درمان سردی پاها یکی از موضوعاتی است که عدهای زیادی از افراد را به خود درگیر کرده است. بسیاری از ما تجربه سردی دست و پا و بی حس شدن آنها در فصل زمستان را داریم. اما وجود دائمی این عارضه و یا سرد شدن انگشتان دست و پا در فصل گرما شاید نشانهای از بیماری باشد. اکثر مردم در بسیاری از مواقع در زندگیشان، سردی پا را حس کردهاند. برخی علل موقت و بیضرر هستند. اما بعضی دیگر میتوانند نشان دهنده شرایط جدیتر مربوط به سلامتی را به شما هشدار دهند. تجربه پاهای سرد از زمانی به زمان دیگر معمول و طبیعی است. تغییرات دما و همچنین تغییر در سلامتی و انتخاب شیوه زندگی، بعضی از شایعترین علتهای پای سرد است و تنظیم این عوامل، معمولا به کاهش علائم کمک خواهد کرد.
برخی مواقع پوشیدن چند جفت جوراب هم نمیتواند سردی پاها از بین برود؛ که این حالت امکان دارد نشانهای از وجود بیماریهای جدی در بدن باشد. در صورتی که از وضعیت سلامت جسم خود مطمئن هستید، سرد بودن پاها و حس سرما در آنها نگران کننده نخواهد بود. اما در برخی موارد وجود مشکلات جسمی، علت سرد بودن همیشگی پاها است. در این مقاله قصد داریم به بررسی دلایل بروز این معضل و درمان آن بپردازیم.
دلایل سردی پا
دلایل مختلفی برای پاهای سرد وجود دارد، از دمای زمستان تا گردش خون و اختلالات عصبی. برخی از دلایل سردی همیشگی پاها عبارتند از:
سردی هوا
بیخطرترین دلیل سردی پاها، از وضعیت هوا ناشی میشود. این معضل در دماهای سرد معمول است. با این حال، تجربه داشتن پاهای سرد در درجه حرارت طبیعی یا گرم ممکن است نشانهای از یک مشکل پزشکی پایه باشد.
مشکلات قلبی و عروقی
سردی پا ممکن است به علت بیماری سرخرگ (عروق) محیطی ایجاد شود که این بیماری در اثر نازک شدن و یا مسدود شدن عروقی که ناشی از تجمع چربی و کلسترول در دیوارهی آن هستند، رخ میدهد که در نهایت باعث محدود شدن خون رسانی به برخی اعضای بدن میشود. به عبارت دیگر سردی پا که بر اثر سیستم گردش خون ضعیف پیش میآید ممکن است با دیگر نشانههایی که سیستم قلبی عروقی را تحت تاثیر قرار میدهد همراه باشد. این نشانهها عبارتند از:
- کبودی و رنگ پریدگی پوست (سیانوز)
- درد
- سنگینی و بی حسی پا
- درد در پا، باسن، ران و ماهیچه ساق پا به هنگام راه رفتن
- احساس دردی که با انقباض و انبساط عضلات افزایش مییابد.
سنگ کلیه را به کمک تغذیه درمان کنید
کم کاری تیروئید
در این بیماری غده تیروئید میزان کافی هورمون ترشح نمیکند و در نتیجه بسیاری از سیستمهای بدن، عملکرد طبیعی خود را از دست میدهند. علائم این بیماری خفیف هستند و به آهستگی ظاهر میشوند و در نتیجه احتمال دارد با استرس یا فرآیند افزایش سن اشتباه گرفته شود. از جمله علائم کم کاری تیروئید:
- احساس سرما
- خستگی
- بالا رفتن وزن
- مشکلات حافظه
- احساس سرما، خشکی و حساسیت در پوست خود.
پزشکان این بیماری را با انجام تست خون تشخیص میدهند که با مصرف روزانه هورمون مصنوعی تیروئید درمان میشود.
استرس یا اضطراب بالا
قرار گرفتن در حالت استرس یا اضطراب زیاد نیز میتواند به پاهای سرد منجر شود. یکی از پاسخهای طبیعی بدن به استرس یا شرایط عصبی، پمپاژ آدرنالین به جریان خون است. آدرنالین میتواند رگهای خونی را منقبض کند و همین امر جریان خون به نواحی دور بدن را کاهش میدهد. دنیای مدرن، پر از استرس است. اما بیشتر آنها بدن را در خطر فوری قرار نمیدهد. بنابراین پاسخ محافظتی ممکن است مضرتر باشد و موجب سردی دائمی دست و پاهای شما شود. کاهش استرس و فشار میتواند به بهبود این شرایط کمک کند.
