تاریخ امروز13 اردیبهشت 1403

چگونه گیاه آپارتمانی پرورش دهیم؟

آموزش پرورش گل و گیاه آپارتمانی به شما این امکان را خواهد داد که با رمز و رازهای نگهداری گیاهان بیشتر آشنا شوید تا به خوبی از آنها مراقبت نمایید. این روزها با افزایش خانه‌های آپارتمانی، افراد گل و گیاه را به خانه خود می‌آورند تا از مزایا و زیبایی آن در محیط خانه استفاده نمایند. گیاهان آپارتمانی از آن جهت که رشد خود را از گلخانه آغاز می‌کنند، هنگام انتقال به محیط خانه ممکن است کمی طول بکشد تا خود را با شرایط وقف دهند؛ به همین منظور ترجیحا از گل‌هایی که رشد خوبی دارند و نیاز به مراقبت‌های سخت و پی در پی ندارند، در خانه استفاده کنید. حتما شما هم گاهی متوجه شده‌اید که گل و گیاهانتان بعد از مدتی پژمرده می‌شوند؛ بنابراین به دنبال راهی هستید که مشکل را بیابید. ما در این مقاله با بررسی بهترین شرایط برای گیاهان، شما را در نگهداری از آنها راهنمایی خواهیم کرد.

 

موارد مورد نیاز برای پرورش گیاهان آپارتمانی

  • خاک مناسب
  • گلدان مناسب
  • کود شیمیایی
  • نور کافی
  • آب کافی

آموزش پرورش گل و گیاه آپارتمانی

آبیاری گیاهان آپارتمانی

مقدار آبیاری شما می‌تواند، رشد گیاه را تحت تاثیر قرار دهد. به طوری که اگر بیش از حد باشد، موجب پوسیدگی ریشه خواهد شد و همچنین اگر به مقدار کافی نباشد، رشد آن متوقف شده و در نهایت موجب مرگ گیاهانتان می‌شود.


ماسک را با این روش‌ها ضدعفونی کنید


آموزش پرورش گل و گیاه آپارتمانی و نوع آبدهی 

در آموزش پرورش گل و گیاه آپارتمانی باید به این مسئله توجه داشته باشید که کم آبی در گیاه، از رشد آن جلوگیری خواهد کرد و در نهایت مرگ گیاه را به همراه خواهد داشت. دقت داشته باشید که گیاهانتان به نقطه‌ای نرسند که پژمرده شوند و یا خاک از لبه گلدان بیرون بریزد. این موضوع ناشی از کمبود رطوبت در گیاه است که گل را با استرس کم آبی رو به رو می‌کند و به ریشه آن آسیب می‌رساند. علائم کم آبی در گیاه، شامل:

  • ریختن زودرس گل‌ها و برگ‌ها
  • به آهستگی رشد کردن و بزرگ شدن
  • برگ‌های نیمه شفاف
  • برگ‌هایی با لبه‌های زرد، قهوه‌ای شده یا کج شده

 

آبیاری بیش از حد گل‌های آپارتمانی

آبیاری بیش از حد گیاهان آپارتمانی به عنوان اولین قاتل گل‌های شما محسوب می‌شود. آبیاری زیاد گیاه، هوا را در بین خاک تخلیه خواهد کرد و محیط را برای رشد باکتری و قارچ‌ها آماده می‌کند. علائم پرآبی گیاه عبارتند از:

  • ماندن آب در کف ظرف
  • قارچ و یا کپک روی سطح خاک
  • ریشه‌های قهوه‌ای و نرم در ته گلدان که در برخی مواقع بوی زننده دارند
  • برگ‌هایی با لکه‌های قهوه‌ای پوسیده

آموزش پرورش گل و گیاه آپارتمانی

آموزش پرورش گل و گیاه آپارتمانی با نور مناسب

یکی دیگر از مسائلی که باید در آموزش پرورش گل و گیاه آپارتمانی به آن توجه داشته باشید، نور کافی و مناسب هر گیاه است. معمولا تمام گیاهان به نور خورشید مستقیم نیاز دارند. اما باید توجه داشته باشید هر گل مقدار نور متناسب با خود را لازم دارد. همچنین گل‌های آپارتمانی اغلب به نور کمتری احتیاج دارند و بسیار برای نگهداری در خانه مناسب هستند.


مقاله بهترین روش‌های رنگ کردن خانه را در روژه مگ بخوانید.

رطوبت کافی برای گل‌های آپارتمانی

اکثر گیاهان در رطوبت 80 درصد به خوبی رشد خواهند کرد. در صورتی که اغلب خانه‌ها رطوبت بسیار کمتری، خصوصا در فصول سرد سال به دلیل گرمای اجباری خواهند داشت.

به منظور تامین رطوبت گل و گیاه در این شرایط، پیشنهاد می‌شود از یک ظرف کوچک حاوی آب و سنگ ریزه در کنار آن استفاده نمایید. همچنین می‌توانید روزانه با مرطوب کردن برگ‌ها به تامین رطوبت گیاهانتان کمک کنید. جالب است بدانید نگهداری گل‌هایی که به رطوبت زیادی احتیاج دارند در حمام یا آشپزخانه می‌تواند تاثیرگذار باشد. این مورد هم یکی از مراحل آموزش پرورش گل و گیاه آپارتمانی محسوب می‌شود که در این راه شما را راهنمایی خواهد کرد.

