تاریخ امروز28 خرداد 1403

دلیل پرخوری قبل از پریودی چیست؟

پریود شدن یکی از اتفاقاتی است که هر ماه برای تمامی زنان و دختران رخ می دهد. هر کس با توجه به شرایط بدنی که دارد ممکن است حالات مختلفی را در این زمان طی کند. به طور مثال برخی ها دچار دل درد، سردرد، پرخاشگری، افسردگی و… می شوند. تمامی این موارد به سبب بهم ریختگی هورمون هاست. اما هستند کسانی که پیش از پریودی با یکسری مشکلات از جمله پرخوری روبه رو می شوند. در صورتی که شما هم با این مشکل مواجه می شوید؛ پس ادامه ی مطالب را از دست ندهید تا دلیل پرخوری قبل از پریودی را به شما معرفی کنیم.

 

پرخوری قبل از پریودی به چه معناست؟

برخی از افراد پیش از پریود شدن علاقه ی زیادی به مصرف غذاها و خوراکی ها دارند تا جایی که می توان گفت کنترل نشدنی است. در واقع این موضوع گاهی بر اثر اختلال ناخوشی پیش قاعدگی یا به اصطلاح PMDD است. بر اساس آمار به دست آمده 5 درصد از زنان در سنین باروری دچار این سندرم می شوند. اما این آمار در سنین دیگر به 90 درصد نیز می رسد. علائمی که پرخوری قبل از قاعدگی به همراه دارد؛ شامل موارد زیر است:

  • شخص حتی اگر احساس سیری کند؛ باز هم میل به خوردن غذا دارد.
  • پس از پرخوری احساس ناراحتی و حتی خجالت کشیدن دارد.
  • دور از چشم دیگران دائما در حال غذا خوردن است.
  • حجم زیادی از مواد غذایی را در طول روز مصرف می کند.

 

دلیل پرخوری قبل از پریودی چیست؟

از آن جایی که این مشکل تقریبا برای تمامی زنان به وجود می آید؛ از همین رو محققان روی این موضوع به مطالعه پرداختند. با توجه به یافته ها، مشخص شد که دلیل پرخوری قبل از پریودی بخشی از فیزیولوژی بدن فرد است که طبیعی تلقی می شود و جای هیچ نگرانی ندارد. در مجله بین المللی اختلالات غذایی نوشته شده که هورمون هایی که در تخمدان ها ترشح می شود؛ دلیل پرخوری قبل از پریودی است. در واقع پیش از این که شخص پریود شود میزان ترشح هورمون پروژسترون آن بسیار افزایش می یابد. به همین دلیل شخص میل زیادی به خوردن غذا پیدا می کند. جالب است بدانید که مصرف غذاهایی که کربوهیدارت و قند بالایی دارند در این برهه زمانی اشتهاآور تر به شمار می آیند.

بدن هورمون های زیادی دارد که هر یک وظیفه ی خاصی به عهده دارند. به طور مثال یکی از آن ها لپتین نام دارد که با ترشح شدن فرد احساس سیری می کند. زمانی که به میزان لازم غذا می خوریم این هورمون در بدن ترشح می شود. زمانی که پروژسترون بیشتر از استروژن در بدن ترشح شود؛ نتیجه ی آن افزایش اشتهاست، به شکلی که می توان گفت هورمون لپتین تاثیر خاصی ندارد.

دلیل پرخوری قبل از پریودی

دلیل پرخوری قبل از پریودی در خصوص غذاهای شیرین و کربوهیدرات چیست؟

هر زمان که شخص میل به خوردن غذای خاصی داشته باشد؛ یعنی بدن یک کمبود دارد یا این که آن غذا و خوراکی تاثیر مثبتی بر بدن خواهد داشت. دلیل پرخوری قبل از پریودی برای غذاهای شیرین و کربوهیدرات ها به این خاطر است که آن ها می توانند خستگی و حال روحی بد را تسکین دهند. جالب است بدانید که قند و نشاسته باعث ترشح نوع دیگری از هورمون به نام سروتونین در بدن می شوند. این هورمون باعث حس شادی و نشاط خواهد شد. توصیه می شود پیش از پریود شدن سعی کنید به میزان لازم و به طور منظم از مواد قندی تغذیه کنید تا مانع از دمدمی مزاج بودن شما به هنگام پریودی شود.

این پرخوری ها تنها برای مدت کوتاهی دوام دارد و پس از اتمام پریودی از بین می رود. در صورتی که بعد از این زمان همچنان میل به خوردن بیش از اندزاه غذا داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید.


علت ریزش مو در زنان


 

راه های مقابله با پرخوری قبل از پریودی چیست؟

حال که دلیل پرخوری قبل از پریودی را دانسته اید؛ بد نیست راه های مقابله با آن را نیز بدانید. زیرا برخی از افراد در مدت کوتاهی می توانند اضافه وزن پیدا کنند و از آن جایی که این موضوع هر ماه به مدت حداقل یک هفته ادامه دارد، باعث افزایش و بعد از اتمام دوره، کاهش وزن شخص باشد. اضافه و کم شدن وزن به طور مداوم می تواند باعث شل شدن پوست شود. از مهم ترین راه هایی که می تواند در این باره به شخص کمک کند به شرح زیر است:

 

هوشمندانه غذا بخورید

منظور از هوشمندانه غذاخوردن این است که بدانید در هر روز چه چیز هایی را به چه میزان مصرف می کنید و میزان کالری دریافتی شما در هر روز چقدر بوده است. برای این کار می توانید یک دفترچه تهیه کرده و هر چیزی که مصرف می کنید را همراه با میزان کالری آن یادداشت کنید. با انجام این عمل شما می دانید از غذایی که می خورید اطلاع دارید.

