تاریخ امروز9 فروردین 1403
شامپو بدون سولفات

لیست 12 عددی بهترین شامپوهای بدون سولفات

مراقبت و رسیدگی به مو برای بسیاری از بانوان و آقایان یک دغدغه بزرگ محسوب می‌شود و همه افراد سعی می‌کنند با مصرف شامپوهای مناسب، از موهایشان در برابر عوامل آسیب رسان مراقبت کنند. از این رو، در این مقاله می‌خواهیم درباره یک موضوع مهم صحبت کنیم که شاید آنچنان مورد توجه قرار نگرفته و آن، بررسی تفاوت میان شامپو بدون سولفات و حاوی سولفات و ترکیبات به کار رفته در آنهاست. علاوه بر این، به شما درباره مضرات سولفات خواهیم گفت تا با آگاهی از این موضوع، در انتخاب‌هایتان دقت بیشتری داشته باشید، به نحوه تشخیص شامپوی بدون سولفات اشاره خواهیم داشت، ویژگی شامپوهای بدون سولفات را مورد بررسی قرار می‌دهیم و خواهیم گفت مصرف این شامپوها برای کدام دسته از افراد بهترین نتیجه را به همراه خواهد داشت.

توجه داشته باشید که در پایان این مقاله، یک راهنمای خرید جامع قرار داده شده است تا بتوانید باتوجه به نیازتان، بهترین محصول را خریداری کنید.

سولفات چیست؟

قبل از این‌که بخواهیم درباره شامپوی بدون سولفات صحبت کنیم، در ابتدا باید درباره ماده سولفات به شما توضیحاتی را بدهیم. معمولا وقتی شامپو را بر روی موهایتان ریخته و با آب مخلوط می‌کنید، به سرعت کف کرده و حالتی مانند فوم را پیدا می‌کند. اصلی‌ترین دلیل این موضوع، وجود مواد کف کننده‌ای به نام لوریل سولفات و سدیم دو سیل سولفات است که با نام سولفات شناخته می‌شوند. در سال ۱۹۳۰ میلادی برای اولین بار یک شرکت به نام پروکتل اند گمبر از این ماده در تهیه شامپو استفاده نمود و این شامپوها زمانی که روانه بازار شدند، مورد استقبال عموم مردم قرار گرفتند. این مواد از لحاظ شیمیایی نوعی سورفاکتانت هستند که در تولید بسیاری از محصولات شوینده از آن ها استفاده می‌شود. کار این مواد این است که سطح کشش سطحی بین شامپو و پوست سر را کاهش داده و همچنین به مواد فعال موجود در شامپو اجازه تمیز کردن موها و زدودن چربی و آلودگی را می‌دهند. سولفات‌ها در محصولات متنوعی وجود دارند و عناصری مانند لوریل سولفات و سایر هم خانواده‌های آن زمانی که در شامپو استفاده می‌شوند، اثرات پاک کنندگی شامپو را تقویت کرده و قدرت پاکسازی بیشتر و موثرتری برای شست و شو و تمیز نمودن موها را برای آن فراهم می‌کنند. اگر چه وجود این ترکیبات گزینه خوبی برای یک شوینده و افزایش اثر بخشی آن به شمار می رود اما استفاده بیش از حد شامپوها و سایر شوینده‌های حاوی این ترکیبات در دراز مدت می‌تواند اثرات مخربی را بر روی پوست و مو داشته باشد و سبب از بین رفتن مواد مغذی و چربی‌های مفید پوست سر و موها شود.

کف شامپو

وجود سولفات در شامپو خطرناک است؟

با گذشت سال‌ها هنوز هم شایعات زیادی مبنی بر سرطان زا بودن و اثرات زیان‌بخش این ماده‌ها جود دارد و در مورد این موضوعات و معایب سولفات‌هایی مانند سدیم لوریل در میان دانشمندان مباحث زیادی مطرح شده است اما تاکنون هیچ مدرک علمی برای اثبات این ادعا یافت نشده است. با این حال پزشکان معتقدند استفاده بیش از اندازه و مداوم از محصولات حاوی سولفات می‌تواند به موهای شما آسیب برساند و با تحریک ساختار پوست سر، سبب تضعیف فولیکول‌ها و مشکلات عمده‌ای برای موها شود. در ادامه برخی از معایب و مضرات وجود سولفات‌ها در شامپوها را برایتان بیان خواهیم کرد.