 

آموزش پرورش گل و گیاه آپارتمانی با دمای مناسب

اصولا گیاهان آپارتمانی در دوره‌ی رشد خود نیاز به دمای متعادل و تقریبا ثابت دارند؛ همچنین در زمان استراحت نیاز به دمای پایین‌تر خواهند داشت.

حداکثر دما:

حداکثر دما برای گیاهان آپارتمانی به شرطی که رطوبت مورد نیازشان تامین شده باشد، 27 الی 30 درجه سانتی گراد است.

البته حداکثر دما برای گیاهانی که رطوبت‌شان تامین نمی‌شود، 21 الی 24 درجه سانتی گراد خواهد بود.

حداقل دما:

حداقل دما برای گل و گیاهان ظریف، 13 الی 16 درجه سانتی گراد است.

در صورتی که حداقل دما در گیاهان سخت جان، 10 الی 13 درجه سانتی گراد خواهد بود.

به علاوه گیاهان سخت جان حداقل دمای محیط آنها باید 5 تا 7 درجه سانتی گراد باشد.

آموزش پرورش گل و گیاه آپارتمانی

کود دهی گیاهان آپارتمانی

هر بار که گل‌ و گیاهان را آبیاری می‌کنید، مقداری از مواد مغذی خاک از سوراخ‌های زیر آن خارج می‌شود. این گیاهان منبع مناسبی از مواد مغذی ندارند؛ بنابراین باید از کود مناسب برای گل‌های خود استفاده نمایید. اصولا میزان کود دهی یکبار در هر ماه، زمانی که گیاهان در حال رشد و یا گل دهی هستند؛ بسیار مناسب است. در طول فصول سرد سال که گیاه به طور کلی رشد کمتری خواهد داشت، بهتر است کود دهی را متوقف کنید. دقت داشته باشید اگر گیاه پژمرده شده است، ابتدا شرایط گیاه را تجزیه و تحلیل نمایید؛ سپس به آن کود دهید. چرا که کود دهی در زمانی که گیاه به آن احتیاج ندارد، می‌تواند شرایط را بدتر کند. کود دهی یکی از مهمترین مراحل آموزش پرورش گل و گیاه آپارتمانی است که باید با اطلاع کامل و به صورت دقیق انجام شود.


ماسک را با این روش‌ها ضدعفونی کنید

آموزش پرورش گل و گیاه آپارتمانی و جا به جایی گلدان

هنگامی که پی بردید گلدان برای گیاه شما کوچک محسوب می‌شود. باید گل‌ را به گلدان دیگری منتقل کنید. توجه داشته باشید که گلدان مورد نظر چندان بزرگتر از اندازه فعلی آن نباشد. چرا که ممکن است پوسیدگی ریشه و ایجاد مشکلات دیگری را برای گیاه به همراه داشته باشد. با دقت خاک اطراف ریشه را بدون لمس، محکم کنید. همچنین یک فضای کافی برای آبیاری گل نگه دارید.

آموزش پرورش گل و گیاه آپارتمانی

نکاتی که بهتر است در نگهداری گل و گیاه‌های آپارتمانی به آن توجه داشته باشید!

  • آب تخم مرغی که آب پز کرده‌اید، آبی که با آن سبزی‌ها را شسته‌اید و یا آب آکواریوم می‌تواند برای آبیاری گل و گیاه‌هایتان مناسب باشد؛ زیرا آب لوله کشی به دلیل داشتن کلر، بهتر است مستقیم برای آب دهی گل‌ها استفاده نشود.
  • بهتر است گیاهان را به جای آبیاری بیش از حد، خشک نگه دارید تا از پوسیدگی ریشه جلوگیری کنید.
  • در صورت نداشتن اطلاع کافی در مورد کود دهی گیاه، هرگز خودسرانه به آن کود ندهید.
  • اصولا گیاهان خانگی محیط‌های یکنواخت را دوست دارند؛ پس بیش از حد شرایط آن را تغییر ندهید.
  • می‌توان گیاهانی که به نور کم نیاز دارند را در حمام نگه دارید.
  • به منظور پرورش گیاهان آپارتمانی، گل‌های کوچک را خریداری کنید؛ زیرا این گیاهان رشد سریعتری خواهند داشت.
  • گیاهان را هرس کنید.
  • گیاهان را با کندن در داخل گلدان جدید قرار دهید.
  • مراقب زرد شدن و ریزش برگ‌های گیاه باشید.
  • از وجود سوراخ در کف گلدان مطمئن شوید تا آب اضافی از ته آن خارج شود و ریشه‌ها را پوسیده نکند.
  • برگ‌هایی که بر روی آنها گرد و غبار وجود دارد، غبار روبی کنید.

آموزش پرورش گل و گیاه آپارتمانی

نتیجه گیری

به طور کلی گل و گیاه در خانه انرژی‌های منفی را دور می‌کند، هوای محیط را تصفیه خواهد کرد و در زیبایی خانه تاثیرگذار است. عده‌ای از افراد به دلیل نداشتن اطلاع کافی از شرایط نگهداری، توانایی رسیدگی به گیاهان را نخواهند داشت. به همین دلیل ما در این مقاله با آموزش پرورش گل و گیاه آپارتمانی ، به شما برای داشتن گلدان‌هایی زیبا در محیط خانه، پیروی از این روش‌ها را توصیه می‌کنیم.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.