 

غذاهای سالم مصرف کنید

بهتر است پیش از پریودی، از غذاهایی مصرف کنید که سالم تر هستند. به طور مثال مصرف غذاهایی که حاوی میزان قابل توجهی از فیبر هستند؛ مثل میوه ها، سبزیجات، انواع لوبیاها، دانه ها، غلات کامل مانند برنج قهوه ای، جو و… استفاده کنید. فیبر می تواند تا ساعت های طولانی به شما احساس سیری بدهد. اسفناج، کلم پیچ و کلم بروکلی از جمله سبزیجات سرشار از فیبر هستند. بهتر است در این دوران از مصرف خوراکی هایی که قندهای تصفیه شده دارند پرهیز کنید. در صورتی که علاقه زیادی به مصرف خوراکی های شیرین دارید؛ سیب بهترین گزینه است. زیرا علاوه بر دارا بودن از قند طبیعی فیبر نیز دارد.

بهتر است چند روز پیش از پریودی از مصرف غذاهای چرب، شور، کافئین و لبنیات خودداری کنید. زیرا باعث نفخ می شوند، حتی گاهی باعث اختلال خواب نیز خواهند شد.

 

از میان وعده های سالم استفاده کنید

برای جلوگیری از دلیل پرخوری قبل از پریودی از خوردن هله هوله و خوراکی های ناسالم، به یکی از رایج ترین سبک غذایی خصوصا در میان عده تبدیل شده است. به شکلی که اگر در منزل از چنین تنقلاتی وجود نداشته باشد برای بسیاری روز سختی خواهد بود. بهتر است به ارزش غذایی هر یک از خوراکی ها دقت کنید. در صورتی که به پرخوری تمایل داشتید، می توانید با مصرف یک لیوان آب همراه با میوه یا نعناع از میزان آن بکاهید، یا این که آدامس بجوید و یا حتی آب نبات بخورید.

دلیل پرخوری قبل از پریودی

سبک زندگی سالمی داشته باشید

در روزهای نزدیک به پریود شدن این امکان وجود دارد که شخص دچار اضطراب شود. از همین رو شخص هنگام مصرف مواد غذایی دچار غذا خوردن احساسی شود. در صورتی که می خواهید خود را از اضطراب دور کنید؛ بهتر است در طول روز از انجام تکنیک های تمرین آرامش، ورزش، داشتن خواب منظم و… غافل نشوید.

منظور از تکنیک های آرامش بخش انجام تمریناتی همچون تنفس عمیق، ماساژ، مدیتیشن، یوگا و آرام سازی پیشرونده عضلانی است. در این روش عضلات منقبض، سپس رها سازی می شوند که به کاهش تنش در بدن کمک می کند.

حتی می توانید در گروه هایی که مشکل مشابه با مشکل شما را دارند شرکت کرده و در خصوص احساسات تجربه های خود با آن ها صحبت و مشورت کنید. این کار باعث می شود برخی از ترفندهای درمانی که موفق آمیز بوه است را یاد بگیرید.

 

از متخصصان تغذیه کمک بگیرید

راه دیگری که می توان برای پیشگیری از پرخوری قبل از پریودی ذکر کرد این است که به متخصصان تغذیه مراجعه کنید. این روش برای کسانی مناسب است که نمی توانند برای خود یک برنامه ی غذایی درست قرار دهند. متخصصان با داشتن دانش کافی می توانند به شخص کمک کنند تا پرخوری قبل از قاعدگی را کنترل کنند.

 

آیا پرخوری قبل از قاعدگی به درمان نیاز دارد؟

به طور معمول پرخوری پیش از پریودی به درمان نیاز ندارد. اما برخی از افراد که قاعدگی نامنظمی دارند و از اضافه وزن رنج می برند، در این برهه زمانی دچار یکسری مشکلات می شوند. به طور مثال بیش از قبل وزن اضافه می کنند، دچار اضطراب و استرس در خصوص پرخوری و اضافه وزن خواهند شد و موارد این چنینی که روح و روان شخص را درگیر می کند، با این اوصاف بهتر است برای درمان پرخوری قبل از قاعدگی به پزشک مراجعه و آن را درمان کرد. از جمله راه های درمان می توان موارد زیر را نام برد:


هر آنچه که باید در رابطه با بیماری ایدز بدانید


 

رفتار درمانی شناختی  (CBT)

در این روش درمانی، متخصص از بیمار می خواهد که با افکار و احساسات ناراحت کننده ی خود روبه رو شود. سپس با استفاده از یکسری روش های خاص به تغییر آن ها بپردازد.

 

روان ‌درمانی بین ‌فردی (ITP)

روابط بین فردی به آن دسته از روابط گفته می شود که شخص با دیگران دارد، که باید با تمرکز روی آن ها این مهارت ها را بهبود دهد.

دلیل پرخوری قبل از پریودی

رفتار درمانی دیالکتیکی  (DBT)

در این روش درمانی روی تنظیم احساسات مانور داده می شود. به این شکل که رفتاری های مخرب از میان برداشته می شوند. در نتیجه فرد به جای این که اضطراب خود را با غذا خوردن بکاهد از رفتارهای صحیح الگو گرفته و به آرامش می رسد.

 

درمان ‌های دارویی برای پرخوری قبل از پریود

گاهی حتی از داروهای مهار کننده اشتها برای کنترل اشتهای فرد استفاده می شود.

 

نتیجه گیری

دلیل پرخوری قبل از پریودی در واقع ترشح هورمون پروژسترون در تخمدان هاست. هر چه میزان ترشح آن بیشتر باشد فرد میل به خوردن غذای بیشتری دارد. در صورتی که شما هم با چنین مشکلی مواجه هستید نگران نباشید؛ چرا که در این مقاله راه های مقابله با آن را ذکر کرده ایم.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.