در صورتی که می‌خواهید درباره مزوتراپی مو بدانید، مقاله هر چیزی که درباره مزوتراپی مو باید بدانید را از دست ندهید.

 

برخی از زیان‌های سولفات

 

- بروز درماتیت تماسی

مطالعات علمی انجام شده در سال ۱۹۹۶ میلادی نشان می‌دهد افرادی که دارای سطح سرامید (نوعی مولکول لیپید کومی که در سلول‌های پوست یافت می شود) کمی باشند، پس از قرار گرفتن در معرض سولفات‌هایی مانند لوریل سدیم بیشتر دچار تحریک پوست و در نتیجه درماتیت تماسی خواهند شد. همچنین تمامی افرادی که پس از استفاده از شامپو، از نرم کننده‌های حاوی سولفات استفاده می‎کنند، می‌توانند دچار این بثورات جلدی شوند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم مصرف شامپوهای حاوی این ماده را محدود نمایید تا از بروز درماتیت تماسی و سایر بثورات جلدی در امان بمانید.

 

- عامل ایجاد ریزش مو

بر اساس تحقیقات انجام شده، ثابت شده است طاسی سر با الگوی مردانه در اثر ترکیبی از عوامل و اختلالات هورمونی و عوامل ژنتیکی به حساب آمده و حساسیت ژنتیکی به موادی با نام دی اچ تی یکی از علل اصلی ریزش مو با الگوی مردانه محسوب می‌شود؛ بنابراین این ترکیبات می‌توانند به صورت غیر مستقیم در ریزش موها تاثیر داشته باشند. به صورت کلی اگر مستعد تحریک پوست توسط این ماده هستید، بهتر است بدانید این ترکیبات می‌توانند در ضعیف شدن تارهای مو و در نتیجه ریزش موها نقش موثری داشته باشند.

 

- تضغیف و حذف پروتئین‌های مو

ساختار مو از ترکیبات پروتئینی به نام کراتین ساخته شده است و در واقع مو به خودی خود یک رشته پروتئینی به شمار می آید. بیشتر تارهای مو نیز از پروتئین تشکیل شده است و در صورت آسیب دیدن پروتئین‌های مو، تارهای مو ضعیف و شکننده شده، زیبایی ظاهری آن از بین رفته و در نتیجه کدر و بد رنگ می‌شوند. همچنین بر اساس تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۰۵ میلادی، موهای غوطه ور در محلول سدیم دو دسیل سولفات هفت برابر بیش تر از موهای غوطه ور در آب، پروتئین از دست می‌دهد و بر همین اساس مشخص گردید وجود این ماده با آسیب دیدن پروتئین موها ارتباط تنگاتنگی دارد و در نتیجه این ترکیبات شیمیایی با داشتن غلظت بالای دو درصد می‌توانند منجر به شکستگی و خشکی تارهای مو، دوشاخه شدن و یا ایجاد موخوره بر روی موها شوند. به همین دلیل افرادی که موهای خود را کراتینه و یا رنگ کرده‌اند، با مصرف شامپوهای حاوی سولفات موهایشان بیشتر آسیب دیده و تضعیف خواهد شد.

شامپو بدون سولفات

 

- خشکی مو

مورد قابل توجه دیگری که باید به آن اشاره کرد، خشکی بیش از حد مو با مصرف شامپو‌های دارای سولفات است. این ماده با ایجاد کف شدید و خشک کردن پوست سر و مو باعث ایجاد خشکی مو خواهد شد و به طور کلی هر محصولی که سبب از بین رفتن بخش زیادی از چربی طبیعی پوست سر شود، موجب خشک شدن موی سر می‌شود و با خشک شدن پوست سر به تدریج شاهد ضعیف و شکننده شدن مو‌ها خواهیم بود. دقیقا به همین دلیل است که استفاده از شامپو‌های دارای سولفات برای افراد با موی خشک توصیه نمی‌شود.


اگر شماهم دارای موی خشک هستید، سری به مقاله راهنمای خرید بهترین شامپو مو خشک بزنید.

