا کنید که هیچ وقت آن‌ها را ترک نخواهید کرد.

 

کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان

عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد

قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان

قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان

اطلاعات بیشتر

درباره احساسات خودتان صحبت کنید

نیاز ندارید که جزییات مشخص و واضحی درباره طلاق بدهید یا اینکه درباره نگرانی‌های مالی خود بحث نمایید. بلکه فقط درباره احساسات‌تان صحبت نمایید تا شاید او نیز راغب شود احساساتش را بازگو نماید .

 

کودک را وسط جدال خود نیندازید

کودک‌تان در بروز اختلاف و جدایی از همسر سابق بی‌گناه است. یکی از اشتباهات والدین این است که از کودک کم سن و سال خود در زمینه اختلاف با همسر درخواست کمک می‌کنند. کودک در این میان نمی‌تواند درست قضاوت کند. زیرا هم پدر و هم مادر عزیزترین فرد زندگی او محسوب می‌شوند. به همین علت در ارائه نظر به اشتباه می‌افتد. قضاوت را به متخصصان این امر یعنی روانشناس و مشاوره خانواده بسپارید.

فرزندان طلاق

به تلاش خود برای رسیدن به آن‌ها ادامه دهید

گاهی اوقات بچه‌ها حرف نمی‌زنند چون نمی‌دانند چه بگویند یا اینکه چگونه بگویند. کودکی که والدینش به تازگی از هم جدا شده‌اند احتمالا بیشتر احساس عصبانیت، ناراحتی، سردرگمی، تاسف یا ترکیبی از همه این احساسات با هم را دارد. شاید او قادر به یافتن کلمات مناسب برای بازگو کردن احساساتش نیست.

اگر کودکی ناراحت به نظر می‌رسد یکی از والدین که با او زندگی میکند می‌تواند از کودک سوالاتی چون " الان ناراحتی ؟ به خاطر طلاقه ؟ می خوای درباره آن‌چه در ذهنت می گذره صحبت کنیم یا اینکه می‌خوای چند تا سوال از من بپرسی " را بپرسد .

 

در حضور فرزندان طلاق والد دیگر را مورد انتقاد قرار ندهید

شاید کودک نسبت به هر یک از والدین احساس حفاظتی و دفاعی داشته باشد. از ترس اینکه مبادا والدینش ناراحت یا عصبانی شوند تمایلی به صحبت کردن نداشته باشد. وقتی می‌خواهید احساسات منفی خود درباره همسرتان را بازگو کنید حالت درست این است که با یکی از دوستان یا درمانگرتان صحبت کنید. نه اینکه گله همسرتان را به کودکتان بکنید .

 

وقتی کودکتان مشغول بازگویی احساساتش است اجازه دهید که کاملاً صادق باشد

شاید شنیدن بعضی از حرف‌ها از طرف فرزندان طلاق برای والدین سخت باشد. اما ایجاد جوی صمیمانه که در آن کودک بتواند بدون هیچ بازخورد یا قضاوتی به بازگویی احساساتش بپردازد، کمکشان می‌کند که بر روی این احساسات‌شان کار کنند. بدین ترتیب شما هم به نگرانی‌های آن‌ها دست خواهید یافت .

 

صبور باشید

اغلب طلاق تمام افراد درگیر را، ضعیف و متزلزل می‌کند. شاید فرزندان طلاق و کودکان نیاز به زمان اندکی دارند تا قبل از باز گو کردن احساساتشان آن را پردازش نمایند. سپس درباره اش صحبت کنند. بنابراین صبور باشید و با او مدارا کنید.

صبور باشید

فرزندان طلاق در چه سنی بیشترین آسیب را می‌بینند؟

اثرهای طلاق به جنسیت و مرحله رشدی کودک به لحاظ سنی تاثیر دارد. به نحوی که هر چقدر میزان رشد سنی کودک کمتر باشد، اثرات منفی بیشتری از خود بر جای می‌گذارد. فرزندان طلاق در مرحله پیش دبستانی نسبت به کودکان سنین مدرسه و پس از آن، بیشتر از طلاق والدین آسیب می‌بینند. البته متغیرهایی از قبیل میزان حمایت اجتماعی از کودک، حمایت عاطفی والدین از کودک و... در میزان عوارض پس از طلاق نقش دارند.

همچنین عوامل متفاوتی از جمله سن و جنسیت کودک، حضانت فرزند بعد از طلاق، ازدواج والدین، تک فرزندی یا چند فرزندی و اختلالات روحی و جسمی کودک قبل از طلاق تعیین کننده میزان آسیب وارده به آنان است. چون پیامدهای طلاق برای کودکان در شرایط مختلف متفاوت است.

 

نتیجه گیری

زمانی که طلاق صورت می‌گیرد، هرچقدر هم تلاش کرده باشید؛ باز هم فرزندان طلاق تا حدودی شاهد تنش و درگیری قبل و بعد طلاق بوده‌اند. کودک شما جزء افرادی است که دراین میان، آسیب‌ها و تنش‌های متعددی را تجربه می‌کند. باید تلاش کنید به کودک القا کنید که هنوز با وجود مشکلات زیادی که بین شما و همسرتان وجود دارد، برایتان ارزشمند، عزیز و دوست داشتنی است.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.