تاریخ امروز23 اردیبهشت 1403
شیک ترین سبک های دکوراسیون داخلی

شیک ترین سبک های دکوراسیون داخلی

خواه تازه صاحب خانه شده باشید و خواه قصد ایجاد تغییر و تحول در چیدمان و لوازم خانه را داشته باشید، تغییر دکوراسیون هیجان انگیز است!

یکی از محبوب ترین کارهایی که افراد برای ایده گرفتن در بازسازی دکوراسیون انجام می دهند ساعت ها گشتن در اپلیکیشن های دکوراسیون خانه و آشنایی با سبک های مختلف دکوراسیون داخلی است.

اگر قرار است منزل خود را بازسازی کنید یا حتی فقط قصد تغییر سبک دکوراسیون اتاق خواب یا آشپزخانه را دارید، در این مقاله روژه مگ 5 مورد از شیک ترین سبک های دکوراسیون داخلی را به شما معرفی خواهد کرد و با بررسی دقیق هرکدام دید کامل تری از آن ها ارائه خواهد داد. به این ترتیب با شناخت اصول زیبایی شناسی در انتخاب جزییات بهتر عمل می کنید و نتیجه ی نهایی بهتری خواهید گرفت.

هندسه ی سرد و خلوت یا گرم و گیرا؟

با ورود به محیط های رنگی و پر از آیتم های ریز و درشت حس بهتری پیدا می کنید یا یک سالن کمرنگ و خلوت با پالت رنگی خنثی آرامش بیشتری در شما ایجاد می کند؟

تمام سبک های چیدمان داخلی با ویژگی های منحصر به فرد خود حس متفاوتی در مخاطب به وجود می آورند و افراد با سلیقه های مختلف انتخاب های متنوعی برای طراحی دکوراسیون خواهند داشت. امروزه انتخاب های متعددی برای طراحی دکوراسیون داخلی وجود دارد و هرکس متناسب با روحیات خود به راحتی می تواند اِلِمان های مورد علاقه اش برای دکوراسیون خانه یا محل کار را پیدا کرده و برای زیبایی فضای زندگی اش تصمیم بهتری بگیرد.

در میان سبک های موجود، 5 سبک زیر رایج ترین و محبوب ترین استایل ها را تشکیل می دهند. برای آشنایی با ویژگی های هرکدام زمان کوتاهی را به مطالعه ی ادامه ی مطلب اختصاص دهید.

طراحی دکوراسیون به سبک مدرن

طراحی دکوراسیون به سبک مدرن

کلمه ی “مدرن” یکی از کلماتی ست که در مورد طراحی دکوراسیون زیاد به کار برده می شود و اغلب با طراحی به سبک معاصر اشتباه گرفته می شود.

طراحی دکوراسیون مدرن در اواخر قرن بیستم ظهور کرد و با حذف آیتم های غیرضروری و جزییات ریز و درشت تجلی جدیدی از طراحی دکوراسیون داخلی ارائه داد. در این شیوه مبلمان و سایر لوازم اصلی از مواد طبیعی و رنگ های خنثی یا تک رنگ تشکیل شده اند و بر خلاف سبک معاصر طیف متنوعی از رنگ ها در آن دیده نمی شود.

می توان گفت سبک مدرن انتخابی عالی برای افرادی ست که فضاهای ساده با خطوط مشخص و عدم وجود تزئینات شلوغ را دوست دارند.

اگر ترجیح شما طراحی دکوراسیون به روش مدرن است، در اینجا چند نکته وجود دارد که باید رعایت کنید:

  • تاکید بر خطوط افقی و عمودی
  • کمترین استفاده از المان هایی با خطوط منحنی
  • مبل های کم ارتفاع و ساده
  • حداکثر استفاده از نور طبیعی
  • استفاده از پالت رنگی خنثی
  • پنجره های بدون تزیین
  • استفاده از سطوح با ویژگی بازتابنده مانند کروم، شیشه و فولاد

طراحی به شیوه ی معاصر

استفاده از عناصر دکوراسیون و معماری زیبا و کم تعداد برای ایجاد فضایی آرامش بخش تعریف مناسبی برای طراحی به سبک معاصر است.

آیتم های دکوری و تزیینی در سبک معاصر با خطوط هندسی، بافت ها و پالت های رنگی جذاب مشخص می شوند و گرمای این سبک نسبت به سبک مدرن بیشتر است. شما می توانید با در کنار هم قرار دادن صحیح المان های طراحی دوره های مختلف به شکل صحیح یک دکوراسیون معاصر و یک کلِ هماهنگ داشته باشید. در این سبک پس زمینه ی تمام فضا خنثی ست اما هر چقدر رنگ و گرما بخواهید می توانید برای سایر آیتم ها در نظر بگیرید.

موارد زیر از برجسته ترین ویژگی های این سبک هستند:

  • کفپوش های طرح چوب یا پارکت
  • سادگی منبع نور
  • استفاده از رنگ خنثی در دیوارها و سقف
  • استفاده از فلز، سنگ، چوب و لوازم شیشه ای شفاف
  • فرش های ساده
  • مبل های تک رنگ با کوسن های رنگی متضاد

طراحی داخلی خانه

طراحی به سبک مینیمال

اگر از به هم ریختگی و شلوغی خوشتان نمی آید و در محیط های منظم و خلوت احساس خوبی دارید، احتمالا شما از طرفداران سبک مینیمالیسم هستید.

تاکید این سبک طراحی دکوراسیون بر استفاده از پالت رنگی خنثی و به ویژه تک رنگ های سرد است و تمام عنصرهای غیرضروری را بدون تبصره و چون و چرا حذف می کند.

مینیمالیست ها به دنبال ایجاد فضایی بیش از حد آرام و با حسی مدرن هستند که آن را در خلوتی، سادگی و تک رنگی پیدا می کنند.

مهم ترین ویژگی های این سبک در اینجا خلاصه شده:

  • حذف تمام آیتم های بی استفاده
  • استفاده از رنگ سفید، خاکستری یا رنگ های روشن و پاستلی به عنوان رنگ غالب
  • تاکید روی خلوت بودن و کم تعداد بودن لوازم
  • استفاده از حداکثر دو تابلوی هنری روی دیوارها

طراحی به سبک کلاسیک

طراحی دکوراسیون به روش سنتی یا کلاسیک تا قبل از دوره ی مدرن و قرن بیستم بسیار مرسوم بود و امروزه همچنان طرفدارانی دارد.

این سبک با نگاهی سنتی به موقعیت های اجتماعی افراد و تفکرات ذهنی، از الِمان هایی برای بازتاب فرهنگ غالب در زندگی آن ها استفاده می کند.

کسانی که فرهنگ گذشته را به ترندهای گذرای امروزی ترجیح می دهند بیشتر به سراغ سبک های کلاسیک می روند.

راحتی، گرما و احساس امنیت از ویژگی های طراحی دکوراسیون کلاسیک هستند. محیط هایی که به این روش طراحی می شوند از اصالت خاصی برخوردارند و معمولا فضایی مجلل و شیک دارند. نظم، تعادل، دقت در جزییات متعدد و تقارن اشیا و آیتم ها از مشخصات برجسته ی سبک کلاسیک است.

در ادامه با برخی ویژگی های مهم این شیوه از طراحی آشنا شوید:

  • تزییات زیاد و شلوغ
  • مبلمان سنگین و سلطنتی
  • ترکیبی از رنگ های مختلف در تمام اجزای خانه
  • استفاده از لوازم چوبی با نقش و طرح های برجسته
  • القای حس سلطنتی و شکوهمندانه

طراحی به سبک تلفیقی

سبک تلفیقی در طراحی دکوراسیون به روشی اشاره دارد که در آن ویژگی های دو سبک سنتی و مدرن یا سایر سبک های تعریف شده به شکلی قابل قبول و با رعایت اصول خاص در کنار هم استفاده می شوند.

مثلا افرادی که با خلاقیت خود از سبک سنتی پیروی می کنند اما برای انتخاب رنگ فقط رنگ های متناسب مانند سبز و آبی، یا کرم و سورمه ای را انتخاب می کنند و فراتر از این نمی روند به شکلی هوشمندانه مشخصات طراحی مدرن را وارد دکوراسیون سنتی خود کرده اند. به طور کلی قانون و قاعده ای برای سبک تلفیقی وجود ندارد و تنها هماهنگی میان جزییات و پرهیز از به هم ریختگی در ترکیب سبک های مختلف می تواند یک سبک تلفیقی خلاقانه مخصوص خود شما ایجاد کند.

برای هرچه بهتر اجرا کردن سبک تلفیقی نکات زیر را رعایت کنید:

  • حداکثر از دو یا سه سبک ایده بگیرید
  • از کنار هم قرار دادن بیش از حدِ آیتم های رنگارنگ پرهیز کنید
  • زیبایی چوب و شیشه در کنار بافت های نرم پارچه، مبلمان و کوسن را فراموش نکنید
  • بین دو سبک انتخابی تعادل برقرار کنید
  • حتی الامکان اکسسوری ها و لوازم اصلی مانند مبلمان و فرش سازگاری داشته باشند
  • از طیف رنگی طوسی، کرمی و بژ بیشتر استفاده کنید

گاهی تلفیق دو سبک کلاسیک و مدرن حس تکامل یافتن دکوراسیون در طول زمان را القا می کند که در نوع خود حسی جالب است و بیننده را به فکر فرو می برد. علاوه بر این، گاهی افراد به سختی می توانند از یادگاری ها یا میراث خانوادگی خود دل بکنند و مایل هستند تا همیشه آن ها را در محیط خود ببینند، سبک های تلفیقی برای این افراد از جذابیت خاصی برخوردار هستند.

دکوراسیون منزل

رعایت اصول زیبایی شناسی در طراحی دکوراسیون

هنر طراحی رکوراسیون داخلی و ایجاد فضاهای دلپذیر با تاثیرگذاری هوشمندانه از اهمیت خاصی برخوردار است و افراد برای کسب مهارت در این زمینه رشته های تخصی هنری و معماری را انتخاب می کنند.

طراحی محیط پیرامون ما با روحیات ما رابطه ی مستقیم دارد و انرژی خاصی که فضاهای مختلف با ویژگی های گوناگون به ما وارد می کنند غیر قابل انکار است.

با شناخت سبک های هنری دوره های مختلف و فلسفه ی پشت هرکدام به دنیای عمیق طراحی وارد شوید و برای اصلاح دکوراسیون محیط پیرامون خود با آگاهی اقدام کنید تا تاثیر درونی و بیرونی آن را ببینید.

نیازی به کوبیدن و از نو ساختن یا عوض کردن تمام لوازم خانه نیست، با حذف آیتم هایی که چیزی برای ارائه ندارند شروع کنید و از این به بعد برای خرید یا ست کردن لوازم خانه با دقت بیشتری هزینه کنید. اگر بودجه ی عوض کردن کل مبلمان را ندارید، با تغییر رنگ روکش مبل ها به پارچه های با بافت بهتر از طیف رنگی خنثی یا روشن جلوه ی کلی خانه را تغییر دهید.

تابلو ها و آویزهای اضافی را از دیوار بردارید و تنها آثار هنری مختصر و معنادار را برای خود نگه دارید. با همین چند ایده ی ساده می توانید طرح کلی خانه را تاثیری تازه بخشیده و انرژی سالم تری از محیط خود دریافت کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.