تاریخ امروز8 اردیبهشت 1403
عوارض مصرف قهوه بر کودکان

آیا خوردن قهوه برای کودکان مضر است؟

تاثیرات مصرف کافئین بر کودکان ، موضوع بسیار مهمی که والدین باید بر مقدار  مصرف آن محدودیت قرار دهند. کودکان از بسیاری از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها کافئین دریافت می‌کنند. به طور مثال شکلات، شیر شکلات، نوشابه و ... . ضمناً برخی از داروهای بدون نسخه‌ای که بچه‌ها نیز از آنها استفاده می‌کنند، مانند اکسدرین، منابع قابل توجهی از کافئین هستند.

یک فنجان قهوه در روز به کودکان بالای 12 سال آسیبی نمی‌زند، به این شرط که آنها یک فنجان قهوه را به همراه یک تکه شکلات یا یک قوطی نوشابه مصرف نکنند. چرا که مصرف بیش از این مقدار می‌تواند کودک را در معرض مصرف بیش از 100 میلی‌گرم کافئین در روز قرار بدهد. اما پزشکان توصیه می‌کنند؛ کودکان نباید بیشتر از 100 میلی‌گرم در روز کافئین مصرف کنند. افراد بزرگسال نیز باید تا 400 میلی‌گرم در روز مجاز به مصرف کافئین هستند؛ که چیزی معادل چهار فنجان قهوه خواهد بود.

از آنجایی که کافئین در بسیاری از غذاها و نوشیدنی‌ها وجود دارد؛ ممکن است کودکان یا افراد بزرگسال به راحتی بیشتر از حد مجاز خود کافئین مصرف کنند، بدون اینکه متوجه شوند. باید بدانید که مصرف قهوه برای کودک به دلیل داشتن کافئین زیادی که دارد توصیه نمی‌شود و در ادامه این مطلب خطرات و عوارض مصرف قهوه برای کودک را شرح خواهیم داد.

 

قهوه برای کودکان مضر است؟

بیشتر والدین سعی می‌کنند از دادن قهوه به کودک خود پیشگیری کنند؛ چرا که نگران سلامت و تغذیه‌ی فرزند خود هستند. اما از طرفی، دیگر نوشیدنی‌های کافئین دار را در دسترس آنها قرار می‌دهند. نوشیدنی های کافئین دار بسیار زیاد هستند. ولی باید مصرف آنها را برای کودک به حداقل برسانید. باید توجه داشته باشید که در حال حاضر، هیچ گونه توصیه‌ای برای مقدار مجاز مصرف کافئین وجود ندارد.

با این وجود، بعضی از پزشکان کانادایی معتقد هستند که کودک زیر 7 سال، نباید بیشتر از 45 میلی گرم کافئین مصرف کنند و این مقدار کافئین برابر با 355 میلی لیتر نوشابه و 43 گرم شکلات است. باید بدانید که بر خلاف باورهای عمومی، قهوه جلوی رشد کودک را نمی‌گیرد. اما زیاده روی در مصرف آن، می‌تواند عوارض جانبی و جدی در پی داشته باشد. مثل بی‌خوابی، پیش فعالی و کاهش اشتها خواهد شد. باید توجه داشته باشید که بر اساس مرکز تحقیقات سلامت ایالات متحده، استاندارد مصرف توصیه شده قهوه برای کودک در حد 25 میلی گرم در روز است.

تاثیرات مصرف قهوه بر کودکان

مقدار و محدودیت مصرف کافئین برای کودکان

اگر با اجازه دادن به کودکان خود برای نوشیدن قهوه احساس راحتی می‌کنید، مهم است که از نوشیدنی‌های قهوه با میزان بالای کافئین یا شکر خودداری کنید. با توجه به اینکه کافئین زیاد و قند اضافی می‌تواند تاثیرات منفی و مهمی بر سلامتی کودک شما بگذارد، می‌توانید با محدود کردن مقدار قهوه‌ای که کودک شما هر روز مصرف می‌کند، این تاثیرات را کاهش دهید.

سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا توصیه می‌کند که بزرگسالان می‌توانند با خیال راحت تا 400 میلی گرم کافئین در روز مصرف کنند؛ یعنی حدود چهار فنجان قهوه در روز، که این موضوع برای کودکان و فرزندان کاملا متفاوت است.

آکادمی اطفال آمریکا توصیه می‌کند که کودکان را به استفاده از 100 میلی گرم کافئین در روز محدود کنید. یعنی حدود یک فنجان قهوه در روز. اما بهداشت کانادا راهنمای قهوه برای والدین را به طور دقیق تری بیان نموده است:

  • کودکان 4 تا 6 سال با خیال راحت می‎‌توانند 45 میلی‌گرم کافئین در روز مصرف کنند.
  • کودکان 7 تا 9 سال با اطمینان می‌توانند 63 میلی‌گرم کافئین در روز مصرف کنند.
  • برای کودکان 10 تا 12 ساله این میزان و حد مجاز حدودا 85 میلی‌گرم کافئین در روز است.
  • کودکان 12 تا 18 ساله با اطمینان می توانند 2.5 میلی‌گرم کافئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز مصرف کنند.

