تاریخ امروز2 آذر 1403
قارچ پوستی در کودکان

قارچ پوستی در کودکان و درمان آن

قارچ پوستی در کودکان یا درماتوفیتوز نوعی عفونت قارچی است که به شکل لکه‌هایی دایره‌ای قرمز رنگ، بر روی سطح پوست کودک ظاهر می‌شود. این نوع عفونت ‌ها به شدت واگیردار هستند و همچنین کودکان در معرض خطر بیشتری نسبت به بزرگسالان قرار دارند.

برخی از باکتری‌ها برای بدن مضرند و تمایل دارند به مناطق گرم و مرطوب بدن حرکت کنند و در آن ناحیه رشد و تکثیر یابند؛ اکثرا در سطح پوست عفونت ایجاد خواهند کرد و مشکلات عمیقی به وجود نمی‌آورند. ممکن است اغلب به شکل زخم، التهاب، قرمزی، پوسته پوسته شدن و لکه‌هایی بر روی بدن کودک ظاهر شوند. جالب است بدانید این عفونت‌های پوستی در بیشتر مواقع بی‌خطر هستند؛ پس جای نگرانی نیست. تنها به کمک شناخت کامل و رعایت راه کارهای مناسب می‌توانید کودک را از ابتلا به این بیماری دور نمایید.

آیا شما انواع قارچ پوستی در کودکان را می‌شناسید؟ آیا به دنبال راه چاره برای درمان عفونت‌های پوستی کودکتان هستید؟ با مطالعه این مطالب می‌توانید این مشکل را حل کنید و حتی از بروز این عفونت‌ها جلوگیری نمایید.

قارچ پوستی در کودکان

علت بروز عفونت‌های پوستی در کودکان 

احتمال بروز عفونت‌های قارچی در کودکان طبیعی است، پس بهتر است نگران نباشید. کودکان معمولا پوست نازک و حساسی دارند؛ به همین دلیل هنگامی که در معرض فرد آلوده یا حیوان خانگی قرار می‌گیرند، این باکتری‌ها به بدن فرزند شما انتقال می‌یابد.

طبق گفته‌های متخصصان بروز این بیماری می‌تواند دلایل ژنتیکی نیز داشته باشد. همچنین عرق کردن بیش از حد کودک، محیط را برای رشد باکتری افزایش می‌دهد.

در ادامه می‌خواهیم با انواع قارچ پوستی در کودکان بیشتر آشنا شویم.


همچنین سری به مقاله آنفولانزا در مقابل کودکان بزنید.

لکه های سفید روی پوست کودکان

لکه‌های پوستی ممکن است کمرنگ و یا فاقد رنگدانه‎های پوستی باشند. برخی لکه‌های کمرنگ در کودکان به دلیل اگزمای سفید ظاهر می‌شوند که در نتیجه باعث پوسته پوسته شدن آن ناحیه خواهند شد. زمانی که پوست در معرض آفتاب قرار می‌گیرد، بقیه پوست تیره شده و نواحی اگزمای سفید، کمرنگ‌تر باقی می‌ماند. معمولا برای این کودکان کرم مرطوب کننده تجویز می‌شود تا مشکل را برطرف سازد.

قارچ پوستی در کودکان

انواع قارچ پوستی در کودکان

این عفونت‌های قارچی معمولا به صورت لکه‌های قرمز رنگ و فلس مانند یا برجسته ظاهر ‌می‌شوند. این نوع قارچ‌ها برای کودکان ناراحت کننده و خارش‌آور خواهد بود؛ پس از مدتی امکان دارد این تکه‌ها، به صورت یک حلقه با مرزهای برجسته و فلس مانند که اغلب رنگ روشنی دارند، درآیند.

 قارچ ناخن

در این بیماری ممکن است یک یا چند ناخن دست و پای کودک شما، دچار این نوع قارچ بشوند. ضخیم، سفید، یا زرد و شکننده شدن ناخن کودکتان خبر از بروز این نوع عفونت می‌دهد. البته این نوع قارچ معمولا بعد از بلوغ نمایان خواهد شد.

قارچ پوستی در کودکان

قارچ پا

این نوع عفونت در پا باعث ایجاد لکه‌های قرمز رنگ و فلس مانند، درلایه انگشتان پای کودک خواهد شد. همینطور ممکن است این قارچ در پا اصلا به صورت حلقوی ظاهر نشده باشد و فقط پوسته پوسته شود.

با اینکه این بیماری نگران کننده نیست؛ اما بهتر است درمان قارچ پوستی در کودکان را جدی بگیریم.

قارچ پوست سر

این نوع قارچ سر معمولا به صورت کرم‌های حلقوی ظاهر می‌شود و تورم، قرمزی و خارش سر را به همراه خواهد داشت. همچنین این عفونت‌های قارچی در پوست سر، ممکن است بر ریزش یا خرد شدن ریشه‌های مو اثرگذار باشد.

