در این مقاله قصد داریم شما را با انواع سبک های آرایشی آشنا کنیم. البته قبل از آن، میخواهیم درباره آرایش و لوازم آرایش صحبتی داشته باشیم. هر خانمی در طول زندگی خود به اندازه میزان علاقه و سن و سال، تجربه استفاده از لوازم آرایشی را دارد که ممکن است بسته به نوع برند و محصول، این تجربیات متفاوت باشند. جالب است بدانید هنر آرایش صورت و بدن برای اولین بار در تاریخ، توسط مردان ابداع شد که انسانهای اولیه برای رنگ زدن مردگان خود از رنگ سرخ استفاده میکردند. این رنگ آمیزیها بیشتر جنبه سنتی و نمایشی داشت و آرایش کردن به قصد زیبایی و تغییر، بعد از آن توسط زنان مصری رواج پیدا کرد که در آن زمان، زنان چشمان خود را با استفاده از رنگ سیاه، تیره کرده و برای سرخ کردن لبها و گونههای خود، از رنگ قرمز استفاده میکردند. امروزه نیز لوازم آرایشی به جزء جدایی ناپذیر زندگی بیشتر انسانها، به خصوص بانوان تبدیل شدهاند و درصد مصرف و محبوبیت این لوازم به قدری بالا رفته است که سرمایهداران و تولیدکنندگان بسیاری در کشورهای مختلف در این صنعت بزرگ سرمایهگذاری کردهاند و با تزریق پول و تاسیس برندهای مختلف، سعی دارند با دیگر رقبای فعال در این زمینه رقابت کنند. صنعت تولید محصولات آرایشی به حدی رشد کرده است که هر شخصی با هر سلیقهای میتواند به کالای مورد نظر خود دسترسی داشته باشد و محصول مورد نظرش را انتخاب کند. اکنون میخواهیم شما را از مفهوم سبک های آرایشی آگاه کنیم و سپس انواع مختلف آن را مورد بررسی قرار دهیم تا همیشه بتوانید در مکانهای مختلف، آرایشی خاص و بینظیر داشته باشید.
سبک آرایش و میکاپ به چه معنی است؟
به صورت کلی سبک های آرایشی به معنی میزان استفاده از رنگهای مختلف در میکاپ و چگونگی آرایش گفته میشود که همه این موارد ممکن است براساس سلیقه فرد متفاوت باشند. همچنین این روشها را میتوان براساس چگونگی استفاده از لوازم آرایشی، وجود یا عدم وجود توازن میان آرایش و میکاپ قسمتهای مختلف صورت، دسته بندی کرد. البته قبل از اینکه به این موارد اشاره کنیم، شما را با یک موضوع مهم آشنا خواهیم کرد که احتمالا دغدغه خیلی از شما است.
تفاوت آرایش و گریم
شاید شما نیز بارها با واژههای گریم، میکاپ و آرایش در تبلیغات مختلف آرایشگاهها رو به رو شدهاید و از خود پرسیدهاید که چه تفاوتی میان این لغات وجود دارد. قطعا شما با کلمات آرایش و میکاپ آشنا هستید اما گریم در وهله اول شما را به یاد شخصیت های سینمایی و پشت صحنه فیلمها می اندازد. البته زمانی که آرایشگران از این واژه استفاده میکنند، منظورشان گریم سینمایی نیست و به نوعی آرایش هنری است که در آن سعی می شود بدون ایجاد خطوط و رنگ های تند و زننده در صورت، چهره شخص اصلاح شده و زیباسازی به صورت کامل و البته طبیعی انجام شود. اگر بخواهیم به زبان سادهتر توضیح بدهیم، میکاپ همان آرایش عادی چهره است که با استفاده از لوازم آرایش انجام میشود. معمولا میکاپ روی فرمها تاکید نمیکند و در اصطلاح به صورت شما رنگ و لعاب میدهد اما گریم، آرایش صورت با استفاده از تکنیکهای سایه و روشن برای رفع عیوب صورت فرد است که معمولا توسط میکاپ آرتیست و گریمور حرفهای پیاده میشود. گریم برعکس آرایش بدون رنگ است و فقط با سایه روشن چهره را متعادل خواهد کرد. در واقع گریم به تکنیکهای تیره روشن کردن یا سایه روشن کردن پوست و متعادلسازی برجستگیها و فرورفتگیهای پوست اشاره دارد و بیشترین هدف آن، اصلاح چهره است؛ اما در ارتباط با میکاپ و آرایش، صرفا رنگها به صورت اضافه میشود و مانند گریم حالتی طبیعی را ایجاد نخواهد کرد.
اگر ابروهای به هم ریختهای دارید، مقاله روش های ساده اصلاح ابروهای نامتقارن را مطالعه کنید.
معرفی سبک های آرایشی
امیدواریم تا اینجای مقاله مفهوم میکاپ و تفاوت آن با گریم را درک کرده باشید. حال وقت آن رسیده تا به موضوع اصلی این مقاله یعنی بررسی انواع سبک های آرایشی بپردازیم.
