تاریخ امروز3 آذر 1403
زندگی پس از طلاق

بعد از طلاق، چطور به زندگی عادی برگردیم؟

تشکیل زندگی مشترک، یکی از شیرین ترین اتفاقاتی است که امکان دارد برای هر کس پیش بیاید. اما گاهی این شیرینی راه به جایی ندارد و به دلایل مختلف به طلاق ختم می شود. همانطور که شروع زندگی حس و حال بی نظیری برای دو طرف به همراه دارد؛ جدا شدن نیز می تواند به همان اندازه حس بد را برای آن ها به ارمغان آورد. چیزی که در این جا واضح است؛ این است نمی توان تا پایان عمر با غم و اندوه زندگی کرد. پس چگونه باید زندگی پس از طلاق را مدیریت کرد تا راحت تر این مشکلات عبور کرد؟! در ادامه هر آن چه باید در این باره بدانید را به شما خواهیم گفت.

 

زندگی پس از طلاق چه مشکلاتی را به همراه دارد

هر عقل سلیمی می داند که عادت کردن به زندگی مشترک و ترک کردن آن کار راحتی نیست. به شکلی که ممکن است در این راه مشکلاتی نیز به وجود آید. از جمله مشکلاتی که می توان برای زندگی پس از طلاق ذکر کرد به شرح زیر است:

 

شخص احساس گناه می کند

به جرئت می توان گفت که تقریبا در تمامی موارد، طلاق احساس گناه برای زن، مرد و یا هردو به وجود می آورد. این حس ممکن است در رابطه با فرزند باشد، به طوری که شخص احساس می کند فرزندش قربانی این اتفاق شده و او باعث این کار است. گاهی حتی فرد از این نظر احساس گناه می کند که چرا وارد چنین رابطه ای شده که زندگی خود و فرزندانش را نابود کرده است. در برخی مواقع، مرد با لجبازی های نا به جا، حق دیدن فرزند را از مادر سلب می کند که این کار باعث می شود احساس گناه دو چندان شود.

زندگی پس از طلاق

نسبت به آینده ترس دارد

در جامعه ی ما شخصی که طلاق می گیرد، افراد با دید دیگری به آن نگاه می‌کنند، به شکلی که شاید دیگر نتواند به راحتی ازدواج کند و موانع زیادی سر راه او قرار بگیرد. یکی از مشکلات بسیار بزرگ زندگی پس از طلاق این است که شخص نسبت به آینده خود احساس ترس دارد. درست است که هم مرد و هم زن این احساس را تجربه خواهند کرد. اما در زنان بیشتر از مردان مشاهده می شود. برخی از زنان که پس از طلاق سرپرست و حامی خوبی ندارند؛ حتی برای مخارج روزانه خود نیز با ترس روبه رو می شوند. خصوصا اگر فرزند خود را نیز به حضانت گرفته باشند.


چه زمانی ابراز علاقه کنیم؟


 

دچاری دوگانگی نقش می شود

کودکان برای این که تربیت درستی داشته باشند و از لحاظ عاطفی احساس خلا نکنند؛ هم به مادر و هم به پدر نیاز دارند. حالا اگر والدین از هم جدا شوند و کودک تنها با یکی از آن ها زندگی کند؛ نه تنها برای او، بلکه برای پدر یا مادری که باید به تنهایی فرزند خود را بزرگ کند نیز مشکلاتی به وجود می آید؛ به شکلی که دچار دوگانگی نقش خواهد شد. البته این کار برای مردان بسیار دشوارتر است. زیرا به طور طبیعی آن ها به اندازه ی زنان صبر و تحمل ندارند. مردانی که در چنین شرایطی قرار می گیرند؛ باید سختی های بسیاری متحمل شوند. از این نظر که هم به کار خود برسند و هم این که در خانه به درس و خورد و خوراک کودک توجه داشته باشند.

 

دچار افسردگی و ناامیدی خواهید شد

افسردگی و ناامیدی از شایع ترین مشکلات و اتفاقاتی است که در زندگی پس از طلاق برای زوجین رخ می دهد. گاهی این موضوع به حدی حاد است که شخص برای بازگشت به روال زندگی خود به مشاور یا روانپزشک مراجعه می کند. لازم به ذکر است که گذر از این بخش از زندگی به زمان نیاز دارد. پس اگر شما هم اکنون در چنین برهه ی زمانی قرار دارید؛ به خود زمان دهید تا بتوانید به زندگی قبلی خود بازگردید.

