تاریخ امروز2 خرداد 1403
جعبه کمک‌های اولیه

نکاتی درباره جعبه‌ی کمک‌های اولیه

جعبه کمک‌های اولیه ، جعبه یا کیفی حاوی تدارکات و تجهیزاتی است که در صورت لزوم بتوان با آن اقدام به انجام کمک‌های اولیه نمود.

 

چه مواردی باید درون جعبه کمک‌های اولیه خانگی موجود باشد؟

بنا به تعداد افراد، وضعیت جسمی و بیماری‌های اعضای خانواده و محل زندگی می‌توانید از لوازم متفاوتی درون جعبه یا کیف کمک‌های اولیه خانگی خود استفاده کنید. از کنسروهای خوراکی که ممکن است کمتر اهمیت پیدا کنند تا داروهای حیاتی. اما بخشی از لوازم را سعی کنید در هر حالت و زمانی آماده استفاده داشته باشید.

جعبه کمک‌های اولیه

مُسکن

شایع‌ترین عارضه پس از وقوع حادثه، درد در نقاط مختلف بدن و همچنین افزایش دمای بدن در اثر فشار و استرس زیاد است. به همین خاطر مسکن‌ها و داروهای تب‌بر شاید مهم‌ترین بخش از کیف کمک‌های اولیه خانگی شما باشند. داروهایی مانند آسپرین، استامینوفن و ایبوپروفن یا دیگر مسکن‌ها را همیشه همراه خود داشته باشید. به محدودیت‌های هر مسکن نیز دقت داشته کنید، زیرا بعضی از آن‌ها مانند آسپرین برای افراد کم سن و سال ممنوع است و باعث ایجاد خطر می‌شود.

 

چسب زخم و گاز استریل

احتما وقوع خونریزی یا زخم‌های سطحی در هنگام وقوع حوادث بسیار بالاست و باید در اولین فرصت این زخم‌ها تمیز و پوشانده شوند. سعی کنید چسب و گاز استریل‌ها را در اندازه‌های مختلف به همراه داشته باشید تا بتوانید برای هر زخمی از آن‌ها استفاده کنید. ابتدا اطراف زخم را با استفاده از گاز استریل موجود در کیف کمک‌های اولیه خانگی خود تمیز کنید و سپس چسب زده یا آن‌ها را پانسمان کنید.

 

جعبه کمک‌های اولیه خانگی و دستمال بهداشتی و دستمال مرطوب

وجود دستمال کاغذی بهداشتی و دستمال مربوط در جعبه کمک‌های اولیه خانگی می‌تواند تا حدودی خیال شما را از بابت رعایت بهداشت راحت کند. با استفاده از دستمال می‌تواند آلودگی‌ها را سطح بدن، چشم، یا حتی زخم‌ها را پاک کرد.

 

جعبه کمک‌های اولیه خانگی و کِرِم ضد خارش

معمولا در محیط‌های عمومی یا هنگام وقوع حوادث حشرات زیادی هستند که تمایل به گاز گرفتن محل زخم شما یا پوستتان دارند. به همراه داشتن کرم ضد خارش در لوازم کمک‌های اولیه خانگی می‌تواند خارش و التهاب ناشی از گزش حشرات و جانوران موذی را به سرعت کاهش دهد.

 

ضد عفونی کننده و دستکش بهداشتی

ممکن است شما مجبور شوید زخم کسی از اطرافیانتان را ببندید یا آن‌ها را درمان کنید. قطعا انجام این کار با دست‌های آلوده ممکن است باعث بروز عفونت شود. همیشه دستکش‌های بهداشتی و ژل ضد عفونی کننده در کیف کمک‌های اولیه خانگی خود داشته باشید. ابتدا دست‌های خود را تمیز و ضد عفونی کنید و پس از پوشیدن دستکش شروع به درمان زخم و پانسمان دیگران کنید.

 

موچین

در هنگام حادثه ممکن است تراشه‌های چوب، تکه‌های شکسته شیشه یا دیگر وسایل ریز وارد بدن فرد مصدوم شوند. باقی ماندن این اجسام خارجی می‌تواند درد و سوزش زیادی را ایجاد کند. بهترین راه برای راحت کردن مصدوم از این درد، به همراه داشتن یک موچین در کیف کمک‌های اولیه خانگی شماست. به راحتی می‌توانید با استفاده از تیغه کوچک موچین ضد عفونی شده، اجسام خارجی سطحی را از بدن خارج کنید.

جعبه‌ی کمک‌های اولیه

جعبه کمک‌های اولیه خانگی و حوله

ممکن است نیاز به پارچه‌ای برای بستن قسمت آسیب دیده بدن داشته باشید. سرما نیز در محیط‌های عمومی می‌تواند افراد را آزار بدهد. در آسیب‌های شدیدتر ممکن است به چیزی بیش از دستمال برای تمیز کردن سطح بدن نیاز داشته باشید. تمام این دلیل وجود یک حوله نسبتا بزرگ و تمیز را در خانگی شما توجیه می‌کند.

 

داروهای ضد حساسیت

مدیریت کردن فردی که علاوه بر شوک ناشی از حادثه، دچار حساسیت‌های مقطعی شده کار بسیار دشواری است. ممکن است نیش یک حشره یا خوردن غذایی غیر معمول باعث به هم خوردن سیستم بدن فرد شود. داروهای ضد حساسیت و ضد مسمومیت مانند آنتی هیستامین می‌تواند به مدیریت بحران شما کمک بسیار زیادی کند.