– آرایش هندی
بررسی تاریخچه
یکی از محبوبترین سبک های آرایشی، میکاپ هندی نام دارد که معمولا برای مناسبتهای رسمی بهترین گزینه است. آرایش در کشور هند یک مسئله فرهنگی محسوب میشود و جالب است بدانید که برای اولین بار، حنا از هند به کشورهای دیگر صادر شد. حنا در زبان محلی مهندی (MEHNDI) نامیده میشود که برای تیره و رنگین کردن پوست، مو، ناخنها، چرم، ابریشم و پشم به کار میرود. برخی اسناد میگویند که اولین بار هندوها و مسلمانان بین قرون چهارم و پنجم برای رنگ کردن دستها و پاها در عروسیها از آن استفاده میکردند و به طور معمول تنها ثروتمندان برای پاکسازی و خنک کردن پوستشان از حنا و مواد معطر معدنی برخوردار بودند. این در حالی است که تاریخ صادرات حنا به سایر کشورها به سالها پیش از میلاد برمیگردد. علاوه بر حنا، سرمه نیز محصولی هندی است و به عنوان پیشینه خط چشم ، سایه چشم و ریمل مژه و ابروهای امروزی شناخته شده است. سرمه در میان مردم خاورمیانه، هند و شمال آفریقا مرسوم بود و استفاده از آن به 3100 سال پیش از میلاد باز میگردد؛ زمانی که پادشاهان مصری از سرمه برای زینت چشمانشان استفاده میکردند. اما آنچه روشن است، هندی ها 100 سال پس از میلاد مسیح برای آیینهای مذهبی و مراسم مرگ از سرمه استفاده کردند. آنها از درخت صندل سرمه میساختند و پودر آن را را به همراه چربی گوسفند برای رنگ کردن ناخنهایشان به کار میبردند. سرمه سنتی از سرب معدنی، مس، دوده و سایر مواد معدنی تشکیل میشد. همه این مواد معدنی برای باکتریها کشنده هستند و از این رو سرمه برای نظافت و بهداشت چشم مفید است. چربی حیوانات و روغن گیاهی نیز برای روان کردن سرمه بود و از پودر سرمه برای رنگ کردن پایین و بالای پلک و بین ابرو و چشم استفاده میشد. هندیها بیشتر از مواد روغنی گیاهان، گلها و زعفران برای نرم کردن پوستشان به شکل کرم استفاده میکردند. جالب است بدانید که به همراه داشتن جعبه وسایل آرایش در میان مردان هندی رایج بود.
سبک آرایش هندی چگونه است؟
معمولا در اکثر سبک های آرایشی هندی، برای میکاپ چشمها از خط چشم پهن و سایه طلایی یا نقرهای استفاده میشود. برای آرایش لبها نیز، رژ لب صورتی یا قرمز مورد استفاده قرار میگیرد. میکاپ هندی ساختاری غلیظ دارد و دقیقا به همین دلیل است که بهترین گزینه برای عروسیها و مجلسهای رسمی است. همچنین کشیدن خط چشم یکی از مراحل مهم و ضروری در میکاپ هندی است و اگر شما تمایل دارید چشم هایی زیبا و جذاب داشته باشید، بهتر است از مدلهای خط چشم گربهای یا خط چشم پهن و دنباله دار برای میکاپ چشم های خود استفاده کنید. این مدل خط چشمها علاوه بر اینکه خاص و منحصر به فرد هستند، باعث خواهند شد تا چشمهای شما بزرگتر به نظر برسند.
– آرایش کلاسیک
تاریخچه
آرایش کلاسیک اصالتی فرانسوی دارد و زمانی که در سال 1920 انقلابی در کارخانههای لوازم آرایش به وجود آمد و سایههای رنگارنگ برای چشمها، رژ گونه و رژ لب های متنوعی ساخته شد، ساختار این سبک از آرایش متولد شد. با اکران نخستین فیلمهای صامت و نقش آفرینی بازیگران زن، مدلهای آرایش کلاسیک به سرعت در بین مردم رواج مییافت و همزمان با پیشرفتهای سینما، دنیای صنایع آرایشی و بهداشتی متحول شد. زنان در قرن بیستم بیش از قرن های گذشته به آرایش خود می پرداختند و بروز دو جنگ جهانی در 100 سال گذشته در اروپا، تغییرات عمدهای در هنجارها و رفتار زنان در زمینه آرایش ایجاد کرد. آرایش چهره بازیگران کلاسیک سینما مانند آوا گاردنر، کاترین هیپورن، سوفیا لورن، اینگرید برگمن، الیزابت تیلور و مریلین مونرو تقریبا در دهههای میانی قرن بیستم، محبوبیت جهانی پیدا کرده بود و زنان در بسیاری از کشورها از سبک آرایش کلاسیک آنها الگو میگرفتند. روشها و سبک های آرایشی کلاسیک به ویژه سبک میکاپ دهه 1940 پس از گذشت 75 سال باز هم مورد علاقه تعداد قابل توجهی از زنان است و هنوز خیلی ها مایلند به آن سبک آرایش کنند.