درمان سردی پا
درمان سردی پاها به کمک روشهایی ساده و کارآمد میتواند تا حدی چشمگیری، عوارض و مشکلات سردی را در شما کاهش دهد:
درمان سردی پاها با شکلات تلخ
شکلات تلخ سرشار از آنتیاکسیدان است که جریان خون را در دست و پا افزایش میدهد. این کار با فعالسازی بیوشیمیایی موادی که به گشاد شدن عروق کمک میکند، انجام میگیرد.
معرفی و خرید بهترین پماد زینک اکساید
درمان سردی پاها با حرکت
حرکات منظم، ممکن است برای درمان پاهای سرد مفید باشد. این موضوع اگرچه به نظر ساده می رسد؛ اما بالا بردن و حرکت دادن یکی از سادهترین راهها برای گرم کردن بدن و کمک به جریان خون در پاها است. افرادی که ساعتهای طولانی پشت میز مینشینند باید این حرکات را انجام دهد.
درمان سردی پاها با حمام
یکی از سریعترین روشها برای بهبود پاهای سرد قرار دادن آنها در آب گرم است. وان را با آب گرم پر کنید و پاهای خود را به مدت 10 الی 15 دقیقه در آن شناور سازید. این موضوع قبل از خواب بسیار مفید خواهد بود. افرادی که آسیب عصبی دیابتی دارند باید از آب داغ در پاهای خود خودداری نمایند.
درمان سردی پاها به کمک ماساژ روغن گرم
ماساژ دادن پا یک راه ساده و درمانی برای برگرداندن گرما محسوب میشود. همچنین این کار باعث تحریک و افزایش جریان خون در اندامهای شما خواهد شد. مقداری روغن زیتون، نارگیل یا کنجد را به مدت چند ثانیه گرم کنید. سپس آن را روی پاهای سرد خود اعمال کنید و به آرامی و به مدت 10 دقیقه از روی پا تا انگشتان خود را ماساژ دهید. پس از ماساژ، جوراب پنبهای بپوشید. این کار را هر شب قبل ار خوابیدن و یا در صورت لزوم، یکبار دیگر در طول روز انجام دهید.
درمان سردی پاها با زنجبیل
زنجبیل باعث افزایش گردش خون میشود و میتواند با سرما مبارزه کند. به علاوه میتواند خطر لخته شدن خون را نیز کاهش دهد. یک قاشق غذاخوری از تکههای زنجبیل و دو فنجان آب را با هم ترکیب کنید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه بماند. در صورت نیاز میتوانید مقداری عسل نیز به آن اضافه کنید. برای گرفتن نتایج بهتر، میتوانید روزانه دو تا سه بار از این مخلوط بنوشید.
یا میتوانید یک مشت از تکههای زنجبیل را با آب بجوشانید و سپس اجازه دهید تا کمی خنک شود. پاهای خود را به مدت 15 دقیقه و دو بار در روز در این ترکیب بخیسانید. و یا میتوانید پس از مشورت با پزشک خود، از مکملهای زنجبیل مصرف کنید.
نتیجه گیری
اگر چه داشتن پاهای سرد برای مدت زمان موقت، موضوعی کاملا عادی است. اما در مواقعی نیز ممکن است مراجعه به پزشک ضرورت پیدا کند. افرادی که به طور مکرر سردی پاها را تجربه میکنند، باید با پزشک در رابطه با دلایل احتمالی مشورت کنند. مخصوصاً در صورتی که سردی پاها همراه با علائم دیگر مانند خستگی، کاهش یا افزایش وزن، تب، درد مفاصل، زخمهایی روی انگشت دست یا پا با، التیام بخشی طولانی مدت،تغییرات پوستی مثل آکنهها، پوسته پوسته شدن یا ضخیم شدن پوست همراه باشد.
چنانچه سردی در پاها از درون بدن باشد و پوست پا دمای پایینی داشته باشد. باید موضوع را با پزشک در میان بگذارید. چرا که این نشانهها میتوانند از علائم آسیبهای عصبی یا دیگر مشکلات عصبی باشند. و یا در غیر اینصورت با معرفی برخی توصیهها، درمان سردی پاها ممکن شود.
دیدگاهتان را بنویسید