مقاله ای که امروز می خواهیم برای شما مورد بررسی قرار دهیم در مورد برخورد با کودک لجباز است. اگر شما هم از لجبازی های کودکتان به تنگ آمده اید؛ پیشنهاد می کنیم مطالب امروز را از دست ندهید چرا که خالی از لطف نیست.
کودکان در هر سنی اخلاق و رفتار خاصی دارند که البته همه ی آن ها مثبت و خوب نیست. یکی از رفتارهایی که تقریبا تمامی کودکان آن را تجربه خواهند کرد، لجبازی است. گاهی این لجبازی ها برای نخوردن غذا، نپوشیدن لباس، مقاومت برای ماندن در خانه و... خواهد بود. پس نمی توان گفت که همه ی آن ها حتما در یک مورد مشخص لجبازی می کنند. با این حال می توان تشخیص داد که علل انجام این رفتار چیست یا چگونه باید با کودکان این چنینی رفتار کرد. در ادامه هر آن چه باید در این باره بدانید را به شما خواهیم گفت.
کودکان لجباز چه ویژگی هایی دارند؟
با توجه به تحقیقاتی که در این رابطه به عمل آمده مشخص شد کودکانی که لجبازی می کنند از یکسری ویژگی های خاص برخوردارند، ویژگی های فوق به این شرح خواهد بود:
- این کودکان معمولا نیاز دارند که شنیده شوند؛ یعنی بیش از سایر همسالان خود باید به آن ها توجه کرد.
- عموما برای مستقل بودن به صورت تندخویانه برخورد می کنند.
- در رابطه با هر چیزی کج خلقی می کنند.
- برای انجام کارهایی که به آن ها علاقه دارند، به صورت وظیفه شناسانه ای عمل می کنند.
- دوست دارند در هر شرایطی رئیس باشند.
- به هر شکلی که بخواهند کارها را پیش می برند، سرعت کار را طبق میل خود و بدون توجه به احتیاج، تنظیم می کنند.
هنگام برخورد با کودک لجباز چگونه باید عمل کرد؟
مسلما برخورد با کودک لجباز و به اصطلاح راه آمدن با او کار راحتی نیست. اما اگر از روش های صحیح اطلاع داشته باشید، کار شما بسیار راحت تر خواهد شد. واکنش های صحیح در رابطه با کودکان لجباز بدین شرح است:
با کودک غرغرو چه برخوردی داشته باشیم؟
در برخورد با کودک لجباز ، او را نادیده نگیرید
اولین واکنش مثبتی که باید با این کودکان داشت؛ این است که به او فرصت شنیده شدن دهید. اگر تنها بخواهید که حرف خود را به کرسی بنشانید و کودک را نادیده بگیرید؛ نه تنها نتیجه ی خوبی دریافت نمی کنید. بلکه باعث می شوید که او حالتی تدافعی به خود بگیرد. سعی کنید هنگام برخورد با او از هرگونه عصبانیت و ناملایمتی دوری کنید.
کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان
عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد
قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان
اطلاعات بیشترارتباط خود را با او دوستانه تر کنید
هر چه با کودک خود ارتباط دوستانه تری داشته باشید، به طرز چشم گیری از میزان لجبازی او کم می کنید. به طور مثال اگر از زمان خواب او گذشته، اما همچنان به تماشای برنامه کودک اصرار دارد، سعی نکنید به زور متوسل شوید. به جای این کار در کنار او بنشینید و او را همراهی کنید. معمولا کودک در این زمان به سرعت تغییر رفتار داده و به حرف شما گوش می دهد. آمارها نشان می دهد کودکانی که فرمانبرداری بیشتری دارند؛ معمولا با والدین خود صمیمی تر هستند.
در برخورد با کودک لجباز ، حق انتخاب را از او نگیرید
گاهی کودک را به حال خود بگذارید؛ به جای این که مدام به او امر و نهی کنید. با امر و نهی کردن، لجبازی کودک بیشتر خواهد شد. زیرا احساس می کند باید در برابر خواسته شما مقاومت کند. به طور مثال به جای این که به او بگویید باید ساعت 9 در تخت خواب باشی؛ می توانید بگویید عزیزم دوست داری امشب کدام قصه را برایت بخوانم، او به جمله شما توجه نشان داده و برای شنیدن قصه حاضر به رفتن به رختخواب خواهد شد.
با آرامش با او برخورد کنید
جالب است بدانید چیزی که باعث می شود یک کودک بر لجبازی خود پافشاری کند، نداشتن آرامش هنگام برخورد با اوست. گاهی دیده شده که کودک در حال گریه و جیغ زدن برای موضوعی است. اما مادر به جای آرامش دادن به او، اقدام به کتک کاری یا داد زدن می کند. این کار تنها عصبانیت کودک را بیشتر می کند، پس با خود تمرین کنید که آرامش داشته باشید.
در برخورد با کودک لجباز ، با او همکاری کنید
کودکان لجباز روحیه بسیار حساسی دارند از همین رو بیش از پیش، نیاز به مراقبت و برخورد صحیح دارند. کوچک ترین رفتار شما می تواند باعث رنجش و آزار او شود. پیشنهاد می کنیم با کودک خود همکاری کنید، به طور مثال اگر کودک شما برای جمع کردن اسباب بازی های خود لجبازی می کند به جای تذکر دادن به او سعی کنید خودتان این کار را شروع و سپس از او بخواهید که به شما کمک کند.