 

کدام افراد نباید از شامپو دارای سولفات استفاده کنند؟

1- به طور کلی اگر جزو افرادی هستید که به تازگی موهایتان را رنگ کرده‌اید، توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان از شامپو دارای سولفات استفاده نکنید. این شامپوها به دلیل خواص شیمیایی که دارند، باعث آسیب رسانی چند برابر به موهای رنگ شده شما خواهند شد و موجب می‌شود رنگ موهایتان سریع‌تر از قبل از بین برود.

2- اگر به صورت طبیعی موهای خشک، فر یا وز دارید، بهتر است از این شامپوها استفاده نکنید. سولفات به دلیل ساختاری که دارد، چربی‌های طبیعی را از بین برده و اگر رطوبت طبیعی مو زیاد شود، وزی و خشکی مو تشدید خواهد شد.

3- پوست‌های حساس از دیگر مواردی است که در برابر شامپوهای حاوی سولفات آسیب پذیر هستند. همچنین اگر جزو کسانی هستید که بیماری‌های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس را دارید، ممکن است بعد از استفاده از این محصولات، در پوست کف سر خود دچار خارش، ترک‌های ریز و قرمزی شوید.

شامپو بدون سولفات

شامپو بدون سولفات چه ویژگی‌هایی دارد؟

درست برخلاف شامپوهای سولفات دار، شامپو بدون سولفات ساختاری بسیار ملایم داشته و کف زیادی تولید نمی‌کند. همچنین این نوع از شامپوها محرک نیستند و باعث ایجاد آسیب، خارش، حساسیت و شوره نخواهند شد. کسانی که موهایشان را رنگ یا کراتینه کرده‌اند، بهترین گزینه برای استفاده از شامپوهای بدون سولفات هستند. علاوه بر موارد ذکر شده، فرمولاسیون و ترکیبات ملایم این شامپوها باعث شده‌ است تا کسانی که دارای موهای خشک و ضعیف هستند یا دچار ریزش شده‌اند، کاندیدای مناسبی برای مصرف این شامپوها باشند.

 

عملکرد شامپو بدون سولفات چگونه است؟

این شامپوها به دلیل ساختاری که دارند، موی شما را به صورت کامل تمیز خواهند کرد و درخشندگی طبیعی را برای شما به ارمغان خواهند آورد. این فرایند پیچیده در شامپوهای دارای سولفات تنها با از بین رفتن چربی طبیعی پوست سر محقق خواهد شد؛ در حالی که شامپوهای بدون سولفات تارهای موی شما را بدون از بین چربی‌های طبیعی و ضروری مو پاکیزه و درخشان خواهند کرد. همچنین شامپوی بدون سولفات برای هر نوع مویی مناسب است و به دلیل ترکیبات گیاهی که دارد، به هیچ عنوان برای محیط زیست خطری نخواهد داشت.

نحوه تشخیص شامپو بدون سولفات از شامپو دارای سولفات

معمولا شامپو بدون سولفات با علائم اختصاری SLS free یا ALS free مشخص می‌شود و اگر به ترکیبات آن توجه کنید، نام‌هایی از قبیل آمونیوم لوریل سولفات، سدیم لوریل سولفات و سدیم لوریل اتر سولفات را مشاهده نخواهید کرد. در حالی که در اکثر شامپوهای دارای سولفات، ترکیبات ذکر شده را در فرمولاسیون خود دارند.

شامپو بدون سولفات


راهنمای خرید بهترین شامپو مو چرب را در مجله زیبایی روژه بخوانید.

 

معرفی 12 برگزیده روژه مگ به عنوان بهترین شامپو بدون سولفات

1- شامپو تقویت کننده مو چرب ویتاگرو درمالیفت

اولین محصول این لیست، یک شامپو بدون سولفات فوق‌العاده برای همه‌ی موها، به خصوص نوع چرب آن است. این شامپو به دلیل عملکرد و فرمولاسیونی که دارد، می‌تواند تا حد زیادی معضل ریزش مو را در آقایان و بانوان عزیز رفع کند و به طور کلی نقش زیادی در تقویت فولیکول‌های ضعیف شده موی سر خواهد داشت. همچنین پس از چند بار مصرف، ترشحات بیش از اندازه موجود در غدد پوست سر کاهش خواهد یافت و این بهترین خبر برای کسانی است که از چرب شدن موهایشان گلگی دارند.