 

جعبه کمک‌های اولیه خانگی و قیچی و تیغ

لباس‌های پاره شده، گاز استریل‌های کهنه شده یا نیاز به پانسمان جدید برای فرد مصدوم نیاز به وسیله‌ای تیز برای اصلاح یا انجام آن دارند. با قراردادن یک قیچی مناسب یا استفاده از تیغ در جعبه کمک‌های اولیه خانگی شما می‌تواند به مدیریت این مورد کمک کند.

 

جعبه کمک‌های اولیه خانگی و فندک

ضد عفونی کردن لوازم فلزی مانند موچین، تیغ یا حتی سوزن سرنگ نیاز به آتش مستقیم دارد. در هنگام وقوع حادثه ممکن است به راحتی دسترسی به آتش نداشته باشید. علاوه بر آن نیاز به گرما را نیز نمی‌توان نادیده گرفت و وجود فندک خانگی می‌تواند آتش را به شما هدیه کند.

 

 

جعبه کمک‌های اولیه خانگی و مواد خوراکی

مشخص نیست چه زمانی یک حادثه ممکن است رخ دهد و خروج از آن حادثه چند روز طول بکشد. به همین خاطر احتیاط کنید و به مقدار کافی برای تغذیه خود از مواد غذایی کنسرو شده یا بیسکوییت‌های مغذی درون کیف کمک‌های اولیه خانگی خود نگه دارید.

 

چک لیست جعبه کمک‌های اولیه که می‌توانید درون جعبه کمک‌های اولیه خانگی خود قرار دهید:

  • محلول بتادین و ژل ضد عفونی کننده
  • الکل سفید
  • پنبه
  • چسب زخم و گاز استریل در ابعاد مختلف
  • باند در ابعاد مختلف
  • محلول آمونیاک (محرک تنفسی)
  • کیسه یخ و کیسه آب گرم
  • پماد ضد خارش
  • دستکش بهداشتی
  • داروی مسکن، ضد حساسیت، ضد تهوع و ضد اسپاسم عضلات
  • درجه تب بدن
  • قیچی، تیغ و موچین
  • سرنگ آماده برای تزریق ضروری
  • حوله
  • کبریت و فندک
  • چراغ قوه

 

چگونه یک کیف یا جعبه کمک‌های اولیه خانگی تهیه کنیم؟

معمولا تمام داروخانه‌ها و همچنین فروشگاه‌های لوازم ایمنی، جعبه‌ها و کیف‌هایی به صورت آماده برای فروش دارند و می‌توانید با خرید آن‌ها خیال خود را از این بابت راحت کنید.

 

هنگام تهیه جعبه کمک‌های اولیه خانگی چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

حادثه منتظر شما نمی‌ماند تا در فرصت مناسب کیف  خود را تهیه کنید. پس در اولین فرصت نسبت به تهیه آن اقدام کنید.

داروها و مواد غذایی هر کدام تاریخ انقضای مشخصی دارند و بی‌توجهی به آن‌ها ممکن است باعث مسمومیت‌های دارویی و غذایی در هنگام مصرف شود. حداکثر هر ۶ ماه یک بار تاریخ‌ها را چک کنید و در صورت منقضی شدن با اقلام جدید جایگزین کنید.

باقی ماندن باطری‌ها در چراغ قوه یا آماده به کار بودن وسایل الکترونیکی عمر آن‌ها را کاهش می‌دهد. باطری‌ها را از مدار خارج کنید و کنار وسیله‌هایی مانند چراغ قوه یا رادیو قرار دهید و هنگام حادثه از آن‌ها استفاده کنید.

در صورتی که هر کدام از وسایل درون کیف  را مصرف کردید، بلافاصله و در اولین فرصت آن را با موردی جدید جایگزین کنید.

به دلیل وجود مواد خوراکی و دارویی بهتر است کیف را در دمای اتاق یا دمایی بین ۱۰ تا ۳۰ درجه نگهداری کنید.

یک چک لیست جعبه کمک‌های اولیه تهیه کنید و موارد مورد نیاز را یک به یک بررسی کنید تا تمام موارد را به طور کامل تهیه کرده باشید.

کیف کمک‌های اولیه خانگی را در مسیری قرار دهید که در صورت وقوع حادثه ممکن است از آن مسیر خارج شوید. بودن در کمد‌های دیواری اتاق خواب یا محل‌های دور از دسترس می‌تواند وقت زیادی از شما بگیرد.

جعبه‌ی کمک‌های اولیه

 نتیجه گیری

یادتان باشد که به همراه داشتن جعبه کمک های اولیه خودرو نوعی فرهنگ است. فرهنگی که به جای تمرکز بر درمان، پیشگیری و آمادگی قبلی در مواقع خاص را ترویج می‌دهد. فهمیدن این مساله که حادثه و اتفاق قرار نیست از قبل به ما یادآوری شود و مدیریت بحران بعد از اتفاق افتادن آن، کاملا به عملکرد ما بستگی دارد، کمک می‌کند تا بهتر لزوم در دسترس بودن وسایل امدادی اولیه تا قبل از رسیدن کمک را درک کنیم.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.