تاریخ امروز16 اردیبهشت 1403
رفتار با کودک اول

پس از تولد کودک دوم، با فرزند اول چگونه رفتار کنیم؟

نوع رفتار با کودک اول ، بعد از تولد فرزند دوم موضوعی بسیار حائز اهمیت است که والدین باید به آن توجه داشته باشند. در این موقعیت، کمی شرایط با تولد فرزند اول متفاوت است. چرا که در زمان تولد نوزاد اول، تمام توجه والدین بر روی مراقبت از او خواهد بود؛ در صورتی که با به دنیا آمدن کودک دوم، پدر و مادرها باید علاوه بر مراقبت از نوزادشان، به فکر روابط و احساسات فرزند اولشان نیز باشند. این موضوع توسط والدین باید به کودک اطلاع رسانی شده و به درستی به او منتقل شود. اگر شما هم به تازگی شاهد نوزاد جدید در خانواده خود هستید؛ به منظور جلوگیری از ایجاد حس حسادت و یا تنفر فرزندان بین یکدیگر، توصیه می‌شود حتما این مقاله را مطالعه نمایید.

 

چطور والدین، فرزند اول را به خواهر یا برادر کوچکترش معرفی کنند؟

  • هنگامی که نوزاد دوم متولد شد؛ از اعضای خانواده یا دوستان خود بخواهید که فرزند بزرگتر را برای ملاقات نوزاد و مادرش به مدت کوتاهی به بیمارستان بیاورد.
  • به محض ورود فرزند بزرگترتان، او را در آغوش بگیرید و نوازش کنید.
  • از طرف کودک تازه متولد شده، برای فرزند اولتان هدیه مورد علاقه‌اش را بخرید.
  • زمانی که از بیمارستان مرخص شدید؛ فرزند بزرگتر را به مکانی خاص مانند زمین بازی موردعلاقه‌اش ببرید و در آنجا برای کودک تازه متولد شده جشن تولد بگیرید.

رفتار با کودک اول

چطور مناسب‌ترین رفتار با کودک اول را داشته باشیم؟

سن و سال فرزند اول شما، در نوع رفتار و برخورد او با خواهر و برادر کوچکترش بسیار تاثیرگذار است. این موضوع که والدین با فرزند اول خود در سنین مختلفی چه رفتاری داشته باشند، مسئله مهمی محسوب می‌شود. در این قسمت بیشتر با نوع برخورد والدین با فرزندشان آشنا خواهیم شد:

 

رفتار با کودک اول ، اگر کمتر از دو سال است:

کودکان در این دوران، معمولا هنوز درک درستی از داشتن یک برادر یا خواهر جدید را نخواهند داشت. درباره عضو جدید خانواده خود، با کودکتان صحبت کنید. و برایش کتابهای مصور مربوط به این موضوع تهیه نمایید. تا او را بیشتر در جریان ورود فرزند جدید به خانواده قرار دهید.

کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان

عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد

قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان

قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان

اطلاعات بیشتر

رفتار با کودک اول ، اگر سنی بین 2 تا 4 سال دارد:

کودکان بین 2 تا 4 سال، کاملاً به والدینشان وابسته هستند. ممکن است به دلیل توجه شما به کودک تازه متولد شده حسادت کنند. سعی داشته باشید برای او توضیح دهید که نوزادان به مراقبت و توجه زیادی نیازمند هستند. او را تشویقش کنید تا برای خرید وسایل مورد نیاز نوزاد، همراه شما به فروشگاه بیاید و یا حتی در نگهداری یا مراقبت به شما کمک کند.

همچنین می‌توانید برای او داستانی درباره خواهر یا برادر بزرگتر تعریف کنید. برای او عروسک بخرید تا همزمان که خودتان مراقب نوزاد هستید، او نیز مراقب عروسکش باشد. عکس‌های تولد فرزند بزرگتر را با یکدیگر نگاه کنید و برایش داستان بدنیا آمدنش را تعریف کنید.


مقاله چگونه با کودک خود رفتار کنیم؟ را در روژه مگ بخوانید.

رفتار با کودک اول ، اگر در سن مدرسه است:

کودکان در این سن ممکن است به نوزاد جدید حسادت کنند. در مورد نیازها و مراقبت‌های نوزاد با فرزند خود صحبت کنید. به مزایای بزرگ شدن خودش اشاره کنید، مانند این که می‌تواند دیرتر به رختخواب برود. از کاردستی‌های فرزند بزرگتر برای تزئین اتاق نوزاد استفاده کنید. همچنین از او بخواهید برای مراقبت از نوزاد به شما کمک کند.

