همه ما فکر کردن بیش از حد به مسائل را در دوره ای از زندگیمان یا در برخورد با مسائلی خاص تجربه کرده ایم. فکر کردن امری مهم و حیاتی است که افراد موفق به تمام مسائل زندگیشان فکر می کنند و هرگز بدون اندیشه عمل نمی کنند. ولی این موضوع اگر از حد بگذرد، فرد را دچار مشکل می کند و قضاوت و برداشت منفی را در شما تقویت کرده و روح و روان تان را بیمار خواهد کرد.
در این مقاله راهکارهایی برای رهایی از مشکل فکر کردن بیش از حد به مسائل را بیان می کنیم. همچنین عوارض فکر کردن بیش از حد را نیز با هم مرور می کنیم. دانستن این مسائل به ما کمک می کند تا زندگی بهتری داشته باشیم.
روش هایی برای رهایی از فکر کردن بیش از حد به مسائل
آگاهی لازم را کسب کنید
قبل از اینکه شما برای ترک عادت بیش از حد فکر کردن به مسائل اقدام کنید؛ باید در مورد آن آگاهی لازم را داشته باشید. با آگاهی جرقه تغییرات در ذهن شما زده خواهد شد.
زمانی که دچار استرس بیش از حد و یا تردید می شوید؛ مقداری به خودتان و واکنش تان نسبت به مسائل فکر کنید. ببینید آیا واقعا مسئله استرس زاست و یا رفتار و افکار شما آن را به غولی بزرگ برایتان تبدیل کرده است. آگاهی درباره نوع برخوردتان با مسائل و مشکلاتی که در پی آن ایجاد می شود، کمک بزرگی به تغییر رفتار و حل مشکل بیش از حد فکر کردن به مسائل دارد.
چگونه اراده خود را تقویت کنیم؟
افکار مثبت را جایگزین جنبه های منفی کنید
فکر کردن زیاد، ذهن را به سمت جنبه های منفی مسائل کشیده و باعث ایجاد حس ترس و استرس در فرد می شود. بهتر است فکر خود را به سمت ابعاد مثبت موضوع متمایل کنید و روی آن ها تمرکز کنید.
خوش بینی از ویژگی افراد موفق است. برای این کار هر زمان فکرتان سمت مسائل منفی رفت آن را متوقف کنید و به جای آن به چیزهایی فکر کنید که قرار است خوب پیش برود و حالتان را خوب می کند.
وقتی هنوز هیچ چیزی اتفاق نیفتاده است و ما از نتیجه کار آگاهی نداریم. چرا با فکر کردن به شکست و بدترین حالت های مسئله انرژی های منفی را جذب کنیم و حال خود را به خاطر آینده ای کاملا نامعلوم خراب کنیم.
حواس خودتان را با کارهای مورد علاقه تان پرت کنید
یکی از راهکارهای مهم و موثر برای جلوگیری از فکر کردن بیش حد از به مسائل این است که حواس خودتان را پرت کارهایی کنید که دوست دارید و برای شما جنبه فان دارند. برای مثال گوش دادن به موسیقی مورد علاقه تان، مدیتیشن، رقص، ورزش، نقاشی، کارهای هنری غیره. از جمله اموری هستند که حواس شما را از مسائل منفی پرت می کند.
دید خود را تغییر دهید
با خودتان روراست باشید و ببینید آیا موضوعی که بیش از حد ذهن شما را درگیر کرده باعث شده آرامش خود را از دست بدهید؟ و اینکه چه حد برایتان این مسئله اهمیت دارد و آیا 5 سال یا 6 ماه دیگر هم این موضوع همین قدر اهمیت خواهد داشت؟ با پی بردن به این نکته که هر موضوعی پس از مدتی اهمیت خود را از دست می دهد، فکر کردن شما متوقف می شود و استرس ذهنی تان از بین می رود.
انتظار نداشته باشید تمام کارهایتان بی نقص و در عالی ترین حالت خود باشند
زمینه بسیاری از وسواس های فکری و بیش از حد درگیر مسلئل شدن این است که توقع داریم تمام کارها را بی عیب و نقص انجام دهیم. این که انسان ایده آل گرا باشد چیز بدی نیست؛ ولی برای همه امور نمی توان این گونه بود و مهم تر اینکه باید دارای روحیه انعطاف پذیر باشیم و در عین تلاش کامل، برای هر کاری منتظر هر نوع اتفاق غیر منتظره ای باشیم.
زیرا برخی از جنبه های زندگی از کنترل ما خارج است و کارهای ما نیز ممکن است از این بعد دارای نقص باشند. اگر بخواهیم در هر امری بسیار کامل و بدون کوچک ترین خطایی عمل کنیم؛ در واقع تصمیمی غیر هوشمندانه گرفته ایم و خودمان را تحت فشار قرار داده ایم.
برای رهایی از فکر کردن بیش از حد به مسائل ، دیدگاه خود را به ترس تغییر دهید
در مواردی ممکن است شکستی در گذشته باعث ایجاد ترس در وجود انسان شود و او را از انجام کارهای دیگر به طور کلی بازدارد. به عبارتی دیگر او شکست را به تمام کارها تعمیم دهد و این مانع از حرکت او شود.
فکر کردن بیش از حد به مسائل مذکور و حلاجی کردن علت شکست و ترس از تکرار آن باعث ایجاد استرس و اضطراب می شود. ابن جمله که هر فرصتی، موقعیتی برای شروع دوباره است را آویزه گوش خود کنید و سر لوحه زندگی خود قرار دهید.
چگونه می توانیم خشم خود را مدیریت کنیم؟
فکر کردن را به زمانی مشخص محدود کنید
برای فکر کردن خود، زمان و مرز تعیین کنید. برای مثال 5 دقیقه تایم تعیین کنید و در آن به نگرانی ها و آنچه باعث آشفتگی ذهنتان می شود، فکر کنید و پس از آن به مدت 5 تا 10 دقیقه روی یک کاغذ تمام نگرانی و استرس خود را بدون محدودیت بنویسید. در نوشتن مشکلات ذهن خود را آزاد بگذارید و پس از کاغذ ها را بدون نگاه کردن و مرور، دور بیندازید و سپس ذهن خود را روی افکارتان ببندید و به ادامه کارهایتان بپردازید. بهتر است در این زمان یک کار لذت بخش و خوشایند انجام دهید.
برای رهایی از فکر کردن بیش از حد به مسائل ، قبول کنید که آینده قابل پیش بینی نیست
نباید نگرانی و فکر کردن به آینده، شما را از لذت زمان حال باز دارد. درست است که برنامه ریزی برای آینده و برنامه ریزی کاری درست است؛ ولی نباید از حد بگذرد و باعث شود امروز و لذت های آن را از دست بدهید.
سخن پایانی
فکر کردن در عین حال که ویژگی بشریت است و باعث موفقیت در کارها می شود، اما اگر از حد خود بگذرد باعث ایجاد استرس و ناراحتی می شود. این امر مشکلات روحی و جسمی را ایجاد می کند و عوارض زیادی را به همراه دارد.
زمانی که ذهن درگیر فکر بیش از حد می شود، می توان با روش هایی موثر از آن جلوگیری کرد که در طی مقاله به برخی از مهم ترین این اصول اشاره کردیم. با تمرین آن ها برای کسانی که با مشکل فکر کردن بیش از حد مواجه هستند می توان از آن رهایی یابند. امیدوارم مطالب گفته شده برای شما خوانندگان محترم مفید و موثر بوده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید