تاریخ امروز15 اردیبهشت 1403
ترس از آینده

با این روش‌ها به ترس از آینده غلبه کنید

زمانی که به آینده فکر می‌کنید، ممکن است دچار نوعی ترس و یا اضطراب شوید؛ مدام نگران باشید که چه اتفاقات بد و ناخوشایندی برای من رخ خواهد داد. ترس از آینده مشکلی است که اغلب افراد در دوره‌ای از زندگی آن را تجربه می‌کنند که در صورت رها نشدن از این وضعیت، می‌تواند برای افراد عواقب ناگواری مثل افسردگی و احساس پوچی را به همراه داشته باشد. در حقیقت طبیعت زندگی این است که هیچکس از فردای خود خبر ندارد و اتفاقات خوب و بد ما را غافلگیر خواهند کرد.

اگر آینده نگر هستید و برای زندگی خود برنامه ریزی می‌کنید؛ این بهترین تلاش و سعی شما در این مسیر است که برای به دست آوردن اهدافتان، راهنمای شما خواهد بود؛ اما به یاد داشته باشید شما نمی‌توانید تمام اتفاقات را پیش بینی و کنترل کنید. پس بیش از این به خود سخت نگیرید.

اگر از ریسک پذیری و برداشتن گام‌های بزرگ می‌ترسید و نمی‌توانید پیشرفت کنید، این مقاله را کامل مطالعه نمایید تا راحت‌تر با فکر و خیال خود کنار بیایید.

 

3 مورد از اصلی‌ترین دلایل ترس

معمولا افراد جوانی که به تازگی درس و یا سربازی خود را تمام کرده‌اند؛ بیشتر با ترس از آینده رو به رو خواهند شد. آشنایی با انواع این ترس‌ها شما را در این مسیر آگاه‌تر می‌کند:

 

1- ترس از شکست خوردن

موفقیت راهی برای رضایت فردی در زندگی و شغل افراد محسوب می‌شود. هیچکس از شکست و زمین خوردن خوشحال نخواهد شد؛ اما اگر نگرش خود را تغییر ندهید و با عوامل شکست به درستی آشنا نشوید، راه موفقیت را نمی‌یابید. پس شکست لازمه‌ی هر پیروزی است.

 

2- هراس از تنها شدن

این ترس یکی از عمیق‌ترین نگرانی‌هایی است که همه‌ی انسان‌ها در برخی مواقع به آن دچار خواهند شد. حتی زمانی که یک خانواده‌ی مستحکم و دوستان صمیمی دارند، باز هم از این موضوع رنج می‌برند. پس توصیه می‌شود از با هم بودن لذت ببرید و کمی بیشتر به توانایی‌های خود متکی باشید.

ترس از آینده

3- ترس از ناشناخته‌های زندگی

معمولا انسان‌ها از هر آنچه که درباره‌ی آن اطلاعی ندارند، می‌ترسند. آینده هر فرد سرشار از ناشناخته‌ها و اتفاقات پیش بینی نشده است که امکان دارد بر ایجاد ترس در افراد بیافزاید.

 

چطور ترس از آینده را در خود کاهش دهیم؟

ترس از آینده موجب خواهد شد تا ما تمام جوانب خوب و بد موضوعی را که به آن فکر می‌کنیم، در نظر بگیریم؛ یا حتی به کمک ترس‌های به وجود آمده، به خودمان قوت قلب دهیم و افکار منفی را بشناسیم. در نهایت این ترس بیش از حد است که برای شما مشکل ساز خواهد بود.

دست از بزرگنمایی ترس‌های خود بردارید

یکبار برای همیشه با ترس خود رو به رو شوید و خود را از مواجه شدن با آن نترسانید. این حقیقت را همه‌ی ما تجربه کرده‌ایم و در درستی آن هیچ شکی نداریم. محکم و قوی باشید تا خود را از این بلاتکلیفی و نگرانی‌های مداوم نجات دهید. در نهایت پی می‌برید که شاید این موضوع آنقدرها هم که فکر می‌کردید، ترسناک نبود.

ترس‌های خود را بشناسید

خودشناسی یکی از بهترین اقدامات به منظور کاهش ترس و نگرانی از آینده محسوب می‌شود. اگر سعی کنید ابتدا خود را به خوبی بشناسید و دلایل اصلی هراس و ترس را در خود بیابید؛ نیمی از راه‌های کنترل اضطراب را طی کرده‌اید.