 

راه هایی که کمک می کند تا پس از طلاق، به زندگی عادی خود بازگردید

اگر با خواندن بخش اول مقاله بیش از پیش از زندگی ناامید شده اید؛ باید بگوییم که اصلا نگران نباشید. چرا که ما راهکارهایی را به شما پیشنهاد می کنیم که بتوانید به زندگی عادی خود بازگردید. بهترین آن ها به شرح زیر است:

 

در زندگی پس از طلاق ، احساسات خود را سرکوب نکنید

حتی اگر زندگی مشترک سختی را گذرانده باشید؛ پس از طلاق دچار افسردگی، احساس گناه، ناامیدی و… خواهید شد. درست است که فکر کردن به آن ها و بها دادن به این احساسات، شما را بیش از پیش اذیت می کند. اما به هر حال در زندگی شما وجود دارد و نباید آن ها را سرکوب کنید. تعادل در زندگی باعث می شود تا شما بتوانید به مسیر ادامه دهید پس خودتان را در افکار منفی فرو نبرید.

زندگی پس از طلاق

برای رهایی از احساسات آزار دهنده تلاش کنید

تا مدت ها پس از طلاق، احساسات آزار دهنده در زندگی شما وجود خواهد داشت. هر چه بیشتر به آن ها فکر کنید بدتر در این باتلاق فرو می روید. پس باید راه رهایی از آن ها را کشف کنید. گاهی صحبت با یک درمانگر بهترین راه حل است. اما راه های دیگری نیز همچون پرداختن به فعالیت های مورد علاقه، پیدا کردن یک شغل مناسب، ارتباط گرفتن با اطرافیان، ورزش، مطالعه کتاب های سودمند و… می تواند در این راه به شما کمک کند.

 

خودتان را دوست داشته باشید

شاید از نظر بسیاری از شما این جمله خیلی تکراری باشد. اما این یک واقعیت محض است. بر اساس آماری که به دست آمده عده ی زیادی پس از طلاق حس خوبی نسبت به خود ندارند. از این نظر که خود را مقصر این موضوع می دانند که توانسته اند یک زندگی زناشویی را حفظ کرده یا به خوبی آن را ادامه دهند. سعی کنید اعتماد به نفس از دست رفته خود را بازگردانید و خودتان را دوست داشته باشید. شما مسلما توانایی هایی دارید که ارزش وجودی شما را بیش از پیش نشان می دهد. پس برای اتفاقی که رخ داده است نباید تا همیشه خود را مقصر بدانید.


ازدواج با این مردان اشتباه است!


 

در زندگی پس از طلاق ، شخصیت قبلی خود را کشف کنید

ازدواج یکی از اتفاقاتی است که معمولا موجب تغییر در رفتار و سبک زندگی می شود. به شکلی که اگر شخصی در زمان مجردی به شیوه ی خاصی لباس پوشیده، دیگر پس از ازدواج نمی تواند اینگونه باشد. اگر جز کسانی هستید که طلاق گرفته و دل مشغولی ها یا احساسات آزار دهنده او را احاطه کرده، اما می خواهد از آن ها رهایی یابد، به شما پیشنهاد می کنیم شخصیت قبلی خود را کشف کنید و به روزمرگی هایی که پیش از ازدواج داشته اید بپردازید. با این کار آرامش از دست رفته را به زندگی خود باز می گردانید.

زندگی پس از طلاق

معیارهای انتخاب شریک زندگی خود را تغییر دهید

درست است که طلاق گرفته اید و اکنون در تنهایی به سر می برید. اما قرار نیست که تا آخر عمر به این شیوه زندگی کنید. بلکه باید بتوانید مجددا به زندگی مشترک با شخص دیگری فکر کنید. اما چیزی که در این جا اهمیت دارد این است که بتوانید معیارهای خود را برای زندگی مشترک تغییر دهید. به طور مثال اگر در زندگی قبلی خود پول، طبقه اجتماعی، زیبایی و استقلال اقتصادی جز معیارهای اصلی شما محسوب می شدند؛ سعی کنید چیزهای دیگری را صدر این جدول قرار دهید. به طور مثال به اخلاق، شخصیت، تحصیلات، رفتار و… فکر کنید.

 

نتیجه گیری

ممکن است پس هر ازدواج، طلاق وجود داشته باشد که به دنبال آن مشکلاتی نیز برای شخص به وجود آید. مشکلاتی از قبیل افسردگی، ترس از آینده، احساس گناه و…. که طبیعی تلقی می شود. اما چیزی که در این جا اهمیت دارد این است که بتوان خود را به زندگی قبلی بازگرداند. اگر مقاله امروز ما را با دقت مطالعه کرده باشید به راحتی می توانید به هدفی که دارید برسید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.