تاریخ امروز2 آذر 1403
کم اشتهایی کودک

مشکل کم اشتهایی کودکان را به راحتی درمان کنید

یکی از دغدغه‌های اصلی مادران در رابطه با فرزندانشان، مشکل کم اشتهایی کودک است. مشکلی که شاید با خوراندن دارو و شربت‌های اشتهاآوری که توسط پزشک یا اطرافیان توصیه شده، هنوز درمان نیافته است. این موضوع که بر سلامت بدن و رشد کودک بسیار حائز اهمیت بوده، مادران زیادی را نگران می‌کند. نتیجه نگرفتن از تمام راه‌های پیشنهاد شده برای درمان کم‌اشتهایی و بدغذایی کودک، ناامیدی والدین را بیشتر کرده است. در حقیقت با تغییر رفتاری و یا رعایت برخی عادات نادرست، شاید دیگر نیاز نباشد که کودک را با زور و فشار به خوردن غذا مجبور کنید. پس قبل از مصرف هرگونه دارو، سعی داشته باشید به کمک روش‌های دیگر، میل او را به خوردن غذا افزایش دهید. البته باید صبور باشید زیرا این کار نیاز به زمان و حوصله دارد. اگر کودک شما هم به خوردن غذا بی‌اشتها است و نمی‌توانید او را به این کار متقاعد کنید، توصیه می‌کنم این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید تا به کمک روش‌های گفته شده، از دیدن غذا خوردن کودک خود لذت ببرید.

 

عوامل موثر بر بی‌اشتهایی کودک چیست؟

بی‌اشتهایی در کودکان زیر 2 سال، طبیعی است؛ اما نباید از آن غافل شد. شاید این موضوع موقت و یا مشکل ساز نباشد؛ ولی فراموش نکنید که بدغذایی، یکی از اختلالات خوردن است که باید علت آن بدون هیچ نگرانی مشخص شود تا درمانی برای آن صورت بگیرد. عوامل بسیاری در کم‌ اشتهایی کودک موثر هستند که در ادامه بیشتر با آنها آشنا خواهیم شد.

 

ابتلای کودک به بیماری

اگر کودک به اصرار شما در غذا خوردن برای مدت طولانی، بی‌توجه است؛ می‎‌تواند به دلیل بروز یک مشکل جسمی و پزشکی باشد. این مشکل ممکن است هنگام جویدن غذا در دهان، دندان و یا لثه کودک ایجاد شود. همچنین وجود زخم در گلو و یا زبان در حین بلع غذا، در بی‌اشتهایی کودک موثر خواهد بود.

به علاوه امکان دارد روده‌ی کودک به یک نوع ماده غذایی مثل پروتئین موجود در گندم (گلوتن) حساس باشد و یا با خوردن مواد غذایی خاص، بدن او در مقابل آن واکنش دهد. به همین منظور بهتر است غذاهایی که در طول هفته می‌خورد با مواد تشکیل دهنده‌ی آن را یادداشت کنید، تا پی ببرید کودک شما چه چیزی را می‌پسندد و یا از خوردن چه غذاهایی خودداری می‌کند. در نهایت برای درمان چنین حالات نگران کننده‌ای، می‌توانید به پزشک مراجعه نمایید.

 

رفتارها و برخورد مادر

رفتار و برخورد والدین، مخصوصا در دوران اولیه شکل گیری عادات تغذیه‌ای‌ کودک، بسیار موثر است که می‌تواند با گذشت زمان آنها را در سال‌های بعد تغییر دهد. در واقع مادر نقش اساسی در درمان کم اشتهایی کودک دارد؛ پس لازم است تا هر مادر روش صحیح در رابطه با این موضوع را بیاموزد.


تغذیه کودک و نوزاد را جدی بگیرید.

اصرار بیش از حد مادر

برخی مواقع نگرانی‌های مادر باعث خواهد شد تا برای غذا دادن به کودک، به دنبال او بدود. در این هنگام، کودک سعی می‌کند فرار کرده و یا دهانش را بسته نگه دارد؛ اما اگر بگذارید هنگامی که گرسنه است، خودش تمایل به خوردن غذا حتی اگر ناچیز و جزئی است را پیدا کرده و شکم خود را سیر کند. در چنین حالتی می‌توانید به رفع بی اشتهایی در کودک خود کمک نمایید.

