تاریخ امروز7 اردیبهشت 1403
کاربرد هیپنوتراپی

هیپنوتراپی چیست؟

حتما شما هم با شنیدن کلمه ی هیپنوتراپی به یاد هیپنوتیزم می افتید که البته بی ارتباط به هم نیز نیستند. هیپنوتراپی یک روش درمانی است که با استفاده از آن می توان یکسری رفتارات یا اختلالات روانی را تغییر یا درمان کرد. در ادامه هر آن چه باید در خصوص کاربرد هیپنوتراپی بدانید را به شما خواهیم گفت.

 

معرفی هیپنوتراپی

Hypnotherapy یا هیپنوتراپی به نوعی روش درمانی گفته می شود که در علم روانشناسی مورد استفاده قرار می گیرد. از این روش، در درمان اختلالات روان شناختی، تغییر در عادات، تغییر در سبک زندگی، رفع اضطراب، برطرف کردن انواع درد، افسردگی و حتی کاهش وزن موثر است. شیوه ی انجام این نوع از روش درمانی، بدین صورت است که متخصص با به کار بردن یکسری کلمات خاص و تکرار چند باره ی آن ها برای بیمار تصویر سازی ذهنی انجام می دهد. در واقع، هدف از این کار این است که ذهن مراجعه کننده به سمت دیگری هدایت شود. به شکلی که افکار و احساسات جدیدی را برای خود جایگزین کند.

کاربرد هیپنوتراپی

چند نوع هیپنوتراپی وجود دارد؟

از آن جایی که کاربرد هیپنوتراپی بسیار گسترده است و در موارد مختلف از آن استفاده می شود در نتیجه انتظار می رود که انواع مختلفی داشته باشد. از جمله انواع آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

کاربرد هیپنوتراپی اریکسونی

کاربرد هیپنوتراپی اریکسونی بدین شکل است که متخصص سعی می کند به کمک داستان پردازی، ناخودآگاه فرد را در دست بگیرد. سپس روی ذهن او تاثیر گذاشته و موجب تغییر در رفتار او شود. پدید آورنده این روش، شخصی به نام میلتون اریکسون بود که معتقد بود می توان ضمیر ناخودآگاه را با استفاده از تلقین تحت تاثیر قرار داد. این کار را هم می توان در حالت بیداری و هم در حالت خواب مصنوعی یا همان هیپنوتیزم انجام داد.

 

کاربرد هیپنوتراپی شناختی

منظور از هیپنوتراپی شناختی این است که شخص توانایی درک واقعیات و اتفاقات اطراف خود را داشته باشد. کاربرد هیپنوتراپی فوق این است که روان درمانگر با تحت تاثیر قرار دادن ضمیر ناخودآگاه بیمار اضطراب، افسردگی و حتی ترس او را درمان کند.


با این خوراکی‌ها مغزتان را تقویت کنید

 

هیپنو روان‌ درمانی

این روش با روش هایی که تا کنون ذکر کرده ایم اندکی متفاوت است. از این نظر که برای به کار بردن این روش، نه تنها از هیپنوتیزم؛ بلکه از یکسری نظریه های روان درمانی نیز استفاده می شود. متخصص سعی می کند روی زمان حال و مشکلاتی که بیمار دارد او را متمرکز کند تا تاثیرات منفی را از ذهنش پاک کند. روش هیپنو روان درمانی، در واقع بر مبنای پرسش و پاسخ است و درمان اینگونه صورت می پذیرد.

 

هیپنوآنالیز

اگر به نامی که برای این روش درمانی استفاده شده است دقت کنید؛ مسما به کاربرد آن نیز پی خواهید برد. کلمه آنالیز به معنای بررسی است که در این روش منظور بررسی و یافتن علل اصلی مشکلات مراجعه کننده است. روان درمانگر، پس از این که با به کار بردن یکسری روش های خاص، علل اصلی را یافت. سپس به سراغ هیپنوتیزم و راه حل های دیگر که متناسب با شرایط بیمار است می رود تا درمان را آغاز کند.

