تاریخ امروز3 آذر 1403
برداشتن خال

بهترین شیوه برای برداشتن خال کدام است؟

برداشتن خال راهی است برای عده‌ای که خال‌هایشان، زیبایی‌شان را تهدید می‌کند. در نتیجه تصمیم به برداشتن خال‌ هایشان می‌گیرند و به دنبال بهترین روش می‌گردند.

برای آن که بفهمیم آیا خال با لیزر و دیگر روش‌های موجود قابل‌ حذف است و یا خیر، بهتر است ابتدا نوع خال را بشناسیم.

برداشتن خال

انواع خال‌های صورت

خال سطحی

این نوع خال‌ها، سطحی و معمولاً به رنگ قهوه‌ای هستند. اندازه آن‌ها نیز معمولاً زیر 5 میلی‌متر است. خال‌های سطحی به دلایل وراثتی و یا قرارگیری در معرض خورشید شکل می‌گیرند.

خال درمال

این نوع خال‌ها برآمده هستند و معمولاً رنگ پوست خواهند بود. البته در مواردی ممکن است قهوه‌ای ‌رنگ نیز باشند.

خال ترکیبی

این خال‌ها همچون خال‌های درمال برآمده هستند. اما رنگی تیره و یا قهوه‌ای دارند. معمولاً موضع این خال‌ها مو دارند.

برداشتن خال

انواع روش‌های برداشتن خال

برداشتن خال سطحی صورت به روش طبیعی

درگذشته با استفاده از گیاه سرخ بن، اقدام به حذف خال‌های موجود روی بدن می‌کردند. امروزه با استفاده از این گیاه کرم‌ها و پمادهایی تولید شده‌اند که می‌توانند در این راه مؤثر باشند. یکی از محصولات مهم تولید شده توسط گیاه سرخ بن، چسب است. در این روش با چسباندن چسب بر روی خال، طی زمان خال سست شده و می‌افتد.


همه چیز درباره جراحی چال گونه

به‌جز زخم کوچکی که به‌ مرور زمان التیام می‌یابد، چیز دیگری از آن باقی نمی‌ماند. این روش بسیار ساده و کم قدرت است و غالباً برای خال‌های سطحی که حاوی هیچ‌ گونه بیماری پوستی نیستند، پاسخگو است.

روش طبیعی

برداشتن خال به روش سوزاندن

سوزاندن خال از روش‌هایی قدیمی است که در آن با استفاده از دستگاه کوتر، به خال توسط جریان برق، گرمای مستقیم داده می‌شود و طی آن خال از بین می‌رود. البته با توجه به عمقی که خال‌ها دارند، ممکن است چاله‌ای بر روی پوست باقی بماند. به همین دلیل این روش کمتر استفاده می‌شود و غالباً برای خال‌های سطحی که عمیق نیستند، پاسخگو است. البته دستگاه‌های جدید تا حدودی توانسته است این مشکل را حل کند. با این‌ حال برای خال‌های صورت، نمی‌توان این‌ چنین خطری را پذیرفت.

برداشتن خال با لیزر

روش لیزر همچون سوزاندن عمل می‌کند. با این تفاوت که در این روش با سوزاندن رنگ‌دانه‌های خال و از بین بردن آن‌ها، خال حذف می‌شود. همچنین این روش می‌تواند در کنار کوتاه کردن خال‌های گوشتی و برآمده و سپس لیزر آن‌ها، مؤثر باشد. این روش به دلیل درد کم و احتمال جراحت پایینی که دارد، بسیار مؤثر و پرطرفدار است. لیزر کردن خال، برای حذف کامل آن، با توجه به سطح درگیر و نوع آن، به چند جلسه تکرار نیاز دارد. هزینه نهایی لیزر نیز با توجه به تعداد جلسات و سطح درگیر خال و نوع آن مشخص می‌شود. پس از لیزر خال باید از تماس جای خال با نور خورشید جلوگیری شود و به مدت حداقل 1 ماه و نیم، دائماً از کرم ضد آفتاب استفاده شود.

لیزر

برداشتن خال با نیتروژن مایع

برای برداشتن برخی خال‌های دیگر، می‌توان خال را با نیتروژن مایع منجمد کرد. استفاده از دستگاه کرایو برای منجمد کردن و فریز کردن ضایعات پوستی مانند خال، زگیل، کک و مک، میخچه و برخی ضایعات پوستی دیگر است.

