مراقبت از پوست نوزاد یکی از مهم ترین اقداماتی است که مادران می توانند با توجه به آن حس خوب استحمام را برای کودک دلبندشان چند برابر کنند. حس مادر بودن یکی از شیرین ترین و خوشایند ترین تجاربی است که اکثر افراد می توانند آن را لمس کنند و در کنار آن، استحمام کودک نیز می تواند این تجربه را لذت بخش تر کند. چرا که این عضو کوچک خانواده، پس از لمس آب گرم با پوست خود لذت برده و به آرامش می رسد. تصور همه ما از پوست بدن کودک و نوزادان صاف و نرم بوده، اما گاهاً مراقبت های نادرست از آن می تواند منجر به ایجاد مشکلاتی نظیر خارش، خشکی و سوختگی بر روی پوست بدن کودک شود. به منظور مراقبت بیشتر از نوزادتان موارد زیر را به خاطر بسپارید.
علت اصلی از دست دادن آب پوست در نوزادان
همان گونه که می دانید نوزاد در شکم مادر در یک کیسه آب رشد می کند. پس از این که کودک شما به دنیا می آید، می بایست خود را با هوای نسبتا خشک و کاملا جدید بیرون انطباق دهد. طبق نتایجی که در این زمینه به دست آمده است؛ در این میان کودکان 3 تا 6 ماه بیشترین میزان تعریق و تبخیر آب بدن را دارند. در صورتی که کودک شما مبتلا به بیماری هایی همچون التهابات پوستی (درماتیت آتوپیک) باشد نیز به همین صورت خواهد بود.
شایان ذکر است که پوست بدن کودکان از نظر ساختار، تفاوت های بسیار زیادی را با پوست بدن بزرگسالان دارد. در حقیقت سلول های موجود در پوست بدن نوزادان کوچک تر و فیبر های کلاژن آن نازک تر است. پوست بدن نوزادان نسبت به افراد بالغ حاوی عوامل مرطوب کننده طبیعی کمتر و ملانین کمتری است. همین مسئله موجب می شود که نوزاد سریع تر آب بدن خود را از دست بدهد. پوست نوزادان PH بیشتری نسبت به پوست افراد بالغ دارد که موجب می شود تا به میزان قابل توجهی نسبت به افراد بالغ آسیب پذیر تر باشند.
چند بار در هفته نوزادان را به حمام ببریم؟
یکی از سوالاتی که ممکن است ذهن مادران را درگیر کند، تعداد دفعات استحمام کودک در طی هفته است. بی شک، بسیاری از افراد طبق عادت، هر روز حمام می کنند. اما کودکان را نباید هر روز استحمام داد. چرا که می تواند منجر به مشکلات پوستی در بدن کودک شود. طبق نظر پزشکان متخصص اطفال، استحمام 2 یا 3 بار نوزادان در هفته نیز می تواند زیاده روی به حساب بیاید. بهتر است محل تماس پوشک با بدن بچه را با استفاده از یک ابر خیس تمیز کنید، تا از سوختن پوست بچه جلوگیری کرده باشید.
کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان
عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد
قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان
اطلاعات بیشتراما در صورتی که نوزاد خود را به شکل مکرر استحمام دهید. چربی موجود بر روی پوست کودک را از بین می برید. این موضوع می تواند منجر به خشک شدن پوست و سایر مواد محافظت کننده در برابر عفونت ها از روی پوست بدن فرزندتان شود. بنابراین بهتر است که به جای استحمام مکرر، دهان و بینی فرزندتان را بعد از شیر خوردن و بدن نوزاد را بعد از تعویض پوشک تمیز کنید.
زردی در نوزادان و روشهای درمان آن
بهره گیری از محصولات ملایم و نرم برای استحمام نوزاد
یکی از مواردی که می بایست به آن توجه ویژه ای داشته باشید، استفاده از شامپو و صابون هنگام استحمام کودکان و نوزادان است. مراقبت از پوست نوزاد می تواند رابطه مستقیمی با سلامت کودک تان داشته باشد. به همین منظور نباید از شامپو و صابون بزرگسال برای شست و شوی نوزادان استفاده کنید. در واقع بهتر است تا زمانی که نوزاد شما شیرخوار است و زیر 1 سال سن دارد؛ از صابون و شامپو هایی که به صورت خاص برای این گروه سنی تهیه شده است استفاده کنید.
