تاریخ امروز6 مرداد 1403
تغذیه کودک و نوزاد

تغذیه کودک و نوزاد

تغذیه کودک و نوزاد یکی از مهمترین مسائل در اولین 12 ماهگی هر فرد است. اینکه کودک در کنار شیر مادر، از تغذیه مناسب و مواد مغذی مورد نیاز رشدش استفاده کند؛ از اصلی‌ترین موضوعاتی است که والدین باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند. چرا که نوزاد در طی 1 سال، 3 برابر رشد خواهد شد. این موضوع نشانگر سرعت رشد و نیاز خوراکی‌های مفید به منظور داشتن قد و وزن کافی است. نوزاد در 6 ماه اول نیاز دارد تا با شیر مادر احتیاجات بدن را تامین کند. طبق تحقیقات پزشکی و بهداشتی انجمن ملی، فرزند شما در سن 6 ماهگی نیاز به آهن اضافی دارد و از نظر فیزیکی آماده یادگیری نحوه غذا خوردن است. در حدود 12 ماهگی، کودک شما می‌تواند مشابه غذاهای مصرفی دیگر اعضای خانواده نیز تغذیه کند؛ که البته باید سرشار از مواد مغذی و مفید باشند.

در این مقاله سعی داریم، والدین را بیشتر با خوراکی‌های مورد نیاز نوزاد و کودک آشنا کنیم؛ تا خانواده‌ها بتواند در رشد و نمو صحیح نوزادشان تاثیرگذار باشند.

 

بهترین زمان شروع مواد غذایی به منظور تغذیه کودک و نوزاد

تا قبل از 6 ماهگی، سیستم هضمی، توانایی بلعی و کنترل زبان کودک به اندازه کافی، توانمند نشده است. بنابراین کودک تا این دوران به راحتی نمی‌تواند خوراکی‌های جامد را مصرف نماید. در واقع بعد از 6 ماهگی این عضلات تقویت خواهند شد و کودک دیگر می‌تواند از غذاهای جامد استفاده کند. هنگامی که والدین از مواد غذایی مصرف می‌کنند، کودک هم خواستار خوردن و در دهان گذاشتن خوراکی‌ها خواهد شد. این موضوع نشانگر این است که فرزند شما، آماده شروع و مصرف مواد غذایی جامد است.

تغذیه کودک و نوزاد

معرفی غذاهای پیشنهادی برای تغذیه کودک و نوزاد

تغذیه کودک و نوزاد باید در زمان مشخص و با استفاده از غذاهای سبک و قابل هضم شروع شود. والدین باید در نظر داشته باشند که فرزندشان در این دوران از آهن کافی استفاده نماید؛ چرا که در سن 6 ماهگی، بدن کودک شما با کمبود آهن مواجه خواهد شد.


مقاله متفاوت چطور جلوی کودک پرخور را بگیریم؟ را در روژه مگ بخوانید.

تغذیه کودک و نوزاد با غلات

طبق تحقیقات به دست آمده، غلات بر پایه برنج، یکی از مناسب‌ترین موارد برای کودک، حدود 6 ماه توصیه می‌شود. به علاوه می‌توان از 7 تا 8 ماهگی به کودکان غلات بر پایه جو دوسر و گندم را معرفی کرد. هنگامی که غلات برنجی مورد قبول و تحمل کودک قرار گرفت، حال می‌توانید انواعی از سبزیجات و میوه‌ها را به او پیشنهاد دهید.

 

میوه و سبزیجات

برای اولین بار میوه‌هایی مانند سیب، گلابی و سبزیجاتی همچون هویج، کدو تنبل، سیب زمینی و کدو سبز، و البته به صورت آب پز شده می‌توانند گزینه مناسبی برای فرزند شما باشند. مادران سعی کنند خوراکی‌های جدید را به آرامی طی مدت 2 روز به منظور مصرف کودک پیشنهاد دهند. این موضوع به شما کمک خواهد کرد تا عکس العمل فرزندتان را نسبت به انواع غذاها شناسایی کنید.

 

میوه مناسب کودک

تغذیه کودک و نوزاد با گوشت و مرغ

توصیه می‌شود والدین مصرف گوشت و مرغ را در حدود سن 7 ماهگی برای فرزند خود انتخاب نمایند. و همچنین سنین 10 الی 11 ماهگی، بهترین زمان برای معرفی تخم مرغ آب پز به کودک محسوب می‌شود.

والدین در نظر داشته باشند، اگر در سابقه خانوادگی خود به مصرف ماده غذایی خاص آلرژی دارند؛ حتما قبل از استفاده از خوراکی‌های جامد با پزشک مشورت نمایند.

کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان

عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد

قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان

قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان

اطلاعات بیشتر

زمان شروع مصرف لبنیات برای کودک

شیر، ماست، پنیر سرشار از 10 ماده مغذی و ضروری که به رشد و نمو فرزندتان کمک خواهند کرد. این خوراکی‌ها حاوی ویتامین A، ویتامین B12، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، روی، ریبوفلاوین، کربوهیدرات، فسفر و پروتئین هستند. با این تفاسیر لبنیات یکی از عمده‌ترین قسمت در رژیم غذایی کودک محسوب می‌شود.

 

تغذیه کودک و نوزاد با شیر

می‌توانید از شیر به عنوان مقادیر کم در غلات و یا به صورت فرنی استفاده نمایید. به خاطر داشته باشید در این دوران هیچگاه شیر را جایگزین شیر مادر و یا به عنوان نوشیدنی اصلی به کودک معرفی نکنید. تا سن 12 ماهگی صبر کنید، سپس می‌توانید از شیر پرچرب به منظور یک نوشیدنی به کودک پیشنهاد دهید. بهتر است کودکان زیر 2 سال از شیر پرچرب استفاده کنند؛ چرا که سرشار از مواد مغذی، انرژی‌زا و انواع ویتامین‌های خاص است که می‌تواند به رشد او کمک کند.

تغذیه کودک و نوزاد

تغذیه کودک و نوزاد با ماست و پنیر

سن 8 ماهگی به منظور مصرف پنیر و ماست برای کودک، زمان مناسبی محسوب می‌شود؛ همچنین سعی کنید انواع کم چرب را انتخاب کنید. می‌توانید پنیر را به صورت رنده شده با سبزیجات و یا به همراه گوشت به فرزندتان بدهید تا میل کند. به علاوه می‌توان از پنیر به عنوان یک میان وعده تغذیه‌ای عالی استفاده نمایید.

 

جویدن مواد غذایی را برای کودک خود آسان کنید!

کودک شما در ابتدا قادر نیست به درستی غذاهای را بجود. به همین منظور سعی داشته باشید مواد غذایی را له کنید تا جویدن برای او آسان‌تر شود و به مرور بیاموزد. کودک 7 تا 8 ماهه، باید غذاهایی با بافت نرم و له شده بخورد. و در نهایت کودک 12 ماهه، می‌تواند خوراکی‌هایی با تکه‌های کوچک و کمی درشت را هم بجود. فقط مراقب باشید برای جلوگیری از خفگی، از تکه‌های سخت مثل مغزها، سبزیجات نپخته خودداری کنید. و همیشه فرزندتان را هنگام غذا خوردن مشاهده نمایید.


اگر کودک شما در دوره 6 ماهگی است، مقاله بهترین لیست غذای کودک شش ماهه را از دست ندهید.

کودک چه مقدار مواد غذایی باید مصرف کند؟

والدین برای شروع مواد غذایی جدید، فقط از یک قاشق چای خوری برای کودک استفاده نمایند و به مرور مقدار آن را افزایش دهند. به خاطر داشته باشید، اولین غذاها برای سیر کردن کودک شما ارائه نمی‌شوند. بلکه صرفاً به این منظور است که فرزندتان یاد بگیرد که چطور غذاها را مصرف کند. هیچگاه کودک را به غذا خوردن اجبار نکنید. هنگام کافی بودن مقدار غذا، خودش با تکان دادن سر و یا امتناع از خوردن به شما می‌فهماند که سیر شده است و یا دیگر میل به غذا ندارد.

تغذیه کودک و نوزاد

مصرف انواع آبمیوه

استفاده از آبمیوه برای نوزادان ضرورتی نخواهد داشت. در عوض به راحتی می‌تواند نیاز او را با مصرف میوه‌های تازه جبران کنید. آبمیوه‌هایی که شکر زیادی دارند، می‌تواند در پوسیدگی دندان‌ها موثر باشند و به علاوه در مقادیر زیاد موجب اسهال در کودکتان شوند.

 

نتیجه گیری

تغذیه کودک و نوزاد در مراحل اولیه زندگی او حائز اهمیت است. چرا که سرعت رشد و نمو کودکان در این دوران بسیار زیاد خواهد بود و او به مواد مغذی و سالمی برای تامین نیازهای بدنش احتیاج دارد. به همین منظور والدین وظیفه دارند تا از حدود سن 6 ماهگی به بعد، در کنار شیر مادر از انواع سبزیجات و میوه‌های تازه و نرم استفاده نمایند. مصرف غذاهای مناسب هر سن فرزندتان، این امکان را به او می‌دهد تا قدرت کنترل، بلع و هضم خوراکی‌ها را به آرامی بیاموزد. والدین از مواد غذایی استفاده می‌کنند تا ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن او را تامین نمایند. نه اینکه در طول روز نوزاد را با غذا سیر کنند. امیدواریم این مقاله به والدین به منظور حفظ رشد و نمو نوزادشان کمک کرده باشد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.