تاریخ امروز2 آذر 1403
درمان نفخ بارداری

روش هایی برای درمان نفخ در بارداری

دوران بارداری یکی از زیباترین و لذت بخش ترین تجربه ها برای بسیاری از خانم ها است؛ اما ممکن است که گاهی این تجربه شیرین با عارضه ها و مشکلات مختلفی هم همراه باشد. یکی از مشکلات خانم های باردار که بسیار هم آزاردهنده است، افزایش تولید گازهای شکمی یا همان نفخ می باشد. به همین دلیل، ما تصمیم داریم در این مقاله روش هایی برای درمان نفخ بارداری به شما معرفی کنیم. پس در صورت تمایل تا انتهای مطالب همراه ما باشید.

 

علت نفخ در بارداری چیست؟

نفخ در بارداری به دلایل مختلفی ممکن است به وجود بیاید که مهم ترین دلیل آن، افزایش هورمون پروژسترون است. این هورمون باعث می شود که بافت های عضلانی بدن و دستگاه گوارش به تدریج شل شوند و در فرایند هضم غذا اختلال به وجود آید. بنابراین تولید گازهای معده بیشتر می شود و مشکلات گوارشی مختلفی نمود پیدا خواهد کرد.

از جمله موارد دیگری که می تواند باث نفخ در بارداری شود شامل یبوست، سوء هاضمه، چاقی، سوزش سر دل، دیابت، کم تحرکی و فعالیت نداشتن، رژیم غذایی نامناسب و… است. در صورتی که به این عارضه دچار شده اید، می توانید با چند روش ساده و خانگی که در مطالب بعدی عنوان می شوند، نسبت به درمان نفخ بارداری اقدام کنید. این روش ها عبارتند از:

 

اجتناب از مصرف مواد غذایی محرک

به طور کلی، مواد غذایی می توانند تاثیر مستقیمی روی میزان گازهای شکمی داشته باشند و این موضوع تنها مختص در دوران بارداری نیست. به همین دلیل یکی از مهم ترین روش های درمان نفخ بارداری این است که خانم های باردار یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشند، و از مصرف غذاهای محرک که تولید گازهای شکمی را افزایش می دهند به شدت خودداری کنند.

از طرفی دیگر، افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند باید در دوران بارداری به طور کامل مصرف محصولات لبنی را قطع کنند و به جای آن از مواد غذایی جایگزین مثل شیر سویا استفاده نمایند. بعضی از مواد غذایی نفاخ که می توانند در بارداری برای شما مشکل ایجاد کنند؛ عبارتند از: لوبیا، سبوس، گل کلم، مارچوبه، کلم، نان، پاستا، کلم بروکلی، سیب زمینی، برنج سفید، جو دو سر، میوه هایی مانند گلابی یا تمشک و بسیاری موارد مشابه.

به شما توصیه می کنیم برای درمان نفخ بارداری، تا جایی که امکان دارد از خوردن غذاهای سرخ کردنی و چرب اجتناب کنید. چرا که این غذاها به سختی هضم می شوند و دستگاه گوارش را زیادی درگیر خواهند کرد. همچنین بهتر است از نوشیدنی های گاز دار و میوه هایی که میزان زیادی کالری کاذب دارند دوری کنید؛ چرا که این موارد می توانند تولید گاز های شکمی را افزایش دهند.

درمان نفخ بارداری

مصرف آب به میزان کافی

نوشیدن آب فراوان می تواند تا حد زیادی به حفظ سلامت و عملکرد درست دستگاه گوارش کمک کرده و از تولید گاز های شکمی جلوگیری کند. بنابراین یکی از موثرترین روش های درمان نفخ بارداری، نوشیدن میزان زیادی آب در طول شبانه روز است. البته باید به این نکته هم توجه داشته باشید که نوشیدن آب در رشد و سلامت جنین هم بسیار موثر است. در حقیقت پزشکان توصیه می کنند خانم های باردار باید حتما روزانه بین 8 الی 10 لیوان آب مصرف کنند تا از سلامت خود و جنین مطمئن شوند.


مشاوره ژنتیک قبل از بارداری مناسب چه افرادی است و شامل چه آزمایشاتی می شود؟


 

مصرف غذاهای حاوی فیبر

با وجود اینکه غذاهای حاوی فیبر نفاخ هستند، اما مصرف آن ها باعث می شود که دستگاه گوارش بهتر کار کند و اجابت مزاج را هم منظم می کنند. به این ترتیب از مشکلاتی مثل یبوست و تولید گاز های شکمی هم پیشگیری خواهد شد.

در واقع مصرف فیبر به میزان کافی می تواند به جذب آب روده ها کمک کرده و عمل دفع را برای روده راحت تر کند. بهترین میزان فیبر دریافتی برای خانم های باردار، روزانه 25 تا 30 گرم است که می تواند از طریق مصرف مواد غذایی مختلفی مثل موز، آلو، دانه کتان و… دریافت شود. در صورتی که فردی به خوردن غذاهای حاوی فیبر علاقه نداشته باشد، می تواند از طریق مشورت با پزشک خود، از مکمل های جایگزین استفاده کند.

 

انجام منظم فعالیت های بدنی

با وجود اینکه خانم ها در زمان بارداری باید استراحت کافی داشته باشند، اما این بدان معنا نیست که آن ها باید تمام وقت را دراز کشیده و هیچ فعالیتی نداشته باشند. بی تحرکی در بارداری می تواند باعث تولید گازهای شکمی و بسیاری مشکلات دیگر شود و حتی زایمان را برای آن ها مشکل کند.

به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند خانم های باردار حتما باید به طور منظم فعالیت های ورزشی سبکی داشته باشند.

انجام فعالیت های بدنی به صورت منظم باعث می شود که غذا با سرعت بیشتری در روده ها به حرکت در بیاید و به این ترتیب، تولید گاز های شکمی هم کمتر خواهد شد.

درمان نفخ بارداری

مصرف چای بابونه

بابونه یکی از موثرترین روش ها برای درمان نفخ بارداری به شمار می رود و با کاهش ترشح اسید معده، از تولید گاز های معده پیشگیری می کند. همچنین گیاه بابونه سطح قند خون خانم های باردار را هم کاهش می دهد و می تواند به عنوان یک داروی آرامش بخش هم به حساب بیاید.

خانم های باردار می توانند روزی یک فنجان دمنوش بابونه میل نمایند.

 

مصرف آب شنبلیله

شنبلیله یک ماده غذایی سرشار از فیبر محسوب می شود و مصرف آن در زمان بارداری باعث افزایش جذب آب روده ها خواهد شد. بنابراین مواد زائد بدن به خوبی دفع شده و مشکلاتی مثل یبوست و یا نفخ به وجود نخواهد آمد.

برای تهیه دمنوش شنبلیله، باید سه قاشق غذاخوری دانه شنبلیله را در یک فنجان آب سرد به مدت 8 ساعت خیس کرده، و سپس آن را از صافی عبور داده و میل نمایید.


در هفته دوم بارداری چه می گذرد؟


 

پوشیدن لباس های گشاد و راحت

پوشیدن لباس هایی که در قسمت کمر تنگ می شوند برای دوران بارداری اصلا مناسب نیستند و می تواند به معده و روده ها فشار وارد کند. این موضوع باعث تجمع گازها در قسمت دستگاه گوارش شده و نفخ به وجود می آید. بنابراین بهتر است خانم های باردار از لباس های راحت و آزاد استفاده کنند.

 

نتیجه گیری

بارداری همیشه با مشکلات زیادی همراه بوده است که یکی از آن ها، نفخ و افزایش گازهای شکمی است. اما این مشکل چیزی نیست که خانم های باردار را آزرده کند و راه حلی نداشته باشد. مشکل نفخ در بارداری به علت های مختلفی می تواند به وجود بیاید و راه حل های زیادی هم برای آن وجود دارد. ما در این مقاله سعی کردیم چند مورد از موثر ترین راهکارهای خانگی برای حل این مشکل را عنوان کنیم. امیدواریم که این مطالب برای شما مفید واقع شده باشد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.