  • تقویت رشد فولیکول های ضعیف موهای سر
  • پیشگیری از پیری و سفید شدن موهای سر
  • احیا کننده موهای خشک و آسیب دیده و پیشگیری کننده از ایجاد موخوره
  • مناسب جهت مصرف بانوان و آقایان
  • فاقد سولفات ، فاقد نمک ، فاقد پارابن

شامپو تقویت کننده مو چرب ویتاگرو درمالیفت

2- شامپو بیوتین پلاس ایروکس

شامپو بدون سولفات ایروکس، بهترین گزینه برای افرادی است که می‌خواهند ضخامت موهایشان افزایش پیدا کند و به زبان ساده، ریشه‌ی موی ضعیفی دارند. این محصول ایرانی پرطرفدار برای انواع مختلف موها کاملا مفید و قابل استفاده بوده و پس از چند دوره مصرف، شادابی را به موهای شما عزیزان برمی‌گرداند. همچنین از لحاظ قیمتی نیز یک انتخاب ایده‌آل و مقرون به صرفه به حساب می‌آید.

  • افزایش ضخامت ساقه مو
  • استحکام ریشه مو
  • مناسب برای موهای نازک و ضعیف
  • افزایش شادابی مو
  • قیمت مناسب

شامپو بیوتین پلاس ایروکس

3- شامپو تقویت کننده استم سل

در این میان، کمپانی استم سل نیز در ساختن و طراحی شامپو بدون سولفات جا نمانده و یک محصول با کیفیت را برای موهای مختلف ارائه کرده است. شامپو تقویت کننده استم سل برای موهای به اصطلاح شکننده و تضعیف شده یک گزینه بسیار تاثیرگذار خواهد بود و به دلیل فرمولاسیون خاص خود، این قابلیت را دارد که به عنوان شامپو روزانه نیز استفاده شود.

  • مناسب شست و شوی موهای ضعیف و شکننده
  • سازگار با پوست سر
  • بدون موادی مانند سولفات و یا پارابن
  • قابلیت شویندگی ملایم برای شست و شو روزانه
  • قیمت مناسب

شامپو تقویت کننده استم سل

 

4- شامپو میوه آگاوه مائویی مدل Agave ضد موخوره و ترمیم کننده مو

شامپو میوه آگاوه مائویی محصولی گیاهی و بسیار موثر برای نجات موهای آسیب دیده است. چه موها بر اثر مواد شیمیایی و رنگ مو آسیب دیده باشند، و چه به خاطر حرارت بالای وسایلی مانند اتو مو، حالت دهنده و سشوار خشک و شکننده شده باشند، شامپو ترمیم کننده آگاوه می‌تواند آن‌ها را دوباره بازسازی و محکم کند.

  • حاوی شهد برگ گیاه آگاوه، عصاره میوه آناناس، روغن نارگیل و روغن بذر گل ختمی
  • مخصوص موهای آسیب دیده، خشک و شکننده و مبتلا به موخوره
  • ضد موخوره و ترمیم کننده مو
  • فاقد پارابن، سولفات (SLS)، سیلیکون، رنگ‌های مصنوعی، گلوتن و روغن‌های معدنی
  • متعادل‌سازی PH مو و پوست سر

 

شامپوی فاقد سولفات

5- شامپو 5 در 1 هیر واتر

پنجمین محصول این لیست، بازهم یک شامپوی ایرانی با کیفیت است که برای موهای معمولی، خشک و البته چرب، تاثیرگذاری بسیار بالایی خواهد داشت. این شامپو از برند هیر واتر و بدون سولفات علاوه بر جلوگیری از ریزش مو، موجب آبرسانی قوی به ساقه‌های ضعیف مو شده و ماهیت آن کاملا تقویتی است. به صورت کلی، اگر به دنبال یک محصول ایرانی با کیفیت هستید، این شامپو گزینه‌ی مناسبی است.

