تاریخ امروز2 خرداد 1403

با موضوعات مختلف چطور برخورد کنیم؟

مهارت های زندگی به بخش های مختلفی تقسیم می شود که هر یک متناسب با زمان و مکان خاصی است. در این میان یکی از مهارت هایی که هر کس باید از آن بهره مند باشد، برخورد صحیح با مسائل مختلف است. هر کس با توجه به تجربه ای که دارد، ممکن است برخورد خاصی با مسائل مختلف داشته باشد. اما شاید همه ی آن ها اصولی و نتیجه ی مثبت نداشته باشد. اگر دوست دارید که به بهترین شکل با مسائل مختلف کنار بیایید؛ پس ادامه ی مطالب را از دست ندهید.

 

راه های پرورش مهارت برای برخورد صحیح با مسائل مختلف

پیش از این که بخواهیم نحوه ی برخورد با موضوعات مختلف را بررسی کنیم؛ ابتدا باید راه هایی که می تواند منجر به پرورش این مهارت ها باشد را بیاموزیم. از مهم ترین مسائلی که در این باره به انسان کمک می کند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سعی کنیم مسئله ای را که به وجود آمده است درک کنیم؛ یعنی از انکار آن خصوصا برای خود بپرهیزیم.
  • مسائل به وجود آمده را برای خود غیر قابل حل ندانیم. به شکلی که فکر کنیم یک مشکل سخت و غیرقابل حل است.
  • لازم به ذکر است که توانایی حل مسائل مختلف می تواند نقش موثری بر سلامت روانی و رفاه اجتماعی داشته باشد.
  • این موضوع را باور داشته باشید که مسئله ی به وجود آمده قابل حل است؛ به شکلی که خودتان می توانید آن را حل کنید.
  • نباید از این مسئله غافل شد که حل هر مسئله ای به زمان و صد البته تلاش نیاز دارد. برخی از آن ها کمتر و برخی دیگر بیشتر، پس زمان کافی به حل آن ها اختصاص دهید.

 

نحوه ی برخورد صحیح با مسائل مختلف

پس از این که از مهارت های لازم آگاهی پیدا کردید؛ حالا نوبت به نحوه ی صحیح برخورد با موضوعات یا مشکلات مختلف است. 6 گام اصولی در این زمینه به شرح زیر است:


ویژگی های یک انیمیشن مناسب برای کودکان


 

نگاه مثبت داشتن به مسئله ی پیش آمده

اولین گام در خصوص نحوه ی برخورد صحیح با مسائل این است که نگاه مثبتی به خود داشته باشیم یا آن را در خود پرورش دهیم. به بیان ساده تر این که بگوییم من توانایی رویارویی و حل این مشکل را دارم. علاوه بر آن باید پذیرفت که زندگی با مواجه شدن با مشکلات همراه است پس زمانی که به مشکلی بر می خوریم، باید با خونسردی در جهت رفع آن اقدام کنیم.

برخورد صحیح با مسائل

مشخص کردن دقیق مسئله برای برخورد صحیح با مسائل

در صورتی که با یک مشکل مواجه می شوید؛ امکان دارد بر اثر استرس یا موارد این چنینی نتوانید آن را برای خود تعریف کنید. گام بعدی که باید در رابطه با حل مسائل مختلف دانست، این است که مسئله به وجود آمده را برای خود مشخص و تعریف کنیم تا ماهیت دقیق آن را بفهمیم. در صورتی که مشکل بسیاری بزرگی دارید آن را به بخش های کوچک تر تقسیم کنید تا برای درک آن عاجز نباشید.

 

تهیه لیستی از راه حل های موجود

برخی از مسائل به گونه ای هستند که می توان از چندین راه مختلف برای حل آن اقدام کرد. اگر شما هم با چنین موضوعی برخورد کرده اید، باید منعطف باشید؛ یعنی این که ذهن خود را تنها به یک راه متمرکز نکنید. بلکه با فکر کردن هر راهی که وجود دارد را به یاد آورید. هر چه خلاقیت بیشتری داشته باشید؛ راه های پیش روی شما نیز بیشتر خواهد شد. توجه داشته باشید که به درست یا غلط بودن راه حل یا قضاوت آن بپردازید؛ زیرا باعث می شود فکر شما محدود شود. برای این که افکار خود را فراموش نکنید، می توانید آن را مکتوب نمایید. حتی می توانید از خانواده و دوستانی که به آن ها اطمینان دارید نیز کمک بگیرید؛ اما نباید انتخاب کننده ی راه حل، آن ها باشند.

 

مشخص کردن بهترین راه حل

اگر به مراحل قبلی دقت کرده باشید؛ حالا نحوه ی صحیح با مسائل مختلف را می دانید. پس از آن که از مسئله ی به وجود آمده شناخت کافی دریافت کردید؛ حالا باید بر اساس فهرست به دست آمده از راه حل های موجود، بهترین آن را انتخاب کنید. این انتخاب باید از تمامی جهات بررسی شود تا صلاحیت بهترین را داشته باشد. با استفاده از قوائد زیر به راحتی می توانید بهترین راه حل را انتخاب کنید:

  • راه حل فوق باید با ارزش ها و باورهای ما همخوانی داشته باشد.
  • با توجه به مقتضیات، راه حل موجود باید امکان عملی شدن را داشته باشد.
  • بررسی کردن تمامی پیامدها مثبت و منفی راه حل و در نهایت انتخاب راه حلی که پیامد های مثبت آن بیشتر از منفی است.

معرفی شاد‌ترین کشور‌های جهان


 

شروع به اجرای بهترین راه حل برای برخورد صحیح با مسائل

در این مرحله که راه حل مناسب را بررسی و انتخاب کرده اید؛ حالا باید آن را اجرا کنید. برای این کار باید به همه چیز مثل زمان، مکان و افرادی که درگیر مسئله می شوند؛ دقت کنید تا مشکل بیشتری به وجود نیاید. پس از بررسی این موارد حالا می توانید راه حل را اجرا کنید.

برخورد صحیح با مسائل

ارزشیابی کردن مسائل

در آخرین گام از برخورد صحیح با مسائل شما باید راهکار و مشکل را ارزشیابی کنید. در صورتی که راهکار فوق موفقیت آمیز بوده باشد پس مسئله حل شده است. در صورتی که چنین نیست باید مجددا برای مرور کردن مراحل حل مسئله اقدام کنید. برای این کار می توانید یکسری سوالات را مطرح کرده و به آن پاسخ دهید به طور مثال:

  • ببینید که آیا مشکل را به درستی مشخص کرده اید؟
  • آیا تمام راه حل های موجود را لیست کرده اید؟
  • آیا بهترین راه حل موجود را انتخاب کرده اید؟

با بررسی چنین سوالاتی در صورتی که مشکل حل نشده باشد؛ باید راه حل دیگری را انتخاب کرده و آن را اجرا کنید.

 

نتیجه گیری

حل مسائل مختلف نیازمند آگاهی و دانشی است که می توان گفت تقریبا به مدیریت بحران های شخصی ارتباط دارد. در واقع کسی که بداند باید با هر مسئله ای چگونه برخورد کند، تا در نهایت به حل آن منجر شود؛ یعنی از مهارت های کافی برخوردار بوده یا حداقل کم و بیش از آن ها مطلع است. مطالبی که ذکر کردیم از اصلی ترین اهرم ها در این موضوع به شمار می آید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.