چرا کودکان پرخاشگر میشوند؟
به او احترام بگذارید
اگر می خواهید کودکتان به شما و تصمیماتی که برای او می گیرید احترام بگذارد. پس شما هم باید این احترام متقابل را حفظ کنید. به جرعت می توان گفت که تا به حال هیچ کودک لجبازی با تحمیل قدرت حرف شنوی نداشته است. از جمله راهکارهایی که باعث احترام متقابل می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- از امر و نهی کردن بپرهیزید و به جای آن سعی کنید با همکاری هم، کاری را که کودک باید انجام دهد، انجام دهید.
- در صورتی که چند فرزند دارید برای همه ی آن ها یک نوع قانون خاص بگذارید؛ به بیان دیگر سعی کنید با همه ی آن ها به یک شکل رفتار کنید.
- زمانی که کودک در حال ابراز احساسات است با او همدردی کنید.
- در برخورد با کودک لجباز اجازه دهید کارهایی را به تنهایی انجام دهد. البته باید مطمئن شوید که به تنهایی قادر به انجام آن خواهد بود.
- هیچ گاه در برخورد با کودک لجباز برای آرام کردن او از وعده های دروغین استفاده نکنید. سعی کنید به حرفی که می زنید عمل کنید.
چگونه می توان لجبازی کودکان را کنترل کرد؟
اگر تا به این قسمت از مقاله را با دقت مطالعه کرده باشید. می دانید که نحوه ی برخورد با کودک لجباز چگونه است. جالب است بدانید که علاوه بر نحوه ی برخورد صحیح حتی می توان به راحتی آن ها را کنترل کرد، بهترین راه هایی که می توان برای کنترل با کودکان لجباز ذکر کرد به شرح زیر است:
به برخی رفتارهای کودک بی توجه باشید
همیشه قرار نیست به تمامی رفتارهای کودک توجه کنید. گاهی لازم است برای برخی رفتارهای بی اهمیت او بی توجه بود. با این کار او رفته رفته از لجبازی دست برمی دارد و می داند که با ادامه ی این رفتار نمی تواند به خواسته ی خود برسد.
برای رفتارهای خوب او پاداشی در نظر بگیرید
هنگام برخورد با کودک لجباز برای این که بتوانید او را به مرور زمان کنترل کنید برای کارهای خوب و مثبتی که انجام می دهد پاداشی در نظر بگیرید. با این کار شما او را ترغیب می کنید که اگر کارهای خوب انجام دهد از او قدردانی می کنید.
جریمه ای برای رفتارهای بد کودک تعیین کنید
همانطور که به او می فهمانید رفتارهای خوب پاداش دارد باید به او یاد دهید که اگر به رفتارهای غلط خود ادامه دهد مطئنا جریمه یا تنبیه خواهد شد، لازم به ذکر است که این تنبیه ها نباید شامل برخوردهای فیزیکی باشد، به طور مثال تماشای برنامه مورد علاقه را از او سلب کنید.
در برخورد با کودک لجباز ، برای او حد و مرز مشخص کنید
مشخص کردن چهار چوب در هر زمینه ای می تواند به کودک بفهماند که نباید فراتر از آن چه که برای او مشخص شده است عمل کند. البته این بدان معنا نیست که تمامی رفتارهای کودک باید تحت کنترل باشد.
مهربانی را همراه با قاطعیت بروز دهید
بسیاری از والدین در برخورد با کودک لجباز سخت گیری را با قاطعیت اشتباه می گیرند. هر یک از این رفتارها می تواند عکس العمل متفاوتی را به همراه داشته باشد. به طور مثال کودکی که با سخت گیری با او برخورد می شود نمی تواند تاثیرات مثبت را از خود بروز دهد. این در حالی است که داشتن قاطعیت حین برخورد با کودک لجباز نه تنها می تواند نتیجه ی دلخواه را داشته باشد بلکه به کاهش میزان لجبازی نیز کمک می کند. توجه داشته باشید هنگامی که با قاطعیت موضوعی را به کودک خود می گویید مهربانی را از یاد نبرید.
در برخورد با کودک لجباز ، آموزش های عملی را فراموش نکنید
برخورد با کودک لجباز نباید تنها با امرونهی همراه باشد بلکه باید با رفتارهای مناسب و به صورت عملی به کودک آموزش داده شود. مسلما رفتاری که با آموزش های عملی همراه باشد نتیجه ی بهتری را به همراه خواهد داشت.
به خواسته های منطقی او جامه عمل بپوشانید
از دیگر راه هایی که می توان در برخورد با کودک لجباز انجام داد تا در نهایت به کنترل آن ها رسید، عملی کردن خواسته های منطقی کودک است، در واقع به خواسته ای که کودک دارد باید فکر کرد اگر می دانید که عملی کردن آن مشکلی ندارد پس با مهربانی به او توجه کنید.
نتیجه گیری
کودکان لجباز ممکن است رفتارهای مختلفی را در شرایط متفاوت از خود بروز دهند اما این بدان معنا نیست که قابل پیشگیری نیستند بلکه با توجه به راهکارهایی که گفته شد نه تنها می توانید در برخورد با کودک لجباز بهترین عملکرد را داشته باشید حتی می توانید به کنترل آن ها بپردازید.
دیدگاهتان را بنویسید