  • دارای مواد و ترکیبات آبرسان و مرطوب کننده قوی
  • جلوگیری از ریزش مو
  • حاوی کراتین (کراتینه کننده مو، تقویت کننده و تغذیه کننده موهای آسیب دیده و شکننده)
  • تثبیت کننده رنگ مو
  • مناسب افراد با موهای معمولی، رنگ شده و یا آسیب دیده

شامپو 5 در 1 هیر واتر

6- شامپو بدون سولفات ضد ریزش کراتین DA اورلین

اورلین در محصول شامپو بدون سولفات ضد ریزش کراتین DA ، سه عملکرد خلاقانه را به طور همزمان عرضه کرده است. پیش از هر چیز شامپوی کراتین DA بدون سولفات و بدون نمک بوده و با حذفSLS و SLES به یک شوینده برتر برای انواع مو تبدیل شده است. حضور ترکیبات ضد ریزش به عنوان مکمل انواع درمان های ریزش مو و استفاده بسیار موثر پس از کراتین کردن مو ها موجب کاهش ریسک ریزش مو می شود. ترکیبات ترمیم کننده و نرم کننده موجود در این شامپو، کمک موثری برای رفع خشکی و آسیب های ایجاد شده در ساقه مو می باشد.

  • بدون سولفات
  • ضدریزش
  • فاقد نمک
  • مناسب انواع مو
  • ترمیم کننده و نرم کننده

شامپو بدون سولفات

7- شامپو ضد شوره خشک استم سل

شوره و خشکی سر، اولین مشکلات و مواردی هستند که توسط این محصول از برند معتبر استم سل حل خواهند شد. این شامپوی بدون سولفات به دلیل ماهیت و فرمولاسیون ویژه خود، می‌تواند در کمترین زمان ممکن شوره‌های سر شما را از بین ببرد و موهایتان را به تمیز ترین حالت ممکن برساند. همچنین شامپو ضد شوره خشک استم سل فاقد هرگونه پارابن و سولفات بوده و در نتیجه، خیال شما از بابت این‌که هیچ صدمه خاصی به ریشه موهایتان در بلند مدت وارد نمی‌شود، راحت خواهد بود.

  • مناسب برای شوره خشک مو
  • فاقد سولفات و پارابن
  • شوینده ملایم
  • مناسب برای استفاده روزانه
  • عدم آسیب دیدن ریشه مو

شامپو ضد شوره خشک استم سل

 

8- شامپو بدون سولفات مناسب موهای رنگ شده رومنزو

شامپو بدون سولفات رومنزو مخصوص موهای رنگ و دکلره شده و هایلایت شده است. این شامپو سولفات فری یک براق کننده و تثبیت کننده رنگ مو به شمار می آید. استفاده از شامپو بدون سولفات رومنزو به دلیل PH کنترل شده و مواد مغذی موجب ترمیم بافت آسیب دیده مو شده، رنگدانه های مو را حفظ کرده و درخشنگی خاصی به مو می بخشد.

  • تغذیه کننده و حفظ رنگ مو
  • ترمیم کننده و درخشان کننده
  • محافظت در مقابل آفتاب
  • نرم کننده موهای آسیب دیده
  • دارای PH کنترل شده برای حفظ رنگ در ساختار مو

شامپو بدون سولفات

9- شامپو شستشوی بعد از کاشت مو استم سل

عمل کاشت مو، جزو مواردی است که نیاز به مراقبت‌ و توجه بسیاری دارد. جالب است بدانید کمپانی استم سل در این مورد هم به فکر مشتریان بوده و یک محصول بدون سولفات با عنوان شامپو شستشوی بعد از کاشت مو استم سل را معرفی نموده است. در ترکیبات و فرمولاسیون این محصول ارزشمند، از بهترین مواد گیاهی استفاده شده تا علاوه بر جلوگیری از ریزش مو، ریشه موهایتان نیز تقویت شود. به طور کلی این شامپو برای سرهای جراحی شده و ملتهب بهترین محصول ممکن محسوب می‌شود و شما با خرید آن، چند ویژگی را به صورت همزمان تجربه خواهید کرد.

