تاریخ امروز8 اردیبهشت 1403
علت خستگی همیشگی

همیشه خسته‌ها بخوانند

هنگامی که احساس خستگی را در خود حس می‌کنیم، اولین فکری که به ذهنمان می‌رسد خوابیدن و یا کمی استراحت کردن است. اما ممکن است بعد از داشتن خوابی راحت و طولانی باز هم حس خستگی در فرد وجود داشته باشد. خستگی مزمن یک عارضه شایع است که فرد توان فیزیکی یا ذهنی خود را برای انجام کارهای روزمره از دست می‌دهد و تماما استراحت و خواب را بر دیگر کارها ترجیح می‌دهد. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید و می‌خواهید بدانید چرا همیشه خسته‌اید؛ بهتر است این مقاله تا انتها مطالعه کنید.

علت خستگی همیشگی

جدی‌ترین دلایل خستگی همیشگی که بهتر است به آن توجه کنید!

علت این کسل بودن و یا خستگی دائم ممکن است به دلیل اختلالات هورمونی و یا وجود نارسایی‌هایی در بدن باشد. در ادامه شما را با دلایل خستگی که بهتر است جدی گرفته شوند بیشتر آشنا خواهیم کرد:


بهترین روش‌های پس انداز کردن را یاد بگیرید

مشکل کم خونی

کم‌خونی یکی از علت خستگی همیشگی بدن محسوب می‌شود؛ زیرا گلبول‌های قرمز خون مسئولیت رساندن اکسیژن به بدن را برعهده دارند. در نتیجه با کاهش گلبول قرمز در خون و یا همان کم‌خونی، فرآیند اکسیژناسیون به بافت‌ها و مغزها در بدن مختل شده که خستگی و ضعف را در فرد به همراه خواهد داشت.

از دیگر علائم کم خونی می‌توان به ریزش مو، ضربان قلب بالا و شکندگی ناخن‌ها نیز اشاره کرد.

 

بیماری دیابت

دیابت به دلیل عدم وجود انسولین یا مقاومت بدن در برابر مصرف آن و در نتیجه افزایش بیش از حد گلوکز در خون ایجاد ‌خواهد شد. این افراد معمولا علاوه بر احساس خستگی مداوم، به علائم دیگری چون تشنگی مفرط، کاهش وزن ناگهانی، تکرر ادرار و ضعف در پاها مبتلا هستند.

علت خستگی همیشگی

بیماری افسردگی

افسردگی در فرد هم ممکن است علت خستگی همیشگی نیز محسوب شود. این بیماری موجب تغییر خلق و خوی ناگهانی و همچنین عدم داشتن اعتماد به نفس در فرد خواهد شد. بیمارانی که دچار افسردگی هستند علاوه بر خستگی مفرط، احساس غم، استرس و اضطراب را تجربه می‌کنند.

علت خستگی همیشگی

عفونت‌های ادراری در خانم‌ها

یکی از علل‌های ایجاد خستگی، که در خانم‌ها شایع‎تر است؛ می‌توان به ایجاد عفونت‌های ادراری که معمولا با تکرر و سوزش ادرار همراه است، اشاره کرد. استفاده از آنتی‌بیوتیک‎ها در درمان عفونت‌های ادراری موثر است که به دنبال آن خستگی را در فرد کاهش خواهد داد.

 

یک نکته‌ی مهم

خستگی دائمی در خانم‌ها ممکن است به دلیل کمبود آهن، فولیک اسید یا ویتامین B12 و وجود بیماری‌های مزمنی مثل ناراحتی‌های کلیوی باشد.

 

نارسایی قلبی

در نارسایی قلبی، خون رسانی به تمام قسمت‌های بدن مختل خواهد شد. هنگامی که خون به تمام بافت‌ها به درستی ارسال نشود، فرآیند اکسیژن رسانی به سایر بخش‌ها در بدن با مشکل روبرو خواهد شد. در مراحل ابتدایی فرد با انجام فعالیت‌های متوسط در روز احساس خستگی می‌کند و به مرور حتی در زمان استراحت هم این حس به سراغش می‌آید. این موضوع علت خستگی همیشگی درافراد، با نارسایی قلبی خواهد شد.

این ضعف ناشی از نارسایی قلبی می‌تواند با تنگی نفس هنگام انجام فعالیت یا

حتی استراحت، احساس سنگینی در پاها، درد قفسه‌ی سینه و افزایش فشار خون همراه باشد.

