تاریخ امروز2 آذر 1403
علائم آنفولانزا در کودکان

آنفولانزا در مقابل کودکان

آنفولانزا عفونتی ویروسی است که بیشتر در فصل‌های پاییز و زمستان و اوایل بهار شایع است. مخصوصا کودکان در این دوره‌ها زودتر از بزرگسالان به این ویروس مبتلا می‌شوند. علائم آنفولانزا در کودکان تقریبا مشابه سرماخوردگی معمولی است و تشخیص آن کمی دشوار است، اما برخلاف سرماخوردگی، ابتلا به آنفولانزا می‌تواند برای کودک خطرناک باشد.

گاهی اوقات هیچ گریزی از آنفولانزای فصلی وجود ندارد؛ حتی اگر واکسن آنفولانزا را نیز به کودک تزریق کرده باشید. در این مقاله سعی داریم با معرفی علائم آنفولانزا در کودکان و ذکر روش‌های مراقبت و پیشگیری از آن، جهت دور کردن کودکان از این ویروس کمک کنیم. هم‌چنین این توصیه‌ها می‌تواند مراقبت و درمان آنفولانزای کودکان در خانه را راحت کند.

افرادی که به آنفولانزا مبتلا می‌شوند، طی سه تا چهار روز نخست، پس از ابتلا به بیماری، بیشترین احتمال انتقال آن به دیگران را دارند. از این رو، شناخت علائم آنفولانزا در کودکان می‌تواند به جلوگیری از انتقال ویروس به دیگران یا در معرض بیماری قرار گرفتن کودک دلبندتان مفید باشد. چرا که درمان زودهنگام، ممکن است علائم بیماری آنفولانزا در کودکان را نیز هرچه سریع‌تر تسکین دهد.

علائم آنفولانزا در کودکان

همه و به ویژه کودکان در مقابل آنفولانزا حساس هستند، زیرا در مهد کودک و مدرسه به طور مداوم توسط دیگران احاطه می‌شوند. به گفته متخصصان، علائم آنفولانزا در کودکان ، معمولا چند روز پس از مواجهه با ویروس ظاهر می‌شوند. با این حال، فرد یک روز قبل از بروز علائم و پنج تا هفت روز پس از بهبودی، منتشر کننده ویروس است و می‌تواند آن را به دیگران انتقال دهد.


همه چیز درباره مسواک زدن کودکان را در روژه مگ بخوانید.

رایج‌ترین علائم آنفولانزا در کودکان کدام‌اند؟

در اینجا برخی از علائم رایج آنفولانزا در کودکان بیان می شود:

- تب

- بدن درد

- احساس ضعف

- لرز

- سردرد

- سرفه و ناراحتی قفسه سینه

- عطسه کردن

- گرفتگی بینی

- گلو درد

برخلاف سرماخوردگی که علائم آن کم کم نمایان می‌شوند و به تدریج بروز می‌کنند، علائم آنفولانزا در کودکان ، به طور ناگهانی ظاهر می‌شوند. اگر کودک شما از تب و لرز رنج می برد، احتمالا آنفولانزا دارد. اما اگر علائم اصلی وی عطسه، آبریزش بینی و گلودرد باشد، اما اگر دمای بدن او نرمال باشد، احتمالا سرماخوردگی گرفته است. گروه‌های سنی مختلف در صورت ابتلا به آنفولانزا ممکن است علائم خاصی را تجربه کنند. هم‌چنین، نشانه‌های هشدار که نیاز به درمان فوری را نشان می‌دهند، بین بزرگسالان و کودکان متفاوت هستند.

علائم آنفولانزا در کودکان

خبرهای بد به دنبال علائم آنفولانزا در کودکان...

آنفولانزا می‌تواند منجر به عوارضی مانند ذات‌الریه، مشکلات سینوسی یا عفونت گوش شود. این خطر در افراد با سیستم ایمنی ضعیف، مانند کودکان زیر 5 سال و کسانی که آلرژی، بیماری قلبی، دیابت و سایر بیماری‌های مزمن پزشکی دارند، افزایش می‌یابد.

در صورتی که متوجه مشکل تنفس، تحریک‌پذیری و خواب‌آلودگی بیش از حد، ضربان قلب سریع، خس خس سینه، کهیر و سایر علائم آنفولانزا در کودکان ، بدین شکل نگران‌کننده شدید، هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید تا اقدامات لازم در جهت درمان آنفولانزای کودک انجام شود.

دلایل بروز علائم آنفولانزا در کودکان چیست؟

اگر کودکتان نزدیک شخصی قرار بگیرد که آنفولانزا دارد و سرفه یا عطسه می‌کند، ممکن است ذرات آلوده را از طریق دهان یا بینی‌اش تنفس کند.

