افراد کم غذایی بسیاری وجود دارند که میل چندانی به خوردن و آشامیدن ندارند و به مرور با کاهش وزن روبرو میشوند. به یاد داشته باشید غذا یک عامل در تامین انرژی مورد نیاز بدن است که به سلامت و پیشگیری از عوامل بیماریزا کمک میکند. راههای مختلفی برای افزایش اشتها وجود دارد که به کمک آن میتوانید بیمیلی و بیاشتهایی را در خود رفع کنید. پس اگر شما هم دنبال روشهایی به منظور افزایش میل غذا خوردن هستید؛ این مقاله جالب را مطالعه نمایید تا به جذابیتهای خوردن غذا پی ببرید.
5 مورد از بایدها و نبایدهای افزایش اشتها
1- صبحانه فراموش نشود
صبحانه مهمترین وعدهی غذایی است که باید به آن توجه ویژهای داشته باشید. این وعدهی غذایی بسیار مهم، میتواند متابولیسم بدن را در انجام فعالیتهای روزانه تنظیم کند. پس اولین توصیه این است که، صبحانه خوردن را فراموش نکنید. در این وعده میتوانید خوراکیهایی مثل میوههای تازه، غلات، شیر، گرانولا را مصرف نمایید. همچنین به منظور افزایش کالری بر روی نان با غلات تصفیه نشده یا نان تست، کرهی بادام زمینی بمالید و میل کنید که هم خوشمزه و هم سرشار از چربیهای مفید است.
چرا باید زود شام بخوریم؟، دلیل تاکید بر این موضوع چیست؟
2- وعدههای غذایی را افزایش دهید
یکی از راههای افزایش اشتها ، مصرف غذا در وعدههای متعدد به جای وعدههای سه گانه معمولی است. افرادی که در سه وعدهی غذایی به مقدار زیاد غذا میخورند و به یک باره معده را پر میکنند، بیشتر اشتهای خود را از دست میدهند. پس سعی داشته باشید حجم غذا را کم و تعداد دفعات وعده را بیشتر کنید.
وعدههای غذایی اگر به شکلی که توصیه شد مصرف شوند، نفخ و سنگینی کمتری را به وجود میآورند. نفخ و سنگینی معده یکی از عواملی است که افراد کماشتها را بعد از غذا خوردن آزار میدهد. پس بهتر است 4 تا 6 وعده غذایی کم حجم را در برنامه خود قرار دهید.
هروقت میل به غذا خوردن داشتید، گرسنه نمانید. حتی اگر قرار بود به جای صبحانه از یک غذای پرحجم که در حد شام است، بخورید؛ ایرادی نخواهد داشت.
3- خوراکیهایی که دوست دارید، میل کنید
سعی کنید هر آنچه که به آن علاقه دارید، بخورید. از غذا خوردن لذت ببرید و برای آماده سازی آن وقت بگذارید. اگر چیزی که میپسندید و دوست دارید را در خانه پیدا نکردید، به فکر درست کردن وعدههای غذایی سالم باشید. شاید غذاهای پرچرب و ناسالم باعث افزایش وزن شوند، اما مصرف بیش از حد آن نه تنها برای سلامتی مضر است، بلکه معده را به سرعت پر کرده و موجب کماشتهایی در شما خواهد شد. پس غذاهای ناسالم را جایگزین وعدههای غذایی سالم نکنید.
4- مقدار مصرف فیبر را کنترل کنید
فیبر یک مادهی غذایی مفید در سبزیجات، غلات و میوهها است و موثرترین عامل در داشتن رژیم غذایی سالم محسوب میشود. با وجود این، فیبر به سرعت معده را پر میکند و برای افرادی که به دنبال زیاد شدن اشتها هستند، مناسب نخواهد بود. پس میزان مصرفی فیبر را در خود کنترل کنید. اگر میخواهید به بیشتر شدن اشتها کمک کنید؛ غلات کامل، برنج قهوهای و ماکارونی را به مقدار کمتری مصرف نمایید. البته توجه داشته باشید هرگز مصرف فیبر را متوقف نکنید؛ زیرا این ماده مغذی در حفظ سلامت بدن بسیار مفید است. پس قبل از هر چیز درباره میزان مصرفی فیبر با پزشک خود مشورت کنید.
