تاریخ امروز15 اردیبهشت 1403
فواید مهد کودک برای کودکان

مهم ترین فواید مهد کودک برای کودکان

شاید در گذشته مهد کودک و پیش دبستانی به این صورت در بین خانواده رواج پیدا نکرده بود. به احتمال زیاد آن هم به این دلیل است که از مزیت هایی که برای کودک دارد مطلع نبودند. ممکن است با خود بگویید که نگهداری از کودک در زمان عدم حضور مادر، بهتر است به یکی از بستگان نزدیک مثل مادربزرگ، خاله یا عمه واگذار شود و سپردن کودک به مهدها یا پیش دبستانی ها تنها هزینه ای اضافی دربر دارد. در حالی که چنین نیست و مزیت های زیادی نیز به همراه خواهد داشت. در این مقاله قصد داریم در رابطه با فواید مهد کودک برای کودکان صحبت کنیم؛ پس مطالب مهم امروز را از دست ندهید.

 

مهدکودک و پیش دبستانی چه تفاوت هایی با هم دارند؟

پیش از این که بخواهیم به فواید مهد کودک برای کودکان بپردازیم؛ بهتر است ابتدا مختصر توضیحی راجع به تفاوت بین مهدکودک و پیش دبستانی داشته باشیم تا آن دسته از مادرانی که تفاوت میان این دو را نمی دانند؛ به خوبی با آن آشنا شوند.

 

کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان

عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد

قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان

قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان

اطلاعات بیشتر

مهدکودک و پیش دبستانی تفاوت های زیادی با هم دارند. به طور مثال در مهدها برنامه های متنوع تر با انعطاف بیشتری در نظر می گیرند که برای کودکان کم سن و سال تر مناسب است. در مهدکودک ها بیشتر به بازی، سرگرم کردن، شادی و خواب کودک توجه می شود. این در حالی است که پیش دبستانی ها بیشتر روی برنامه های آموزش مانور می دهند. آن ها سعی می کنند کودک را روی مراحل اصلی رشد و آموزش های ابتدایی متمرکز کنند. از دیگر اقداماتی که در پیش دبستانی ها صورت می گیرد می توان به بازی های همیارانه و افزایش خلاقیت کودکان اشاره کرد.


چرا کودکتان گوش هایش را می کشد؟

 

در واقع پیش دبستانی ها با داشتن مربیانی مجرب سعی می کنند همراه با بازی، آموزش های تحصیلی که برای سال های مدرسه نیاز است را نیز آموزش دهند. اما در مهدکودک ها مهارت های آموزشی چندان مطرح نیست.

فواید مهد کودک برای کودکان

فواید مهد کودک برای کودکان چیست؟

مغز کودکان به گونه ای است که در سنین پایین تر به سرعت رشد و توسعه پیدا می کند. به بیان دیگر زمان مهدکودک آن ها در واقع حساس ترین برهه زمانی زندگی آن ها برای یادگیری، شکل گیری شخصیت و افزایش خلاقیت آن ها محسوب می شود. از آن جایی که پدر و مادرها زمان کافی برای به روز کردن روش هایی بروز اطلاعات کودک و افزایش خلاقیت آن ها ندارند در نتیجه بهترین مکان برای آن ها مهدکودک است. زیرا بستر مناسبی برای مراحل رشد کودک، رشد اجتماعی و عاطفی است. علاوه بر این موارد، از جمله فوایدی که مهدکودک برای کودکان می تواند داشته باشد عبارتند از:

  • کودک یاد می گیرد که چگونه به خوبی باید همه چیز را فرا بگیرد. در واقع روش های یادگیری را می آموزد.
  • افزایش مهارت های ارتباطی، اعتماد به نفس، یادگیری خلاقیت و پرورش مهارت هایی که پیش نیاز خواندن، نوشتن و ریاضیات هستند توسعه می یابد.
  • مهارت های اجتماعی که در آن کودک یاد می گیرد؛ چگونه به آرامی همراه با قانع کردن دیگران و سهیم شدن با آن ها بازی کند.
  • خود آگاهی و احترام به دیگران را فرا می گیرد.
  • مهارت های عاطفی مثل درک کردن احساسات خود یا دیگران را می آموزد.
  • اشکال هندسی، شمارش اشیا و آموختن اعداد را یاد می گیرد.
  • یاد می گیرد که چگونه با دیگران در گفت و گوها شرکت کند، یا این که فعالیت های گروهی داشته باشد و از انجام آن ها لذت ببرد.
  • نحوه ی ساخت برخی چیزها را با هم سن و سالان خود تمرین می کند.
  • توانایی خود را برای پیدا کردن دوست تازه افزایش می دهد.
  • با نظرات و مفاهیم تازه آشنایی پیدا می کند.
  • از دیگر فواید مهد کودک برای کودکان این است که اعتماد به نفس خود را افزایش داده، عزت نفس پیدا کرده و مهارت های زبانی خود را تقویت می دهد.
  • حتی استفاده از دامنه ی گسترده ای از واژگان و تلفظ کلمات مختلف نیز جز فواید مهد کودک برای کودکان به شمار می آید.

حتی آن دسته از خانواده هایی که کودکانی با شرایط و نیازهای خاص دارند نیز می توانند از مهدکودک و مزیت هایی که به همراه دارد بهره ببرند. به شکلی که می تواند منابع و ارتباطاتی را فراهم کند تا آن ها خدمات حمایت اجتماعی را دریافت کنند. علاوه بر آن این دسته از خانواده ها می توانند با هم ارتباط گرفته و از تجربیات خود در اختیار یکدیگر قرار دهند.


چطور کودکان را در خانه سرگرم کنیم؟

 

فواید مهد کودک برای کودکان

برخی دیگر از فواید مهد کودک برای کودکان

موارد دیگری نیز وجود دارند که جز فواید مهدکودک است و برای تمامی کودکان صدق می کند. موارد فوق به شرح زیر خواهد بود:

  • مهدکودک ها دارای ساختاری نظام مند هستند که این موضوع خاطر والدین را آسوده می کند.
  • در خصوص رفتار مراقبان و مربیان مهدکودک می توان اطمینان حاصل کرد. چرا که تمامی آن باید پتانسیل لازم را برای مربی شدن و گذراندن وقت با کودکان کم سن و سال با رفتارهای متفاوت را داشته باشند.
  • تمامی مهدکودک ها از مقرارت خاصی برخوردارند که این مقررات ممکن است در برخی از مهدها بیشتر یا کمتر باشد.
  • هزینه ای که مهدکودک به همراه دارد به نسبت پرستار کودک بسیار کمتر است.
  • مهدکودک ها امنیت و اعتماد بیشتری به نسبت پرستار کودک یا حتی برخی از نزدیکان که کودک را برای نگهداری ساعاتی در روز به آن ها واگذار می کردید، برخوردارند.
  • تمامی مراقبان و مربیان از تحصیلات خاصی در زمینه آموزش و نحوه ی صحیح برخورد با کودکان برخوردارند.

 

نتیجه گیری

مهدکودک یکی از محیط های بسیار مناسب برای کودکان است که امروزه فواید آن برخلاف گذشته بر هیچکس پوشیده نیست. بسیاری از اشخاص که در طول روز مجبورند ساعاتی را دور از خانه و فرزند خود بگذرانند به اجبار کودک خود را نزد بستگان می گذارند یا این که پرستار کودک می گیرند. اما بهتر است بدانید مزیت هایی که مهدکودک برای کودکان دارد هیچ یک از محیط های دیگر نخواهد داشت. از جمله مزیت های آن ها می توان به افزایش قدرت خلاقیت و یادگیری، یادگیری برای برقراری ارتباط با دیگران و... اشاره کرد. در صورتی که راجع به مهدکودک و سپردن کودک خود به این مکان یقین پیدا نکرده اید پیشنهاد می کنیم مطالب این مقاله را از دست ندهید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.