ازت مایع درون این دستگاه سرمای شدیدی حدود 196- درجه سانتی گراد دارد. وقتی محتویات دستگاه کرایو روی ضایعه‌ی پوستی موردنظر اسپری می‌شود، درجه حرارت بافت ضایعه مورد نظر را به شدت و با سرعت بسیار زیادی کاهش می‌دهد که باعث انجماد و فریزشدن بافت مورد نظر و مرگ سلولی آن خواهد شد.

 

برداشتن خال به روش جراحی

این روش غالباً برای خال‌های عمیق و یا گوشتی و برآمده مؤثر است. در این روش با بی‌حسی و بی‌هوشی موضعی خال و اطراف آن، توسط چاقو خال و بخش عمیق و فرورفته داخل پوست برداشته می‌شود. جای برش با بخیه دوخته می‌شود. در این روش احتمال به ‌جای ماندن جای زخم در صورت جراحی توسط پزشک غیرمتخصص، وجود دارد. در انتخاب روش جراحی، باید توجه داشت که این روش تنها راه از بین بردن خال‌های عمیق است و نیاز به پزشک متخصص برای گرفتن بهترین نتیجه را دارد. هزینه این عمل با توجه به نوع خال، عمق و سطح درگیر آن، تعیین می‌شود.

سه روش برای جراحی خال وجود دارد: تراشیدن، بیوپس پانچ و عمل جراحی

۱) تراشیدن

برای خال‌هایی که از سطح پوست بالاتر آمده‌اند، استفاده می‌شود. در این روش، ابتدا پزشک شما یک بی‌حس کننده موضعی را به ناحیه اطراف خال اعمال کرده و با استفاده از یک اسکالپل کوچک و تیز خال را می‌تراشد.

۲) بیوپسی پانچ

تکنیک بیوپسی پانچ، معمولاً برای خال‌های پوستی کوچک‌تر استفاده می‌شود و شامل استفاده از یک دستگاه خاص برای پانچ کردن یک قطعه پوستی است.

۳) عمل جراحی

خال‌های پوستی که مسطح یا بدخیم هستند معمولاً با عمل جراحی برداشته می شوند. یعنی جراح کاملاً خال را بریده و به طور کامل آن را بر می‌دارد، سپس با بخیه پوست را می‌بندد.

جراحی

عوارض برداشتن خال صورت

معمولا برداشتن خال عوارض چندانی را با خود به همراه ندارد. البته باید خاطر نشان کرد که همانند هر عمل جراحی، این روش نیز بدون عوارض نخواهد نبود و در مواردی هر چند نادر ممکن است خطراتی را در پی داشته باشد. خال‌های گوشتی با اندازه بزرگ ممکن است به کمک چاقو و برش حذف شوند در این صورت بخیه زده خواهند شد. برای پیشگیری از عفونت، این بخیه‌ها نیازمند مراقبت و رعایت اصول بهداشتی دارند. البته این احتمال وجود دارد که پزشکان برای کنترل بروز عفونت، داروهای آنتی بیوتیکی تجویز نمایند.


بلافیل چیست؟

مراقبت‌های بعد از برداشتن خال

  • بعد از برداشتن خال حتما در ناحیه مورد نظر به مقدار کافی از کرم ضدآفتاب با SPF 30 و یا بالاتر استفاده نمایید.
  • در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید.
  • هر 6 ماه برای چکاپ به پزشک خود مراجعه کنید تا از احتمال برگشت خال و رشد مجدد آن‌ها جلوگیری شود.
  • به طور مرتب از پمادهای تجویز شده استفاده نمایید تا تغییر رنگ پوست بهبود یابد.
  • بلافاصله پس از خال برداری می‌توانید به فعالیت روزانه خود ادامه دهید.
  • ترمیم پوست صورت تقریبا دو هفته زمان می‌برد. بهتر است در این مدت از لوازم آرایشی در ناحیه مورد نظر استفاده نشود.
  • اگر بعد از برداشتن خال با لیزر پوست تغییر رنگ بدهد طی دو هفته بهبود می‌یابد.

نتیجه گیری

شما می‌توانید برای برداشتن خال صورت یا بدن از جراح زیبایی یا متخصص امراض پوستی کمک بگیرد. این افراد عموما روش‌های متعددی را عرضه می‌کنند و شما باید از بین آن‌ها روش مورد نظر خود را انتخاب کنید. مطمئن شوید که قبلا از تصمیم گیری و انتخاب روش دقیقا می دانید چه کاری می‌خواهید انجام دهید. در صورتی که علائم عفونت، تخلیه، خونریزی، مایع بد بوی ناشی از زخم و تب را مشاهده کردید بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.