در حالت کلی این گونه از محصولات برای این که موجب التهاب و سوزش پوست کودک نشوند، با استفاده از مواد اولیه غیر سمی تهیه می شوند. اما علاوه بر آن حاوی مواد معدنی، دئودورانت ها، الکل و سایر مواد تشکیل دهنده ای هستند که می توانند برای پوست نوزاد شما مضر باشد. بنابراین بهتر است هنگام خرید این نوع از محصولات، نهایت دقت را به خرج دهید و از مواد شوینده ای استفاده کنید که کمترین میزان مواد شیمیایی را دارند. در این میان محصولاتی که با فرمول بدون اشک تولید می شوند، کمتر از سایر محصولات دیگر چشم کودکان را تحریک خواهند کرد.
مراقبت از پوست نوزادان حین استحمام
- حین استحمام کودک بهتر است یک حوله را زیر بدن کودک قرار دهید، تا با این کار از سر خوردن احتمالی فرزندتان و غرق آب شدن آن جلوگیری کنید.
- از لوازم بهداشتی و مراقبتی برای شست و شوی کودک خود استفاده کنید که موجب احساس سوزش چشمان نوزاد نشود. بهتر است دست خود را به شکل حایل بر روی صورت نوزاد خود قرار دهید تا از رفتن هر نوع ماده خارجی در چشم کودک خود جلوگیری کنید.
- با استفاده از یک اسنفج نرم پوست بدن نوزاد خود را تمیز کنید.
- وان حمامی که کودک خود را در آن شست و شو می دهید؛ می بایست هم ارتفاع با شما باشد. چرا که در غیر این صورت، ممکن است در دراز مدت موجب به وجود آمدن آسیب های جدی بر پشت نوزاد شما شود.
- در صورتی که بند ناف کودک تان خیس شود، هیچ مشکل جدی به وجود نمی آید. پس بهتر است به استحمام کودک خود ادامه داده و نهایتا با بهره گیری از یک حوله نرم آن را خشک کنید.
چطور مکیدن انگشت کودکم را ترک دهم؟
مراقبت از پوست نوزاد بعد از استحمام
- پس از این که کودک خود را استحمام دادید؛ او را بر روی یک سطح صاف به پشت دراز کرده و بدن کودک تان را به خوبی با حوله خشک کنید. می بایست رطوبت موجود در تمام چین و چروک های بدن کودک همچون بازو ها، ران، گردن و دیگر نواحی را با استفاده از یک حوله سبک بگیرید.
- پس از استحمام کودک می توانید از لوسیون های مخصوص نوزادان استفاده کرده و سطح پوست خشک شده کودک تان را تا حدودی چرب کنید. برای این کار بهره گیری از یک لوسیون بدن ضد حساسیت، می تواند بهترین گزینه برای مرطوب کردن پوست بدن نوزاد به شمار بیاید.
- بدن نوزاد خود را پس از استحمام ماساژ دهید. این کار علاوه بر این که می تواند برای کودک دلبند شما آرامش بخش باشد؛ تا اندازه ای می تواند خستگی و درد نوزاد را تسکین ببخشد و موجب بازگردانی نرمی و لطافت به سطح پوست حساس فرزند شما شود.
کلام آخر
رعایت نکاتی که در مورد مراقبت از پوست نوزاد عنوان می شود، ممکن است علاوه بر صرف زمان، نیاز به هزینه های بیشتری نیز داشته باشد. اما در واقع سلامت پوست کودک دلبند شما در گرو استفاده از لوازم بهداشتی و مراقبتی مخصوص نوزادان است. بنابراین سعی کنید مراقبت از پوست کودک تان را در دسته اولویت های خود قرار دهید تا از ایجاد مشکلات پوستی نظیر سوزش و خارش جلوگیری کنید.
دیدگاهتان را بنویسید