5- میان وعدههای سالم بخورید
اگر برای خوردن وعدههای اصلی میل چندانی ندارید؛ بهترین راه، استفاده از میان وعدههای سالم است. میان وعدههای سالم علاوه بر فوایدی که برای بدن دارد، میتواند یکی از راه های افزایش اشتها برای شما محسوب شود. مقداری از میان وعدهی مورد علاقهی خود را درون ظرفهای کوچک بریزید و در نقاط مختلف قرار دهید تا خود را به خوردن آن تشویق کنید. توجه داشته باشید هرگز میان وعدهها را جایگزین غذای اصلی نکنید؛ همچنین حجم کمتری از آنها را میل کنید و از خوردن این خوراکیها تا چند دقیقه قبل از غذای اصلی خودداری نمایید.
راههای افزایش اشتها در بزرگسالان
به تنهایی غذا نخورید
ممکن است زمانی که تنها هستید، به وعدههای اصلی غذایی اهمیت ندهید و خیلی ساده و بیمیل غذا بخورید. به منظور افزایش اشتها در خود سعی کنید، با خانواده یا دوستان خود غذا بخورید تا آنها هم شما را همراهی کنند. غذا خوردن با افراد دیگر موجب خواهد شد تا با دیدن آنها، میل به خوردن غذا در شما بیشتر شود و لذت را در شما افزایش دهد.
همه چیز درباره پرخوری عصبی یا بولیمیا
غذا خوردن را برای خود جذاب کنید
سعی داشته باشید هنگام صرف غذا، فضا را برای خود دلنشین کنید. در چنین شرایطی، برای خود شمع روشن کنید، موسیقی زیبا و آرام گوش دهید و یا فیلم مورد علاقهتان را تماشا کنید. همچنین از پرداختن به موضوعات استرسزا و ناراحت کننده پرهیز کنید، خصوصا اگر بی اشتهایی شما منشا عصبی دارد.
ورزش کنید
فواید ورزش کردن برای سلامتی و افزایش اشتها بسیار مفید است. سعی کنید فعالیتهای ورزشی سبک انجام دهید؛ به طور مثال نیم ساعت قبل از غذا، به پیاده روی بروید تا به افزایش حجم غذای مصرفی کمک کنید. اگر وزنتان از حد طبیعی کمتر است، ورزشهای سخت و سنگین شما را گرسنهتر خواهد کرد و غذایی که بعد از آن میل میکنید، فقط مقدار کالری که سوزاندهاید را جبران میکند. این فرایند هیچ کمکی به افزایش وزن در شما نخواهد کرد، پس انجام فعالیتهای سنگین ورزشی را کنار بگذارید.
به حد کافی مایعات بنوشید
هر فرد روزانه باید بین 6 تا 8 لیوان آب یا هر مایع دیگری که اساس آن را آب تشکیل داده است، بنوشد. نوشیدن آب 1 ساعت قبل و بعد از غذا به هضم بهتر در معده کمک خواهد کرد و اشتهای شما را در طول روز افزایش میدهد. توجه داشته باشید هرگز بین غذا، نوشیدنی نخورید؛ این کار معده شما را پر میکند و اشتهای شما را کاهش میدهد. به علاوه میتوانید در طول روز از انواع چایهای رازیانه، نعناع فلفلی و شیرین بیان میل کنید تا به افزایش اشتها در خود کمک کنید.
از ظروف بزرگ استفاده نمایید
خوردن غذا در ظروف بزرگتر از حد معمول، یک حقهی راونشناسی است که باعث میشود مغز شما فکر کند در حال خوردن حجم کمی از غذا هستید. در نهایت بیشتر از زمانی که بشقابتان کوچک است غذا میخورید. به علاوه استفاده از ظروف رنگارنگ و زیبا میتواند تاثیرات مثبتی بر روی میل شما در صرف غذا داشته باشد و شما را به خوردن غذای بیشتر ترغیب کند.
به پزشک مراجعه کنید
اگر برای زیاد شدن اشتها نکات گفته شده را رعایت کردید اما بی اشتهایی در شما ادامه پیدا کرد؛ بهتر است سریعا به پزشک مراجعه کنید تا علت را جویا شوید. در واقع پزشک با تجویز داروهای اشتهاآور میتواند به شما کمک کند.
سخن پایانی
غذا خوردن یکی از اصلیترین نیازهای بدن، در خصوص تامین موارد مورد نیاز است که باید توجه ویژهای نسبت به آن داشته باشید. اگر کم اشتها هستید و میل چندانی به خوردن غذا ندارید، لذت و اشتیاق صرف غذا را در خود افزایش دهید. بیحوصلگی را کنار بگذارید و هر زمان که احساس گرسنگی کردید برای آماده سازی غذای مورد علاقه خود اقدام کنید. توصیه میشود از خوردن غذاهای پرچرب و ناسالم که سلامت شما را به خطر میاندازد، دوری کنید. امیدواریم مطالب گفته شده، راهنمای مناسبی برای افراد کم اشتها بوده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید