خاصیت دارچین در بهبود اغلب بیماریها بینظیر است. دارچین درختی به ارتفاع پنج تا هفت متر است که در همه فصول سبز است. آنچه ما به عنوان دارچین میشناسیم در حقیقت بخشی از تنه درخت آن است که پوست آن را میکنند و در برابر نور خورشید قرار میدهند تا خشک و آماده مصرف شود. دارچین بعد از فلفل و زردچوبه یکی از پرمصرفترین ادویهها در جهان به شمار میآید.
قدمت تاریخی مصرف دارچین بیش از 4000 سال است و در کتب تاریخی و پزشکی مصری به خواص درمانی آن اشاره شده است. در زمان های قدیم افرادی که به بیماریهای عفونی مبتلا میشدند؛ طبیبان به آنها دارچین و سایر ترکیبات گیاهی مانند سیر میدادند. امروزه در تحقیقات و مطالعات علمیخاصیت ضد باکتری و ویروسی دارچین ثابت شده است.
میزان مناسب مصرف دارچین
برای افرادی که مبتلا به بیماری نیستند و فقط برای سلامت و حفظ تعادل در برنامه غذایی قصد مصرف دارچین دارند 1 الی 2 گرم توصیه می شود. برای کاهش قند، کلسترول و بهرمندی از خواص دارویی دارچین 3 الی 5 گرم در روز توصیه می شود. قابل ذکر است نصف قاشق چای خوری معادل 2 گرم است.
خاصیت دارچین در بهبود بیماریها
کاهش فشار خون
یکی از مهمترین فواید دارچین که در تحقیقات جدید اثر آن ثابت شده کنترل قند خون است. از این رو دارچین یک ماده غذایی مفید برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 است. مصرف آن هم قند خون را کاهش میدهد و هم حساسیت سلولها را به جذب و واکنش به هورمون انسولین افزایش خواهد داد. در مراحل ابتدایی دیابت نوع دو، هورمون انسولین به اندازه کافی توسط لوزالمعده ترشح میشود. اما سلولها آن را جذب نمیکنند.
در نتیجه قند در سطح خون باقی میماند و وارد سلولها برای تبدیل به انرژی نمیشود. به عبارتی انسولین نمیتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد. پس میتوان گفت برای کسانی که در مراحل ابتدایی دیابت نوع دو هستند، در کنار ورزش و برنامه غذایی، دارچین یک داروی گیاهی کاملا موثر است. همچنین دارچین ترشح بعضی از آنزیمهای گوارشی که باعث جذب کربوهیدارتها میشوند را کاهش میدهد. میدانیم که افراد مبتلا به دیابت نباید در مصرف کربوهیدراتها زیاده روی کنند. زیرا مستقیما به قند تبدیل میشوند. کاهش جذب کربوهیدراتها برای افراد دیابتی و برای اشخاصی که قصد کاهش وزن دارند نکته مثبتی است.
خاصیت دارچین در بهبود عملکرد سیستم ایمنی
دارچین طبیعت گرم دارد و حاوی مواد مغذی و آنتی اکسیدان هایی است که سبب تقویت سیستم ایمنی میگردند. تقویت سیستم ایمنی، بدن را در مقابله با انواع قارچ، باکتری و ویروس مقاوم میکند. افراد مبتلا به قارچ های پوستی و عفونت در دستگاه گوارش میتوانند از خواص دارویی دارچین بهرمند شوند. همچنین چای دارچین همراه با عسل و آب لیمو ترش، معجونی مناسب برای کمک به درمان سرماخوردگی است.
رژیم غذایی با کالری منفی
خاصیت ضدالتهابی
یکی از علل بسیاری از بیماری ها ایجاد التهاب در اندام های بدن است. مثلا زمانی التهاب در مفاصل ایجاد شود، بیماری آرتریت بروز میکند یا زمانی که التهاب در پوست ایجاد شود، بیماری پسوزیاریس و یا زمانی که در رشته های عصبی ایجاد شود، بیماری ام اس بروز میکند. مواد غذایی که خاصیت آنتی اکسیدان دارند از قبیل چای سبز، دارچین و غیره باعث خنثی شدن رادیکال های آزاد در بدن میشوند که عامل اصلی بروز التهاب هستند. دارچین هفتمین ماده غذایی شناسایی شده است که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی است. قابل ذکر است چای سبز ارگانیک رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
کمک به رفع بوی بد دهان
بعضی تحقیقات حاکی از آن است مکیدن چوب دارچین برای چند دقیقه و یا جویدن آدامس هایی که حاوی عصاره دارچین هستند باعث از بین رفتن باکتری هایی میشوند که عامل بوی بد دهان و گلو میشود.
کمک به کاهش وزن
دارچین سبب کاهش اشتها و افزایش انرژی بدن میشود؛ افرادی که قصد کاهش وزن دارند در کنار ورزش میتوانند مقدار مناسبی از دارچین به برنامه غذایی خود اضافه کنند.
خاصیت دارچین در درمان درد
یکی دیگر از فواید دارچین خاصیت ضدالتهابی آن است. این ماده مفید، گرفتگی عضلات را از بین برده و درد ناشی از آن را نیز تسکین میبخشد. همین طور برای بهبود و آرام کردن سردرد هایی که به دلیل سرماخوردگی ایجاد میشود نیز میتوان از دارچین استفاده کرد. دارچین با کمک به افزایش صحت و سلامت روده، ریسک ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد.
درمان جوش و آکنه
دارچین خاصیت ضد باکتری قوی دارد. میتوان پودر دارچین را با عسل ترکیب کرده و به صورت ماسک بروی جوش ها و آکنه ها گذاشته و بعد از 10 دقیقه صورت را شست و شو داد. جالب است بدانید که هم عسل و هم دارچین برای رفع آکنه و همچنین بهبود جای آنها مفید است. در طب سنتی ایرانی از عسل برای رفع و ترمیم سریعتر جای زخم ها استفاده میشود. همچنین میتوان از روغن آماده دارچین که در فروشگاه ها موجود است، استفاده نمود.
تثبیت قند خون
دارچین برای افراد سالم که گاها با نوسانات قند مواجه میشوند نیز مفید است و مصرف آن موجب میشود قند خون ناگهان افت نکند. افرادی که دائما هوس مصرف شیرینی جات دارند و یا کسانی که با کمیگرسنگی دچار بی قراری و افت راندمان بدنی میشوند، میتوانند از خواص دارویی دارچین بهرمند شوند.
خاصیت دارچین در بهبود عملکرد قلب
دارچین با کاهش کلسترول، تری گلیسیرید و فشارخون به سلامت قلب کمک میکند، هر 3 فاکتور ذکر شده از عوامل اصلی در گرفتگی رگ ها و سکته قلبی به شمار میآیند.
خواص جادویی گرانولای خوشمزه و مقوی
عوارض مصرف دارچین
تحقیقات نشان می دهند مصرف روزانه دارچین در حد اعتدال و تا 6 گرم در روز بی خطر و بی عوارض است اما باید به نکاتی نیز توجه شود.
- از آنجا که دارچین باعث کاهش قند و فشار خون می شود نباید همزمان با داروهای کاهنده فشار و قند خون مصرف شود.
- افرادی که به ادویه ها حساسیت دارند؛ بهتر است ابتدا مقدار بسیار کمی دارچین استفاده کنند و در صورت عدم بروز حساسیت مقدار آن را افزایش دهند.
- مصرف بیش از 6 گرم دارچین در روز توصیه نمی شود. دز بالا می تواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد.
- در دوران بارداری و شیردهی با نظر پزشک مصرف شود.
- افراد مبتلا به بیماری های کبدی بیش از 2 گرم در روز مصرف نکنند.
نتیجه گیری
دارچین یکی از مواد غذایی و چاشنیهای قدیمی و معروف است که به دلیل طعم و عطر مطبوعش، در غذاهای ما ایرانیها نیز بسیار استفاده میشود. اما این ماده غذایی علاوه بر طعم و عطر، خواص زیاد دیگری هم دارد و به همین دلیل برای درمان بسیاری از مشکلات و اختلالات جسمی به کار برده میشود. این ماده غذایی سرشار از مواد معدنی مورد نیاز بدن از جمله منگنز، آهن و کلسیم و همچنین فیبر است.
دیدگاهتان را بنویسید