آخرین باری که از موضوعی هراس داشتید، به یاد آورید

آخرین باری که از موضوعی ترسیدید را به یاد آورید. به احتمال زیاد به راحتی از آن عبور کردید و متوجه شدید که بیش از حد نگرانی و هراس داشتید. پس خوش بین باشید و شکست را پای کمبود و ناتوان بودن خود نگذارید.

ترس از آینده

هنگام نگرانی، خود را به کار دیگری سرگرم کنید

سعی داشته باشید، هنگامی که به نگرانی و اضطراب دچار هستید؛ به کاری دیگر بپردازید تا ذهن را از افکار منفی و آزاردهنده دور کنید. می‌توانید به هر آنچه که تمایل دارید بپردازید تا ذهن خود را آرام و دور از استرس نگه دارید.

بدترین حالت‌های ممکن را تصور کنید

هنگامی که پی بردید بزرگ‌ترین ترس‌ها واقعی نیستند؛ بدترین اتفاق را برای خود تصور کنید تا مطمئن شوید حتی اگر نتایج آن خوشایند نباشد، دنیا به آخر نخواهد رسید. ممکن است خیلی از ترس‌هایمان تاثیرات منفی بر روی زندگی‌مان گذاشته باشد؛ اما هیچگاه ما را از مسیر منحرف نخواهد کرد.

کمی واقع بین باشید

انکار وضعیت فعلی و ناامیدی از بهبود شرایط در آینده، از بزرگترین دلایل ایجاد ترس و نگرانی در افراد محسوب می‌شود. پس نگاهی واقع بینانه داشته باشید و موقعیتی که در آن قرار دارید را در نظر بگیرید؛ این کار توقعات و ترس شما را کنترل خواهد کرد. از طرفی نگرش مثبت، به شما کمک می‌کند تا از احساسات منفی رها شوید و ترس از آینده را تسلیم خود کنید.

شکرگزار باشید

بر اساس تحقیقات به دست آمده، فعالیت‌های معنوی در درمان بیماری‌های روحی و جسمی بسیار موثر هستند. بنابراین لحظه‌ای را به نیایش و مراقبه بپرازید تا اضطراب و ترس را از خود دور کنید. تنفس عمیق با چشمان بسته و تمرکز کردن، تاثیر مثبتی در بهتر شدن شرایط آزاردهنده‌ی شما خواهد داشت.

ترس از آینده

توانایی‌های خود را دست کم نگیرید

هیچگاه توانایی‎های خود را دست کم نگیرید. شجاع باشید حتی اگر شکست خوردید، قدرت شروع دوباره را داشته باشید. توانمند بودن به این معنی نیست که همیشه موفقیت کسب کنید و طمع شکست را نچشید، بلکه قدرت ادامه دادن بعد از هر شکست، توانایی شما را ثابت خواهد کرد. پس دست از بهانه تراشی برای خود بردارید.

لحظات پیروزی را برای خود مجسم کنید

مثبت اندیشی به شما قدرت ادامه خواهد داد. لحظه‌ای که به موفقیت می‌رسید را برای خود تصویرسازی کنید تا شور و اشتیاق را در خود افزایش دهید. دست از رویا پردازی نکشید و هر آنچه که در نهایت می‌پسندید، برای خود مجسم کنید. شاید نتوان مانع اتفاقات ناخوشایند شد؛ اما می‌توان به راحتی مشکلات را کاهش داد.

ترس از آینده

نتیجه گیری

هر فردی ممکن است برهه‌ای از زمان، در زندگی و یا شغل خود با ترس از آینده رو به رو شود. ترسی که شاید او را از برداشتن بسیاری از قدم‌ها بازدارد و موفقیت را از او دور کند. اگر برای آینده‌ی خود برنامه ریزی کرده‌اید اما هنوز می‌ترسید؛ بهتر است نگرش خود را تغییر دهید و توانایی‌های خود را دست کم نگیرید. امیدوارم این مقاله به شما کمک کرده باشد تا کمی قدرتمندتر در مسیر اهدافتان قدم بردارید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.