همچنین بدون در نظر گرفتن سن فرزند بزرگترتان مطمئن شوید که زمان ورود نوزاد به خانه، بیشتر توجه خود را به فرزند بزرگتر داشته باشید. اگر در حال عکس یا فیلم گرفتن هستید، از فرزند بزرگتر هم بخواهید که حضور داشته باشد و یا به تنهایی از او عکس و فیلم تهیه کنید. در صورتی که فامیل و آشنایان برای نوزادتان هدیه آورده‌اند، شما نیز چند هدیه برای فرزند اول آماده کنید.

رفتار با کودک اول

چطور از کودک بخواهیم تا با فرزند کوچکتر به خوبی رفتار کند؟

نوع رفتار مناسب و صحیح با کودک اول باعث خواهد شد، تا او هم نسبت به خواهر و بردار کوچکتر از خود برخورد درستی داشته باشد. ممکن است فرزند بزرگتر، فشار ناشی از استرس حضور کودکی جدید را در خانواده بر سر نوزاد خالی کند. اگر فرزند بزرگترتان سعی دارد به نوزاد آسیبی برساند، وقت آن رسیده که درباره رفتار صحیح با او صحبت کنید.

به علاوه همزمان به کودک بزرگتر بیشتر محبت کرده و از او بخواهید در فعالیت‌های مربوط به نوزاد، شما را همراهی کند. مانند: استحمام، تعویض پوشک و یا آواز خواندن برای نوزاد و غیره. هر زمان فرزند بزرگتر به نوزاد عشق ورزید و رفتاری محبت آمیز از خود نشان داد، او را تشویق کنید. حتی اگر فرزند اول نوزاد را به عنوان عضوی جدید پذیرفته است. باز هم لازم است که همواره بر رفتار با کودک اول خود نظارت داشته باشید و نوزادتان را با خواهر، برادر یا دیگر کودکان زیر 12 سال تنها نگذارید.

رفتار با کودک اول

واکنش فرزند اول به شیر دادن نوزاد

اگر تصمیم دارید نوزادتان را از شیر خودتان تغذیه کنید. ممکن است نگران برخورد فرزند اولتان با این موضوع و یا سرگرم کردن و نگهداری از او هنگام شیر دادن باشید. به احتمال زیاد اولین باری که فرزندتان چنین صحنه‌ای را مشاهده خواهد کرد، متعجب می‌شود. برای او توضیح دهید که مشغول انجام چه کاری هستید و یا اگر در این مورد سوالی داشت به او پاسخ دهید. اگر فرزند بزرگتر خود را هم شیر داده‌اید؛ به او بگویید که در گذشته این کار را برایش انجام داده‌اید.


برای آگاهی سریع‌تر از استعداد کودکتان، سری به مقاله چگونه به استعداد کودکمان پی ببریم؟ بزنید.

سعی کنید فرزند بزرگتر را حین شیر دادن با خود شریک کنید؛ مانند آوردن بالش، تعویض پوشک و یا نوازش کردن نوزاد در هنگام شیردادن از او کمک بگیرید. به علاوه برای سرگرم کردن فرزند بزرگتر حین شیردهی و نگهداری از نوزاد، از موسیقی، اسباب‌ بازی یا کتابهای قصه صوتی استفاده نمایید. اگر فرزند اول شما می‌خواهد از نوزاد نگهداری کند، این تصمیم‌گیری بر عهده والدین است؛ اما اکثر کودکان به منظور کنجکاوی می‌خواهند این کار را انجام دهند و بعد از مدت کوتاهی علاقه خود را برای انجام این کار از دست می دهند. بنابراین بیش از حد در این موضوع پافشاری نکنید.

نتیجه گیری

این موضوع کاملا طبیعی است که پس از تولد نوزاد دوم، توجه والدین بین فرزندان تقسیم خواهد شد. کودک تغییر رفتار والدین را حس کرده و ناراحت و سرخورده می‌شود. این احساس ناراحتی معمولا با حسادت و آسیب رساندن به نوزاد همراه خواهد بود. برخی مواقع والدین پس از تولد فرزند دوم، تمام توجه و محبت خود را به او می‌دهند. و در مقابل زمانی برای فرزند اول خود وقت می‌گذارند؛ که او نیازی به آن نخواهد داشت. در این شرایط فرزند اول، تلاش می‌کند با ناسازگاری و حسادت، جایگاه خود را به دست آورد. بهتر است بدانید این موضوع کاملا شایع است و به نوع رفتار با کودک اول از جانب والدین بستگی دارد.

اگر شما هم مدتی است قصد دارید برای فرزند اول خود خواهر یا برادری را به دنیا بیاورید. اما نگران احساسات و برخوردهای او هستید، این مقاله می‌تواند به شما کند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.