 

ابتلا کودک به بیماری‌های روحی

ممکن است کودکان به ویژه در سنین بالاتر از 3 سال، به مشکلات روحی مثل ترس‌ها، اضطراب و حتی افسردگی دچار شوند. وجود این مسائل می‌تواند بر روی کم اشتهایی کودک تاثیرگذار باشد. همچنین والدین افسرده و گوشه گیری که در ایجاد ارتباط عاطفی و روند تغذیه‌ با کودک خود وقت کافی را صرف نکرده‌اند، موجب ایجاد تاثیرات منفی بر روی بی‌میلی و بدغذایی فرزندشان شده‌اند. همچنین آشنا نبودن با نوع و شیوه‌ی درست ارتباط با کودک، در هر زمینه‌ای مخصوصا از سن 8 ماهگی به بعد، می‌تواند منجر به اختلالات تغذیه‌ای در فرزندتان بشود. پس توصیه می‌شود برای درمان این مشکل، حتما مادر و کودک به مشاور مراجعه نمایند.

کم اشتهایی کودک

مصرف مواد غذایی ناسالم

برخی مواقع مادر به جای استفاده از سبزیجات تازه، میوه‌های خرد شده، آبمیوه‌های طبیعی، مغز‌های آجیل و لبنیات تازه، مواد غذایی ناسالم مثل شیرینی، شکلات و یا تنقلاتی که کالری زیاد و محتوای مواد مغذی کمی دارند را به عنوان میان وعده در اختیار کودک قرار می‌دهند، این مسئله باعث خواهد شد تا بی اشتهایی و بی‌میلی را در او تشدید کنند.

 

برخی دیگر از علل‌های بی‌اشتهایی

  • ویروس‌ها
  • انگل‌ها
  • یبوست
  • عادات غذایی نادرست
  • خوردن شیرینی و شکلات در زمان‌های نادرست
  • غذا دادن به کودک در مقابل تلویزیون یا در حال بازی
  • ساعات بد تغذیه
  • تحرک بسیار کم
  • فعالیت شدید و خستگی زیاد
  • بدخوابی یا خوب نخوابیدن
  • ناز کشیدن زیاد مادر برای غذا خوردن

کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان

عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد

قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان

قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان

اطلاعات بیشتر

نشانه‌های طبیعی در کم ‌اشتهایی کودک

عوامل دیگری در بی‌اشتهایی و بدغذایی کودک نوپا وجود دارد که کاملا طبیعی است و جای هیچ گونه نگرانی نخواهد بود. برخی از این علائم و نشانه‌ها عبارتند از:

  • از غذا خوردن به دلیل رنگ و یا بافت آن خودداری می‎کند.
  • غذاهای جدید را امتحان نمی‌کنند.
  • فقط با یک نوع قاشق، چنگال و یا بشقاب غذا می‌خورد.
  • تعداد محدودی از غذاها را دوست دارد و به جز آن چیز دیگری نمی‌خورد.
  • از دست دادن علاقه نسبت به غذاهایی که دوست دارد.

کم اشتهایی کودک

راه‌های درمان کم اشتهایی کودک

برخورد و رفتار شما با کودک در رابطه با غذا خوردن تاثیر بسیاری بر روی او خواهد گذاشت. این کار نیاز به صبر، حوصله و انرژی زیادی دارد تا میل کودک به خوردن غذا بیشتر شود. به یاد داشته باشید، سخت گیری و تهدیدات مداوم، نه تنها کاری از پیش نخواهد برد، بلکه بی‌میلی و کم اشتهایی کودک را بیش از پیش خواهد کرد. در ادامه برخی از راهکارهای درمان بی‌میلی کودکان را به شما معرفی می‌کنیم:

 

تنوع غذایی ایجاد کنید

اصولا کودکان به دنبال کشف تجربه‌های جدید و هیجان انگیز هستند؛ به همین منظور سعی کنید از همان ابتدا کودک را به مزه‌ها و چاشنی‌های مختلف عادت دهید تا در سنین بالاتر با لجبازی‌ها و بدغذایی‌های او رو به رو نشوید.