  • مناسب برای شستشوی سرهای ملتهب و جراحی شده
  • مهار کننده ی ریزش مو و استحکام بخش ریشه مو
  • دارای ترکیبات گیاهی و طبیعی
  • شوینده فومی فاقد سولفات
  • تنظیم کننده چربی سر و کنترل کننده غدد سبابه

شامپو شستشوی بعد از کاشت مو استم سل

 

10- شامپو مخصوص موهای چرب استم سل

اگر موهای چربی دارید و به دنبال یک شامپو بدون سولفات برای مصرف روزانه هستید، پیشنهاد ما به شما شامپو مخصوص موهای چرب استم سل است. این محصول بدون ایجاد آسیب خاصی بر روی پوست سر و به مرور زمان، خارش و التهاب آن را از بین خواهد برد و چربی موهایتان را نیز کاهش خواهد داد. علاوه بر این موارد، رطوبت طبیعی پوست سر نیز حفظ خواهد شد و حالت موهایتان نیز بهتر می‌شود. در آخر نیز باید گفت این شامپو، برای شست و شوی بعد از دکلره، رنگ مو و همچنین کراتینه نیز مناسب خواهد بود.

  • مناسب برای موهای چرب
  • کنترل کننده چربی مو و غدد سبابه
  • بدون ترکیبات سولفات و پارابن
  • شوینده ملایم برای استفاده روزانه
  • مناسب برای موهای رنگ شده

شامپو مخصوص موهای چرب استم سل

11- شامپو موهای رنگ شده استم سل

محصول شماره 11 این راهنمای خرید، متعلق به یکی دیگر از فراورده‌های برند استم سل بوده و مختص موهای رنگ شده است. این شامپو در کمترین زمان ممکن می‌تواند عوامل رطوبت‌رسان را به موهایتان تزریق کند و موجب تسکین پوست سر، پیشگیری از نازکی موها و خارش پوست سر خواهد شد. همچنین با استفاده از این شامپو، موهایتان در برابر اشعه‌های UV ایمن می‌شود و سلامت آن‌ها تضمین خواهد شد. به طور کلی اگر پوست سر حساسی دارید و به دنبال یک محصول ایده‌آل و با قیمتی مناسب هستید، شامپو موهای رنگ شده استم سل گزینه مطلوبی برایتان خواهد بود.

  • مناسب برای موهای رنگ شده و هایلایت شده
  • دارای فیلتر هایی برای محافظت از رنگ مو
  • افزایش ماندگاری و تثبیت رنگ مو
  • فاقد سولفات و پارابن
  • مناسب شستشوی روزانه

شامپو موهای رنگ شده استم سل

12- شامپو بدون سولفات لافارر

آخرین محصول این لیست، متعلق به برند لافارر است که مخصوص موهای چرب، خشک و البته نرمال طراحی شده است. این شامپو محبوب حاوی کراتین بوده و به همین دلیل می‌تواند کراتینه مو را حفظ و تقویت کند. همچنین کافئین موجود در آن باعث تقویت ریشه موی شما شده و از ریزش آن نیز جلوگیری خواهد کرد. قدرت شویندگی فوق‌العاده و پاک‌کنندگی بالا، از دیگر مواردی است که باید به آن اشاره کرد.

  • حاوی عصاره هسته انار جهت تثبیت رنگ مو
  • حاوی کراتین جهت ترمیم و حفظ کراتینه مو
  • حاوی کافئین تقویت کننده و ضد ریزش
  • قدرت شویندگی و پاک کنندگی بالا
  • جلوگیری از شکست و کدری تار مو احیا و بازسازی ساختار مو

شامپو بدون سولفات لافارر

نتیجه گیری

به طور کلی تعداد شامپوهای دارای سولفات از نوع بدون سولفات آن بسیار بیشتر بوده و از نظر ارزشی نیز، شامپو بدون سولفات معمولا قیمت بیشتری دارد. تاثیرات سولفات چندان قوی نیست و افرادی که موی بسیار چرب یا دارای شوره دارند، با استفاده از شامپوهای حاوی سولفات بهترین نتیجه را تجربه می‌کنند. در مقابل نیز، افرادی که مویی خشک دارند یا موهایشان کراتینه شده است، بهتر است که از شامپوی بدون سولفات استفاده کنند. در پایان می‌توان نتیجه گرفت معایب سولفات از مزایای آن بیشتر بوده و اگر شرایط مصرف شامپوهای فاقد سولفات را دارید، از خرید آنها پرهیز نکنید.

اشتراک‌گذاری

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.