 عفونت ناحیه‌ی تناسلی

اگر در ناحیه‌ی تناسلی کودکتان لکه‌هایی به شکل قرمز یا جوش‌های ریز ایجاد شده است؛ امکان دارد به دلیل تمیز نکردن بدن کودک بعد از ادرار یا مدفوع حساس شده باشد. همینطور با استفاده از پارچه یا دستمال آلوده و یا خراشیده شدن، بر روی پوست نمایان خواهند شد.

 

کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان

عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد

قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان

قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان

اطلاعات بیشتر

با علائم قارچ پوستی در کودکان بیشتر آشنا شوید.

  • زخم
  • خارش پوست
  • لکه‌های سیاه روی پوست سر اسیب دیده
  • چرکی شدن پوست آلوده
  • پوست باتلاقی و نازک
  • موهای کوتاه و شکننده
  • ناخن‌های ضخیم و تغییر رنگ داده
  • پوسته پوسته شدن و قرمزی پوست

 

راه‌های درمان قارچ پوستی در کودکان

بهتر است برای درمان این نوع عفونت‌ها حتما به پزشک مراجعه کنید تا با بررسی و معاینه برای کودک شما دارو تجویز نماید.

درمان قارچ پوستی:

بعد از تجویز دارو توسط پزشک، سعی داشته باشید طبق دستور پماد را به ناحیه‌ی قارچی بمالید. لباس‌های گشاد و نخی به تن کودک بپوشانید؛ تا زخم در معرض هوا قرار بگیرد و زودتر خشک شود. از خراشیدن نواحی آسیب دیده توسط کودک جلوگیری کنید؛ زیرا این کار باعث گسترش عفونت در سطح پوست خواهد شد.


بهترین مقاله برای کودکان دیابتی را در روژه مگ بخوانید.

درمان قارچ در پوست سر:

ممکن است پزشک برای درمان این نوع قارچ، داروهای خوراکی را تجویز کند. در طول درمان، کلاه بر سر کودک قرار ندهید و از خراش دادن ناحیه‌ی آسیب دیده خودداری کنید.

درمان نواحی تناسلی:

پزشک در این نوع عفونت‌ها و قارچ‌ها شما را به مصرف نشاسته‌ی ذرت برای خشک نگه‌داشتن پوست کودکتان توصیه می‌کند. پوشک مرطوب کودک را مدام تعویض کنید و مدفوع را با آب گرم و صابون پاک کنید. به خاطر داشته باشید از شست وشوی بیش از حد ناحیه‌ی تناسلی پرهیز نمایید؛ زیرا این کار موجب تحریک و سوزش خواهد شد.

قارچ پوستی در کودکان

چند نکته‌ی مهم که بهتر است جدی بگیرید!

با رعایت کردن موارد زیر می‌توانید از بروز انواع قارچ پوستی در کودکان جلوگیری کنید:

  • عفونت‌های پوستی از یک فرد به فرد دیگر منتقل می‌شوند. بهتر است کودک را از تماس مستقیم افراد و یا حیوانات خانگی دور نگه‌دارید.
  • وسایل شخصی مثل: شانه، کلاه، لباس و سایر وسایل کودک را به اشتراک نگذارید.
  • مراقب باشید کودک بیش از حد عرق نکند؛ زیرا گرما و رطوبت، محیط را برای رشد باکتری آماده خواهد کرد.
  • اقدامات بهداشتی را رعایت کنید. بدن کودک را تمیز نگه‎‌دارید اما دقت داشته باشید مواد شوینده بدنش را حساس‌تر نکنند.
  • از پا برهنه راه رفتن کودک در محیط‌های آلوده خودداری کنید.
  • ملحفه‌های کودک را هر روز تعویض کنید.
  • روزی 2 الی 3 بار از کرم یا پودرهای ضد قارچ استفاده نمایید که به راحتی بدون نسخه می‌توانید از داروخانه تهیه کنید.
  • با مصرف ویتامین C، ویتامین D و روی، دستگاه ایمنی بدن کودک را تقویت کنید.
  • بعد از انجام فعالیت و ورزش‌های فردی یا مشترک، حتما از کودک بخواهید که به حمام برود.
  • از مصرف پنیر، نان حاوی مخمر، شکر و شکلات برای کودکتان خودداری کنید.

 نتیجه گیری:

سلامت کودک یکی از دغدغه‌های اصلی والدین است که به دنبال آن حساسیت و نگرانی‌هایی را برای آنان به همراه دارد. اگر فرزند شما پوستی حساس دارد و مدام دچار انواع قارچ‌های پوستی می‌شود؛ بهتر است با رعایت نکات بهداشتی کودک را در برابر خطر رشد باکتری در سطح پوستش حفظ کنید. قارچ پوستی در کودکان یکی از بیماری‌های شایع اما بی‌خطر است که امکان دارد در رده‌های سنین مختلف ظاهر شود. دقت داشته باشید تنها با انجام چند نکته به راحتی می‌توانید سلامت پوستی کودک خود را تضمین کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.