 

غذاها را برای کودک جذاب کنید

شاید تنوع غذایی مناسب برای کودکان محدود باشد؛ بنابراین می‌توانید ظاهر غذاها را به شکل‌های متنوع و جالب درآورید و از ظرف‌های رنگی برای او استفاده کنید. این روش ممکن است به والدین در رفع کم اشتهایی کودک کمک کند.

 

از مشارکت کودک در آماده سازی غذا کمک بگیرید

برای پخت غذاهای اصلی روزانه، نظر کودک را بپرسید. همچنین راهی بی‌خطر را پیدا کنید تا او هم با شما آشپزی کند و در آماده سازی یا حتی چیدمان میز غذا به شما کمک کند. تشویق کودک در این زمینه، می‌تواند اشتیاقش را در خوردن غذایی که آماده کرده است افزایش دهد.

کم اشتهایی کودک

دلیل غذا نخوردن را از کودک بپرسید

گاهی وقت‌ها کودک سعی دارد با غذا نخوردن چیزی را به شما بفهماند. پس دست از اصرار و فشار بردارید، از او بخواهید تا با شما درباره‌ی مشکلاتش حرف بزند ودلیل غذا نخوردنش را برایتان بگوید. سخت گیری را کنار بگذارید و کمی با کودک خود حرف بزنید.

 

از غذاهای سالمی که کودک دوست دارد، لیست تهیه کنید

والدین الگوی اصلی فرزندانشان هستند؛ آنها دوست دارند شبیه به شما رفتار کنند. پس قبل از هر چیز سعی داشته باشید غذاهای سالم و مفید مصرف کنید تا هنگامی که کودک، شما را می‌بیند، او هم به خوردن غذاهای سالم رغبت پیدا کند.

 

سس‌های بی‌ضرر تهیه کنید

با درست‌ کردن سس‌های بی‌ضرر یا خانگی، کودک را به خوردن غذا یا میوه تشویق نمایید. می‌توانید از موادی مفیدی مثل ماست یا سس سالاد کم‌چرب استفاده کنید.


والدین عزیز، صبح کودک را با این صبحانه ها آغاز کنید

بگذارید همان گونه که کودک می‌پسندد، غذا بخورد

برخی مادران هنگام غذا خوردن بسیار مصمم هستند تا کودک، به طور مثال لباس‌ها و یا دستانش را کثیف نکند. سخت گیری را کنار بگذارید؛ در این هنگام، لباس مناسب به تن او بپوشانید یا از پیش بند استفاده نمایید و اجازه دهید کودک به راحتی و بدون استرس غذایش را بخورد.

 

یک زمان مشخص برای خوردن غذا انتخاب نمایید

یک زمان مشخص و منظم برای غذا خوردن کودک انتخاب نمایید تا طبق عادت هر روز در این زمان احساس گرسنگی کند و یا میل به غذا داشته باشد. این روش هم می‌تواند شما را در رفع کم اشتهایی کودک کمک کند.

 

از غذا خوردن در کنار خانواده لذت ببرید

سعی داشته باشید هنگام غذا خوردن در کنار هم، از منفی نگری و دشواری‌ها سخن نگویید. محیط را شاد کنید، تا کودک از غذا لذت ببرد و منتظر صرف غذا در کنار شما باشد.

کم اشتهایی کودک

نتیجه گیری

کم اشتهایی کودک یک امر شایع و طبیعی در کودکان است. اما به خاطر داشته باشید که علت بدغذایی یا بی‌اشتهایی کودک را بیابید و برای درمان آن تلاش کنید. کودکان با خوردن غذاهای مفید به رشد و سلامت بدن خود کمک خواهند کرد. بی‌میلی ممکن است عوارض کم خوردن غذا در کودک را افزایش دهد؛ پس بهتر است که به تغذیه‌ی سالم فرزندتان اهیمت لازم را بدهید. کودکان از خوردن غذاهای شیرین و یا فست فود لذت می‌برند؛ اما باید در مصرف آنها توجه داشته باشید تا برای کودک خطرساز نباشند. رفع کم اشتهایی کودک نیاز به صبر و انرژی شما دارد؛ پس بدخلقی را کنار بگذارید و به کمک روش‌های گفته شده لذت غذا خوردن را برای فرزندتان افزایش دهید. امیدوارم این مقاله توانسته باشد کمی از دغدغه‌های شما والدین را کم کند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.