کاربرد هیپنوتراپی

هیپنوتراپیست به چه کسی گفته می شود؟

به شخصی که با به کار بردن هر یک از روش های هیپنوتراپی، به بیمار کمک می کند تا ذهن ناخودآگاهش را در دست گرفته و به تغییر در رفتار، خلق و خو، ترس ها و…. بپردازد؛ هیپنوتراپیست گفته می شود.


چگونه روابط لانگ دیستنس را مدیریت کنیم؟

 

کاربرد هیپنوتراپی چیست؟

همانطور که می دانید هیپنوتراپی روش های متعددی دارد. پس می توان گفت که برای درمان بسیاری از مشکلات می توان از آن استفاده کرد. از مهم ترین کاربرد های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اعتماد به نفس شخص به دنبال این روش ها افزایش پیدا می کند.
  • بیمار می تواند اراده خود را برای کارهای سخت تقویت کند.
  • جالب است بدانید که حتی در ورزش نیز می تواند باعث پیشرفت شود.
  • تمامی رفتارها و عاداتی که به مطالعه ارتباط دارد با این روش های رو به جهت مثبت تغییر پیدا می کند.
  • روحیه فرد بهتر خواهد شد.
  • موانع روانی که در زندگی شخصی، اجتماعی یا خانوادگی وجود دارد؛ از میان برداشته می شود.
  • موجب تقویت و تمرکز حواس خواهد شد.
  • خاطرات ناخوشایند از بین می روند. در نتیجه شخص از گذشته و فکر کردن به آن خلاص می شود.
  • دیگر کاربرد هیپنوتراپی این است که بیمار اضطراب خود را کنترل کرده و به آرامش می رسد.
  • حتی در درمان شب ادراری نیز از این روش استفاده می شود.
  • سردردهای مزمن که معمولا با مسکن برای چند ساعتی ساکت می شود؛ با هیپنوتراپی درمان خواهد شد.
  • ترس هایی از جمله ترس از ارتفاع، ترس از پرواز، ترس از یک جسم یا شی خاص مثل حیوانات، ترس از ضربه، ترس از تاریکی، ترس از خون، ترس از صحبت کردن در جمع، ترس از فضاهای بسته و… با استفاده از هیپنوتراپی درمان می شود.
  • کاردبرد هیپنوتراپی به همین جا ختم نمی شود؛ بلکه در درمان اختلالات خوردن نیز مثل ناخن جویدن یا مکیدن انگشت تاثیر مثبت دارد.
  • دیگر کاربرد هیپنوتراپی درمان اختلالات جنسی شامل اختلال نعوظ، انزال زودرس، ترس از نزدیکی با زنان و واژینیسم است.
  • درمان بی خوابی، خواب های بدن و هر نوع اختلال خواب با استفاده از روش های درمانی ذکر شده قابل انجام است.
  • درمان اختلالات هیستریک یا همان ترس از دست دادن عملکرد قسمتی از بدن مثل بی حسی و فلج شدن نیز صورت پذیر است.
  • آماده سازی ذهن برای انجام انواع عمل های جراحی که مراجعه کننده از انجام یا نتیجه آن می ترسد.
  • حتی از این روش ها می توان برای آماده سازی زنانی که زایمان در پیش دارند استفاده کرد. کاربرد آن ها در این بخش انجام زایمان بدون درد، بارداری، ارتباط گرفتن مادر از لحاظ عاطفی با جنین و در کل بارداری و زایمانی لذت بخش داشتن است.

کاربرد هیپنوتراپی

نتیجه گیری

هیپنوتراپی روشی است که روان درمانگر یا هیپنوتراپیست، با در دست گرفتن ذهن ناخودآگاه فرد سعی در درمان اختلالات و مشکلات به وجود آمده برای او را دارد. کاربرد هیپنوتراپی، در طیف وسیعی از بیماری هاست که در این مقاله به وضوح به آن ها اشاره کردیم. این روش ها سالیان طولانی مورد استفاده عموم قرار گرفته است. شاید دلیل آن این است که ذهن ناخودآگاه انسان، می تواند فراتر از این ها پیش برود.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.