از آن‌جا که آنفولانزا زمانی انتقال می‌یابد که افراد تماس نزدیک داشته باشند، در نتیجه این ویروس به راحتی در مدارس، مهدکودک‌ها، پارک‌ها و خانواده‌ها گسترش پیدا می‌کند و افراد معمولا بین یک تا چهار روز پس از قرارگیری در معرض ویروس بیمار می‌شوند. شدت آنفولانزا در افراد متفاوت است، بنابراین این امکان وجود دارد که شخص به بیماری مبتلا شود ولی نداند. اگر شما دچار علائم خفیف شوید،‌ به سادگی ممکن است فکر کنید که فقط سرما خورده‌اید، حتی بدون اینکه بدانید ویروس آنفولانزا را به کودکتان و دیگران منتقل کنید.

کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان

عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد

قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان

قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان

اطلاعات بیشتر

زنگ خطرهایی که می‌گوید کودک را پیش پزشک ببرید

اگر نشانه‌های زیر را در کودک خود مشاهده کردید، حتما او را نزد پزشک ببرید:

- اگر کودک شما زیر سه ماه است و تب 38 درجه سیلسیوس یا بیشتر دارد.

کودکان در این سن حتما باید تحت مراقب پزشک برای تشخیص عفونت‌های جدی یا بیماری‌های احتمالی قرار بگیرند.

- اگر کودک شما بین 3 تا 6 ماه سن و تب بالای 38.3درجه سیلسیوس یا بیشتر دارد.

- اگر کودک شما بالاتر از 6 ماه سن و تب بالای 39.4 درجه سیلسیوس یا بیشتر دارد.

- بیشتر از سه روز تب داشتن

- سرفه‌هایی که پس از یک هفته هنوز خوب نشده‌اند.

- مشاهده‌ی علائم آنفولانزا در کودکان ، در صورت داشتن بیماری‌های مزمنی هم‌چون سرطان، کم خونی داسی شکل، دیابت یا ناراحتی‌های قلب، ریه یا کلیه

- داشتن علائم آنفولانزا و آرتروت روماتیسمی یا کاواساکی، که هر دو با آسپرین درمانی برای مدت طولای بر طرف می‌شوند.

- گوش درد داشتن

- خس خس کردن گلو یا سخت نفس کشیدن

- دوباره مریض شدن بلافاصله پس از خوب شدن و درمان آنفولانزا

- کم آب شدن بدن

درمان کودک مبتلا به آنفولانزا

درمان گلو درد و خشکی مخاط

گلو درد یکی از شایع‌ترین علائم آنفولانزا در کودکان است. برای رفع خشکی مخاط کودک، از یک دستگاه بخور آب سرد در هوای گرم خانه استفاده کنید تا تنفس را برای بیمار راحت کند و به خشکی مخاط دچار نشود. این کار اثر مستقیمی بر درمان گلو درد دارد. نوشیدنی‌های گرم مانند دم کرده‌های آویشن، چای کوهی و پونه می‌تواند در بهبود حال عمومی کمک به سزایی کند. برای شیرین شدن این نوشیدنی‌ها از عسل استفاده کنید. دقت کنید هیچ نوشیدنی و غذای سرد را به بیمار ندهید.

علائم آنفولانزا در کودکان

بیش از حد به کودک دارو ندهید

می‌توانید از استامینوفن یا ایبوپروفن برای گلو درد یا تب کودک استفاده کنید؛ اما اگر فرزندتان از داروی خاصی استفاده می‌کند یا حساسیت دارویی دارد، اول از پزشک خود در این‌باره مشورت بگیرید. استفاده‌ی داروی آسپیرین را سر خود انجام ندهید؛ زیرا ممکن است کودک به یک وضعیت نادر اما جدی (سندرم ری) دچار شود و جان او به خطر بیافتد.


اوتیسم کودکان چه نشانه هایی دارد؟

به موقع واکسن آنفولانزا را تزریق کنید

سازمان پیشگیری و درمان بیماری‌ها، توصیه می‌کند که تقریبا هر ۶ ماه یک بار واکسن آنفولانزا را تزریق کنید. اگر تاکنون به این موضوع بی‌اهمیت بودید، باید در اسرع وقت برای واکسینه شدن کودکتان اقدام کنید. هم‌چنین می‌توانید واکسن را در طول فصل آنفولانزا تزریق کنید. به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها (CDC) اثربخشی واکسن آنفولانزا در هر سال متفاوت خواهد بود؛ اما معمولا خطر ابتلا به بیماری را ۴۰ تا ۶۰ درصد کاهش می‌دهد. واکسن آنفولانزا شدت و مدت بیماری را می‌کاهد.

