انبه یک میوه بسیار خوشمزه و شگفت انگیز است که خواص زیادی را به خصوص برای بانوان به همراه دارد. همچنین به پادشاه میوه ها معروف است که بیشتر آن را به عنوان بومی هند می شناسند. پیشنهاد می کنیم این میوه خوشمزه و پرطرفدار را به سبد خرید خود اضافه کنید. چرا که خواص بی نظیر این میوه خوشمزه بی شمار است.
خواص انبه در سلامت بدن
- این میوه جذاب سرشار از ویتامین ث است که کاهنده کلسترول در بدن است.
- پتاسیم موجود در انبه باعث عملکرد بهتر ماهیچه ها و قلب می شود و همچنین فشار خون را در بدن به بهترین شکل کنترل می کند.
- انبه دارای مواد مغذی به نام بتاکاروتن است که یک نوع رنگدانه محسوب می شود که در بدن تبدیل به ویتامین A می شود این ماده مغذی خطر ابتلا به بیماری آسم را در بدن کاهش می دهد.
- فیبر موجود در انبه و ترکیبات آنتی اکسیدان خطر ابتلا به سرطان سینه در خانم ها و پروستات در آقایان را کاهش می دهد.
- یکی از عواملی که در سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد؛ مصرف ویتامین ث و ویتامین آ است که خوشبختانه انبه دارای این دو ویتامین است که باعث بهبود وتقویت ایمنی بدن می شود.
- وجود ویتامین K در این میوه باعث جذب سریع کلسیم می شود و در نتیجه برای سلامت استخوان خیلی مهم است.
- دیابت بیماری است که هرگز نمی شود آن را نادیده گرفت؛ زیرا باعث بالا رفتن کلسترول و فشار خون در بدن می شود. آب انبه در کاهش و پایین آوردن کلسترول و فشار خون خیلی قوی است.
هندوانه و خواص بی نظیر آن
ویتامین های موجود در انبه
- آهن
- کلسیم
- فسفر
- پتاسیم
- سلنیوم
- سدیم
- ویتامین آ و ث
9 مورد از مهمترین خواص انبه
خواص انبه در سلامت پوست و زیبایی
از انبه می توان به عنوان ماسک خانگی استفاده کرد. زیرا به دلیل داشتن ویتامین های زیاد این میوه سلول های مرده بر روی پوست را از بین می برد و پوست را بسیار شفاف می کند.
درمان جوش و آکنه
خواص انبه برای درمان جوش و آکنه نقش مهمی دارد. از نظر متخصصین اگر آب انبه را یک روز درمیان به پوست خود بزنید. جوش های صورت را به صورت کامل درمان می کند. ترکیب این میوه با عسل در درمان جوش های سر سیاه نیز بسیار مفید است.
خاصیت ضد چروک و ضد پیری
امروزه خانم ها برای از بین بردن چروک های صورت هزینه های زیادی می کنند. اما استفاده از مواد طبیعی می تواند نتیجه بهتر و رضایت مند تری به ما ببخشد. استفاده از آب انبه و ماساژ آن بر روی پوست بسیاری از چروک های سطحی بر روی پوست را از بین می برد.
رفع تیرگی دورچشم
وجود ویتامین آ در انبه در رفع تیرگی چشم به خانم ها کمک خواهد کرد. پس بهتر است در کنار مواد شیمیایی و آرایشی که استفاده می کنید از انبه نیز برای رفع تیرگی استفاده کنید.
خواص انبه در بارداری
این میوه برای رشد و فعالیت های ذهنی کودک بسیار مفید است. همچنین در حفظ سلامت قلب مادر و کودک بسیار تاثیرگذار است. بنابراین برای خانم های باردار بهترین گزینه خوردن انبه است.
خاصیت اجزای انبه
هسته انبه نیز دارای خواص مفیدی است. برای مثال برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید است و بوی بد دهان را کاهش می دهد حتی یک خمیر دندان خوب نیز به حساب می آید. از قدیم برای پایین آوردن تب بیمار از خمیرِ ریشه درخت انبه که بر کف پا می زدند استفاده می کردند و مغز هسته آن را برای درمان اسهال به کار می بردند. همچنین این میوه مقوی حالت توع را نیز از بین می برد.
تاثیر انبه در کاهش وزن
انبه دارای مقدار زیادی فیبر است که باعث جلوگیری در اشتها می شود. به دلیل کالری پایینی که این میوه دارد؛ جذب چربی در بدن بسیار پایین است. پس بهتر است در زمان کاهش وزن و لاغری بیشتر از این میوه خوشمزه استفاده کنید.
درمان مشکلات گوارشی با انبه
یکی دیگر از خواص انبه بهبود و حتی درمان عملکرد سیستم گوارشی در بدن است. فیبر موجود در انبه باعث پر شدن روده ها می شود که ماهیچه ها را منقبض می کند و انتقال مواد غذایی را در مجرای گوارشی به مجرای دیگر راحت می کند. پتاسیم موجود در این میوه نیز برای افرادی که همیشه یبوست دارند؛ بسیار بی نظیر است. زیرا کمبود پتاسیم در بدن باعث یبوست های شدید می شو. همچنین به دلیل داشتن آنزیم های زیاد برای اسید معده بسیار مفید خواهد بود.
از خواص نان تست چه می دانید؟
کاهش علائم سرماخوردگی با مصرف انبه
یکی از عوارض سرما خوردگی داشتن سرفه های خشک است. با نوشیدن آب انبه می توانید گرفتگی ها ی سینه را کاهش دهید و به درمان هرچه زودتر بیماری کمک کنید.
انبه برای چه کسانی توصیه نمی شود؟
- پتاسیم بالای این میوه می تواند برای افراد سال خورده و پیر که دچار مشکلات کلیوی هستند؛ مضر باشد. در
- مواقعی که گرسنه هستید بهتر است از خوردن انبه خود داری کنید. زیرا باعث مشکلات گوارشی می شود.
- مصرف بیش از اندازه انبه کال و خوردن هسته آن می تواند باعث ناباروری شود.
تشخیص انبه رسیده
توجه داشته باشید روی انبه لک وجود نداشته باشد و پوست آن نرم باشد. انبه هایی را انتخاب کنید که روبه نرمی می روند. اگر انبه کال بود؛ می توان آن را به مدت دو هفته در یخچال نگهداری کنید تا رسیده تر شود.
نتیجه گیری
جذابیت این میوه حتی در مصرف آن نیز وجود دارد. به طور مثال، می توان آن را هم به صورت سالاد یا اسموتی مصرف کرد و یا حتی آن را به صورت خرد شده و یا آبمیوه خورد. انبه، این میوه ی دوس داشتنی و خوشمزه را بهتر است به دلیل داشتن خواص زیاد به سبد غذایی خود اضافه کنید.
لازم به ذکر است افرادی که به این میوه آلرژی دارند از مصرف آن خود داری کنند. امروزه می توان با جایگزین کردن مواد طبیعی و مغذی سلامت بدن خود را تضمین کرد. انبه با خواص زیاد خود می تواند جایگزین خوبی باشد .گرچه این میوه دوس داشتنی ساده به نظرمی آید؛ اما فوق العاده مفید و سالم است که برای بدن بسیار سود مند خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید