تاریخ امروز17 اردیبهشت 1403
باورهای غلط در سلامت روان

باورهای غلط در رابطه با سلامت روان

باورهای غلط در سلامت روان می تواند شما را درگیر این مخمصه بزرگ کند. همانطور که سلامت جسمانی اهمیت بسیار زیادی دارد؛ سلامت روان نیز به همان اندازه حائز اهمیت است. تا جایی که در سال های اخیر بسیاری از متخصصان روی این موضوع مانور داده و در خصوص آن به تحقیق پرداختند. با این حال همچنان اشتباهات و پیش داوری های غلط زیادی در این میان وجود دارد. در این مقاله قصد داریم به باورهای غلط در سلامت روان بپردازیم. پس ادامه ی مطالب را با ما همراه باشید.

 

باورهای غلط در سلامت روان

همیشه زمانی که یک بیماری به طور کامل برای مردم شناخته شده نباشد؛ باورها و اعتقادات اشتباهی در خصوص آن شکل می گیرد. سلامت روان نیز از این قاعده مستثنی نیست. از جمله باورهای غلط در سلامت روان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

مشکلات سلامت روان نادر هستند

به عقیده ی برخی ها تنها تعداد کمی از افراد به مشکلات و بیماری های روحی روانی مبتلا هستند. در حالی که این یک باور غلط است. در سال 2001 این موضوع به اثبات خود رسید. در تحقیقی که سازمان بهداشت جهانی در این سال انجام داد، مشخص شد که در سراسر دنیا از هر 4 نفر 1 نفر از مشکلات روانی رنج می برد. به بیان دیگر در سراسر دنیا 450 میلیون نفر به بیماری های روانی مبتلا هستند. جالب است بدانید که این دسته از بیماری ها می توانند عامل مهمی برای بروز سایر بیماری ها نیز باشند.


نشانه‌های حملات پانیک چیست؟


 

حمله پانیک یا وحشت‌ زدگی ممکن است کشنده باشد

حمله پانیک یا وحشت زدگی نوعی بیماری روانی است که فرد پس از اتفاق افتادن آن دچار تپش قلب و احساس ترس بسیار زیادی می شود. بسیاری از افراد پس از این که دچار حمله پانیک خواهند شد احساس می کنند که قلب آن ها از کار افتاده، سکته کرده اند و یا این که می خواهند بمیرند. در حالی که این یکی از باورهای غلط در سلامت روان است. یعنی این موضوع نمی تواند به تنهایی و به طور مستقیم کشنده باشد. توصیه می شود افرادی که دچار حملات پانیک می شوند در یک محیط آرام و به دور از تنش زندگی کنند تا با مشکلات دیگری روبه رو نشوند.

باورهای غلط در سلامت روان

افرادی که مشکلات سلامت روان دارند نمی ‌توانند کار کنند

از دیگر باورهای غلط در سلامت روان این است که افرادی که به مشکلات روحی روانی مبتلا هستند توانایی کار کردن و به عهده گرفتن شغلی ندارند. درست است که نمی توانند مانند یک فرد سالم شغلی عادی داشته باشند. اما این بدان معنا نیست که توانایی بازدهی و فعالیت در یک شغل را نخواهند داشت. بر همین اساس در سال 2014 در آمریکا تحقیقی روی سلامت افراد و وضعیت استخدامی ها صورت گرفت و مشخص شد که جدیت بیماری روانی با میزان استخدام رابطه ی معکوسی دارد.یعنی با استخدام شدن از میزان بیماری ها کاسته خواهد شد. طبق آمار به دست آمده از بین افرادی که اختلالات روانی داشتند 54.4 درصد و از بین افراد سالم 75.9 درصد مشغول به کار بودند.

 

مشکلات سلامت روان نشانه ضعف ‌هستند

برای پی بردن به درستی این جمله می توان پای شکسته را با روح بیمار مقایسه کرد. آیا کسی که پایش شکسته است دیگر قادر به استفاده از آن نخواهد بود؟ مسلما چنین نیست. پس یکی دیگر از باورهای غلط در سلامت روان این است که بگوییم کسانی که از مشکلات روانی رنج می برند دارای ضعف هستند. درصورتی که می توان گفت افرادی که دارای چنین بیماری هایی هستند و برای مبارزه یا درمان خود اقدام می کنند شهامت و قدرت بسیار زیادی نیز دارند.

 

اگر با یک دوست مشورت کنیم دیگر نیازی به مشاور نداریم

برخی از افراد که بیماری های روحی روانی دارند، تصور می کنند که مراجعه به روانشناس؛ یعنی این که آن ها به لحاظ عقلی مشکل داشته به همین جهت به جای مراجعه به یک مشاور از دوست خود کمک می گیرند و با او صحبت می کنند. درست است که مشورت گرفتن از اطرافیان به تسکین حال روحی کمک می کند. اما زمانی که مشکلات به شکل یک بیماری خود را نشان می دهند به درمان نیاز دارند. پس تفاوتی ندارد که مشکلات جسمی یا روحی باشند در هر صورت درمان واجب است.

باورهای غلط در سلامت روان

مشکلات سلامت روان دائمی هستند

به جهت آن که هنوز مشکلات روان در کشور ما از شناخت کافی برخوردار نیست و با قضاوت اطرافیان همراه است؛ زمانی که شخصی به یکی از این بیماری ها مبتلا می شود روحیه خود را بیش از پیش از دست داده و گمان می کند که تا پایان عمر این مشکل با او همراه خواهد بود. در حالی که این چنین نیست؛ اگر بخواهیم به مقایسه بیماری های روانی با سایر بیماری ها بپردازیم باید بگوییم که هر دوی آن ها در صورتی که در زمان درست شناسایی شوند، قابل درمان خواهند بود. پس این یک باور اشتباه است که بیماری های روانی تا همیشه همراه شخص است.

 

افراد مبتلا به اسکیزوفرنی شخصیتی چندگانه دارند

اسکیزوفرنی به بیماری روانی گفته می شود که شخص ذهنی یکپارچه ندارد. در نتیجه نمی تواند روی موضوعات مختلف به درستی تمرکز داشته باشد. از همین رو افراد فکر می کنند که آن ها از شخصیت چندگانه برخوردارند. در حالی که این یک باور غلط است. بر اساس مستندات منتشر شده از طرف سازمان جهانی بهداشت، اسکیزوفرنی به معنای تغییر در تفکر، ادراک، احساسات و زبان است. پس ارتباطی با چند شخصیتی بودن ندارد.

 

اختلال خوردن فقط در زنان مشاهده می‌ شود

به علت ناآگاهی بسیاری از افراد تصور می کنند که اختلال خوردن تنها در زنان است. این یک باور غلط است زیرا هر کس با هر سن و جنسی می تواند مبتلا به اختلال خوردن شود. بر اساس آمار 10 ساله به دست آمده از اختلال خوردن مشخص شد که تعداد مردانی که دچار این مشکل می شوند؛ روز به روز در حال افزایش است. این افراد عموما بالای 45 سال بوده و درآمد پائینی دارند. جالب است بدانید که مردان چیزی بین 10 تا 25 درصد دچار پرخوری عصبی و بی اشتهایی عصبی و 25 درصد دچار اختلال خوردن هستند.


شخصیت پنهانی خودتان را بشناسید


 

تمام افرادی که اختلال ذهنی دارند خشن هستند

این که تمامی افرادی که اختلال ذهنی دارند خشن هستند هم جز باورهای غلط در سلامت روان است. اما خوشبختانه مردم در حال رسیدن به این آگاهی هستند. به طور مثال اشخاصی که دچار بیماری اسکیزوفرنی هستند به هیچ عنوان جز افراد خشن به شمار نمی آیند. البته باید توجه داشت که دسته ای از آن ها نیز بسیار خشن بوده و دست به اقدامات خطرناکی می زنند؛ اما تعداد آن ها محدود است. در یک کلام باید گفت زمانی که بیماری روانی به درستی و در زمان مناسب خود درمان نشود؛ خطر خشونت را به همراه خواهد داشت.

باورهای غلط در سلامت روان

نتیجه گیری

در گذشته های نه چندان دور که مبحث روانشناسی و بیماری های روانی به این صورت گسترش پیدا نکرده بود؛ باورهای غلط در سلامت روان نیز وجود داشت، که خوشبختانه با آگاهی بخشی، روز به روز از میزان آن کاسته می شود. در این مقاله به بسیاری از این باورهای غلط پرداخته ایم که برای افزایش آگاهی منبع خوبی به شمار می آید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.