سبک آرایش کلاسیک چگونه است؟
معمولا به روش اولیه و اصلی در هر کاری کلاسیک میگویند. این نوع از آرایش بر پایه سبک معمولی با اصول خاص انجام شده و هیچ گونه طراحی و دیزاین در آن دیده نمیشود. سبک های آرایشی کلاسیک همان آرایشهای پایه و اصلی هستند که عاری از هرگونه نقش و نگار بوده و طراحی آن کاملا ساده و بدون طرحهای فشن است. یکی از ویژگیهای جالب آرایش کلاسیک در این است که چهره خانمها با آن، شبیه چهره عروسکها میشود و این از دوست داشتنیترین معیارهای آرایشی است که خیلی از بانوان به دنبال آن هستند. در آرایش کلاسیک زیرسازی و متعادل سازی چهره با فرمول های ثابت انجام شده و تنوع رنگ در چهارچوبی قانونمند به کار گرفته میشود. وزن آرایش در دو ناحیه چشمها و لبها در تناسب کامل با یکدیگر بوده و اگر آرایش چشمها در این سبک سنگین و غلیظ باشد، استفاده از رژ لب باید به شکلی ملایم انجام شود.
– آرایش لایت یا اروپایی
تاریخچه
طبق آمارگیری انجام شده گفته شده است که نخستین بار یکی از آرایشگران حرفهای به نام کیسی اسپیکارد برای خلق یک آرایش فانتزی و لطیف، مدل آرایش لایت و اروپایی را معرفی کرد و توانست بسیاری از افراد را جذب خود کند. در این مدل آرایش داشتن چهره درخشان، استفاده از رژلب، رژ گونه و سایه با رنگ بسیار ملایم از جمله نکات کلیدی است. معمولا گروه رنگی که در این آرایش بیشتر به چشم میخورد، رنگ گرم و بژ است. پس اگر جز دسته افرادی هستید که به دنبال یک آرایش بسیار سبک، زیبا و ساده هستید ما به شما مدل آرایش لایت و اروپایی را پیشنهاد میدهیم.
سبک آرایش اروپایی چگونه است؟
در سبک میکاپ اروپایی از آرایش لایت و سبک استفاده میشود. استفاده نامحسوس از رنگهای لایت در صورت، آرایش چشم و لب به یک اندازه سبک و ملایم است و بیشترین تمرکز برای زیباسازی پوست صورت میگیرد. استفاده از رنگهای سرد و گرم به یک میزان مورد توجه بوده و با رعایت هارمونی رنگها در چهره مورد استفاده قرار میگیرد. کلمه لایت یک کلمه انگلیسی به معنی روشن است که به دلیل استفاده از رنگهای روشن در این سبک آرایش برای آن انتخاب شده است و به دلیل رواج استفاده از این سبک در اروپا به سبک اروپایی نیز شناخته شده است. آرایش لایت یا آرایش اروپایی که با نامهای آرایش ملایم یا آرایش دخترانه هم عنوان میشود، سبکی از آرایش است که حالت طبیعی از آرایش را روی صورت ایجاد میکند. یعنی خبری از رژلبهای پررنگ و تیره، مژه و آرایش چشم بولد و غلیظ نیست و همه چیز کاملا نچرال و طبیعی به نظر خواهد آمد.
– آرایش عربی
تاریخچه
یکی دیگر از سبک های آرایشی که محبوبیت بالایی هم در ایران دارد، سبک میکاپ و آرایش عربی نام دارد. این سبک از زمانهای قدیم در میان کشورهای عربی وجود داشته و با اینکه سالهای زیادی از پیدایش آن میگذرد، هنوزهم ساختار کلی آن تغییر نکرده و تقریبا به همان شیوه قبلی انجام میشود. درسبک میکاپهای عربی، برجستهسازی گونه و لب بسیار مهم است و همچنین آرایش غلیظ و استفاده از رنگ های تیره و گرم بیشتر اهمیت دارد. همچنین برای آرایش چشم و لب از رنگهای سنگین و براق استفاده میشود.
اگر به دنبال پاکسازی پوست خود هستید، مقاله فواید ماسک صورت را از دست ندهید.
سبک آرایش عربی چگونه است؟
در آرایش عربی به دلیل استفاده از رنگهای گرم و تیره به میزان بالا، شاهد یک آرایش غلیظ خواهیم بود. استفاده زیاد از رنگهای چرب و براق باعث شلوغ شدن و بروز تغییرات زیادی در چهره فرد شده و اصلا هیچ شباهتی به سبکهای آرایشی دیگر ندارد. ابروهای پررنگ، خط چشم بلد و سایههای گرم، گونههای برجسته و رژ لب غلیظ از ویژگیهای بارز سبک عربی به حساب میآید. توجه داشته باشید زمانی که از آرایش چشم عربی استفاده میکنید، بهتر است یک رژلب تقریبا ملایم را انتخاب کنید تا از حجم تیرگی بیش از حد چهره کاسته شود. این کار باعث خواهد شد تا تعادل بیشتری در میکاپ شما ایجاد شود.
دیدگاهتان را بنویسید