تاریخ امروز6 تیر 1403
مرطوب کننده های طبیعی

کدامیک از مرطوب کننده های طبیعی را می‌شناسید؟

پوست صورت دائما به رطوبت نیاز دارد، تا از آسیب های احتمالی جلوگیری کند. در صورتی که پوست خشک باشد آسیب هایی همچون ایجاد چین و چروک، لک، پوسته پوسته شدن و… را خواهد داشت. کرم های آبرسان و مرطوب کننده ای که در کارخانه ها تولید می شوند و فرمول های شیمیایی دارند تاثیر بسیار خوبی برای پوست به همراه دارند. اما قیمت آن ها به گونه ای است که شاید هر کس نتواند به طور دائم از این کرم ها خریداری و استفاده کند. اما نگران نباشید چرا که در ادامه در خصوص مرطوب کننده های طبیعی صحبت خواهیم کرد، پس پیشنهاد می کنیم ادامه ی مطلب را از دست ندهید.

 

کدام یک از مواد جزو مرطوب کننده های طبیعی به شمار می آیند؟

بسیاری از مواد خوراکی که در طول روز استفاده می کنیم، از خواص بی نظیری برخودار هستند که شاید اکثر کاربران از آن ها مطلع نباشند. جالب است بدانید که برخی از این خوراکی ها را می توان برای زیبایی و سلامت پوست استفاده کرد. از مهم ترین موادی که رطوبت خاصی به پوست می دهند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

روغن زیتون

یکی از مواد مرطوب کننده ای که به صورت خوراکی نیز استفاده می شود؛ روغن زیتون است. این روغن با دارا بودن ماده ای به نام اسید لینولئیک، برای آب نوعی مانع ایجاد می کند. بدین معنا که اجازه تبخیر آب سطح پوست را نمی دهد. از همین رو طوبت آن را حفظ خواهد کرد. از دیگر ویژگی های مطلوب آن می توان به وجود ویتامین E اشاره کرد که رادیکال های آزاد آسیب زننده به کلاژن را از بین می برد. در واقع پایین بودن کلاژن پوست، دلیل اصلی خشکی آن است.


فواید روغن‌‌های گیاهی مختلف را بدانید


 

روغن نارگیل از مرطوب کننده های طبیعی

از دیگر روغن های موثر برای درمان خشکی پوست می توان به روغن نارگیل اشاره کرد. این روغن از اسیدهای چربی برخوردار بوده که رطوبت رسانی خوبی برای پوست به همراه دارد. این روغن حتی مواد مغذی نیز دارد که به سلامت هر چه بیشتر پوست کمک خواهد کرد. نکته ی جالب توجه در خصوص این روغن این است که از آن می توان برای هر نوع پوستی استفاده کرد. بر اساس مطالعات انجام شده، مشخص شد که روغن نارگیل مرطوب کنندگی برابر با روغن های معدنی دارد.

مرطوب کننده های طبیعی

عسل

عسل هم به خاطر وجود ماده ای به نام هومکتانت یا همان ماده ی جذب کننده ی رطوبت از دیگر مرطوب کننده های طبیعی به شمار می آید. حتی در ساخت بسیاری از محصولات آرایشی مراقبتی از عسل استفاده می شود. نرم کننده ای که درون خود دارد، باعث می شود به عمق پوست نفوذ کند. بهتر است عسل را به همراه شیر مخلوط کنید تا نتیجه ی بهتری داشته باشد.

 

گلیسیرین

بسیاری از مردم در فصل زمستان که هوا سرد و خشک است، از صابون های گلیسیرین استفاده می کنند. از این موضوع می توان فهمید که این ماده نیز می تواند در مرطوب نگه داشتن پوست تاثیر به سزایی داشته باشد. همانند عسل که دارای ماده ی جذب کننده ی رطوبت است، گلیسیرین نیز هومکتانت دارد. عملکرد گلیسیرین اینگونه است که آب را به خود جذب کرده تا رطوبت پوست حفظ شود. بهتر است پیش از رفتن به رخت خواب آن را با استفاده از مقداری آب یا گلاب استفاده کنید.

 

آلوئه‌ ورا از مرطوب کننده های طبیعی

گیاه آلوئه ورا دارای ویتامین های E و A است. دو ویتامینی که برای سلامت و رطوبت پوست بسیار ضروری هستند. در سال 2008 مطالعاتی روی تاثیر آلوئه ورا بر روی پوست صورت گرفت که نشان داد، با استفاده ی مداوم از آن می توان خشکی پوست را به طور کامل درمان کرد. خارشی که بر اثر خشکی یا موارد دیگر به وجود می آید نیز با استفاده از آلوئه ورا قابل درمان است.

مرطوب کننده های طبیعی

خامه یا سرشیر

سرشیر یا خامه می تواند به سرعت درون منافذ پوست وارد شود و برای مدت زمانی طولانی رطوبت آن را حفظ کند. اسید لاکتیک موجود در خامه و سرشیر، حتی به لایه برداری پوست نیز کمک می کند. به شکلی که تمامی سلول های مرده سطح پوست را از بین می برد. همین موضوع می تواند باعث جذب هر چه بهتر مواد مغذی شود. پس اگر می خواهید پوستی جوان تر و شاداب تر داشته باشید، از این دو ماده ی موثر که جز مرطوب کننده های طبیعی هستند استفاده کنید.

 

کره‌ ی درخت روغن قلم (شی ‌باتر)

شی باتر یا کره ی شی، نوعی روغن بسیار موثر و طبیعی است که از نوعی درخت در آفریقا استخراج می شود. با این که این روغن کمی قیمت بالایی دارد؛ اما به حدی در سلامت و رطوبت رسانی به پوست موثر است که ارزش خرید را خواهد داشت. در کره شی، اسید های چرب و ویتامین های E و A وجود دارد. همان فاکتورهایی که در سلامت پوست تاثیر به سزایی دارند. جالب است بدانید این روغن می تواند در درمان اگزما، درماتیت، آفتاب سوختگی، گزش حشرات و… نیز موثر باشد به شکلی که بومیان آفریقا با این که علم آن را نداشتند؛ اما از آن برای درمان تمامی مشکلات پوستی خود استفاده می کردند.


کره شی، روغنی مناسب برای پوست و مو


 

آووکادو از مرطوب کننده های طبیعی

آوودکاو که یکی از خوراکی های سالم و مورد علاقه بسیاری از افراد است؛ با فرمول و مواد موثری که در خود دارد، جز یکی از مرطوب کننده های طبیعی برای پوست به شمار می آید. آووکادو را برای ساخت بسیاری از کرم های نرم کننده به کار می برند. چرا که نرم کنندگی فوق العاده بالایی دارد، به شکلی که رطوبت کافی را به پوست می دهد. از دیگر ویژگی های آووکادو می توان به وجود موادی اشاره کرده که پوست را در برابر رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو مقاوم می کند.

مرطوب کننده های طبیعی

نتیجه گیری

مرطوب کننده های طبیعی دقیقا عملکردی مشابه با مرطوب کننده هایی با فرمول های شیمیایی دارند. اگر هنگام خرید به نوشته های روی آن ها توجه کنید؛ می بینید که برای ساخت بسیاری از این کرم های مرطوب کننده از همین مواد طبیعی مثل عسل، آلوئه ورا، روغن زیتون، گلیسیرین، روغن نارگیل و… استفاده شده است. با این توصیف بهتر است به جای پرداخت هزینه های بالا از موادی که به صورت طبیعی و ارزان قیمت در دسترس دارید استفاده کنید تا رطوبت و آبرسانی به پوست خود را به نحو صحیح انجام دهید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.