The cause of constant fatigue

 

اختلال در غدد تیروئیدی

کم کاری غدد تیروئید از شایع‌ترین علت خستگی همیشگی است. در نتیجه‌ی کاهش ترشح این غدد، هورمون‌های کافی برای تنظیم متابولیسم بدن تولید نخواهد شد که به دنبال آن ضعف و خستگی دائمی را در فرد ایجاد خواهد کرد. همچنین افراد مبتلا به هیپوتروئید یا کم کاری تیروئید دائما از این خستگی‌های مزمن رنج می‌برند.


مقاله همه چیز درباره ی رنگ سال 2021 را در روژه مگ بخوانید.

اختلال در خواب

اگر مدام حس ضعف و ناتوانی دارید و کمتر احساس نشاط و شادابی می‌کنید، ممکن است این موضوع به دلیل ایجاد اختلال در زمان خواب شما باشد؛ مخصوصا اگر در حین خواب خور و پف می‌کنید و به آپنه خواب دچار هستید. در واقع هر فرد می‌تواند با خوابیدن حداقل 7 ساعت در روز، انرژی مورد نیاز را برای بدن تامین کند. به خاطر داشته باشید اگر چند شب دیر به خواب می‌روید ممکن است در طول روز احساس خستگی کنید. پس بهتر است علت را جویا باشید.

3 مورد از عادت‌های روزانه که در بی‌خوابی موثرند

علاوه بر وجود اختلالات هورمونی و همچنین نارسایی‌های بدنی، عوامل دیگری مثل برخی از عادات غلط و نادرست در علت خستگی همیشگی تاثیرگذار است. سه روش ساده‎‌ی زیر با تغییردر سبک زندگی برای شما امکان‌پذیر خواهد بود:

 

  1. مدت زمانی که خواب هستید را کنترل کنید

برخی به دلیل داشتن مشغله‌های فراوان و مشکلات روزمره، به اندازه‌ی کافی نمی‌خوابند. این افراد باید از خوردن نوشیدنی‌های کافئین‌دار چند ساعت قبل از خوابیدن خودداری کنند، همچنین سعی داشته باشند در محیط‌های آرام و تاریک بخوابند و قبل از خواب تلویزیون تماشا نکنند. این بی‌خوابی و کم‌خوابی در افراد یکی از مهمترین علت خستگی همیشگی آنها محسوب می‌شود که باید به اندازه‌ی کافی به آن توجه شود.

 

  1. رژیم غذایی مناسب داشته باشید

طبق گفته‌ی پزشکان رژیم غذایی مناسب در کاهش خستگی و داشتن خوابی راحت بسیار موثر است. خوردن مواد قندی و نوشیدنی‌های کافئین‌دار را در خود به حداقل برسانید؛ زیرا این خوراکی‌ها در افزایش انرژی بسیار تاثیرگذار هستند. سعی‌ کنید توجه‌ی خود را بر روی مصرف میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های خالص و بدون چربی بیشتر کنید.

علت خستگی همیشگی

  1. ورزش کردن را شروع کنید

شاید با خود فکر کنید انجام فعالیت‌های ورزشی برای افراد کم تحرک بسیار خسته‌کننده است؛ اما بهتر است بدانید ورزش مداوم در افراد باعث افزایش سطح انرژی ‌در بدن خواهد شد. انجام پیاده‌روی که یک ورزش ساده و کارآمد است می‌تواند به شما برای بالا بردن سطح نشاط و شادابی کمک کند. شاید در ابتدا انجام این کار خسته‌کننده باشد اما به مرور باعث رفع خستگی‌های مفرط در شما خواهد شد.

 

حرف آخر

شاید شما به خستگی و ضعف دائمی بدن خود عادت کرده باشید و اهمیت چندانی به این قضیه نشان ندهید؛ اما باید توجه کنید علت خستگی همیشگی ممکن است یک دلیل جدی و وجود یک بیماری یا مشکل در بدن شما باشد. در این مقاله سه دلیل ساده و موثر در خستگی را برای شما شرح دادیم. اگر با رعایت این نکات هنوز هم علت کسل بودن و زود خسته شدن را در خود نمی‌دانید؛ در این زمان برای رفع این مشکل باید به پزشک مراجعه کنید. با انجام آزمایشات ساده می‌توانید علت را در خود جویا شوید. به یاد داشته باشید دلیل خستگی مفرط موضوعی است که نباید نسبت به آن بی‌ توجه بود.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.