به خاطر داشته باشید که قهوه، تنها محصول کافئین دار نیست که ممکن است کودکان شما در طول روز مصرف کنند. این توصیه‌ها برای مصرف کافئین، همچنین شامل کافئین مصرفی کودکان در نوشابه، چای، نوشیدنی‌های انرژی زا و شکلات است.


شایع‌ترین بیماری‌های اطفال در بین کودکان چیست؟

 

خطرات و تاثیرات مصرف کافئین بر کودکان

مصرف قهوه برای کودک توصیه نمی‌شود. اما بعضی از کودکان بیش از حد قهوه و کافئین مصرف می‌کنند و به همین دلیل در ادامه سعی داریم بعضی از این عوارض را معرفی کنیم:

 

کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان

عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد

قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان

قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان

اطلاعات بیشتر

آسیب دیدگی‌های استخوان‌

باید توجه داشته باشید که قهوه ادرار آور است و تولید ادرار را چند برابر افزایش خواهد داد. در مقابل افزایش ادرار باعث از دست رفتن کلسیم از بدن می‌شود و می‌تواند پوکی استخوان‌ها را به دنبال داشته باشد. قهوه مقدار زیادی کافئین دارد که می‌تواند کلسیم بدن را به صورت کامل بگیرد. به ازای هر 100 میلی‌گرم قهوه هضم شده، 6 میلی‌گرم کلسیم از دست می‌رود و به صورت کلی برای رشد استخوان‌های کودک کلسیم واجب و ضروری است.

اثرات مصرف قهوه بر کودکان

پیش فعالی از تاثیرات مصرف کافئین بر کودکان

باید بدانید که مصرف قهوه برای کودک می‌‌تواند آنها را به مشکلات رفتاری، مانند پیش فعالی، بیقراری و عدم توانایی در تمرکز دچار سازد. زیرا کافئین موجود در قهوه محرکی است که انرژی را تا حد زیادی افزایش می‌دهد و سطح هوشیاری را افزایش می‌دهد. به صورت کلی تاثیر کافئین می‌‌تواند تا ساعت‌ها در بدن بماند. تاثیرات کافئین بر کودکان به اندازه تمامی ساعاتی که کودک در مدرسه به سر می‌برد؛ باشد. این تاثیر منفیِ قابل توجهی را در ارتباط کودک با هم کلاسی‌ها در مطالعه و یادگیری ایجاد خواهد کرد.


عجیب‌ترین نشانه های کمبود ویتامین ث در کودکان

 

بی خوابی

کودک در بازی سنی 5 الی 12 سال در طول شبانه روز نیاز به 11 ساعت خواب و نوجوانان نیاز به 9 الی 10 ساعت خواب خوب دارد. به صورت کلی تامین این ساعات خواب، چندان کار سختی به نظر نمی‌رسد. اما با در نظر گرفتن برنامه‌های شلوغ و زود از خواب بیدار شدن‌ها، گاهی نمی‌توان این نیاز را تامین کرد. خیلی از کودکان برای افزایش سطح انرژی خود اقدام به مصرف قهوه می‌کنند. این موضوع می‌تواند باعث کمبود خواب شود. باید توجه داشته باشید که قهوه از دسته محرک‌هایی است که، نسبت به نوشابه گازدار 5 برابر بیشتر کافئین دارد و تا 8 ساعت در بدن می‌ماند. باقی ماندن کافئین در بدن باعث به هم خوردن ریتم شبانه روزی خواهد شد و به همین دلیل بهتر است کودک و نوجوان از مصرف قهوه اجتناب کنند.

نتیجه گیری

تاثیرات مصرف کافئین بر کودکان می‌تواند منجر به بی‌خوابی، بی‌حسی، سردرد، مشکل در تمرکز، افزایش ضربان قلب، نوسانات خلقی، بیش فعالی و حتی ناراحتی معده شود. از آنجایی که آستانه کافئین در کودکان کمتر است؛ این علائم را سریعتر از بزرگسالان تجربه می‌کنند. به خصوص وقتی تازه وارد دنیای قهوه شده‌اند و آن را به همراه نوشابه، شکلات و نوشیدنی‌های انرژی زا مصرف می‌کنند. مصرف بیش از حد آن برای آنها آسان است که باعث به هم ریختن ریتم قلبی ناشی از مصرف کافئین زیاد می‌شود. همچنین تحقیقات انجام شده بر روی موش‌های آزمایشگاهی نشان داده است که کافئین می‌تواند میل به مصرف سایر محرک‌ها را افزایش دهد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.