علائم آنفولانزا در کودکان

مصرف مایعات برای کاهش علائم آنفولانزا در کودکان

آنفولانزا به سرعت گسترش می‌یابد، بنابراین بهتر است بلد باشیم که آن را کنترل کنیم. تغذیه کودکان یکی از مهم‌ترین عوامل در کنترل علائم آنفولانزا در کودکان است. زیرا اثر مستقیم بر سیستم ایمنی بدن دارد. در کودکانی که مبتلا به آنفولانزا هستند، نباید اجازه دهیم کم‌آبی اتفاق بیافتد. بنابراین تا می‌توانید آب میوه (آب پرتقال، لیمو شیرین، هندوانه یا هویج) هم دما با درجه اتاق، یعنی سرد و یخ نباشد را برای کودک آماده کنید و غذاهایی مانند سوپ‌های رقیق برای او بپزید.

مصرف مایعات

پیشگیری از ابتلای دیگران

کودکی که به آنفولانزا مبتلا است را از بقیه‌ی افراد خانواده جدا کنید تا فرزندان و اعضای دیگر خانواده به آنفولانزا دچار نشوند و علاوه بر آن کودک در یک محیط آرام برای بهبودی استراحت کند. وسایل شخصی مخصوص کودک بیمار را تنها برای او بگذارید و به دیگر افراد خانواده ندهید. برای پایین آوردن تب از دستمال و دما سنج شخصی او استفاده کنید. پس از اتمام بیماری، تمام وسایل (پتو، اسباب بازی، کتاب، تبلت یا هر موارد دیگری که در دسترس کودک بیمار بوده) را ضد عفونی کنید.

درمان‌های گیاهی آنفولانزای کودکان را امتحان کنید

می‌توانید با استفاده از یک سرنگ به بچه‌های کوچک داروهای گیاهی مناسب را بخورانید. نوشیدنی‌های مثل عسل و آب ولرم و آبلیمو می‌توانند به طور طبیعی گلودرد را تسکین دهند و برای تسریع روند بهبودی کودک، مفید باشند.

راهکارهایی برای پیشگیری از بروز علائم آنفولانزا در کودکان

غیر از تزریق ضروری واکسن آنفولانزا، راه‌های دیگری نیز برای جلوگیری از ابتلای نوزادان و کودکان به این بیماری وجود دارد که توجه به بهداشت و نظافت از مهم‌ترین آن‌هاست و شما می‌توانید با رعایت این نکات، احتمال ابتلای کودکتان به آنفولانزا را کاهش دهید. برخی از این راهکارها شامل موارد زیر است:

شستن دست‌ها

دست‌های کودک و خودتان را با صابون و آب گرم بشویید و تأکید کنید که همه‌ی اعضای خانواده هم دستشان را به قدر کافی بشویند. وقتی صابون و آب در دسترس نیست،‌ از یک ضدعفونی‌کننده‌ی دست بر پایه‌ی الکل استفاده کنید. از لمس چشم‌ها، بینی و دهانتان نیز خودداری کنید.

استفاده از دستمال

جلوی سرفه‌ها و عطسه‌های خود و کودکتان را با دستمال کاغذی بگیرید و دستمال را فورا در سطل زباله‌ی دردار بیندازید.

استفاده از دستمال

نظافت محیط

غیر از شستن دست‌های خود و کودکتان، سطوح دستشویی، آشپزخانه و اسباب‌بازی‌ها را مرتب با یک ضدعفونی‌کننده‌ی خانگی تمیز کنید.

دوری از افراد بیمار

تا جایی که می‌توانید کودکتان را از افرادی که ممکن است بیمار باشند‌، دور نگه دارید. اگر هم کسی در خانه بیمار است،‌ اطمینان پیدا کنید که او هم تا حد ممکن از کودک دور می‌ماند.

کمتر بوسیدن کودک

خیلی صورت و نزدیک دهان کودک را نبوسید و نگذارید دیگران هم مدام کودک شما را ببوسند، به ویژه زمانی که از سلامت دیگران اطلاع کافی ندارید.

این را نیز بدانید که گاهی هرچه هم که بهداشت و نظافت را با دقت رعایت کنید، باز هم ویروس ممکن است وارد بدن کودک شود. بنابراین، اگر او دچار آنفولانزا شد،‌ این را بدانید که طی آن سال احتمال کمتری دارد، دوباره این نوع از بیماری را بگیرد.

نتیجه گیری

داروهای ضد ویروس، مانند "تامی فلو" می‌تواند علائم آنفولانزا در کودکان را کاهش داده و طول مدت بیماری را کوتاه کند. این دارو باید در طی 48 ساعت از زمان شروع علائم تجویز شود، بنابراین تشخیص زودهنگام کلیدی برای درمان بیماری است.

اگر مشکوک هستید کودک شما به آنفولانزا مبتلا شده است، بهتر است ابتدا با مطب  پزشک خود تماس گرفته و به آن‌ها اطلاع دهید که این علایم را مشاهده نموده‌اید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.